Ablam evlendi ama hergün bize geliyor

Gelme desem küsecek diye yazmıştım. Umursamasam pat diye söylerdim. Hergün aynı insanı görmek yoruyor insanı bu bile bir neden olabilir. Siz kimsiniz gibi bir ifade çok kaba
Hergün aynı insanı görmekten kastettiğiniz kişi ablanız hanımefendi. İnsan ablasını görünce bu kadar rahatsız oluyorsa uzaklaşabilir. Zaten direk yüzüne söyleme hakkınız yok siz o evde kimseniz ablanızda o konumda. Evlendi gitti diye evin yegane sahibi değilsiniz hala o da o evin kızı yaptığınız çok ayıp.

Hergün aynı insanı görmekten kastettiğiniz kişi ablanız hanımefendi. İnsan ablasını görünce bu kadar rahatsız oluyorsa uzaklaşabilir. Zaten direk yüzüne söyleme hakkınız yok siz o evde kimseniz ablanızda o konumda. Evlendi gitti diye evin yegane sahibi değilsiniz hala o da o evin kızı yaptığınız çok ayıp.
Evet bu daha kibar oldu

Valla doğal bir abla-kardeş ilişkiniz olmadığını söylemişsiniz ve sizi çok kırmış. Çirkin olduğunuzu ima etmiş.

Çok sabırlı bir insanmışsınız. Ben olsaydım "Ne var burada her gün her gün geliyorsun? Senin evin ayrı, kocanla yaşıyorsun." derdim. Gelmeye o kadar meraklıysa da muhatap olmazdım. Kapıyı açmamayı deneseniz daha iyi olur bence. Açıyorsanız da hiç konuşmayıp odanıza çekilerek bu durumdan sıkıldığınızı gösterebilirsiniz. 2 yıl boyunca her gün annesinin evine giden evli kadın sorunludur.

Valla doğal bir abla-kardeş ilişkiniz olmadığını söylemişsiniz ve sizi çok kırmış. Çirkin olduğunuzu ima etmiş.

Çok sabırlı bir insanmışsınız. Ben olsaydım "Ne var burada her gün her gün geliyorsun? Senin evin ayrı, kocanla yaşıyorsun." derdim. Gelmeye o kadar meraklıysa da muhatap olmazdım. Kapıyı açmamayı deneseniz daha iyi olur bence. Açıyorsanız da hiç konuşmayıp odanıza çekilerek bu durumdan sıkıldığınızı gösterebilirsiniz. 2 yıl boyunca her gün annesinin evine giden evli kadın sorunludur.
Burda benim sorunlu olduğum yazıldı daha çok. Bende ablamla böyle olmayı istemezdim ama bize gelince bana hayatı zehredişleri geliyor aklıma. Üstelil o zamanlar ergen yaşlarımızda değildi. Çirkinsin iması her zaman oldu. Hatta arkadaşlarımın yanında.... ağladım günlerce. Yüzünde meymenet yok bile dedi. Benim her fırsatta çirkin olduğumu vurguladı. Agresif depresif bir yapısı vardı. Kendi kendine küser günlerce konuşmazdı. Hatta bir kere ergenlik çağlarımızda erkek arkadaşım için ilk beni görse beni seçerdi dedi. Yıllarca o sözü aklımdan çıkmadı. Eve geç gelirdi. O eve geç geldikçe annem kıyametler koparırdı ama sen num umrunda olmazdı. Evet farkediyordum benle ilgili olan herşeyi aşırı kıskanıyordu. Ben sessiz kendini ifade etmekte zorlanan biri oldum. Evlenince huzura ereceğim o derdim. Beni hep bir hiçmişim gibi hırpaldı. Bu sadece basit abla kardeş anlaşamazlılığı değildi. O benden nefret eder gibi davrandı hep. Benle iyi birşey yoksa ortada aramız iyi... ama benim hakkımda olumlu bir şey yaşadığında bambaşka biri oluyor.

Geçmişi bir çırpıda silemiyorum evlenene kadar bana eziyet etti. Evlendikten sonra da kıymete bindim ama herşey içim çok geç sanırım

Ben de evlenince annesinden babasından ayrılamayanları anlamıyorum, tamam orası seninde evin de. Herkesin bi hayatı düzeni var, insanları bukadar darlamak bence bizim topluma özel herhalde. Ne kadar çok seviyoruz içli dışlı olmayı. O insanlara da bi alan aç, bi nefes aldır. Çocukları olunca da tamam artık. Bukadar içli dışlı olmayı doğru bulmuyorum, ailen de olsa insanlara müdahale etme hakkın yok. İnsan bunalır. Bana yanlış geliyor, ailenle kaliteli vakit geçirmek mi geçir tabi ki, birbirine iyi geliyorsan tamam, ihtiyaçlarınızda yanınızda olun birbirinizin onun dışında insanları gereksiz meşgul etmek gibi geliyor, insanları kontrol etmek gibi geliyor...

