Ablalarım korkuyorum yardım edin

Canım bir düzgün yaz. Kur'an'da sadece ibadet et oruç tut vs vs. Yazmiyor. Orada yolda nasil yurumen gerektiginden tut, insanlara herzaman guvenmemen gerektigine, duzgun kişilikli akıl sahibi bir insan nasil olabilirsin sorusuna cevap veriyor. Aç mealini oku. Her ayetten sureden bir ders çıkarıyor insan. Düşünmen sorgulaman çok normal ama emin ol sorgularsan işin içinden çıkamazsın. Sonu yok çünkü

Kafan güzel şeylere merak salmış senin yaşındakilerin çoğu berkecan peşinde :) okuya okuya sorularına yanıt bulursun ne demiş Rabbimiz 'Oku'.

Ya nesi normal degil anlamadim ki..her insan sorgulayip ögrenmek ister..ama her teoriyi,her kurami cözüp mü sinava hazirlandiniz siz..hic kalip bi sey ezberlemediniz öyle mi..

Ben su cizgiden bahsediyorum..köprüyü gecene kadar bazilarini ezberlemek zorundasin..müfredat agir..aziz sancar istanbul tip fakültesini okuduktan sonra yurt disina gitti..bi sistem var ondan bahsediyorum..

Esprim sizi ilgilendirmez

Cocuk bilimden bahsediyor siz onun aklini dogmayla karistiriyorsunuz Yetti gayri. Kenara cekilin genc insanlari dogmalarinizla mesgul etmeyin. Sizi affetmeyecekler unutmayin.

Yanlış anlayıp yanlış yönlendiriyorsunuz..

Ne alaka ? Doktorlar Kur'an okuyarak mı doktor oluyor? Çocuk diyor evren, kuantum, vs siz diyorsunuz ayet ne alaka ?

Kardeşimin sınıf arkadaşı vardı aynı anlattığınız gibi. Annesi de malesef bilinçsiz ve şaşkındı. Keşke o çocuğu üstün zekalılar eğitim kurumlarından birine götürüp şuna bir bakın deseydi. Ama demedi işte sınıf öğretmeniyle "evde vallahi öyle değil" tartışması yapmakla yetindi. Bak üzüldüm yine
T Tatlikizmiyim sen kimseye çaktırmadan merak ettiğin her şeyi araştırmaya devam et. Düşün ki seni anlamıyorlar ve dünya onların istediği gibi dönüyor. Bu durumda oyunu kurallarına göre oynaman gerek. Büyüdüğünde senin kıymetini bilecek kurumlarla iletişime geçmek için yeterli donanıma sahip olmalısın. Mesela liseyi bitirmediysen dünyanın en prestijli üniversitesine kabul edilemezsin değil mi? Kısaca köprüyü geçene kadar idare et ama araştırmaktan aslaaa vazgeçme. Başarılar dilerim

Ben bu insanları anlayamıyorum ya. Beyin ne için var sorgulamak için, düşünmek için. Bilim neden var? Hasta olduğunuz zaman doktora da gitmeyin öyleyse. Çocuk diyorum bana göre çocuksun umarım kızmadın sevgili kardeşim. bak işte böyle bunları seni anlayacak kişilere anlat. an la ya maz lar.

Ne alaka ? Doktorlar Kur'an okuyarak mı doktor oluyor? Çocuk diyor evren, kuantum, vs siz diyorsunuz ayet ne alaka ?
Tabiki ikisinide okusun
Ancak ilim başka irfan başka..
Birbirine karıştırmamak gerek..

Turkiyem iki bolundu:

Dogma ile yikanmis dunya ve evreni sorgulamayan, bitkisel hayatta yasayan beyinler.
Dunyayi ve evreni sorgulayin, gercekleri bulmaya calisan uyanmis aydinlanmis beyinler.

Onceki grup, ikinci grubun birak sorgulamasini, yasamasina bile tahammul edemiyor.
Sonraki grup, onceki grubu sirtinda tasimak zorunda degil, ama onlarin karanliginda boguluyor.

Cok zekiyse kimsenin dedigiyle yönlenmez merak etmeyin..
yanlis anlamam sizin bakis acinizdan..
Kafası karışık
Danıştığına göre tabiki yönlenecektir
Henüz 16 yaşında
Neyse size
İYİ GECELER

Henüz neslimiz tükenmedi neyseki
Yorumları okuyunca baya bi azaldığımız aşikar..

Ya siz neymissiniz..insanlari nasil da ötekilestiriyorsunuz..eziyorsunuz..asil dogma bu..kendini üstün görme..

Ayh vallahi icim kiyildi. Cocuk sorguluyorum, merak ediyorum evreni diyor. Ac Kur'an oku deniliyor. Guler misin aglar misin dedikleri durum. Cok uykum var ikisini de yapamayacagim su an ama konu sahibesi sorgulaman yanlis degil sorgulamaman yanlis. Ulkemizden pay bic iste; insanlar biraz sorgulasaydi kurtulurduk bu sig dunyadan ve sig ulkeden. Sen bildigin yolda ilerle. Ben de cok sorgulardim, hala daha sorguluyorum. Senin gibi gencler oldugunu gormek guzel, gun gectikce inancimizi yitiren bu ulkede bizi de yeniden canlandiriyorsunuz. Iyi ki geldin iyi ki konu actin burada. Tum genclerin tablette oyuna gömülmedigini gormek guzel :)

Ya siz neymissiniz..insanlari nasil da ötekilestiriyorsunuz..eziyorsunuz..asil dogma bu..kendini üstün görme..
Kendimizi üstün görmek?
Buna siz sebep oluyorsunuz açıkcası
Araştıma ruhu olan bir güzelliği hevesini kırıp normal kalıba sokmaya çalışıyorsunuz
Bizde canım ÜLKEMDE zor olanı söylüyoruz
Cesaretli olsun
Diğerleri gibi körelmesin istiyoruz
İsviçreden ithal edilen ilaçları ,Japonyadan gelen canonları,Amerika'nın uzaya gönderdiği makinaları değil
Yeni nesillerde artık Türkiyenin yaptıklarını konuşalım istiyoruz
Bu kabuk kırılsın diye birileri çaba göstermeli
Zira önüne yeterince engel çıkartan olacak zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…