• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam öldü .. Atlatamıyorum.

Öncelikle başınız sağolsun. Ölüm çok ciddidir travma ama durum ve nefes alın. Ablanız sizi görüyor olsaydı ne söylerdi size

Öncelikle başınız sağolsun. Ölüm çok ciddidir travma ama durum ve nefes alın. Ablanız sizi görüyor olsaydı ne söylerdi size sizce?
Ailesine çok düşkündü. Bizi bu halde görse kahrolurdu. Ama çocuklarıma sahip çıkın derdi .. üzülmemizi istemezdi .. çok özlüyorum çok

Vah gidene diyorlar ya gerçekten öyleymiş biliyor musunuz. Dünya güzeli bir kızı var şiir yarışmasını kazanmış perşembe günü ödül alacakmış ailece oraya gideceğiz asla bırakmayız. Teyze anne yarısı. Onlar bize ablacığımın emaneti 😔
Her şey bir anlık işte bir dakika sonrası yok, ablanız acı çekmemiş dua ile gitmiş herkesede nasip olmaz. Yatakta aylarca acı içinde ölümü bekleyen insanlar var, bu bi teselli değil biliyorum ama keşke demenin yaşasaydı şöyle olurdu diyip üzülmenin anlamı yok, geleceği hiç bilmiyoruz çünkü.
Çocukların evini dağıtmasalardı keşke tüm düzenleri dünyaları alt üst oldu, kendi evlerinde annelerinin düzeninde yaşasalardı. Siz teyze olarak sarıp sarmalayın yavruları ne olursa olsun yanlarında olun, ablanıza yapacağınız en güzel iyilikte bu olur.

Başınız sağolsum, mekanı cennet kabri nur olsun inşallah. Ne güzel bir insanmış ki böyle güzel bahsettiriyor kendinden.
Çocuklarıda, anne babanıza da sizlere de sabır versin Rabbim.
Ölen kalana daha zor gerçekten. Eniştenize falan kızmayın evi boşaltıyor diye, gidenin ardından insan ilk etapta ne yapacağını bilmiyor. Bende oğlumu kaybedince en son oynadığı oyuncağı bir daha görmek istemediğim için atmıştım, tabi şimdi çok pişmanım ama o an bana o iyi gelecek sanmıştım :(
İnanan bir insansınız belliki bol bol okuyun ardından yüreğiniz ferahlasın inşallah 🥺

Allah hepinize sabir versin mekani cennet olsun ablaciginin.

Her şey bir anlık işte bir dakika sonrası yok, ablanız acı çekmemiş dua ile gitmiş herkesede nasip olmaz. Yatakta aylarca acı içinde ölümü bekleyen insanlar var, bu bi teselli değil biliyorum ama keşke demenin yaşasaydı şöyle olurdu diyip üzülmenin anlamı yok, geleceği hiç bilmiyoruz çünkü.
Çocukların evini dağıtmasalardı keşke tüm düzenleri dünyaları alt üst oldu, kendi evlerinde annelerinin düzeninde yaşasalardı. Siz teyze olarak sarıp sarmalayın yavruları ne olursa olsun yanlarında olun, ablanıza yapacağınız en güzel iyilikte bu olur.
Çok etkilendiler eniştem çocukların pratikte bakımını maalesef tümüyle üstlenemez daha doğrusu elinden gelmez. Evin her yeri anılarıyla dolu. Rüyamızda ablamızı gördük diyoruz, ben uyumadan her yerde onu görüyorum diyor. Saygı duyduk. Çocuklara oda yapılıyor babanesinin evinde. Tekrar bi düzen kurulmaya çalışılıyor ne kadar olabilirse .. çok zor. Rabbim hepimize dayanma gücü versin inşallah

Başınız sağ olsun
Allahrahmet eylesin
Sabır dilerim tüm sevenlerine
Bqyramdan bir gün önce yiğenimizi kjaybettik bizde
Dışarda futbol oynuyormuş
Birden bayılmış
Hastanede beyin kanaması dendi
20 gün yoğun bakım
21 gün beyin ölümü
Sonra vefat etti
Çantası okul elbiseleri olduğu gibi duruyordu
Annesi ailesi ile kaldı bayramda
Babası çocuğa dair herşeyi toplamış annesi gelince görmesin diye
Küçük bir kız kardeşi var
Abim nerede artık gelsin diyormuş
Sabır dilerim