Son düzenleme:
Ben de evlenince annesinden babasından ayrılamayanları anlamıyorum, tamam orası seninde evin de. Herkesin bi hayatı düzeni var, insanları bukadar darlamak bence bizim topluma özel herhalde. Ne kadar çok seviyoruz içli dışlı olmayı. O insanlara da bi alan aç, bi nefes aldır. Çocukları olunca da tamam artık. Bukadar içli dışlı olmayı doğru bulmuyorum, ailen de olsa insanlara müdahale etme hakkın yok. İnsan bunalır.
Kardeşinde olsa hergün sürekli görmek yorucu

Boyle insanları hep de kk da gördüm iyi mi. Bir tanesinin hamileliği bitmez depresyon modlari. Gecen de 1 seneye yakindir lohusa depresyonundaymış bir tanesi.
Bir tanesi de senin abla iste. Evlilik sendorumuna girmiş bu da😝😝
Evli bir insan neden hergün annesinin babasının evine gider. Düşünüyorum da hic bir mantıklı yönü yok. Ha anne hasta olur Allah Korusun,hergun gidersin yatılıda kalırsın da bu ne arkadaş. Ruh sömürücü gercekten. Gerginliğini kendi evinde yaşasın. Evleniyorlar yine kurtulamıyoruz . Bazısı boyle ilginç gercekten. Sen haklısın ay okurken sinirlerim bozuldu 😁😁

Konu sahibi, ben eski konularınızı hiç bilmememe rağmen mesajlarınızı bu konuda takip ettiğimde 2 YILDIR evet 2 YILDIR evli olan ve HER GÜN evet HER GÜN sizin bulunduğunuz eve gelen ablada bir gariplik olduğunu anladım. Abla yeni evli değil bu bir, her gün gelmek normal psikolojide olan bir insan davranışı değil bu iki. Bir tanıdığımız kendi evinde yeme içmeden hatta kışın yakıttan tasarruf etmek için böyle davranıyordu acaba ablanızın da sebebi bu olabilir mi diye düşündüm. Ama ablanızın bekarken size yaptıklarını dikkate alacak olursak psikolojisi sıkıntılı ne yazık ki. Bence konunun “neden gelmesin, onun da evi, eve alışamamıştır vb.” duyarlarla uzaktan yakından alakası yok. Bi konuşmayı deneyin derim belki açar kendini size.

Konu sahibi, ben eski konularınızı hiç bilmememe rağmen mesajlarınızı bu konuda takip ettiğimde 2 YILDIR evet 2 YILDIR evli olan ve HER GÜN evet HER GÜN sizin bulunduğunuz eve gelen ablada bir gariplik olduğunu anladım. Abla yeni evli değil bu bir, her gün gelmek normal psikolojide olan bir insan davranışı değil bu iki. Bir tanıdığımız kendi evinde yeme içmeden hatta kışın yakıttan tasarruf etmek için böyle davranıyordu acaba ablanızın da sebebi bu olabilir mi diye düşündüm. Ama ablanızın bekarken size yaptıklarını dikkate alacak olursak psikolojisi sıkıntılı ne yazık ki. Bence konunun “neden gelmesin, onun da evi, eve alışamamıştır vb.” duyarlarla uzaktan yakından alakası yok. Bi konuşmayı deneyin derim belki açar kendini size.
Beni anlayabilen biri olmanıza sevindim.

2 yılda bir kadının evine çoktan alışmış olması lazımdı ana baba evi gidilir gelinir o ayrı ama hergun gitmek nedir yahu insan evinde keyif yapmak istemez mi işi gücü olmaz mı bence konu sahibi haklı sonuç da annesi evde olmuyormuş anne evde olsa odasına girer kapısını kapatır ama böyle bi durumda ablanın başını bekler insanlar evlenip barklaniyor ama yetişkin gibi davranamıyorlar

Ben de evlenince annesinden babasından ayrılamayanları anlamıyorum, tamam orası seninde evin de. Herkesin bi hayatı düzeni var, insanları bukadar darlamak bence bizim topluma özel herhalde. Ne kadar çok seviyoruz içli dışlı olmayı. O insanlara da bi alan aç, bi nefes aldır. Çocukları olunca da tamam artık. Bukadar içli dışlı olmayı doğru bulmuyorum, ailen de olsa insanlara müdahale etme hakkın yok. İnsan bunalır. Bana yanlış geliyor, ailenle kaliteli vakit geçirmek mi geçir tabi ki, birbirine iyi geliyorsan tamam, ihtiyaçlarınızda yanınızda olun birbirinizin onun dışında insanları gereksiz meşgul etmek gibi geliyor, insanları kontrol etmek gibi geliyor...
Kesinlikle haklısın bizim toplumda var bu birbirimize bağlı değil bağimliyiz resmen

Ben de ilk zamanlar çok sık gidiyordum da kardeşim yemekte, geçen gün düğünde ağladık ettik bu gene burada, boşuna ağlamışız dedi bayağı gülmüştüm bu yoruma 😄 Neyse gel zaman git zaman bu sefer kızım senin evin yok mu evinde dursana dedi. Ama bizim aramızda böyle konuşmalar kaba değildir samimiyetten gelir. Hak verdim, şimdi yine gidiyorum ama daha az. Siz de boyle şaka yollu soyleyebilirsiniz. Evlenen kisinin esine ve yeni yuvasina alismasi icin bu yeni yuvada daha cok zaman gecirmesi gerekiyor...

