ablalarim lütfen yardımcı olun bana

Sizin bu kızla aynı durumda olduğunuzu hiç sanmıyorum. Kız babam hiçbir sebep olmadan beni dövüyor diyor daha hala ona göre öyledir diyorsunuz. Benim de bir arkadaşım komu sahibi gibiydi aklıma o geldi okuyunca. Babası neden zil çalınca hemen kapıyı açmadın napıyordun diye dövüyordu kızı mesela. Ne önerirsiniz buna kapının önünde oturmasını mı. Cidden yıl 2020 olacak hala daha dayak yiyen kıza o zaman babanın huyuna git ona göre o.puluksa yapma gibi müthiş tavsiyeler verebiliyosunuz ya pes.
o dayağı biliyorum çok yedim napiyodun diye

Evde kalıyorum yurtlar çok pahalı.Butun param eve gidiyor zaten 700 tl kira elektrik suya gidiyo ped alacak param yoktu.allah yardımcım olsun teşekkür ederim beni yargilamadiginiz için
Lise çağında değilsin, kolay olmayan şeyler yaşamışsın bunlar insanı ya olgunlaştırır ya da güçsüz bir hale getirir. Gördüğüm kadarıyla seni olgunlaştırmış. İyi düşün eğer taşınacaksan iyice araştır, okul meselesini nasıl yapacaksın geçiş yapabilir misin onları da düşün ona göre karar ver derim. Ama dediğim gibi şu an part time iş bak. Elinde ne kadar para olsa kardır. Umarım sevgilin de iyi biridir.

konu sahibi Allah yardımcınız olsun. Kimsenin yaşamadan akıl veremeyeceği kadar zor bir konu. Eğer bıçak kemiğe dayandıysa babanız hakkında uzaklaştırma kararı çıkaramıyor, herhangi bir yasal yola gidemiyorsanız bırakıp gidin. Evet her şeye baştan başlamak çok zor olacaktır ama madem o sizi gözden çıkarmış siz de çıkarın. Gideceğiniz ilde sığınabileceğiniz kadın derneklerine ya da sosyal yardımlara başvurun sonrasında bir iş bulursunuz burada herkes diplomasız ne yapıcan yazmış ama diploma canınızdan önemli değil. Şartlara göre elbet bir iş bulursunuz her an psikolojik baskı hakaret küfür ile yaşayacağınıza kaçın kurtulun. Sonrasında düzeninizi kurunca açık öğretime yazılırsınız tekrar okula yazılırsınız vs. öncelik can güvenliğiniz. yalnız erkek arkadaşınız nasıl biri bilmiyorum ama kimseye güvenmeyin he yanınızda gelir sizle sıfırdan bir başlangıç yapmak ister o ayrı ama kendinize güveniyorsanız bu işe kalkışın.

donduracağım malesef burada ki hemcinslerim bile 1 2 tanesi allah bilir baban niye dövüyor dedi ya insanlar gerçekten kötü.Bu özel ders yeni şehrmde yapacağım. Bu yeni şehir olayı bana müthiş gelmiyor aksine çok korkuyorum son çıkmazimdi benim ama dayanacak gücüm yok.Akil sagligimi yitirmek uzereyim arkafsdim kalmadı babam yüzünden hepsi sapık baban sapığın kızı diyip gittiler.Bi sevgilim var yanımda.ona da güvenerek yola çıkmıyorum o sadece yanımda olmak istiyor.
Babanla aynı evde mi yaşıyorsun sen? Kyk'ya başvur. Git hangi şehirdeysen elden dilekçe ver sorunlarından bahset. Hem daha güvende olursun. Dilerim biz yanılırız ama şu şartlarda malesef karşına baban gibi insanların çıkma olasılığı çok çok yüksek.

Okulun 7 yılda bitmesi gerekmiyor mu?sizinki zaten 6. yılda öyle mi?eğer bitmeyecek durumdaysa bırak derim uğraşmakla bitecek durumdaysa gerçekten sık dişini bitir matematik okuyordun sanırım o bölüm kötü bir bölüm değil.özel ders vs verip iyi para alabilirsin.eğer bitmeyecek gibiyse iş bakmaya başla biraz düzlüğe çıkınca açıktan veya devam zorunluluğu katı olmayan birşey okursun.hayat şartları çok kötü okuyanlar bile zor iş buluyor.benim bazı arkadaşlarım staj yeri bulmakta bile sıkıntı yaşadı.sen zaten çok çekmişsin bu yaşa kadar birde bu dertleri yaşamanı istemem.inşallah mutlu olursun hiç mi adam gibi bir insan yok elinden tutacak çevrende?

