Ablam çok narsist nasıl davranmalıyım ?

nurbenoule

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2025
338
129
18
19
Ablam çok narsist biri. Asla hata kabul etmez her zaman karşısındakini suçlar.
Tüm arkadaşlarıyla durduk yere kavga çıkarır ve ilişkilerini bitirir.
Arkadaşlarına da bu çok cahil hepsi o***** der birde onlarada diyor
Maalesef şu an da kafayı benimle bozmuş durumda
Sen cahilsin, sen şöylesin, sen böylesin....
O kadar abartıyor ki anlatamam

Mesela odayı temizliyorum, masanın üstünde kitaplar var.
Diyorum ki, Bunları kaldır, dolaba koy.
Hemen başlıyor:
Sana ne benim kitaplarımdan? Beni kıskanıyorsun çünkü vizyonum yüksek. Benim gibi olamasın yıllarını versen ben olamazsın
Ben de diyorum: Okuyup okumaman beni ilgilendirmiyor, sadece ortalığı toparlamak için kaldır diyorum
Bana dediği : Ömründe kitap okumayan biri benim ne dediğimi anlayamaz

Ayrıca ben ders çalışırken sürekli gelip
Masadan kalk, ben ders çalışacağım diyor.
Oysa YKS senesi bitmiş.
Sen boşuna okuyorsun, senden hiçbir şey olmaz gibi şeyler söylüyor

Kızlar birde ders çalışmıyor masa başında saatlerce oturup telefon oynuyor
Birde içerde oturuyor ders çalışacağım masaya geçme diyor saatlerce onu bekliyorum oturmuyorda
Annem hiçbir şey demiyor ona
Masanin başında benim 1 kitabım olursa kıyamet kopuyor
Ablam fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşıp kitapları kapatıyor
Bir şey desem binlerce laf yiyorum

Kızlar o kadar kaba konuşuyor ki anlatamam
Beddua çok söylüyor
Bana kuran çarpsın öl..n şeker dağıtırım diyor
Yemek yiyorum inşallah boğazında kalır da öl.. diyor o kadar iğrenç ki anlatamam

Siz narsist birine nasıl davranırsanız ?
Bu düşman kesilmiş durumda ne yapacağımı şaşırdım

Narsist kişilik bozukluğu diye biliyorum ve kolay bi şekilde geçmiyomuş sanırım olabildiğince uzak durun

onu hiç umursamayarak.. narsist insanlar böyledir maalsef onun manipülasyonlarına gelmiceksiniz. baska yer yok mu evde? orada calısın, hiç gidip o masaya oturmaya calısıp muhatap olmayın. onu ve onun esyalarını görmezden gelin. sizin üzerinizde ego savası vermesine müsaade etmeyin.

Kalsin kitabi bilmem nesi birak odasini kendisi toplasin zaten
Konusma yok say baska cozumu yok gibi

Malesef odaları ben temizliyorum
Esek kadar kadinin odasini temizlemek zorunda degilsin annen tepki verirse kavga ediyor odasinda beni istemiyor de bir seyler soyle. Oda ortaksa onun esyalarina dokunma yine ayni şekilde bir sey derlerse kavga ediyor kendisi kaldirsin esyasini de.

Ablam çok narsist biri. Asla hata kabul etmez her zaman karşısındakini suçlar.
Tüm arkadaşlarıyla durduk yere kavga çıkarır ve ilişkilerini bitirir.
Arkadaşlarına da bu çok cahil hepsi o***** der birde onlarada diyor
Maalesef şu an da kafayı benimle bozmuş durumda
Sen cahilsin, sen şöylesin, sen böylesin....
O kadar abartıyor ki anlatamam

Mesela odayı temizliyorum, masanın üstünde kitaplar var.
Diyorum ki, Bunları kaldır, dolaba koy.
Hemen başlıyor:
Sana ne benim kitaplarımdan? Beni kıskanıyorsun çünkü vizyonum yüksek. Benim gibi olamasın yıllarını versen ben olamazsın
Ben de diyorum: Okuyup okumaman beni ilgilendirmiyor, sadece ortalığı toparlamak için kaldır diyorum
Bana dediği : Ömründe kitap okumayan biri benim ne dediğimi anlayamaz

Ayrıca ben ders çalışırken sürekli gelip
Masadan kalk, ben ders çalışacağım diyor.
Oysa YKS senesi bitmiş.
Sen boşuna okuyorsun, senden hiçbir şey olmaz gibi şeyler söylüyor

Kızlar birde ders çalışmıyor masa başında saatlerce oturup telefon oynuyor
Birde içerde oturuyor ders çalışacağım masaya geçme diyor saatlerce onu bekliyorum oturmuyorda
Annem hiçbir şey demiyor ona
Masanin başında benim 1 kitabım olursa kıyamet kopuyor
Ablam fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşıp kitapları kapatıyor
Bir şey desem binlerce laf yiyorum

Kızlar o kadar kaba konuşuyor ki anlatamam
Beddua çok söylüyor
Bana kuran çarpsın öl..n şeker dağıtırım diyor
Yemek yiyorum inşallah boğazında kalır da öl.. diyor o kadar iğrenç ki anlatamam

