Ablam 5 aylık hamile ve her gün 1 - 2 adet sigara içiyor :(

Crusher

ĝôzlεƦιπ καƦαπlıκ κuψu ..
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
1.672
1.168
Kızlar merhaba. Benim ablam var 25 yaşında. Ve 2. Çocuğuna hamile, 5 aylık falan olması lazım. Ama maalesef ablam hergun sigara içiyor. İlk bebeğine hamileyken bile sigaralar mı desem, içkiler alkoller mi desem, hiçbirşeyine dikkat etmesi mi desem, herşeyi içti. Derken çocuk mucize bir şekilde sağlıklı doğdu. Sadece konuşma sorunu var 2 yaşında olmasına rağmen. Ve de bazı hareketleri tuhaf biraz. Herneyse çocuğun böyle olmasını sigaraya bağlıyorum, içkiyi nadir içiyordu ablam. Şimdi 2. Ye hamile kaldı ama dediğim gibi püfür püfür sigara içiyor hergun. Kendine hiç dikkat etmiyor. Ya bebeğine bişey olursa duşunmuyor yaa :KK43: bende o bebeğin teyzesiyim sonuçta. Ablama engel olmam lazım. Zaten 5 ay boyunca yeteri kadar sağlıksız oldu sübyan annesinin karnında :KK43: artık daha fazlasına vicdanım el vermiyor. Ablamı nasıl vazgeçirebilirim sigaradan lütfen yardım edin. Onu bu konu hakkında baya korkutmam lazım. Yoksa olan hem ablama hemde günahsız sübyana olacak :KK43: yardımlarınızı bekliyorum kızlar. Teşekkürler... Ve şunu da ekliyim eşi olacak eniştem de hiç bir şey demiyor !!!!

Son düzenleme:
madem dengesiz olucak o çocukları neden doğuruyor hayret bir şey, çocuklar ilerde seni bu konuda affetmezler diyin ablanıza

Kızlar merhaba. Benim ablam var 25 yaşında. Ve 2. Çocuğuna hamile, 5 aylık falan olması lazım. Ama maalesef ablam hergun sigara içiyor. İlk bebeğine hamileyken bile sigaralar mı desem, içkiler alkoller mi desem, hiçbirşeyine dikkat etmesi mi desem, herşeyi içti. Derken çocuk mucize bir şekilde sağlıklı doğdu. Sadece konuşma sorunu var 2 yaşında olmasına rağmen. Ve de bazı hareketleri tuhaf biraz. Herneyse çocuğun böyle olmasını sigaraya bağlıyorum, içkiyi nadir içiyordu ablam. Şimdi 2. Ye hamile kaldı ama dediğim gibi püfür püfür sigara içiyor hergun. Kendine hiç dikkat etmiyor. Ya bebeğine bişey olursa duşunmuyor yaa :KK43: bende o bebeğin teyzesiyim sonuçta. Ablama engel olmam lazım. Zaten 5 ay boyunca yeteri kadar sağlıksız oldu sübyan annesinin karnında :KK43: artık daha fazlasına vicdanım el vermiyor. Ablamı nasıl vazgeçirebilirim sigaradan lütfen yardım edin. Onu bu konu hakkında baya korkutmam lazım. Yoksa olan hem ablama hemde günahsız sübyana olacak :KK43: yardımlarınızı bekliyorum kızlar. Teşekkürler...

1-2 tane ise zorlamayın.ters teper.ancak alkol daha tehlikeli

Alın ablanı bir tane hastanenin onkoloji çocuk servisine götürün.. sonra diğer hasta çaresiz çocukları gezdirin..
Daha sonra açın kk yı çocuk için deliren annelerin yazılarını okutun.
Hala değişmiyorsa en yakın doktora götürün yatırtın hastaneye.

Gebe iken alkol :KK57: bile alan biri sigarayı hiç bırakmaz.
Yazdıklarınız karşısında şok oldum, çok sorumsuz davranışlar içerisindeymiş ablanız.

Ne yapabilirsin ki yetiskin bir kadina ?
Sigaranin zararlarini bilmiyorsa cahilin tekidir o laftan da anlamaz kusura bakma ama
Haklısın ama gozunu korkutursam zaklaşır sigaradan gibime geliyor. Geleceği duşunmuyor. Ya engelli doğarsa ne olacak sonra başını duvara vurur işte. Napcam ben bu kızla yaa

İleride çok ama çok pişman olacak farkında değil hâlâ ablam. Tebrik ediyorum onu. Kendine acımıyorsa bari çocuklarının geleceğine acısın !!! Ah abla ahh !! Çok ilginç bir kadınsın çok !!

yegeninizin konusmamasi çok sorun deil daha kuçukmus, tihaf hareketleri ne bilemiycem
o kendi dusunluyorsa karnindaki bebegi seni dinlemez malesef :KK43:
gunde bir ikiyle kalyodur insalalh

çocukları sigara içse uyuşturucu içse çok mu mutlu olacakmış onu sor, şuan o çocuklar içiyolar çünkü.

Sanırım ayda bir kadeh alkol seviyesi düşük kırmızı şarap içilebiliyor ama bira ve benzeri içkiler tehlikeli, hatta günde 5 adet sigaraya izin veren doktor biliyorum ben mesela.

Ne diyelim Allah herseyi kıymetini bilene versin biz olsun diye ölüyoruz tirnagina hasretiz olanlar böyle yapıyor

Kiyamam o bebislere gercekten cok uzuldum. Sigara icen annenin karnindaki bebegin hareketleriyle ilgili bir video var internette onu bir izletin ablaniza. Ona ragmen devam ediyorsa cocuklarini hic dusunmedigi anlamina gelir. Sizinde yapacak biseyiniz yok bu durumda malesef.

Sanırım ayda bir kadeh alkol seviyesi düşük kırmızı şarap içilebiliyor ama bira ve benzeri içkiler tehlikeli, hatta günde 5 adet sigaraya izin veren doktor biliyorum ben mesela.
benım arkadasımda hamıle su an 4 uncu ayda gunde 5 adet falan sıgara ıcıyor, doktor ızın verdı bahanesı de ama ıcmemek en ıyısı..

Allah boylelerine veriyo evladi ya feci uzuluyorum. Yemisim birtaneyi ikitaneyi idaresi olmayan insan annelige soyunmasin. Karninda sana muhtac, sana bagimli bi'kalp atiyo bi'de demiyolar mi bir taneden bi'sey olmaz zikkim ic diyesim geliyo. Bizim tanidik 6-7sene sonra ikinci hamilelik icin adak mi adamadi, namazlar mi kilmadi sonra hamile oldugunu ogrendi. Sukredecegine pufur pufur sigara icti. Allah boyle yapmak icin mi senelerce yalvardin deyip alsaydi elinden bu sefer de niye ben diye aglardi.

Sadece 1-2 mi? Tabii ki berbat bir şey ama oncekinde alkol aldı diyorsunuz 1-2 yine iyiymiş bu durumda. Daha fazlası olmadığına emin misiniz?

çocuk sağlıklı doğsa bile sigara yüzünden ileride şeker hastası olma olasılığı veya obezite sorunu çıkabiliyor. ayrıca astım bronşit gibi hastalıklara yakalanma riski de çok yüksek. sakat olma olasılığından hiç bahsetmiyorum bile.
ablanız bencil bir insan anlaşılan ne desenizde anlayacağını düşünmüyorum. bence doktoruyla konuşun o uyarsın daha etkili olabilir doktorun söylemesi.

X