Merhaba arkadaşlar,
Konudanda anlaşılacağı üzere ablamı kaybettim. Hepimizle vedalaştı tüm ailemizi topladı pikniğe götürdü yedirdi içirdi. Annemin anneler kutladı, babama bayramlık giysi almış onu verdi. Aradan 1 gün geçti. Gece bi anda kötüleşmiş. Öleceğini anlamış enişteme ben babam gibi beyin kanaması geçiriyorum galiba, ölücem demiş. Şehadet getirmiş. Bayılmış. Ondan sonra ambulansla hastaneye kaldırılmış beyninde anevrizma olduğu anlaşılmış o patlamış denilmiş. Ameliyata almaları gerekiyor ama 2. Kanamayı geçirdi alamadılar beyni açarsak geri kapatamayız dediler. 38 yaşındaydı anevrizması olduğunu bilmiyordu. Zaten hiç belirti vermiyormuş şans eseri öğreniliyormuş başka bişiden emar vs çektirirsen. Zaten ölmeden nasıl hastaneye gelmiş ona bile şaşırmış doktorlar. Bir hafta sürdü mücadelesi. İlk önce beyin ölümü 4 gün sonra tamamen kaybettik. Ben interstisyel sistit hastasıyım. Strese vs gelemiyorum. Bu aralar çok iyi gidiyodum ağrılarım yok gibiydi. Ama ablam vefat edince başa sardım çok ağrılarım var. Sonradan pişman olurum diye kefenlenmiş yüzünü görmek istedim. Pamuk gibi bembeyazdı. Gözlerinin rengi değişmişti mavi, griye çalar olmuştu. İnternetten araştırdım her ölünün değişiyormuş oksijensizlikten ama çok etkilendim. Aynada gözlerime bakamıyorum. Uyuyamıyorum. Onu çok özlüyorum. Onunla konuşmayalı bir hafta sonra 1 ay olacak. Her gün ama hergün konuşurduk. İki tane 11 ve 14 yaşlarında yetim bıraktı. Çocuklara annesinin ölümünü söyledik o çığlıkları ağlamaları unutamıyorum. 4 kız bir erkek 5 kardeştik. Ablam en büyüğümüzdü. Bize ablalık değil annelik yapardı. Benim hastalığıma çare bulmak için elimden tutup doktor doktor dolaştırdı. Unutamıyorum arkadaşlar napıcam bilmiyorum yüzü gözümün önünden gitmiyor. Çaresiz kalınca, ağrım olunca, çok sevinince, çok üzülünce ilk onu arardım. 11 mayısta 7 dk görüşmüşüz en son. Keşke daha fazla görüşebilseydim. 2 yaşında kızım var ağlayınca gözlerimi gelip siliyor. Onada dayanamıyorum. Annem babam kardeşler olarak biz hepimiz perperişanız nasıl toplarız bilmiyorum. O çocuklar ne olur bilmiyorum. Eniştem artık bu evde kalamam bem diyip çocukları alıp annesinin evine gitti. Annesi gerçekten iyi bir insan, çocuklara çok iyi bakar biliyorum ama zoruma giden bugün yeğenimi aradım ne yapıyorsun diye kuran kursuna gittim dersin başlamasını bekliyorum teyze dedi. Babanemler yengemlerle evi boşaltıyolar dedi. O kadar zoruma gitti ki. Bize geçen hafta geldiler sizde gelin hatıra olarak vs bişi almak isterseniz diye biz hiç bişi istemiyoruz dedik. Beyin ölümü gerçekleştiğinde kedisi bile iki gözüyle ağladı resmen. Ona bile annelik yapıyordu. Şimdi kedisini sahiplendirmişler. Daha 40 ı dolmadan evini boşaltıyorlar. Çok zoruma gitti. Ablam çok iyi bir insandı. Çarşaflıydı. Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz demişler ya ablam daha ölmeden 100 tane hatim indi ablam için. Sayısız kur’anlar okundu. Anneme diyorum insan bir ölüme imrenir mi imrendim anne diyorum. Ama kendimi onu özlemekten alıkoyamıyorum. Bayramda mezarına gittik. Mezarını açıp sarılasım geldi. Bu acı hep bu düzlükte mi gidiyor arkadaşlar bu acıya nasıl alışılır kendimi asla ikna edemiyorum. Derdime ortak olabilir misiniz… Teşekkürler
Başınız sağolsun, Allah sabırlar versin.
Çok zor kardeş ölümü, acısı geçmiyor ama hafifliyor.🥹 Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
Bir kardeşimin doğum gününü kutlamaya gitmek için hazırlık yaparken diğer kardeşimin trafik kazasinda vefat ettiği haberini almıştım.
Bir daha hiç bir kardeşimin doğum gününü kutlayamadım, kutlayamam 🥹