Siz narsist birine nasıl davranırsanız ?
Bu düşman kesilmiş durumda ne yapacağımı şaşırdım
Aynı evin içinde ne yapabilirsiniz bilemiyorum, anladığım kadarıyla odanızda ortak ablanız egoist dünya kendi etrafında dönüyor zannediyor, böyle tiplere sustukça zivanadan çıkıyorlar iyice. Bol sabırlar diliyorum

Esek kadar kadinin odasini temizlemek zorunda degilsin annen tepki verirse kavga ediyor odasinda beni istemiyor de bir seyler soyle. Oda ortaksa onun esyalarina dokunma yine ayni şekilde bir sey derlerse kavga ediyor kendisi kaldirsin esyasini de.
Oda ortak ve annem ablam olunca ses etmiyor yıllarca ablam susun diye ağzını bile açmadı 4 sene sırf yks hazırlanıyor diye ev işine elini vurmadı inanın banyosunu bile bazen yikiyordum o zamanlar annem hep ses etmesin diye yapıyordu bunu da bana aşıladı ama artık yks girdi annem halla ağzını açmıyor ve eşyaları masada diye masayı temizlemedim senin dediğin gibi yaptım yine hakaret yiyen ben oldum

Son düzenleme:
Ay tam cinnet geçirmelik. Onun anladığı dilden konuşmak gerekiyor bence. Sinir oldum ablana.

Malesef aile evinde yaşıyorum temizlemesem babama söylerler elimden telefon alırlar yemedigim dayak da kalmaz bundan önce annem babama sırf evi güzel temizlemiyorum diye babam üzerime yürüdü telefonumu aldılar yapmasam.....
Zaten evde hapis hayatı yaşıyorum birde yapmasam yaşadığıma pişman ederler
Üniversiteye gidene kadar idare etmeliyim zaten üniversiteye girdiğimde birdaha buraya döneceğimi zanetmem
Ama ablama nasıl davranacağımı bilmiyorum

Son düzenleme:
Malesef aile evinde yaşıyorum temizlemesem babama söylerler elimden telefon alırlar yemedigim dayak da kalmaz bundan önce annem babama sırf evi güzel temizlemiyorum diye babam üzerime yürüdü telefonumu aldılar yapmasam.....
Zaten evde hapis hayatı yaşıyorum birde yapmasam yaşadığıma pişman ederler
Üniversiteye gidene kadar idare etmeliyim zaten üniversiteye girdiğimde birdaha buraya döneceğimi zanetmem
Ama ablama nasıl davranacağımı bilmiyorum
Ablana neden bu şekilde davranmıyorlar ?

Bu soruyu ben hep düşünüyorum, hala da düşünüyorum. O kadar farklı ki davranışları, asla anlatamam. Annem bugüne kadar ablamı sevdi, cidden. Şu ana kadar gram sevgisini görmedim, sadece şu yaşlarda değil her yaşta böyleydi kendisi. Hatta şu kadar söyleyeyim 10 yaşımda, sırf akıllı olmadığım bir yerde oturmadığım için hep dayak yerdim. Morluklarla giderdim okula, boğazlı ve kolu uzunlar giyerdim. Hatta bir ara o kadar kötü vurmuştu ki, 1 hafta okula göndermediler Sonrası ablamı yanıma koydular, kimseye söylemeyin diye.

Bana hep yıllarca “Sana ablan gibi davranmamızı istersen ev işi yapacaksın, akıllı olacaksın,” derlerdi. Mutfağı temizlemek için mutfağa gittiğimde beni döverek çıkartırlardı.

Her dövdüğünde de dişlerim düşer, kulaklarım kanardı. Zaten benden kurtulmak istediğini hep söylerdi. Yıllarca dayak yedim ve bunun normal olduğunu düşünüyordum. Dediğim her lafta dayak yedim. Liseye geçtiğimde, zaten o zaman gözüm açıldı. Arkadaşlarımın anne ve babalarına baktigimda arkadaş gibiydiler kızların gelişmesi için elinden gelen herşeyi yapıyorlardı o zaman çok zoruma gidiyordu Yaptıkları iğrenç hareketlere göz yummadığım için liseden alındım kapalı kadın kıyafetleri giymek istemiyordum söyledim hatta mağazadaki bir kadın bir bu gömlek böyle giyilmez diyip pantolonu pantonun içine koymuştu eve gelene kadar or*** dedi sokagin ortasında :/ babama söylemiş okuldan o zaman alındım ama normalde cok karşı geldim her dayak yediğimde Allah'a havale ediyorum sizi hakkım helal değil diyordum bunlar çok zorlarina gidiyordu Üniversiteye gitmeden önce Dna testi yapacağım. Ben bundan önce normal olarak görüyordum ama inanın hiç normal değil. Ve bunu sadece bana yapıyorlar. Diyorum ya, elime bir şey alıyorum, “İnşallah ölürsün de kurtuluruz, boğazında kalır,” diyorlar durduk yere. Bunlar normal değil. Okul okuyabilir miyim, orası da zor.

