- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
- Konu Sahibi Mutluanne88
-
Esimde polis ve bildiğim kadarıyla ablanız darp raporu almış ki uzaklaştırma vs verilmiş bu durumda i kişide meslekten açığa alınıyor .Yani tanıdığımız birisinde oldu anında açığa alındı soruşturma vs ve sonunda atıldı .aaile içi şiddet polislerde ciddi anlamda cezasız kalmıyor .Çünkü görevi kötüye kullanmak gibi ,zor durumda olan insan polise güvenir sığınır ,sen kendi ailene şiddet uygukuyosun.Ablam namazında niyazında kapalı liseden imam hatip mezunu şuan hemşire. Ablam in ne çıktığı ne konuştuğu olmuştur. Görücü usulü ile polis olan biriyle evlendi. Ailesi ablam i buldu ve âdeta evimizi su yolu yaptılar almak için. Evlendiği kişiye x diyeceğim. X ise şehir dışında polis di. Çok görüşmeden konuşmadan evlendiler. Basta anormal hareketler i olsa da zamanla evlilikleri oturdu. 8 yıl evli kaldılar. İlk 2 seneden sonra kavgalar başladı sudan sebepler den ablam i dövmeler gece vakti evden kovmalar vs. Adam son yıllarda hep havalar ısınmaya yakın bir tuhaf oluyordu dengesi bozuluyordu. Son 3 yıldır gereksiz kıskançlıklar başladı. Ben doğum yapmıştım ablam da x le bize gelmişti eşim onlar giderken ablam a dedi abla yalnız bırakmayın eşim in size ihtiyacı var gelin gidin diye. Ablam lar eve gittiğinde ablam i dövmüş sana niye öyle dedi diye. Ablam şarkı söylese unuttun beni zalim diye. Unutmuş unutmuş ama sen unutmamış sın demeler. Ablam in telefonunu kurcalamalar . Ablam la fotoğraf çekmiştik bu fotoğraf da değişik bakmışsın sevgili mı yaptın kendine orda demeler avm ye gitmiştik. Ablam in iç çamaşırlarını kontröl etmeler kıyafetlerini incelemeler falan. Son 1 yıldır iyice kafayı yedi. Ablam a diyordu sen beni aldatıyorsun biri var zaman gösterecek. Ablam i döver di ablam da ona soğuk davranınca kesin biri var sen onunla yapıyorsun demeler. Ablam in karnı ağrısa elini karnına atsa seni çok mu zorladı demeler. En son bu rüya görüyor rüyasında kısa boylu zayıf bir adam evden çıkıyor diyor o işi yaptım gidiyorum. Bu rüyadan çok etkileniyor. Çocuklarının doktoru kısa boylu zayıf. 4 yaşındaki çocuğu konuşturuyor sen falanca beylerin evine gittin mi. Çocuk diyor gittim annem vardı yengem vardı yengem yemek yaptı bende doktorun çocukları ile oynadım sonra dağlara gittik resim yaptık diyor. Evi nasıldı diyor duvarlar yeşil kırmızı renk de idi diyor. Bu inanıyor çocuğun lafina. Ablam ı uykudan yumrukla kaldırıyor dövüyor başına silah dayıyor tetiği çekiyor. Ablam canını zor kurtarıyor komşuya sığınıp polisi arıyor. Polis gelip x i göz altına alıp uzaklaştırma kararı veriyor. Adama gir araştır doktorun evinin güvenlik kamerasına baktır dememize rağmen hiçbirşey yapmadan boşanma davası açtı. Ablam önceden defalarca demiş telefonu mu al git baktır görüşme detayı ma baktır demesine rağmen hiçbirşey yapmayıp kafasındaki paranoyak düşünceye inandı. Siz diyeceksiniz şimdi ablan boşansın evet bu ınsana zaten canını güvenmesin ama ablam in yuvası dağılıyor hemde suçsuz yere diye çok üzülüyor. Ailesi aradı kızım oğlumuz un tedaviye ihtiyacı var dediler ama baktılar ablam elinde kalacak oğullarının bası belaya girecek diye kendilerini geri çektiler ve boşanma durumunda evi kurtarma tazminat vermemek için herşeyi yapar durumuna duştular. Koyun can derdinde kasap et şeklinde. Keşke ablam in başına bunlar gelmeşeydi kız 10 kilo verdi 2 ayda. Çok üzülüyor . Burdaki yorumları ona okutacağım. Teşekküler
Evet olmasi gerekiyo bence hatta belli zamanlarda terapi de gerekiyor gerçekten zor meslek ama bu pisliğin yaptığı ayrı tabi o kendi serefsizligi ...Ya cidden bilmedigim için soruyorum bu güvenlik görevlileri olsun polis olsun üstünde silah taşıma yetkisi olan insanların senede bir kere bile psikoljik olarak sağlıklı olup olmadığı kontrol edilmiyormu?
