ablam beni çıldırtıyor!!!!

reyyanelvan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
112
0
26
Ankara
slm kızlar çok sinirliyim ablamla tartıştık yine hep beni yönlendirmeye çalışıyo bunu giyme şunu yapma annemden daha çok karışıyo bana sürekli beni yargılıyoben 20 yaşımdaym o 24 aramzda çok yaş farkı yok ama hep annemmş gbi dawranıyo ona bişi anlatsam herkese anlatıyo hep ailedeki en kötü kişi olduğumu o olmasa yaşayamayacağımı sylüyo bana potansiyel kötü kadınlar gbisin ben olmasam onlardan olursn felan dio hep benimle uğraşıyo okula giderken beni takip ediyo annemi diğer ablalarımı bana karşı dolduruyo hep üstüme gelio ne yapmalıyım kızlar işin kötü yanı annemde o büyük die ona inanaıyo ;((((

Bence ablan seni kıskanıyor çünkü bu kadr kafayı sana taktığına göre, tınlama ben olsam beni rahat bırak yoksa senin yüzünden evden kaçıcağım, bana karışamazsın bir psikopata bağlardım doğaçlama yap işte resti çek diye düşünüyorum.

ewt bencede kıskanıyor zaten ondan uzunum die takıntısı war ne giysem yakışmamış çıkart dio ama ewdn fln kaçmayacağımı bilir dah başka çözüm lazım bu kıza

Bazı insanlar fazla korumacıdır.Onun bu aşırı korumacılığı senin onu yanlış anlamana sebep oluyor.Kardeşler birbirinin kötlüğünü istemez.

Bazı insanlar fazla korumacıdır.Onun bu aşırı korumacılığı senin onu yanlış anlamana sebep oluyor.Kardeşler birbirinin kötlüğünü istemez.

yok cnm keske dediğin gbi olsa ben ona ne anlatsam bilirsn kardeşler okulda yaşananları aşklarını anlatır o hemen gider başkasına anlatır yada sen kötü kadınlar gbisin dr mi bi abla eğer düşünmekse ki bence değil asla bi kardeş bunu sylemezz ondn nefret ediyrm!!

bence acaba sorun ablamda mi demeyip de kendine baksan??? acaba niye boyle diyor ablan bunlari dusundun mu?? suan herseyi senin tarafindan bakiyoruz yani anlatigin gibi saniyoruz.. bence sorunu sadece ablanda degil kendinde bulmalisin. acaba ablam bana niye boyle diyor onu arastir ve o sekilde yola cikmalisin... belkide gercekten senden endiseleniyor.yani bunun basit bi kiskanclik oldugunu dusunmuyorum..

bunu düşündm hatta piskoloğa gitiim sorun bende mi die yok çok denedm bu kız sorunlu allahın cezası düşmüo yakamdan!! piskologg hemen ondan uzaklaşmalısın dedi ama yapamıyorm gidemiorm ailem izin wermio of offf(

Abla kardeş arasında olur böyle şeyler.. Bende ablama karışırım sürekli saçına başına giydiğine hareketlerine.. Tabi bunu asla ard niyetle yapmıyorum ve o da bunu biliyo... SEnde çok durma üzerinde derim..

peki ablanla konustun mu hic?
garip piskolog niye ablandan uzaklas desin ki??? benim bildigim piskolog ablanida getir derdi.... herneyse umarim duzeltirsiniz aranizdakileri.

psikolog neden böyle bir şey desin ? demez... Bak güzelim hayatta kim olursa olsun biriyle sorun yaşadığın zaman ilk önce kendinde hata aramalısın. Ben ne yaptım da bana bu şekilde davrandı diye.. O zaman olaylar öyle bir çözülüyor ki... Olaylara kendi pencerenden bakma biraz empati kurmaya çalış. Sen karşındakini anlamaya başladığın an karşındaki de seni anlamaya başlıyor. Önemli olan kavga etmeden düzgün konuşmasını becerebilmek. Ablanında hatası vardır illaki o da seninle düzgün iletşim kuramamış ki sen de bu şekilde konu açıp öfkelenmişsin... Hatalı davranışların olmuş olabilir bu yuzden sana boyle davranıyor olabılır. Ya da sen gerçekten yanlış anlıyor da olabılırsın. Bunun ayrımını yapacak olan sensin. Duygusal karar verme mantıksal düşün.

