günaydın mi desem iyi geceler mi bilemedim. Hayatımda vermem gereken çok önemli bi karar var. daha önce de konu açmıştım belki bilenler bilir ailemle çok sorunluyum annem yıllar önce vefat etti babamla cocuklugumdan beri baba kız asla olamadık.24 yaşındayım üniversite okuyorum.Annemin ölümünden sonra tamamen yapayalnız kaldım.bana maddi ve manevi anlamda hiç yardımcı olmadılar babam evlendi çocuk yapma derdine düştü bide üvey kardeşim vae aylık 800 tl nafaka veriyor.Bana hiç bi yardımı yok oysa durumları çok çok iyi altlarinda audi bilmem ne.Ben onlardan para beklemedim ama çok sıkıldım.Kucuklugumdwn beri psikolojimi bozmasından, iftira atmasından aramızda 1 saat yol farkı var kafası atınca gelip dövmesinden tehdit etmesinden...Okuluna devam et kurtar kendini demenize gerek yok 3 senem kayıp anneme hastalığında bakmam kaybetmem okula bo türlü adapte olamadım hoş zaten zorla istemedigim bölüme yerleştirdiler üstelik uzadı 2 sene önce mezun olmam gerekiyordu ama olmadı bu sene de bitmezse yıne tehdit. Ben bi karar aldım.hayatimi değiştirmek..Artık kendime göre bi hayat.Ise girip çalışmak ayaklarımın üzerinde durmak. Bu hayatı kendim için yaşamak. Babamla bu konuyu konuşmaya çalıştım gelir böyle yaparım seni yiyorsa hadi bi gir ise bilmem ne.Ablalar annemden kalan bi vefat aylığım var 700 tl.Kira elektrik su yetmiyor. ise girmem gerek o istiyor ki parasız kalayım ona muhtaç olayım.Ki bu zamana kadar hep böyle oldu.atilan iftiralara dayaklara hep sustum.Bi mesajla maalesef olmayan aileme veda edip şehir ve numaramı herşeyimi değiştirip okulu bırakıp gitmek yeni bi şehir yeni bi hayat.Cok zor olacak evet ama buraya bile yazamadığım çok şey var.Ya bi gün intihar edip annemin yanına gidecegim ki çok denedim hep vazgeçtim ya bütün herşeye göz yumup herşeye katlanmak ki çok bunaldim yıllardır annemden sonra beni ezdiler yada yeni bi hayat. Korkuyorum başıma neler gelecek bilmiyorum.Uzuluyorum ama gitmem gerek.Fikirlerinizi alabilir miyim ?
Durum nedir bilemiyorum. Tavsiye istemişsin ancak burada kimse sana tavsiye verebilecek durumda değil! Neden mi? Akrabalarını tanımıyoruz. Aile büyüklerin var mı bilmiyoruz. Arkadaşlarını ve seni tanımıyoruz. Babanın neden her bahanede seni tehdit ettiğini dövdüğünü bilmiyoruz. İftira atıyor bana diyorsun. İftiranın içeriği nedir bunu da bilemiyoruz tabi bu nedenle bir sonuca varmak mümkün görünmüyor. Annen ölmüş sana nafaka veriyor? Nasıl yani? Harçlık mı nafaka mı? Çünkü nafaka vermesi için bir sebep yok sanırım hukuken 18 yaşını doldurmuşsun.
Bırakıp gitmek istiyorum, okulumu bırakacağım diyorsun, babam ona muhtaç olmamı istiyor diyorsun. Yaşın 24 ve işin açıkçası bu sene üniversiteden mezun olmuş olman gerekirdi ve tabikide bu bir iş bulabileceğin anlamına gelmezdi çünkü milyonlarca insan işsiz ve Türkiye'nin durumu daha iyiye gitmiyor. Önünde daha kaç sene var üniversiteni bitirmene hangi alanda eğitim gördün bunu da bilmiyoruz.
Yani güzel kardeşim burada kimseden alacağın tavsiye sana fayda etmez.
Fakat fikir belirtmek gerekirse:
1- eğitimini tamamla
2- evlenme yaşına gelmişsin kendine evlenebileceğin uygun, düzgün, babalık ve eşlik vasıflarını yerine getirebilecek bir eş adayı aramaya başla. Bunu 36 yaşında evlenmiş bir kişi söylüyor yani evlilik meraklısı birisi değilim ancak senin hayatında düzgün bir insanın olması hayatını ve psikolojini iyi yönde etkileyecektir. Tabiki senin kişiliğini bilmiyorum ve iyi bir insanın sen kendini mutlu edeceksin diye üzülmesini istemem. İnşsallah iyi huylu bir kişisindir diye ümit ediyorum.
3- Bir başka şehre gittiğinde polisin seni bulması maksimum 3 gün sürer. Yani bu tür garip heyecanlara kapılman komik.
4- Daha önce hiçbir iş tecrübesi olmayan 24 yaşında yalnız bir kadın ne iş yapar Türkiye'de? Arkanda kimsen de yok Allah iyi kişilere denk getirsin diyeyim ama senin gibi sürüden ayrılmış bir kuzuyu kurtlar çok geçmeden kaparlar...
Kısacası, olduğun şehirde üniversitene gitmeye devam et. Hafta sonları yarı zamanlı bir iş bul ve deneyim edin. Hem çalışma hayatını öğren hem insanları tanı. Bunun yanı sıra yabancı dilin varsa çeviri ilanları asabilirsin okula, şehre. Ya da okuduğun bölümle ilgili armut com'dur şudur budur bir siteden yarı zamanlı işler alabilirsin, lise orta okul öğrencilerine dersler verebilirsin. Hem kendin faydalı işlere verir, hem para kazanırsın. Üniversiteden bitince CV'ne yazacak bir deneyimin de olmuş olur.
Bir de okulunun psikolojik danışmanlık bölümünden destek al lütfen.