Ablana neden bu şekilde davranmıyorlar ?
Cevap verdim alıntıntı olmamış
Bu soruyu ben hep düşünüyorum, hala da düşünüyorum. O kadar farklı ki davranışları, asla anlatamam. Annem bugüne kadar ablamı sevdi, cidden. Şu ana kadar gram sevgisini görmedim, sadece şu yaşlarda değil her yaşta böyleydi kendisi. Hatta şu kadar söyleyeyim 10 yaşımda, sırf akıllı olmadığım bir yerde oturmadığım için hep dayak yerdim. Morluklarla giderdim okula, boğazlı ve kolu uzunlar giyerdim. Hatta bir ara o kadar kötü vurmuştu ki, 1 hafta okula göndermediler Sonrası ablamı yanıma koydular, kimseye söylemeyin diye.

Bana hep yıllarca “Sana ablan gibi davranmamızı istersen ev işi yapacaksın, akıllı olacaksın,” derlerdi. Mutfağı temizlemek için mutfağa gittiğimde beni döverek çıkartırlardı.

Her dövdüğünde de dişlerim düşer, kulaklarım kanardı. Zaten benden kurtulmak istediğini hep söylerdi. Yıllarca dayak yedim ve bunun normal olduğunu düşünüyordum. Dediğim her lafta dayak yedim. Liseye geçtiğimde, zaten o zaman gözüm açıldı. Arkadaşlarımın anne ve babalarına baktigimda arkadaş gibiydiler kızların gelişmesi için elinden gelen herşeyi yapıyorlardı o zaman çok zoruma gidiyordu Yaptıkları iğrenç hareketlere göz yummadığım için liseden alındım kapalı kadın kıyafetleri giymek istemiyordum söyledim hatta mağazadaki bir kadın bir bu gömlek böyle giyilmez diyip pantolonu pantonun içine koymuştu eve gelene kadar or*** dedi sokagin ortasında:D babama söylemiş okuldan o zaman alındım ama normalde cok karşı geldim her dayak yediğimde Allah'a havale ediyorum sizi hakkım helal değil diyordum bunlar çok zorlarina gidiyordu Üniversiteye gitmeden önce Dna testi yapacağım. Ben bundan önce normal olarak görüyordum ama inanın hiç normal değil. Ve bunu sadece bana yapıyorlar. Diyorum ya, elime bir şey alıyorum, “İnşallah ölürsün de kurtuluruz, boğazında kalır,” diyorlar durduk yere. Bunlar normal değil. Okul okuyabilir miyim, orası da zor.

senin tek yapman gereken okumak güzel kardeşim okuyup kendini kurtarmak.

Yapamam deme yaparsın inan etrafında senin gibi hayat yaşayan çok fazla genç var akıllı olanlar kendilerini kurtarıyorlar ama kabullenenler daha büyük yanlışlarla hayatlarına devam ediyorlar.

Evet iyi bir ailede doğmamış olabilirsin ama akıllı bir kıza benziyorsun.
Çok çalış üniyi kazan bir yandan kpssye gir. Polis olmayı dene.

Yani seni o hayattan kurtaracak tüm yolları dene ama bu demek değildir git evlen.
Sakın o evden kurtulmak içinde böyle bir yola başvurma.

Umarım bugünden sonra şans seninle olur.

Her dövdüğünde de dişlerim düşer, kulaklarım kanardı. Zaten benden kurtulmak istediğini hep söylerdi. Yıllarca dayak yedim ve bunun normal olduğunu düşünüyordum. Dediğim her lafta dayak yedim. Liseye geçtiğimde, zaten o zaman gözüm açıldı. Arkadaşlarımın anne ve babalarına baktigimda arkadaş gibiydiler kızların gelişmesi için elinden gelen herşeyi yapıyorlardı o zaman çok zoruma gidiyordu Yaptıkları iğrenç hareketlere göz yummadığım için liseden alındım kapalı kadın kıyafetleri giymek istemiyordum söyledim hatta mağazadaki bir kadın bir bu gömlek böyle giyilmez diyip pantolonu pantonun içine koymuştu eve gelene kadar or*** dedi sokagin ortasında :/ babama söylemiş okuldan o zaman alındım ama normalde cok karşı geldim her dayak yediğimde Allah'a havale ediyorum sizi hakkım helal değil diyordum bunlar çok zorlarina gidiyordu Üniversiteye gitmeden önce Dna testi yapacağım. Ben bundan önce normal olarak görüyordum ama inanın hiç normal değil. Ve bunu sadece bana yapıyorlar. Diyorum ya, elime bir şey alıyorum, “İnşallah ölürsün de kurtuluruz, boğazında kalır,” diyorlar durduk yere. Bunlar normal değil. Okul okuyabilir miyim, orası da zor.
Şunları söylüyorum ama 2 aydır annem ile konuşmuyorum yani şu anlık şiddet yok ama hakaret çok fazla sınırımı aşmadıgım sürece

Back
X