kızlar emin olun çok mantıklı yaklaşıyorm hukukçuyum bu yüzden herşeye mantkla yaklaşmayada alışkın ama bu düşündüğünz gibi bi abla degil ewdeki düşman resmen allahın cezası.ya bi ben miyi ablasıyla sorunlar yaşayan yok mu??!!

seni o kadar iyi anlıyorum kii aynı şeyleri bende yaşadım. Ablam evlenip gitsede her geldiğinde muhakkak kavga ederiz. İşin kötü tarafı ev halkına asla haklı olduğunu ispat edemezsin o büyük ya onun dediği doğrudur. lise hayatımda arkadaşlarımla gezmeye gidemezdim her gittiğimde arayıp huzursuz ederdi hadi gel çabuk derdi. arkadaşlarım bile rahatsız olurdu hala söylerler ablan yine öyle mi diye artık arkadaşlarımla şifreli mesajlaşırdım msjlarımı bile okuyordu. Giyeceğime karışmazdı pek onun bütün derdi benim sosyal hayatım ilişkim. Kendisi çok ders çalışırdı kafasını kaldırmazdı arkadaşlarıyla gezmeye gitmez eğlenmezdi ben gezerdim lise hayatı bidaha gelmiyor sonuçta onun kadarda çalışmazdım ama geçerdim sinir olurdu. Erkek arkadaşım vardı eğer ayrılmazsam anneme söylicem diye tehdit etti erkek arkadaşımı(şuan ki nişanlım) aratıp onunla dalga geçtiğimi ona asla bakmayacağımı söyletmişti tabi nişanlım inanmadı ablan söyletiyor bunları dedi. Ve daha neler neler beni hep anlamsını bekledim ta ki kendisininde erkek arkadaşı olana kadar. Ben onun gibi yapmadım ama aileme karşı korudum yanında oldum. Kardeşler arasında anlaşmazlıklar oluyor ben hep kız kardeşlere özenirdim hep birbirlerini kollarlardı ablamla hiç anlaşamadığız için bi tek biz mi sorun yaşıyoruz acaba derdim. küçük tartışmalar illaki olur ama sanırım bizim abla ilişkilerimiz çok farklıı

Ablan 24 sen 20 yaşındaymışsın deseydin ki ben 10 ablam 14 evet hemen derdim ki ablan seni kıskanıyo ama şu yaşınızda bunun olacağını pek sanmıyorum. ben 22 yaşındayım kardeşim 15. annemden daha çok karışırım ona attığı adımı bilirim çünkü. aklından geçirdiğini bi bakışından anlarım. doğruyu yanlışı anlatmaya çalışırım anlamıyorsa anneme durumu anlatıp engellemesini sağlarım.
bence ablan seni kıskanmıyor çok değil 4 sene önce oda senin yaşındaydı ve neyin ne olduğunu senden iyi biliyor sadece seni çok fazla seviyor ve bunu yanlış bi şekilde sana gösteriyor. sana zarar gelmesinden çok fazla korktuğundan bu kadar üstüne geliyor. araya damatlar gelinler girmeden abla kardeş arasında kıskançlık fesatlık olacağını sanmıyorum

Abla terörüne bir örnek daha .. Ben sana şunu söyleyeyim ablalar özellikle kızkardeşleri için olan fikirlerinde %90 haklı çıkarlar. Sen bu 90 ı aklına yaz ona göre muamele et bence.

ablalık ve annelik duygularının karıştırılması bana saçma geliyor...

iki erkek kardeşim var ama annemin önüne geçmedi onlara karışmam..bu yüzden ki

en küçük kardeşimle çok güzeldir iletişimimiz, diğeri evli haliyle uzaklık giriyor bir

