Ablalarım yardım edin

niye nakil oluyorsunuz?
kaç dersten kaldınız?
kaç kişisiniz böyle hep birlikte mi saldınız?
yeteri kadar nitelikli değilmişsiniz. tecrübe sayın, devam edin.

Peki ne olduda bukadar iyi ogrenciyken sinifta kalacak duruma geldiniz?
Kendim açısından konuşmak gerekirse okul konusunda,sınav konusunda hep sorunlarım olmuştur. Sınav kaygılarından dolayı stresten dürtü bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlığım vardı 10 yaşından beri.Atlatamadım yıllardır ve ilk defa bu sene çok fazla artış gösterdi çok yoruldum aile baskısı da olunca çalışmayı kestim ve sınavlara hep son gün çalışır oldum. Sayısal öğrencisi olduğum için okumak yeterli olmuyor çözmek kavramak lazım başaramadım

Şuan ortalaman kaç. Ve ikinci sınavlara çalışıp duzeltme imkanın yok mu. Ben de lise ogretmeniyim ve öğrencim böyle bir taleple geldiğinde bakarım küçük de olsa bir gayret göstermiş mi yoksa hiç çaba sarf etmeden bedavadan gelip not mu istiyor.

niye nakil oluyorsunuz?
kaç dersten kaldınız?
kaç kişisiniz böyle hep birlikte mi saldınız?
yeteri kadar nitelikli değilmişsiniz. tecrübe sayın, devam edin.
Nakil aldırmamızın belirli bir sebebi ilk başından beri o okulu istemiyorduk yapabilir miyiz o okulda bir deneyelim dedik ve sorun çıkmadı gayette başarılıydık

Arkadaşlarım 6 ben baraj dersi dahil 5 dersten kaldım şuanlık

3 kişiyiz onların kendi arkadaş ortamı bozdu benim iste psikolojik çökme salmama neden oldu

Tecrübe konusu ise okulumuzun bir çok projesi var yardım kampanyası onlara katıldım
Sayısal öğrencisi olmama rağmen erasmus öğrencileriyle Sayısal dan 1 arkadaş daha dahil olmak üzere ben yardımcı oldum
Hocalarıma hep saygılı ve naziktim bu konuda asla sorun yaşamadım ablamın mezun olduğu okuldayım şuan ve beni ablamdan dolayı da tanıyorlar

Bu sadece sınav kaygısıyla olacak bir iş değil. Benim de sınav kaygısı yaşayan ohrencilerim var ama onlar derse katılım ya da performans ödevleri ile çalıştıklarını gösteriyorlar biz de ona göre değerlendiriyoruz. Siz en buyuk hatayı alan seçiminde yapmışsınız. 11 sayısal ağır bir alandır bir de çalışmayı son günü bırakınca kaçınılmaz bir son olmus. Bence gecsenizde kalsanizda önümüzdeki sene alanınızı değiştirin.

Ortalamamda sıkıntı yok ne kadar çalışsam da konular çok fazla birikti birini yükseltsem diğerini düşürüyorum 5 dersten şuanlık kaldım çaba sarf ediyorum fazlasıyla

burada bir çok öğretmen arkadaş sınıfta bırakamamaktan şikayet ediyordu, kurulla falan geçiyor öğrenciler diye. yada bütünlemesi vs olmuyor mu?
dene şansını.
performans ödevi falan iste. en azından çabaladığını görsünler.
ama 5 ders diyorsun.
biraz kalmayı hak etmiş durumdasın.
geçtiğinde nasıl başarılı olmayı dusunuyorsun?
bu seneyi nasıl telafi edeceksin?

Ortalamamda sıkıntı yok ne kadar çalışsam da konular çok fazla birikti birini yükseltsem diğerini düşürüyorum 5 dersten şuanlık kaldım çaba sarf ediyorum fazlasıyla
Ortalamada sıkıntı yoksa sınıfta kalmazsiniz sadece baraj dersten sorumlu geçersiniz. Eğer ortalama sıkıntılı ise ve 48-49 ise sansini dene ama 45 lik bir ortalama için konuşmak ise yaramayabilir. Performans teslim zamanı şuan performanslarını teslim etmeye çalış.

