Ablam evlenmek istediğini ailemize söyleyemiyor

Evet eski eşiyle görüşme problem olur diyor herkes ama bu aileleri ilgilendiren bir konu değil çevremizdekilere bunu anlatamıyoruz . Boşanma sebeplerini biz biliyoruz ama burada yazmayım. Her iki taraf da kendince haklı boşanma olayında .
insanlar anlasamayabilir, medenice ayrılır. illa erkek veya kadinin sucu olacak diye birsey de yok..
ablanız kabul ettikten sonra ailenizi de bi sekilde ikna eder.
ablaniz bekar biriyle evlense mutlu olacaginin garantisi var mi?

Oturup konuşulur plan yapılır ama sonrası hiç öyle olmaz.
Burada ayrıntılara gerek yok ama olumsuz ihtimaller çok daha yüksek. Bir de ben boşanmış insan neden boşanmış bu konuyu ciddi anlamda önemserim ve tarafsız birinden dinlemeyi tercih ederim.

Burda genel olarak hep savunduğumuz bir şey var. Bir adam iyiyse karısı kolay kolay onu bırakmaz. Hele de ortada çocuk varsa. Adamın neden boşandığını iyice araştırıp öğrenin. Aynı sorunları ablanız yaşamasın. Eğer adam eski karımın psikolojisi bozuktu diyorsa %90 adam sorunludur
Bu noktayı inanın ben bile anlamıyorum "kadın adamı bırakmaz" çok garip bir şey. Bizler insanız anlaşabildiğimiz noktalar olur anlaşamadığımız noktalar olur. Kuzenim pırıl pırıl bir genç adamdır. Ama karsıyla ayrıldılar. Hayata bakışları inanılmaz farklıydı. Biri 24 saat evde oturayım biri sürekli gezeyim isterdi, biri işkolikti diğeri hem kendi çalışmazdı hem çalışana kızardı, biri lüks düşkünüydü diğeri sadelikten yanaydı. İşin içine farklı değişiklikler de girince çocukları olmasına rağmen yollarını ayırdılar iki medeni insan olarak. ve şimdi ikiside kafasına uygun kişilerler ikinci evliliğin tadını çıkarıyorlar. Kadınlarımızı birilerinin yakasına yapışıyor olarak görmeyin lütfen bazı kadınlar güçlüdür ne istediğini bilir

Oturup konuşulur plan yapılır ama sonrası hiç öyle olmaz.
Burada ayrıntılara gerek yok ama olumsuz ihtimaller çok daha yüksek. Bir de ben boşanmış insan neden boşanmış bu konuyu ciddi anlamda önemserim ve tarafsız birinden dinlemeyi tercih ederim.
dediğim gibi o konuda sıkıntıları yok. Karşısındaki kişiden emin ve ortak tanıdıkları var zaten aynı iş yerindeler herkes o kişiyide eski eşini de bildiği için içi rahat saklayabileceği bir olay yok. Tek takıldığımız nokta ailemiz

Bizim takıldığımız nokta şu tanışmaya gelmeden en başta mı söylenmeli, tanışmaya gelince kendi mi söylemeli, yoksa tanıştıktan sonra iyi bir izlenim bırakıp alıştırarak sonra mı söylenmeli

Merhabalar. Ablamın üyeliği yok o yüzden onun adına ben sorayım sizlere. Ablam üç yıldır biriyle birlikte. Erkek arkadaşını bende tanıyorum kendi halinde işinde gücünde biri. Gayet uyumlular ama gelgelelim asıl probleme. Erkek arkadaşı daha önce bir evlilik yapmış ve bu evliliğinden bir oğlu var. Ablamla bu konuda problem yaşamadılar. Her şeyi oturup konuşup planlayıp aştılar. Ama ailemin tepkisinden korkuyor. Söyleyemiyor bir türlü. Özellikle annemi biraz tanıyorsak karşı çıkacaklarına eminiz. Tepkiyi hafifletmek için önce sevgilisini tanıştırıp sonradan mı bu durumu söylese diyoruz. Hani tanıyıp güvenseler iyi çocuk deseler önce. Yoksa her şeyi açık açık söyleyip ondan sonra mı tanıştırılmalı . Ama o zaman da şundan korkuyorz hiç tanımak istemeyecekler ya da ön yargılı olacaklar? Sizce ne yapmalı ? Özellikle bu durumu yaşamış ya da çevresinde duymuş olanlar neler oldu yazarsa seviniriz