Bakın burda herkes sizin iyiliğinizi düşünüyor sizi hiç tanımıyoruz bir kişi bile çıkıp okulu bırak askerİ ücrete çalış demiş mi Allah aşkına😔eğer okulu bırakıp bilinmezliğe doğrı yol alırsanız gerçekten çok büyük bir hata yapmış olursunuz.Okulunuzu bitirin sonra babanıza veda mı edersiniz dava mı açarsınız bi şekilde hayatınızdan çıkarırsınız.

Önce okulu bitirin yoksa çok pişman olursunuz geçinemeyip gerisingeri babanızın yanına dönmeyin,daha da fazla kısıtlanma dayak hakarete maruz kalmayın diye söylüyoruz bunları lütfen.

Okuduğun bölüm ne? Yazdıysan görmedim..
Üniversite mezunu zor iş buluyor lise mezunu olarak ne iş yapacaksın ki? Sık dişini bitir okulunu..

Psikolojik destek al. Kendine güvenin gelsin mutlaka.

Ondan sonra mesaja bile gerek yok. Seni insan yerine koymayanları mesaj çekerek muhattap alma zaten..
Görüşmezsin, gitmezsin. Mesafe koyarsın yeter..
Koskoca kızsın zorla bir şey yapamaz..

Hep bu yüzden korkarım evladım bensiz kalır diye. Anne herşey işte..
Annen söyleyemese bile sen çok değerlisin unutma. Boşver kimin ne dediğini. Sen kendini geliştirmeye bak. Çok güçlüsün unutma..

Kız kimbilir napıyor da babası kızı dövüyor diye düşünüyorsunuz değil mi? Halbuki okumasına bile izin veriyor adam yani melek gibi birisi ama kızı anlamıyor siz anladınız maşallah. Kızı gelip dövmesinin haklı nedeni var mı neyini anlamıyorsunuz da sorguluyorsunuz ya. Bu ülkede kadının adı yok hakikaten. Hemcinsleri arasında bile. Yazıklar olsun.
+1👍👍👍👍👍

günaydın mi desem iyi geceler mi bilemedim. Hayatımda vermem gereken çok önemli bi karar var. daha önce de konu açmıştım belki bilenler bilir ailemle çok sorunluyum annem yıllar önce vefat etti babamla cocuklugumdan beri baba kız asla olamadık.24 yaşındayım üniversite okuyorum.Annemin ölümünden sonra tamamen yapayalnız kaldım.bana maddi ve manevi anlamda hiç yardımcı olmadılar babam evlendi çocuk yapma derdine düştü bide üvey kardeşim vae aylık 800 tl nafaka veriyor.Bana hiç bi yardımı yok oysa durumları çok çok iyi altlarinda audi bilmem ne.Ben onlardan para beklemedim ama çok sıkıldım.Kucuklugumdwn beri psikolojimi bozmasından, iftira atmasından aramızda 1 saat yol farkı var kafası atınca gelip dövmesinden tehdit etmesinden...Okuluna devam et kurtar kendini demenize gerek yok 3 senem kayıp anneme hastalığında bakmam kaybetmem okula bo türlü adapte olamadım hoş zaten zorla istemedigim bölüme yerleştirdiler üstelik uzadı 2 sene önce mezun olmam gerekiyordu ama olmadı bu sene de bitmezse yıne tehdit. Ben bi karar aldım.hayatimi değiştirmek..Artık kendime göre bi hayat.Ise girip çalışmak ayaklarımın üzerinde durmak. Bu hayatı kendim için yaşamak. Babamla bu konuyu konuşmaya çalıştım gelir böyle yaparım seni yiyorsa hadi bi gir ise bilmem ne.Ablalar annemden kalan bi vefat aylığım var 700 tl.Kira elektrik su yetmiyor. ise girmem gerek o istiyor ki parasız kalayım ona muhtaç olayım.Ki bu zamana kadar hep böyle oldu.atilan iftiralara dayaklara hep sustum.Bi mesajla maalesef olmayan aileme veda edip şehir ve numaramı herşeyimi değiştirip okulu bırakıp gitmek yeni bi şehir yeni bi hayat.Cok zor olacak evet ama buraya bile yazamadığım çok şey var.Ya bi gün intihar edip annemin yanına gidecegim ki çok denedim hep vazgeçtim ya bütün herşeye göz yumup herşeye katlanmak ki çok bunaldim yıllardır annemden sonra beni ezdiler yada yeni bi hayat. Korkuyorum başıma neler gelecek bilmiyorum.Uzuluyorum ama gitmem gerek.Fikirlerinizi alabilir miyim ?
Canım başın sağolsun çok üzüldüm durumuna.bende annemi kaybettim uzun yıllar önce ama babam bize sahip çıktı evlenmedi kendini bize adadı Allah razı olsun.çok istedi bi mevki sahibi olayım ama toplayamadım kendimi.senin durumun benimkinden daha zormuş ancak Allah rızası için oku ve bi meslek sahibi ol.oldumu ablacım.çünkü evet eziliyosun hor görülüyosun kendini yanlız güçsüz hissediyorsun.bu dramın bitmesini istiyorsan eğer okuyup meslek sahibi ol ol ki vakti saati gelince herkes önünde el pençe divân dursun.gitmek kolay ancak sonrasının seni felakete sürüklemeyeceği ne belli.sık dişini şimdilik otur aşağı.Allah cümlemize zorluklar karşısında dayanma gücü versin inşallah

