• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablam doğrumu söylüyor?

Ama işte sen çevrende onu görmüşsün
Ben çevremde kadını o hale getirenin aslında kocası olduğunu gördüm, herkes kendince yazıyor
Bu da olabilir anlamında dedim ama ablası kapıyı kilitliyormuş gitmesin diye hiç normal değil tabi, eminsen kapının önüne koyarsın ne kilitlemesi
kadınalrda gelmesın o halee,güçlü dursun,çalışsın,adamdan vazgeçmem deyıp ınatlaşmasın,evet benımde çok yakın arkadaşım öle oldu,şimdi ruh hastası,adamı bıraks hiç hastalamayakcatı,inat etti,bak bizim mali müşavirımız 65 yaşında ablası boşanıyor,küçük bir tatıl kasabasında yaşıyor,abasına gel istanbula bu adamı başka kadınlarla gördükçe hastalanırısn dıyor,çok yalvarıyor,kadın gelmıyor,şimdi ablası sınır tedavısı görüyor,adam bekar,tatıl köyün işletıyor,yabancı uyruklu mısfırleri gezdırıyor,yanında hoş bayanlar,işi bu,kadında gördükçe kafayı bozuyor,bence bazı kadınlarımız kendı kendıe bozuyor kafayı

Buraya yazmadan konustum ya o ya ben diyecegim onu secerse bosanacagim beni secersede o kizi bulacan bana gosterecek hamile mi gorecem diyecekmis enisteme simdi bi arayim ne yapmis yazarim birazdan

Paranoyak insanlar krizler geçirir mi? Onun da dereceleri var heralde o kadar bilgi sahibi değilim sadece gördüklerime duyduklarima dayanarak bir öngörü. Ben yinede farkli uzmanlara gorunmesi taraftariyim . Gercekten cok tehlikeli boyutlara gelebilir . Yan baktın cinayeti diye birşey var bu ülkede ;(

paranoyaklar demeyelim de sinirleri bozulan herkes kriz geçirebilir.
Ben şizofren degildir demedim, birbiriyle iç içe olan rahatsızlıklar bunlar.
ilk etapta ilaçları kullanması sağlanmalı.

nereden başlayacağımı bilmiyorumAblamın durumu Gerçekten beni çok üzüyor Ailem bu durum karşısında gerçekten artık dayanamıyor ne yapacağızmizi bilmiyoruz.sizden fikir almak için yazdım buraya bana yardımcı olur musunuz? ablam iki çocuklu 15 senelik evli ve cok mutlu bi kadindi evine esine bagli cocuklarina cok guzel bakan bi anneydi ve artik öyle degil altı ay kadar önce evlerinin bahçesinde iken karşı komşunun kızı ile eşinin bakışdiklarini görmüş ablam. zaman la artık şupheleri artmaya başlamış ve kendine sinirlerine hakim olamayan bir insan o günden sonra sürekli Enişteme sen beni aldatıyorsun o kizla birliktesin Sen beni artık sevmiyorsun niye böyle yapıyorsun diye sorular sormaya başlamış Ve bizim bundan haberimiz yoktu bir ay kadar bu böyle devam etmiş bir ay sonra artık anneme anlatmışlar durumu ve ben bunları daha sonra öğrendim o günden sonra krizleri oldu hatta abimler kendisini dr götürdüler İlaçları verdi Kimi zaman ilaçlarıni kullandı kimi zaman reddetti ilaçlarını kullanmak istemedi Zorla İlacını içriyoruz krizleri oluyor ilacı içtigi zamanlarda çok az da olsa bir iyileşme oluyor.birkaç defa doktorunu değiştirdiler ve Hiçbir gelişme olmadı. Ablam bi istekte bulundu ben burada yaşayamam artik ben köyden merkeze taşınmak istiyorum dedi ve kısa zaman içinde Eniştem evi merkeze taşıdı ve oraya yerleştiler evi yeniden dayayıp dosediler uzun surmedi bu sorunlar tekrar başladı ve artik bu sözleri söylemeye başladı o kız hamile sen onu sevmiyorsun madem var beni boşa ayrıl ama ben sensiz nasıl yapicam diyor emin değil görmemiş duymamış ama o kız hamile sen beni aldatiyorsun gibi bir çok idada bulunuyor ama eminim diyor ama emin değil bu benim fikrim çocuklarının önünde krizi geçiriyor bağırıyor çağırıyor hala devam ediyor bu şekilde artık çok kötü bir duruma geldi ailemi Beni sürekli arıyor ben napayim o beni aldatiyo ben katlamam bosanacagim ayrı bi evde çocuklarımla yasiycam enisteni istemiyorum diyor gerçekten bu durum artık beni çok üzüyor ne yapacağımızı bilmiyoruz ailece.Doktorun verdiği ilaçları kullanmak istemiyor zorla da olsa içiyoruz ama hiç bir gelişme yok.en son 1 hafta önce bi Dr gittiler Dr ablama sen ParanoyakSin demiş bunu kabul etmyor. Ve enistem cok sabirli seni cok seviyorum hep yaninda olucam diyor ablama ama ablam inanmiyor beni birakacak o kadina gidecek diyor. No:KK43:kiz bekar ve genc bi kiz su anda nerede yasiyo bilmiyorum buyuk ihtimalle oradan tasindi cunku ilcede bu olanlari herkez duydu ablam bu yuzden merkeze tasindi.)SizDen yardim istiyorum boyle bi durumla karşılaşan oldu mu?nasıl bi yol izlemeliyiz? en azından beni arayinca be napayim ne söyleyim yardim lütfen şimdiden teşekkür ederim...
Ablan şizofren olabilir. Olmayan şeylerin var olduğuna kendini inandırıyordur. Şizofreniyi bir araştırın. Eğer öyleyse kriz anında etrafındakilere çocuklarına bile zarar verebilir. Allah korusun

