Ablam neden böyle davranıyor bilmiyorum..

sevakcy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
550
262
103
Kızlar iyi akşamlar. 3 kardesiz biz en büyüğümüz ankara ortanca istanbul bende gaziantepdeyim. Ablalarım antebe geldiler daha öncesinde esimle büyük ablam arasında bi sorun çıktı ve konusmuyolardı yine de esim ilk gelecekleri gün annemin evini benimle birlikde temizledi, yemek yaptırdı getirdi ablama hosgeldin dedi ablam hosbulduk bile demedi esimde sinirlendi üzüldü gitti. Sonra dün ablam basladı eşin şöyle böyle annemde böyle olmaz o gelsin sende hoşgeldin de bitsin dedi ama esim cok kırılmıştı ki bence haklıydı.. ben annemlerde kalıyorum bu arada ablamları görüm onlarla vakit gecirim diyorum. Bugün ablamlar mutfakdaydı bisey oldu niye yapan var yapmayan var dedi bana laf vurdu ve benim hamileligim inanilmaz zor geçiyor. Hemen ardından makinayi calistiracaklardı benden yana gelsin calistirsin dedi ortanca ablam büyükde yok yok o gelmesin sen yap dedi. Ben onlar icin gelim burda kalim deli olum esimle kavga edim onun bu sekilde davranması çok zoruma gitti çok üzüldüm...

Sezarin hakkini sezara verin.
hak etmiyorsa ablaniz dahi olsa bir sey yapmayin.Esinizin yanina gidin . Maalesef akrabamiz , canimiz, kanimiz da olsa haksızlıga maruz kalabiliyoruz.Ama bizim de haklarimiz var , esinizin haklari var .

Ablaniz bu gerginligi uzatmak istiyor sanki.Dedigim gibi kizmadan, bagirip cagirmadan sorun ve aldiginiz cevaba göre evinize gidin.

Esinizle ablanizin neden tartistigini anlatmamissiniz. Bu neredeyse her seyi degistirir. Mesela esin soyle boyle derken ablaniz, ne diyor?

Aralarında ki sorun büyük birşey miydi?

Kim ne dedi felan anlamadim cok karisik yazmissin. sadece ablan esine hos buldun dememesini anladim. Ve bu zaten büyük bir ayip ablana darilmakla haklisin

İlla da bir neden gerekmiyor bence insanlar çeşit çeşit, ve karşısındaki asla düşünmeyen de bolll, ve her ailede bir anlamlandırılamayan çıkıyor. Neden ne olursa olsun şunun için söylüyorum eşiniz büyüklük edip yapmış her şeyi bence yeterli.

Bizde 3 kız kardeşiz..ben ortancayim, ablamla aramda 3 yaş var.. küçüğüm le benim aramda 8 yaş var..bilmiyorum ablamla daha dost daha sirdasizdir biz..küçük kardeşimizle yaş farkı oldugundan mıdır ne pek bisey paylasamiyoruz..konunu okuyunca direk biz geldi aklıma..sizde de böyle bisey olabilir mi?

Bizde 3 kız kardeşiz..ben ortancayim, ablamla aramda 3 yaş var.. küçüğüm le benim aramda 8 yaş var..bilmiyorum ablamla daha dost daha sirdasizdir biz..küçük kardeşimizle yaş farkı oldugundan mıdır ne pek bisey paylasamiyoruz..konunu okuyunca direk biz geldi aklıma..sizde de böyle bisey olabilir mi?
Sanmıyorum eskiden cok cok iyiydik ablam sadece bu defa soguk davranıyor

Kızlar iyi akşamlar. 3 kardesiz biz en büyüğümüz ankara ortanca istanbul bende gaziantepdeyim. Ablalarım antebe geldiler daha öncesinde esimle büyük ablam arasında bi sorun çıktı ve konusmuyolardı yine de esim ilk gelecekleri gün annemin evini benimle birlikde temizledi, yemek yaptırdı getirdi ablama hosgeldin dedi ablam hosbulduk bile demedi esimde sinirlendi üzüldü gitti. Sonra dün ablam basladı eşin şöyle böyle annemde böyle olmaz o gelsin sende hoşgeldin de bitsin dedi ama esim cok kırılmıştı ki bence haklıydı.. ben annemlerde kalıyorum bu arada ablamları görüm onlarla vakit gecirim diyorum. Bugün ablamlar mutfakdaydı bisey oldu niye yapan var yapmayan var dedi bana laf vurdu ve benim hamileligim inanilmaz zor geçiyor. Hemen ardından makinayi calistiracaklardı benden yana gelsin calistirsin dedi ortanca ablam büyükde yok yok o gelmesin sen yap dedi. Ben onlar icin gelim burda kalim deli olum esimle kavga edim onun bu sekilde davranması çok zoruma gitti çok üzüldüm...
Ablalarınızı görüp evinize gidin daha iyi.Gün içinde görüşün sonra evinize gidin.Hem eşinizle aranız bozulmaz hem de ablalarınızla sürekli dip dibe olmadığınız için daha az laf duyar daha az üzülürsünüz.