güncelleme : Ablam hiç evlenmedi ikinin yaşı da 30. Boşnanma sebebi noktasına takılmanızı anlıyorum ama o noktalar çoktan aşıldı. İki yetişkin insan olarak neler yaşayabileceklerini nelere tahammül edip edemeyeceklerini biliyorlar. O nokta aşıldı. Aileler kısmındayız :)

size bir soru sorabilir miyim ?

Ablanizin yasi kac birde hoc evlendimi? Benimde ailem istemdi 3 cocuklu die simdi mutluyum ama onlarda kabullendi kendi torunlari gbi seviyorlar cocuklri esimide oyle zaman herseyin ilaci bir cocuk problem olmz kac yasnda cock ? Ama eski esiyle problemi olur mu sizce ablaninizin?
Siz mi mutlusunuz yapmayın Allah aşkına, 3 çocuklu adamla evlenip eşimle ailesine daha iyi hizmet etmediğim için kavga eden benim sanki , bir de burda evlenince hiç sorun olmayacak gibi yorum yapıyorsunuz, daha yeni konu aştınız 3 çocuk var yetişemiyorm, eşimin ailesi anlayışsız, eşimle ailesine daha iyi hizmet edemedigim dinlendiğim için kavga ettik diye ... 🙄🙄

Merhabalar. Ablamın üyeliği yok o yüzden onun adına ben sorayım sizlere. Ablam üç yıldır biriyle birlikte. Erkek arkadaşını bende tanıyorum kendi halinde işinde gücünde biri. Gayet uyumlular ama gelgelelim asıl probleme. Erkek arkadaşı daha önce bir evlilik yapmış ve bu evliliğinden bir oğlu var. Ablamla bu konuda problem yaşamadılar. Her şeyi oturup konuşup planlayıp aştılar. Ama ailemin tepkisinden korkuyor. Söyleyemiyor bir türlü. Özellikle annemi biraz tanıyorsak karşı çıkacaklarına eminiz. Tepkiyi hafifletmek için önce sevgilisini tanıştırıp sonradan mı bu durumu söylese diyoruz. Hani tanıyıp güvenseler iyi çocuk deseler önce. Yoksa her şeyi açık açık söyleyip ondan sonra mı tanıştırılmalı . Ama o zaman da şundan korkuyorz hiç tanımak istemeyecekler ya da ön yargılı olacaklar? Sizce ne yapmalı ? Özellikle bu durumu yaşamış ya da çevresinde duymuş olanlar neler oldu yazarsa seviniriz

güncelleme : Ablam hiç evlenmedi ikinin yaşı da 30. Boşnanma sebebi noktasına takılmanızı anlıyorum ama o noktalar çoktan aşıldı. İki yetişkin insan olarak neler yaşayabileceklerini nelere tahammül edip edemeyeceklerini biliyorlar. O nokta aşıldı. Aileler kısmındayız :)
Ablanız evlense bile sorun yaşayacaktır, ailesini dinlemesinde fayda var..