günaydın mi desem iyi geceler mi bilemedim. Hayatımda vermem gereken çok önemli bi karar var. daha önce de konu açmıştım belki bilenler bilir ailemle çok sorunluyum annem yıllar önce vefat etti babamla cocuklugumdan beri baba kız asla olamadık.24 yaşındayım üniversite okuyorum.Annemin ölümünden sonra tamamen yapayalnız kaldım.bana maddi ve manevi anlamda hiç yardımcı olmadılar babam evlendi çocuk yapma derdine düştü bide üvey kardeşim vae aylık 800 tl nafaka veriyor.Bana hiç bi yardımı yok oysa durumları çok çok iyi altlarinda audi bilmem ne.Ben onlardan para beklemedim ama çok sıkıldım.Kucuklugumdwn beri psikolojimi bozmasından, iftira atmasından aramızda 1 saat yol farkı var kafası atınca gelip dövmesinden tehdit etmesinden...Okuluna devam et kurtar kendini demenize gerek yok 3 senem kayıp anneme hastalığında bakmam kaybetmem okula bo türlü adapte olamadım hoş zaten zorla istemedigim bölüme yerleştirdiler üstelik uzadı 2 sene önce mezun olmam gerekiyordu ama olmadı bu sene de bitmezse yıne tehdit. Ben bi karar aldım.hayatimi değiştirmek..Artık kendime göre bi hayat.Ise girip çalışmak ayaklarımın üzerinde durmak. Bu hayatı kendim için yaşamak. Babamla bu konuyu konuşmaya çalıştım gelir böyle yaparım seni yiyorsa hadi bi gir ise bilmem ne.Ablalar annemden kalan bi vefat aylığım var 700 tl.Kira elektrik su yetmiyor. ise girmem gerek o istiyor ki parasız kalayım ona muhtaç olayım.Ki bu zamana kadar hep böyle oldu.atilan iftiralara dayaklara hep sustum.Bi mesajla maalesef olmayan aileme veda edip şehir ve numaramı herşeyimi değiştirip okulu bırakıp gitmek yeni bi şehir yeni bi hayat.Cok zor olacak evet ama buraya bile yazamadığım çok şey var.Ya bi gün intihar edip annemin yanına gidecegim ki çok denedim hep vazgeçtim ya bütün herşeye göz yumup herşeye katlanmak ki çok bunaldim yıllardır annemden sonra beni ezdiler yada yeni bi hayat. Korkuyorum başıma neler gelecek bilmiyorum.Uzuluyorum ama gitmem gerek.Fikirlerinizi alabilir miyim ?
Merhaba canim ben seni cok iyi anladim düşüncelerinde haklisin ve insallah bunu basarirsin okulunu dondurmayi düşünmüşsün evet düzenini oturtana kadar güzel bir fikir ama en fazla 1 sene dondur bu arada erkek arkadaşìnla evin eksiklerini düzersiniz ama sonra mutlaka okulunu bitir.Babanada yaziklar olsun 24 yaşina gelmişin hala sana vurabiliyor bu cok aci olmali senin icin ve seni hic haketmemiş. Sen cok güclüsün kendine inan buraya kadar bu piskolojik ve fiziksel şidetle iyi gelmişsin eğer babandan uzakta huzuru bulursan eminimki okulunu cok daha cabuk bitirirsin.Umarim herşey senin icin cok cok iyi olur ve cok mutlu olursun ♥️

Merhaba canim ben seni cok iyi anladim düşüncelerinde haklisin ve insallah bunu basarirsin okulunu dondurmayi düşünmüşsün evet düzenini oturtana kadar güzel bir fikir ama en fazla 1 sene dondur bu arada erkek arkadaşìnla evin eksiklerini düzersiniz ama sonra mutlaka okulunu bitir.Babanada yaziklar olsun 24 yaşina gelmişin hala sana vurabiliyor bu cok aci olmali senin icin ve seni hic haketmemiş. Sen cok güclüsün kendine inan buraya kadar bu piskolojik ve fiziksel şidetle iyi gelmişsin eğer babandan uzakta huzuru bulursan eminimki okulunu cok daha cabuk bitirirsin.Umarim herşey senin icin cok cok iyi olur ve cok mutlu olursun ♥
evet sonunda biri beni tam anlamıyla anladı bunun için size çok teşekkür ederim size özelden yazmak istiyorum izninizle

Kesinlikle eğitimini tamamla 2 sene daha sık dişini. Çok pişman olursun ilerde sakın bırakma.