Tabi ki her öğrenci sınav kaygısı yaşıyor hocam ama benim hastalıktan dolayı görseniz kaşlarımı koparmaktan rezil bir haldeyim bir şekilde o farklılığı kaş kalemi ile kapamaya çalışıyorum ilaç tedavisi görüyorum fakat çok etki etmiyor. Kendimi bildim bileli matematiği çok severim ilgim vardır zaten alan seçimini zamanında rehberlik hocamızla yapıyoruz yetenek sınavı ve sınav notlarıyla hangi alanı seçeceğimiz konusunda fikir veriliyor bana da bu çıktı dedim ilgim varken seçeyim

Yaz tatilinde telafi edebileceğimi düşünüyorum telafi etmek için zaman yeterli sorun olmadığını düşünüyorum bu konu hakkında

Bak konuyu okuyunca gözüm seğirdi yemin ederim sinirden.
Daha lisedesin. Yapman gereken tekkkk şey %99 ihtimalle sadece ve sadece ders çalışmak. Ablacım nasıl böyle bir şey yapabildin kendine yahu?

Yaz tatilinde telafi edebileceğimi düşünüyorum telafi etmek için zaman yeterli sorun olmadığını düşünüyorum bu konu hakkında
şimdi ablacıgım, muhtemelen senin 2 katın yaşındayım.
o yüzden sisteme yabancıyım.
sınava girip verebiliyorsan, ver.
aksi durumda kimseden iltimas isteme.

Not yukseltme sinavlarina girseniz bi zahmet ona da oturub calisin. Cunku biz ogretmenler bu durumdan cok sikayetciyiz.

buyur mesela öğretmen arkadaş bir çözüm yazmış.

9 ayda öğretmenin başındayken veremediğin/öğrenemediğin dersi, yaz tatilinde hiç öğrenemezsin.
bunu senin hevesini kırmak için söylemiyorum, biraz gerçekçi olmak lazım.

sorunların olabilir, ailen de halini görüyordur. sen o haldeyken 1 yılın hesabı yapılmaz zaten.
ailenden destek işte.

yazın sınav olmuyor mu bütünlemeler falan onlara girin geçin. bu kadar salma işte başınıza bela oldu keşke biraz dikkat etseydiniz.

9 ay değildir ve çok fazla büyük açıklarım yok konular hakkında

Ya bu tipler o kadar çok ki insan meslekten soguyor bide devlette 40 gun devamsizlik yapip sonrasinda ozele gecenler var. Cocuk 1/4 is gunu okula gelmemis. 40 gun demek 2 ay demek veli geliyor devamsizlik sildiriyor. Cocuk geciyor. Sen bide sayisal ogrencisisin. Ortalamani bir tik yukselt otur not yukseltme sinavlarina caliş. Okullara göre mayis sonu haziran basi gibi baslar o da.

9 ay değildir ve çok fazla büyük açıklarım yok konular hakkında
o zaman öğretmenine rica edeceğine, sınavlarına çalış kuzum.
bir şeyleri yanlış yapmışsın kl bugün bu durumdasın.
düşündüğünden büyükmüş açıkların ki 1-2 değil , 5 dersten kalmışsın . o da daha da artabilir, yazdıklarından yanlış anlamadıysam..

öğretmenlerle pek aram yok ben bile bazen hak veriyorum size.

ben olsam bu genç arkadaş bana kızacak ama geçirmem.
hayatının bu döneminde, tek sorumluluğu öğrencilik olan birine bu bile zor geliyorsa, bir sonraki sınıfta da verim alamayacaktır.
seneye düzelecek mi dürtü bozukluğu? kaşları dökülmeyi mi bırakacak? anı kurtarmayı daha okul sırasından öğreniyor çocuklar.

yumurta kapıya dayanınca, eyvah hocam.
o hocanın kapısı dersi anlamadığında çalınmaz,
benim böyle bir rahatsızlığım var, nasıl yapalım demeye çalınmaz,
ne yapayım diye yardım istemeye çalınmaz,
ama her şey bitip yıl sonu gelince,
5-6-7 artık kaç dersten kalınca,
hocamla konuşsam mı?

hoca benim gibi biri ise konuşma.
değilse konus.
ne diyelim şimdi

Lisede sınıfta kalmak öyle kolay değil blöf yapıyor olabilirler geçireceklerini düşünüyorum.Siz gidip kaldığınız derslerin hocalarıyla konuşun,telafi sınavları varsa onlara da girin hiç değilse çabaladığınızı görsünler.Bir de üni sınavında çok lazım olacak o karne ortalamaları.Fazla salmayın.
Kaçıncı sınıftasın 9 heralde ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…