Bu noktayı inanın ben bile anlamıyorum "kadın adamı bırakmaz" çok garip bir şey. Bizler insanız anlaşabildiğimiz noktalar olur anlaşamadığımız noktalar olur. Kuzenim pırıl pırıl bir genç adamdır. Ama karsıyla ayrıldılar. Hayata bakışları inanılmaz farklıydı. Biri 24 saat evde oturayım biri sürekli gezeyim isterdi, biri işkolikti diğeri hem kendi çalışmazdı hem çalışana kızardı, biri lüks düşkünüydü diğeri sadelikten yanaydı. İşin içine farklı değişiklikler de girince çocukları olmasına rağmen yollarını ayırdılar iki medeni insan olarak. ve şimdi ikiside kafasına uygun kişilerler ikinci evliliğin tadını çıkarıyorlar. Kadınlarımızı birilerinin yakasına yapışıyor olarak görmeyin lütfen bazı kadınlar güçlüdür ne istediğini bilir
Son cümlede dediğiniz gibi bazı kadınlar güçlüdür. Buradaki konularda da çevrede de görüyoruz. Çocuklu kadınlar büyük problemler yaşamalarına rağmen boşanmak istemiyor. Çünkü boşanırlarsa daha büyük sıkıntı yaşayacaklarından korkuyorlar. Toplumun yaftaladığı dul kadın imajından korkuyorlar. Ben bir genelleme yaptım. Sizin kuzeniniz bu genellemeye uymayabilir. Ancak toplumun gerçeklerini değiştirmiyor bu durum. Ben sadece boşanma nedenini iyi öğrenin dedim adam kötü bir adamdır demedim.

Son düzenleme:
Siz mi mutlusunuz yapmayın Allah aşkına, 3 çocuklu adamla evlenip eşimle ailesine daha iyi hizmet etmediğim için kavga eden benim sanki , bir de burda evlenince hiç sorun olmayacak gibi yorum yapıyorsunuz, daha yeni konu aştınız 3 çocuk var yetişemiyorm, eşimin ailesi anlayışsız, eşimle ailesine daha iyi hizmet edemedigim dinlendiğim için kavga ettik diye ... 🙄🙄
Ben şok :KK57:

dediğim gibi o konuda sıkıntıları yok. Karşısındaki kişiden emin ve ortak tanıdıkları var zaten aynı iş yerindeler herkes o kişiyide eski eşini de bildiği için içi rahat saklayabileceği bir olay yok. Tek takıldığımız nokta ailemiz

Şöyle bir durum var o zaman geçip karşısına tanıştıracak o kendisini de geçmişini de anlatacak.

Sadece tartistik dedim hanim efendi oda ailesini o anda kiramadigi icin es gecmis ve sonra arayip uygun dille anlatti evet mutluyum esimin ailesi gram umrumda deiller ne anlarlarsa anlasinlar yani ben bugunku durumuma bakarim gayette iyiyiz oda pek kardesini sevmez ztn hazetmiyolar hic birbirlerinden gelmiyolar iste.. yani yorumda yapsam ignelemeyi biliyosunuz insanlarin hayatini ne kadar kotu bu bosanmis cocuklu adamlar ya kadinlarda cocuklu olup bekar erkekle evleniyorlar ama adam ne olmus oluyo bu durumda baskasinin cocuguna yeri geliyo onlarda bakiyo ve de hic demiyolr bana mi sorup yaptn die deil mi? Sizin dunyaniz toz pembe ben anladm

Y yeldaninsabahi P pirayevera F flyfulya S serengozde burcumsu12 burcumsu12 @alinkedisi bu nasıl bir dengesizliktir. Beni görüyor, mesajımı okuyor sonra defolup gidiyorsun. Anlıyorum sorunların var ama bizi sorunlarına alet etme. Çoklu üyelik çoklu karakter gibidir. Ben kapıdan kovuyorum bacadan yeni üyelikle giriyorsun bir süre ellemiyorum diyorum ki tek üyelik yazsın eyvallah ama sen ne tür bir vakasın ki gidip yine üyelik alıyorsun. Sonra iki üyelikle yazıp çiziyorsun. İnan ciddi sorunların var belki ağır gelecek ama salaklı ta baskın. Salaklığı kötü anlamda kullanmıyorum şifremi sürekli unutuyorum diyorsan diye yazdım. Lakin şifreni de unutmuyorsun çünkü aynı anda 2 hesabı kullanıyorsun.

bak sadece bu hesabını açık bıraktım, yeni üyelik alma gelip bunla bana sayıp sövebilirsin. Bu arada sakın diğer hesap ablamın diye saçmalama alakası yok...