Kardeşinde olsa hergün sürekli görmek yorucu

Değerli Ayycaan, sizi biraz eleştirecek gibi olmuştum başta ancak geçmise dair olumsuz noktaları yazdığınız için size de hak verdim. Geçmişten kaynaklı bazı kırgınlıklar var belli ki içinizde, bu hususta birşey söyleyemem. Bunları zamanla kendi içinizde analiz edip çözümlemeniz gerekli. Ancak sadece şunu söyleyebilirim ki yine de konuya ilişkin; lütfen bazı ayrımları yapmayı başarmaya çalışın en azından şu an için. Ne gibi mi? Orası evlenmiş olsa da hala onun da ailesinin evi ve gerçek bir aile salt evlenip gitti diye kimseye kapısını asla kapatmaz, kapatamaz. Çok rica ediyorum, yanlış anlamayın, ancak sizin şahsi kurduğunuz eve (Yalnız bir ev kurduysanız onu veya evlendiyseniz eşiniz olacak beyfendiyle olan evi kastediyorum) gelmediği müddetçe ona gelme gibi bir söze/imaya asla hakkınız olmadığını düşünüyorum. Evliliğinde mutludur/mutsuzdur, bu ayrı konu, bilemeyiz. Belki evlilik gözünde büyüttüğü kadar anlamlı bir şey gelmemiştir ona, bunu yeni idrak etmiştir. Aile evindeki anılarını özlüyordur, o yüzden gelmek istiyodur vs. Bir sürü farazi yorumda bulunabilir tabi ki. Ancak neden geliyor, rahatsız oluyorum tavrını hoş bulamadım. Evliliğinde mutsuz mu ki geliyor diye taksaydınız, tamam. Ancak, siz bayağı bayağı rahatsız oluyorsunuz. Ancak bir imzayla ablanız da o evin kızı olmaktan istifa mı verdi, ben anlamadım ki....Bakın kırgınlık ayrıdır, ancak gelmesin diye düşünmek apayrıdır. Dediğim gibi, sizin şahsi evinize gelirse bundan rahatsızlığınızı dile getirebilirsiniz. Ancak şu durumda olmaz. Orası onun da evi. Ben ablamla gayet de iyi anlaşırım; yine de abla-kız kardeş kavgaları bizim aramızda da oluyor tabi ki. Ben onlara kısmen yakın bir yerdeyim, çok şiddetli 1-2 kavgamızda bir müddet gelme gibi bir laf söylediği an 'Haddini bil, sana değil annemin evine geliyorum', sen bana böyle bir cümle kuramazsın, senin evine gelmiyorum' dedim. O da bir daha söylemedi zaten. Yani bu bakış açısı kırıcı. Hmmm, ablamla kavgalıysam, konuşmak istemiyorsam ne yaparım, geçerim odama; çalışmama veya yapmak istediğim işe bakarım. Ancak neden geldin/geliyor beni rahatsız ediyor düşüncesi de hoş değil değerli Ayycaan. Ne olursa olsun ablanız. Et tırnaktan kopmaz. İlla ilgilenin demiyorum bakın (O misafir değil zaten), kendi yaşantınıza devam edin sonuna kadar ama onun da hala o evin bir ferdi olduğunu unutmadan. Sevgiler.

insan düşünüyor evladimin bir kardesi olsun diye genelde ama bunu insanın samimi komsusu yapmaz belki.

Gelme diyemiyorum alınıp küsecek biliyorum. Hergün gelince de bana bir daraltı geliyor. Kendisi agresif ve gergin birisi hayat enerjimi alıyor. Kendim yalnız vakit geçirmek istiyorum ana olmuyor. Sabah gelip eşi gelene kadar gitmiyor. Çoook sıkıldım bu durumdan ne yapabilirim.
Töbe estafirullah.Babasının evi .Bak benımkılerde gelıodu bende konu açmıştım ama annem çok yoruldugu ıcın ve dınlenemedıgım için.Hayat enerjını alıosa tabıkı bişey diyemem.Odana gec .Ders calışıorum fln de

ya bu evlilik ne garip bişey ,evlendik diye gönül rahatligiyla ana baba evine de girip çıkamıyoruz ..bizde de var öyle bitane ergen kendisi biz evli ablaları gelince afakanlar basıyor kendisine ama bazen hak veriyorum üç abla evli üçünün de birbirinden yaramaz çocukları var ve herkes ergen kardesten yardım talep ediyor az oyna da ben şunu yapayim tarzı ..bazen cinnet geçiriyor bizi kovuyor 😂 takiyormuyuz hayır

İğrenç. Üzüldüm ergen kardeşe. Tek başınıza girip cikmiomussunuz ki. Yancilar da var yaninizda. 1 kisi gidip 3 kişi dönüyorsunuz. Bu corona iyi oldu galiba ya bu toplumun mesafe nedir bilmeye ihtiyaci vardi.

Back
X