Yani olması gereken bu değil mi??
Göreve başladıktan sonra kontrol edilmiyorEdiliyor ama sonradan despot oluyorlar. Kendilerini baska yerde ispatlamayıp evde karısına çocuğuna böyle böyle davranıyorlar
Göreve başladıktan sonra kontrol edilmiyor
Evet darp raporu almıştıEsimde polis ve bildiğim kadarıyla ablanız darp raporu almış ki uzaklaştırma vs verilmiş bu durumda i kişide meslekten açığa alınıyor .Yani tanıdığımız birisinde oldu anında açığa alındı soruşturma vs ve sonunda atıldı .aaile içi şiddet polislerde ciddi anlamda cezasız kalmıyor .Çünkü görevi kötüye kullanmak gibi ,zor durumda olan insan polise güvenir sığınır ,sen kendi ailene şiddet uygukuyosun.
Ablanız kesinlikle darp raporu ,uzaklaştırma kararı vs hepsini kullansın maddi imkan yoksa barodan avukat talep etsin kacsin gitsin bu şerefsiz oldururde...
Ciddi psikolojik sorunları var yani uzman değilim ama şizofren gibi hayal görüp gerçek saniyo ,çamaşır kontrol etmek ,yok çok mu zorladılar filan demek sinirlerim zipladi cidden Allah cezasını versin ,o aile de kendi kızlarının başına gelse böyle damadı da savunabilecdk mi acaba ?? Kendi kızları bunun binde birini yaşasa k.clarini yirtarlar
Rabbim kurtarsın hiç korkmasın yasalar kadını daha çok destekliyor hele de polis ve aile içi şiddet emin olun donuna kadar alır hiç korkmasin
Ama keşke düzenli olarak bir terapi alsalar gerçekten bu konudaki yaratık gibiler değilde mesleğini düzgün yapan kişilerde yipraniyor intihar vs çok var bu meslekteEksik okumusum pardon baslamadan once olarak cevap verdim ben. Basladiktan sonra bakılmıyor
Peki o yaratık açığa alınmadı mi direk işleme konuluyorEvet darp raporu almıştı
Tabiki terapide almaları gerek..burada (yurt dışındayım)aile ici şiddete yönelik bir kurumda çalışıyor ablam onlara bile belli zamanlarda terapi veriyorlar,kaldı ki polisler kadar zorlanmiyorlar ve silah taşıma yetkileri tabiki yok..Evet olmasi gerekiyo bence hatta belli zamanlarda terapi de gerekiyor gerçekten zor meslek ama bu pisliğin yaptığı ayrı tabi o kendi serefsizligi ...
Mesela eşim.cocuk subedeydi öyle olaylar geliyormuş ki benimle bu çocuk konuşacak yada gelip derdini anlstna kadar sen bakacaksın diye kavga ediyordu ki çalışmama karışmaz destekler ,birgün patladı birkaç olay anlattı yemin ediyorum içim kalktı ki normalde anlatmaz .
Esimin calistigi karakola 6 ayda bir psikolog geliyor. Once toplu olarak bilgi veriyor. Onlari isindiriyor. Daha sonra bireysel gorusmeler de yapiyormus. Ancak biz doguda oldugumuz icin ya da amirler ozellikle istedigi icin de olabilir tabi bu.Ya cidden bilmedigim için soruyorum bu güvenlik görevlileri olsun polis olsun üstünde silah taşıma yetkisi olan insanların senede bir kere bile psikoljik olarak sağlıklı olup olmadığı kontrol edilmiyormu?
Yani olması gereken bu değil mi??
Bende doğuda olduğunuz içindir aksini duymadım hiç.. keşke her bölgede bütün polis ve askerlere yapılsa bu.Devletin bu konuda birşeyler yapması gerek benceEsimin calistigi karakola 6 ayda bir psikolog geliyor. Once toplu olarak bilgi veriyor. Onlari isindiriyor. Daha sonra bireysel gorusmeler de yapiyormus. Ancak biz doguda oldugumuz icin ya da amirler ozellikle istedigi icin de olabilir tabi bu.
Cidden öyle ...Ondan sonra intihar eden mi arasın ,hayattan soğuyan mi ?? Şiddete meyledenleri ayri tutuyorum onların öyle bir mazereti olamaz ...Tabiki terapide almaları gerek..burada (yurt dışındayım)aile ici şiddete yönelik bir kurumda çalışıyor ablam onlara bile belli zamanlarda terapi veriyorlar,kaldı ki polisler kadar zorlanmiyorlar ve silah taşıma yetkileri tabiki yok..
Bizde de tam tersi mesleği eline aldın beline de silahı taktın mi bitti..
Emekli oluncaya kadar tamam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?