Sizene ya sizene benin ailemden halla haala ne kadar sacmasiniz siz boyle burnunuzu her daim her seye sokuyosunz
Konu sahibini yanlış yönlendiriyorsunuz, size bakıp aa ne güzel mi desin yani , çocuklara ilginiz güzel ama yaşadığınız hayat hayat değil yani ve hiç-bir genç kız böyle birşeyi hayal ederek evlenmez, bari zorlukları var ama göze aldım ben yazın böylece insanları böyle zor bir hayata sürüklemiş olmazsınız , amacım sizi üzmek değil fakat durum ortada , eşiniz de bencil sadece kendini , ailesini bir de çocuklarını düşünerek evlenmiş sizinle ...

Hayalinde boşanmış enişte ile aşk yaşıyor olmasın :KK45:Garibim birde dertle miş yazık

Sadece tartistik dedim hanim efendi oda ailesini o anda kiramadigi icin es gecmis ve sonra arayip uygun dille anlatti evet mutluyum esimin ailesi gram umrumda deiller ne anlarlarsa anlasinlar yani ben bugunku durumuma bakarim gayette iyiyiz oda pek kardesini sevmez ztn hazetmiyolar hic birbirlerinden gelmiyolar iste.. yani yorumda yapsam ignelemeyi biliyosunuz insanlarin hayatini ne kadar kotu bu bosanmis cocuklu adamlar ya kadinlarda cocuklu olup bekar erkekle evleniyorlar ama adam ne olmus oluyo bu durumda baskasinin cocuguna yeri geliyo onlarda bakiyo ve de hic demiyolr bana mi sorup yaptn die deil mi? Sizin dunyaniz toz pembe ben anladm
Hayatım hiçte tos pembe değil, babasız büyüdük, annemi erken kaybettim , okudum çabaladım , öğretmen oldum ve bana uygun bencil olmayan kıymetimi bilen bir beyle evlendim, ama kolay yolu da seçebilirdim, gidip bana uygun olmayan bir adamla evlenip hayatımı mahvedebilirdim mesela , ama yapmadım, biz insanlar seçimlerimizden ibaretiz , sizin kötü biri olmadığınızı düşünüyorm ama eşiniz sizi kullanıyor bu net ..

Hayatım hiçte tos pembe değil, babasız büyüdük, annemi erken kaybettim , okudum çabaladım , öğretmen oldum ve bana uygun bencil olmayan kıymetimi bilen bir beyle evlendim, ama kolay yolu da seçebilirdim, gidip bana uygun olmayan bir adamla evlenip hayatımı mahvedebilirdim mesela , ama yapmadım, biz insanlar seçimlerimizden ibaretiz , sizin kötü biri olmadığınızı düşünüyorm ama eşiniz sizi kullanıyor bu net ..
Aile icini bilemezsiniz ki esim beni neden kullansin onu en iyi ben bilir ben tanirim deil mi sizde kendi esinizi tanirsiniz ben tanimam siz benm anlattigim kadar bikirsiniz bende zor yollardan gectim yani suan esimin 3 cocugu vrsa bu onunda sucu deil ve gercektende cocuklari tamam deyip emanet vs edebilecegimiz yerde yok. Esimin ailesi mesela kimse yok bu durumda ben uvey anneyim ama e kim ilgilenicek cocuklarla ben yani he bosluguna gelmis ailesine tmm demistr cnku yatak dosek yatmiyorum ki sesim degsk sadce halsizim okadar yine yardimci olur bana esim ezmez yani beni yaptklarimin farkinda yani zaten o oyle olmasa ben neden hala evli kalayim ki

Back
X