Sezarin hakkini sezara verin.
hak etmiyorsa ablaniz dahi olsa bir sey yapmayin.Esinizin yanina gidin . Maalesef akrabamiz , canimiz, kanimiz da olsa haksızlıga maruz kalabiliyoruz.Ama bizim de haklarimiz var , esinizin haklari var .

Ablaniz bu gerginligi uzatmak istiyor sanki.Dedigim gibi kizmadan, bagirip cagirmadan sorun ve aldiginiz cevaba göre evinize gidin.
Eşim artık mümkün değil gelmez :(

Ablalarınızı görüp evinize gidin daha iyi.Gün içinde görüşün sonra evinize gidin.Hem eşinizle aranız bozulmaz hem de ablalarınızla sürekli dip dibe olmadığınız için daha az laf duyar daha az üzülürsünüz.
Canım ulaşım sorun iste senede 1 haftacık görüşüyoruz iyice doymak istiyorum

Ya araya akrabalar yalan yanlış seyler soktu onun için

Ne soktu ablanizin affetmemesini saglayacak kadar?

Size onemsiz gelmis herhalde, ama ablaniz esin soyle dedigine gore, bir iddiasi var degil mi?

Mesela esin kufurbaz, esin terbiyesiz, esin aptal vs ama esin bir sey diyor sonucta.

Ya esimle aramızda ki ufak çaplı tartışmalar abartılarak anlatılmış diyebilirim.

-Ben onu adam yerine koyup onun hakkında konuşmam bile.
-onu evime köpek olarak bile almam vs
Ama esim ne zaman biseyleri olsa koşar annemin evini temizler perde takar ev süpürür hiç ama hiç söylenmez.

Ne soktu ablanizin affetmemesini saglayacak kadar?

Size onemsiz gelmis herhalde, ama ablaniz esin soyle dedigine gore, bir iddiasi var degil mi?

Mesela esin kufurbaz, esin terbiyesiz, esin aptal vs ama esin bir sey diyor sonucta.
Zaten esimle tanistiranda ablamdı

Ya esimle aramızda ki ufak çaplı tartışmalar abartılarak anlatılmış diyebilirim.

-Ben onu adam yerine koyup onun hakkında konuşmam bile.
-onu evime köpek olarak bile almam vs
Ama esim ne zaman biseyleri olsa koşar annemin evini temizler perde takar ev süpürür hiç ama hiç söylenmez.

Peki tam olarak anlatmayacaksiniz, soyle deneyeyim.

Ablaniz esinizin size kotu davrandigini/haksizlik yaptigini dusundugu icin mi esinize tepkili? Aranizdaki kucuk tartismalari her nasilsa ogrenen akrabalar, ne sekilde anlatmis?

Ev supurmesi falan bunlar ivir zivir. Asil konuya gelelim.

Canım ulaşım sorun iste senede 1 haftacık görüşüyoruz iyice doymak istiyorum
Ablanla eşinin arasındaki sorun tam olarak ne?Ablan evliyse aileniz onun eşine faklı mı davrandı da çekememezlik mi oldu?Aradaki sorun ne ise onu çözmeden ,sorun yokmuş gibi davranarak bitmez bu gerilim.Önce sorunu çözün bunu da ablanızla sakince konuşarak halledebilirsiniz.Tüm çabanıza rağmen baktınız düzelmiyor ablanla eşin arasında mesafeyi koruyacaksın.Ne eşine ne de ablana birbirleri hakkında yorum yaptırmayacaksıb.

Eğer ablan haksız ise "benim esimi görmeye tahammül edemiyorsan beni de görme o zaman esimle aramdaki tartışmayı ben unuttum sen niye unutmuyirsun halbuki esim siz geleceksiniz diye temizlik yapti yemek yapti abla niye böyle yapıyorsun" demelisin !
Bazı insanlar yapılanı yüze vurmadan anlamıyor deger verdigimizi

ya boşver ablanı takma bile. bir insan yedi kat el olsa, kanlı bıçaklı olsa hoşgeldin diyene hoşbulduk der. ablan edepsizmiş kusura bakma. hamile kadını kıracak kadar da dengesiz.
senin yerinde olsam çeker giderim evime ne halleri varsa görsünler.

Herkese hak ettigi kadar deger verceksin o zaman..

Back
X