Bak bu farklı ama; tabii ki doktorun yanlış teşhis koymuş olması muhtemel. Bu değil ki mesele; mesele doktorun paranoyaksın lafının hakaretmiş gibi algılanmasında.

başta yanlış teşhis diye düşündüm. arkadaşın mesajında çok ayrıntı yoktu.

hakaret olarak değil de hastalık olarak algılamıştım...

benim arkadaşıma da astım teşhisi koymuşlardı. ama kız panik atak geçiriyordu. psikolojik sorunları vardı... astımla panik atak benzer ama farklıdır. ikisini de yaşayınca anlamıştım. kızı psikiyatriste de gitmesi için çok dil döktüm. ilaç kullanınca daha iyiydi..

paranoyaklar demeyelim de sinirleri bozulan herkes kriz geçirebilir.
Ben şizofren degildir demedim, birbiriyle iç içe olan rahatsızlıklar bunlar.
ilk etapta ilaçları kullanması sağlanmalı.
Evet haklısınız sanırım ..

Doktorun paranoya demesine şaşıranlara şaşırdım bende. Bir hakaret değil ki.
Paranoya bir hastalıktır zaten tam da konu sahibinin anlattığı türden bir hastalık. Hayal görme vs gibi.
Komşumuzun eşi de kendini birilerinin takip ettiğini sanıyordu. Ve hangi doktora goturduyseler aynı teşhisi koydu. Ne demesi gerekirdi ? Adamlar boşa okuyor zaten ona yıl.

ablanızda şizofreni benzeri bir duruma gidebilir bu evhamlar. yalnız şu da var. zaten böyle bir psikolojiye yatkın kişilerde tetikleyen bir olaya bakar bug ibi rahatsızlıklar. yani öncesinde de ablanızda normal olmayan takıntılar, saplantılar vs olmuş yahut oluyor olması gerek. bu gibi anormal bir hareketini sözünü davranışını hatırlıyor musunuz.

Enişte ne erkekmis be ne gerek var bir koca için bu yaptıklarına ablanin kocasını düşünüp hasta olacağına çocukları düşünsün ben mi yanlış anlıyorum acaba çocuklarım her şeyden değerli ne olursa olsun

Köyde yaşıyorlardı demişsiniz, yazık değilmi o kıza. Suçu yoksa adı ne kadar kirlenicek.Komsuyla ilişkisi var ve hamile!
Bi genç kıza böyle bi iftira atılabilme ihtimali bile çok ağır. Bu sezinlemeyle duyrulacak bi olay değil bence..

ya yukarda yazdım,tam açıklayamadım,aynen öle şizofren çıktı,arkadaşımın örneğinde

Şizofreni ile paranoya iç içe şeyler zaten. Aynen dediğin örnekte olduğu gibi. Nadir olarak kişilik bozukluğu yüzünden de paranoya olabiliyor. Sizofreninin bir başka türü işte. Hayır adam 6 yıl tip okuyor uzman olana kadar da bir o kadar daha okuyor. Adamdan daha iyi biliyormuş gibi yazanlar var.
Olayları anlatmanda ki ruh halinden hal ve hareketlerinden beden dilinden bile anlıyorlar. Kuzenimden biliyorum herkesi kandırdı ama doktoru kandıramadı. Adamlar anlıyor.

Şizofreni ile paranoya iç içe şeyler zaten. Aynen dediğin örnekte olduğu gibi. Nadir olarak kişilik bozukluğu yüzünden de paranoya olabiliyor. Sizofreninin bir başka türü işte. Hayır adam 6 yıl tip okuyor uzman olana kadar da bir o kadar daha okuyor. Adamdan daha iyi biliyormuş gibi yazanlar var.
Olayları anlatmanda ki ruh halinden hal ve hareketlerinden beden dilinden bile anlıyorlar. Kuzenimden biliyorum herkesi kandırdı ama doktoru kandıramadı. Adamlar anlıyor.
ya tatlım tam yazamıyorum,kım olduğum çıkar dıye,aynen böle ablam var,biliyorum,bu arada az önce yazacaktım,alakasız dıye yazmadım,calimeroyu unutmuştum,hatırlattın :)