Merhaba canim ben seni cok iyi anladim düşüncelerinde haklisin ve insallah bunu basarirsin okulunu dondurmayi düşünmüşsün evet düzenini oturtana kadar güzel bir fikir ama en fazla 1 sene dondur bu arada erkek arkadaşìnla evin eksiklerini düzersiniz ama sonra mutlaka okulunu bitir.Babanada yaziklar olsun 24 yaşina gelmişin hala sana vurabiliyor bu cok aci olmali senin icin ve seni hic haketmemiş. Sen cok güclüsün kendine inan buraya kadar bu piskolojik ve fiziksel şidetle iyi gelmişsin eğer babandan uzakta huzuru bulursan eminimki okulunu cok daha cabuk bitirirsin.Umarim herşey senin icin cok cok iyi olur ve cok mutlu olursun ♥
Nacizane bu benim kendi fikrim ama önerinizi destekleyemiycem.zaman ortam okadar kötü ki.bu kız evladımız mutluluğu başka ortamlarda başka yerlerde arayacak.ama her girdiği yolda bir taşa toslayıp canı yanacak.bi anne sevgisi ne bilim evlenirim rahata kavuşurum düşüncesi olusmuş.sizde sevgilinizle evinizin eksiğini alın okulu bir yıl dondurun filan yazmışsınız.ama bu hayatta yanlız olduğunu çaresiz olduğunu sevgi saygı arayan birine böyle duyguları empoze etmek küllüyen yanlış.çünkü her ne olursa olsun bu kızımızın içinde bulunduğu durum tamda derslerine okuluna daha bir fazla sarılması gerektiren birşey.manevi gerekse duygusal yönden onu farklı arayışlara itmek bence doğru değil.

Nacizane bu benim kendi fikrim ama önerinizi destekleyemiycem.zaman ortam okadar kötü ki.bu kız evladımız mutluluğu başka ortamlarda başka yerlerde arayacak.ama her girdiği yolda bir taşa toslayıp canı yanacak.bi anne sevgisi ne bilim evlenirim rahata kavuşurum düşüncesi olusmuş.sizde sevgilinizle evinizin eksiğini alın okulu bir yıl dondurun filan yazmışsınız.ama bu hayatta yanlız olduğunu çaresiz olduğunu sevgi saygı arayan birine böyle duyguları empoze etmek küllüyen yanlış.çünkü her ne olursa olsun bu kızımızın içinde bulunduğu durum tamda derslerine okuluna daha bir fazla sarılması gerektiren birşey.manevi gerekse duygusal yönden onu farklı arayışlara itmek bence doğru değil.
Sizde haklısınız ama konu sahibinin durumu şu anda çok farklı ve eğer bunu yapmazsa çok kötüye gidecek. Endişenizde haklısınız zira bende kolay kolay bu tavsiye yi vermek istemezdim ama dediğim gibi başka şeyler var çözebilirsek ne ala ama çözemezsek mecbur öyle yapmak zorunda.Ve ne olursa olsun ASLA ne okulunu ne derslerini ihmal etmeyecek geçici bir durum olacak zaten.

sana verebilecegim en buyuk tavsiye oku olurdu ama eger yok ben bu bolumu istemiyorum artik okumayida dusunmuyorum diyeceksen işkur un meslek edindirme ve is basi kurslarindan ipek kirpik jel tirnak kalici makyaj kurslarina git elinde surekli kendini yenilemen gereken ama hic bir zaman bitmeyen getiriside iyi olan bir altin bilezigin meslegin olsun gittigin gidecegin her yerde isine yarar

Zor ama bence de dişini sık biraz daha
aklı o kadar yetiyor olabilir lakin baban senin kötü olmanı istemez
kuzu ülke yanlız savunmasız bir kadın için cehennem
okul diyorsun da çalışmakta senin istediğin gibi olmayabilir
babasını yakınen tanımıyorsanız kötülüğünü istemez bilmem ne diye maval okumayın. açın biraz gazete okuyun. kötülüğünü istemeyen babalar kızlarına ne zararlar veriyor öğrenirsiniz.

Back
X