Ablalarım ?

Daha 18 yaşındayım

Ya kıyamam Allahım siz gibi öğrenciler neden bize denk gelmez ki .
Canım benim güçlü dur,istifa et ve kendi kaderini çiz. Ana babana 3 kuruş vericeksin diye 20 yaşında sinir hastası olursun. Hastaneler çalışma ortamı çok stresli olan yerler,ileride hangi işi yaparsın bilmem ama bence mutlu olmadığın bir hayatı sırf ailen dayatıyor diye kabul etme. Sonuçta allah uzun ömürler versin geriye kalan 50-60 sene yaptığın mesleğin getirisiyle sen uğraşacaksın.

Buhara hastanesinde mi çalışıyorsun? Zaten başka da özel yok. Ve o hastane gerçekten kötü. Devlet hastanesinden daha kalabalık.

300 lira borç ödemek istemiyorsan, önce telefonu satıp daha düşük bir model telefon ile değiştirip borcunu ya bitir ya da düşür.

İkincisi şimdiye kadar neden çalışmadın? Zoru görünce mi çalışmak aklına geldi. Ben gerçekten üni hayallerini erteleyen gençlerimize kızıyorum.

Hem madem gece çalışıyorsun, gündüz ders çalış. Gece nöbetleri çok yoğun geçmiyordur diye düşünüyorum.

Aile sağlığı merkezlerine geçip yine üniversiteyi erteleyeceksen, bence hiç geçme ve otur ders çalış.

Veya KPSS ye çalış. Devlete atan. Devlette çalışırken açıköğretimden lisans oku. Derecenin yükselt. Sağlık kurumları işletmeciliği vb.

Lise mezunu olarak 12. Dereceden başlıyorsun, lisansı bitirince 4 derece birden yükseliyorsun. Bence bu daha mantıklı.

Yani her halükarda ders çalışman gerekiyor.

Ayrıca Erzurum emin ol o kadar da kötü bir yer değil :) Ben Erzurum da yaşamıyorum ama gayet iyi biliyorum ;)

Okuyup didinsende oturduğun yerden para kazanmayacaksın bunu bil öncelikle..

Ne yaparsan yap ailenden gizli yapma.. çok başın ağrır sonra..

İyi kötü maaşın var fırsatın varken çıkma derim.

Kpss çalışıp atanmaya çalış yada universite okumaya basla ki sinavsiz ftr bile geliyor sana. Ama 4 yıllık oku ki ataman daha kolay olsun. Uni kazan çık. Ataman olsun yine çık. Üni kazanıp kayit yaptir git oku o arada kpss kazanirsan egitim durumu tayini de istersin hem çalışıp hem okursun. Ben de hem çalışıp hem okudum biraz zor ama degiyor. Buharadasin sanirim şifa yi kapatmislardi tek hastane olunca mecbur bırakılıyor insanlar. Sıkma canini hersey yoluna girecektir. Bende senin yaslayinda vekillik yapıyordum sonra baktim tüm köylerin aşılarina kayıt kuyutlatina ben gonderiliyorum hemen kpss de tercih yapip atandim.

Bak canim seni cok iyi anliyorum bu donemlerin cok daha zorundan bende gectim benim ailem cok tepkiliydi ustelik sadece bi gun isten eve gelip is cok sıkıcı dedigim icin afedersin ama senin *ötun is yemiyo sen calismazsin dediler . Ben mezun olali 3 sene oldu bu meslegi yapmadim dogru duzgun ama universte istiyorum bi yandan da vicdan olarak m3slegim varken 4 yil nasil ailemden para alcam diyorum ama daha cok erken ve kararinin arkasinda dur insanlar cocuklarini ozel okulda okutuyo 18 yasinda cogu kisi senin bu dedigin sorumluluklari almiyo oku gec olmadan
Kesinlikle okuycam çok istiyorum ya değerini anladım

Okuyup didinsende oturduğun yerden para kazanmayacaksın bunu bil öncelikle..

Ne yaparsan yap ailenden gizli yapma.. çok başın ağrır sonra..

İyi kötü maaşın var fırsatın varken çıkma derim.
Ailemden gizli yapsam da bunu öğrenemezler öğrenseler de bişey diyemezler çok fazla halimi görüyolar çünkü

Kpss çalışıp atanmaya çalış yada universite okumaya basla ki sinavsiz ftr bile geliyor sana. Ama 4 yıllık oku ki ataman daha kolay olsun. Uni kazan çık. Ataman olsun yine çık. Üni kazanıp kayit yaptir git oku o arada kpss kazanirsan egitim durumu tayini de istersin hem çalışıp hem okursun. Ben de hem çalışıp hem okudum biraz zor ama degiyor. Buharadasin sanirim şifa yi kapatmislardi tek hastane olunca mecbur bırakılıyor insanlar. Sıkma canini hersey yoluna girecektir. Bende senin yaslayinda vekillik yapıyordum sonra baktim tüm köylerin aşılarina kayıt kuyutlatina ben gonderiliyorum hemen kpss de tercih yapip atandim.
Aynevet ordayım iğrenç bi yer nefret ediyorum psikolojim bozuldu artık

Back
X