Benim anlamadığım nokta ablanin bu olaydan önce davranışları hep normal mıydı? Yanı bir bakişmadan sonra mi bu kadar kötü oldu psikolojikmen. İşin içinde başka bi iş olabilir. Ayrıca sadece eşine karşı böyle davranması paranoyak olduğunu göstermez. Çocuklarına karşı nasıl davranışları yada size karşı? Çabuk alınan yada yanlış anlayan biri mi?

nereden başlayacağımı bilmiyorumAblamın durumu Gerçekten beni çok üzüyor Ailem bu durum karşısında gerçekten artık dayanamıyor ne yapacağızmizi bilmiyoruz.sizden fikir almak için yazdım buraya bana yardımcı olur musunuz? ablam iki çocuklu 15 senelik evli ve cok mutlu bi kadindi evine esine bagli cocuklarina cok guzel bakan bi anneydi ve artik öyle degil altı ay kadar önce evlerinin bahçesinde iken karşı komşunun kızı ile eşinin bakışdiklarini görmüş ablam. zaman la artık şupheleri artmaya başlamış ve kendine sinirlerine hakim olamayan bir insan o günden sonra sürekli Enişteme sen beni aldatıyorsun o kizla birliktesin Sen beni artık sevmiyorsun niye böyle yapıyorsun diye sorular sormaya başlamış Ve bizim bundan haberimiz yoktu bir ay kadar bu böyle devam etmiş bir ay sonra artık anneme anlatmışlar durumu ve ben bunları daha sonra öğrendim o günden sonra krizleri oldu hatta abimler kendisini dr götürdüler İlaçları verdi Kimi zaman ilaçlarıni kullandı kimi zaman reddetti ilaçlarını kullanmak istemedi Zorla İlacını içriyoruz krizleri oluyor ilacı içtigi zamanlarda çok az da olsa bir iyileşme oluyor.birkaç defa doktorunu değiştirdiler ve Hiçbir gelişme olmadı. Ablam bi istekte bulundu ben burada yaşayamam artik ben köyden merkeze taşınmak istiyorum dedi ve kısa zaman içinde Eniştem evi merkeze taşıdı ve oraya yerleştiler evi yeniden dayayıp dosediler uzun surmedi bu sorunlar tekrar başladı ve artik bu sözleri söylemeye başladı o kız hamile sen onu sevmiyorsun madem var beni boşa ayrıl ama ben sensiz nasıl yapicam diyor emin değil görmemiş duymamış ama o kız hamile sen beni aldatiyorsun gibi bir çok idada bulunuyor ama eminim diyor ama emin değil bu benim fikrim çocuklarının önünde krizi geçiriyor bağırıyor çağırıyor hala devam ediyor bu şekilde artık çok kötü bir duruma geldi ailemi Beni sürekli arıyor ben napayim o beni aldatiyo ben katlamam bosanacagim ayrı bi evde çocuklarımla yasiycam enisteni istemiyorum diyor gerçekten bu durum artık beni çok üzüyor ne yapacağımızı bilmiyoruz ailece.Doktorun verdiği ilaçları kullanmak istemiyor zorla da olsa içiyoruz ama hiç bir gelişme yok.en son 1 hafta önce bi Dr gittiler Dr ablama sen ParanoyakSin demiş bunu kabul etmyor. Ve enistem cok sabirli seni cok seviyorum hep yaninda olucam diyor ablama ama ablam inanmiyor beni birakacak o kadina gidecek diyor. No:KK43:kiz bekar ve genc bi kiz su anda nerede yasiyo bilmiyorum buyuk ihtimalle oradan tasindi cunku ilcede bu olanlari herkez duydu ablam bu yuzden merkeze tasindi.)SizDen yardim istiyorum boyle bi durumla karşılaşan oldu mu?nasıl bi yol izlemeliyiz? en azından beni arayinca be napayim ne söyleyim yardim lütfen şimdiden teşekkür ederim...
İş doktor ve ilaclarda biter bence. Çünkü durum baya ilermemiş anlaşılan. Kızla konuştum eniştemle görüşmüyor kız başkasıyla nişanlı deseniz.

Kuzenim sürekli olarak derslerden kaldığı için dikkat dağınıklığı va vs gibi şeylerle numaradan ağlama krizleri ile bizi kandırdı. Amaç adını yazmak istemiyorum kırmızı reçeteli ilacı almakmış dikkat dağınıklığı falanda yok zaten. Ders calışmıyormuş. Kaç tane psikiyatrist dolaştı anne babası hepsi numara yapıyor dedi. Sonradan kendi dedi zaten ilaç kullanmak için yaptım diye. Adamlar bu işin ilmini okuyorlar. Başka doktorada gösterin ama anlattıklarınız rahatsızlığın tanımına çok uyuyor. Komşu da işte kendini birinin takip ettiğini sanıyordu. Hatta bu kişi polis. Meslekten alındı. Sonradan da orada çıkabiliyor demek ki.

Back
X