şekilde ama ona rağmen saygı sevgi hep var...ablanın böyle savranması ilk önce

seni ona karşı olan saygının bitirir..ve bence ablanın sorunu var..kullandığı kelimeler

farklı bir şey düşündürmüyor bana

Valla ben de 3. örneğim diyebilirim. Ablamla hiç anlaşamadık bizimde aramızda 3 yaş var. Ablam kafasını derslerden kaldırmayan, yazın kavurucu sıcağında bile kıravatını sonuna kadar çeken süveterini bile çıkarmayan bunu da marifet sayan biriydi (bizim zamanımızda yazın tşört yasaktı ) bense öyle yaka paça bi tarafta şeklinde değildim tabi sadece yakamın ilk düğmesini açan hafiften kravatımı gevşeten ve o sıcakta süveteri giymezdim zaten üstüne birde ceketimiz vardı formamızda okul müdürüde ceketi isterdi illa onlada giderdim okula ama süveterim yok diye ablam az laf söylemedi aynen arkadaşın dediği gibi bildiğin kötü kadın yaptı bile beni. haa annem bişey demiyordu ama tabi ben ablamın laflarına tahammül edemiyordum sürekli kavga ederdik :) bu tabi ortaokul dönemi neyseki ayrı liselere gittik :)

yaş ilerledi ünv.filan derken ben şehir dışını kazandığımdan rahatladım ama haftasonları eve geldiğimde ablamla yine tartışmalarımız oldu zaten ben hiç birşeyimide paylaşmazdım iletişim kurmazdım çünkü yaptığım herşey yanlış ve kötüydü ona göre aynı şeyi kendide yapsa muhakkak onun haklı bir yönü olurdu niyeyese ben dışarı çıkardım geldiğimde ooo nereden geliyorsunuz hanımefendi anne bak demedi deme bu kız başımıza iş açacak vs vs. şimdiye kadar ne yapmışsam sanki...

bana kızdığı karşı geldiği herşeyi kendi hayatında ablam yaşadı ve ben her defasında anneme hatırlattım banakızdığı şeylerle şimdi yaşadıkları arasında ne fark olduğunu. büyük lokma ye büyük konuşma demişler ama benim annemla ablam bana karşı gelirken çok büyük konuşmuşlardı:))

sonuç ablam 31 ben 28 yaşındayım hala ablamla birşey paylaşmam çünkü ablamın karakteri böyle ne dersem diyeyim beni anlamayacak eleştirecek yargılayacak hiç bir zaman gerçekten beni dinleyip anlamaya çalışmayacak şuan çok iyiyiz çünkü ayrı evlerde yaşıyoruz ama bazen denk geliyor 2 gün aynı evde kalalım gene başlıyor gerginlik

bu sadece ablamın yapısıyla alakalı çünkü ben kızkardeşimle iyi anlaşıyorum özlediğim abla kardeş duygusunu kerdeşimle yaşıyorum ki onlada aramızda 3 yaş var bana gelip sevgilisini rahatlıkla anlatabiliyor çünkü anlamaya çalışıyorum yargılamıyorum onu. ama benm kardeşim büyük ablamızlada anlaşamıyor aynı problemden dolayı sorun yani ablada

bence bu abla kardes meselesi herkeste var.
benim kardesim benden 2 yas kücük fakat eskisi kadar tratismiyoruz bile. tam tersi daha iyi geciniyoruz. ama sunu da söylemeliyim eger kardesim sinirliyse ben onu rahat birakirim ben sinirliysem o da beni rahat birakir.
illa ki ablalar 90% hakli diye bir sey yoktur bence. olgunlukla alakalidir.

nunna vala canım aynen benim yaptıklarımı da hep yanlış görürlerdi ablam yapınca sorun yktu ortada. Ben biraz başıma buyruktum. Bir gün ben kulaklarımı deldiricem dedim anneme ablam hemen atladı ne gerek var bilmem ne ama ben yine bildiğimi yaptım gittim deldirdim, kaşlarımı aldırcam dedim yine aynı şekilde itiraz etti ablam. ablam olmasa annem karışmıyor ama hep doldurdu annemi ben yine gittim aldırdım kaşlarımı kızdı tabi annem ama sonuçta haber verdim. Ablam kimseye haber vermeden 1 sene sonra gitti kulaklarını deldirdi. bende bana gelince olmuyor kızıyorsunuz ama o yapınca sorun yok derdim. Sanırım herşeyi ilk bende gördükleri için yadırgıyorlardı ablam yapmış olsaydı benim önümü açacaktı ona laf da söyleyemiceklerdi ama tersi olunca ben ablama yol açmış oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…