Kronik sistit yaşam kalitesini çok düşüren bir hastalık olduğu için ürolojim zaten destek almam gerektiğini söylemişti. İlaç tedavisi görüyorum şuan da. Size neler yaşadığımı anlatamam. Bağrım yandı resmen o sıcaklığı hissediyorum ama ilaç içtiğim için ağlayamıyordum. İlacımı içmeme kararı aldım hastaneden eve 10 km yolu arabayla getiremedim kaza yapıcam diye çok korktum hemen içtim ilacımı tekrar. Ölüyorum ama ağlayamıyorum. Sabaha karşı ilacımın etkisi biraz geçmiş oluyor. Gözümü açar açmaz ağlıyorum. Her sabah çocukları okula bırakıp kahvaltı yaparken beni arardı. Kahvaltı etmek bile gelmiyor içimden. Boğazımı tutamıyorum kilo veremiyorum derdim. 3 haftada 6 kilo verdim. Sizindr başınız sağ olsun size de çok üzüldüm. Rabbimin hazinesi büyük. Size dua edeceğim.
Allah razı olsun. Rabbim sabrınızı arttırsın..

Başınız sağ olsun
Allahrahmet eylesin
Birden bayılmış
20 gün yoğun bakım
21 gün beyin ölümü
Sonra vefat etti
Sabır dilerim
Çok çok çok zor Allah ailesine, sizlere sabır versin.. Başınız sağolsun

Başınız sağolsum, mekanı cennet kabri nur olsun inşallah. Ne güzel bir insanmış ki böyle güzel bahsettiriyor kendinden.
Çocuklarıda, anne babanıza da sizlere de sabır versin Rabbim.
Ölen kalana daha zor gerçekten. Eniştenize falan kızmayın evi boşaltıyor diye, gidenin ardından insan ilk etapta ne yapacağını bilmiyor. Bende oğlumu kaybedince en son oynadığı oyuncağı bir daha görmek istemediğim için atmıştım, tabi şimdi çok pişmanım ama o an bana o iyi gelecek sanmıştım :(
İnanan bir insansınız belliki bol bol okuyun ardından yüreğiniz ferahlasın inşallah 🥺
Allah razı olsun.. çok teşekkür ederim her gün okuyoruz Rabbim kabul buyursun. 70.000 ihlasa başlamış watsapta grubu vardı. Ablam öldüğü için ben devam ediyorum onun yerine. Hani derler ya bilmiyorum duydunuz mu ölmeden 70 bin ihlas çeyiz hazırlığı yapın diye ömrü yetmedi. Ama ben Allahın izniyle 5 hafta sonra ablama sıra geliyor tamamlayıp hediye edeceğim ona 🤲

Çok etkilendiler eniştem çocukların pratikte bakımını maalesef tümüyle üstlenemez daha doğrusu elinden gelmez. Evin her yeri anılarıyla dolu. Rüyamızda ablamızı gördük diyoruz, ben uyumadan her yerde onu görüyorum diyor. Saygı duyduk. Çocuklara oda yapılıyor babanesinin evinde. Tekrar bi düzen kurulmaya çalışılıyor ne kadar olabilirse .. çok zor. Rabbim hepimize dayanma gücü versin inşallah
Allahım bolca sabır versin çocukların bahtları güzel olur inşallah, sizin gibi ilgili onları seven bi teyzesi olmasıda şansları olacak. En azından babaları babaneleri teyzeleri vs var ilgilenecek kişiler var, bazılarının oda olmuyor o yüzden böyle ilgili olduğunuz için sevindim. Çocuklarda sahipsiz kalmamış, giden geri gelmez sizde buna tutunmaya çalışın.

Allah razı olsun.. çok teşekkür ederim her gün okuyoruz Rabbim kabul buyursun. 70.000 ihlasa başlamış watsapta grubu vardı. Ablam öldüğü için ben devam ediyorum onun yerine. Hani derler ya bilmiyorum duydunuz mu ölmeden 70 bin ihlas çeyiz hazırlığı yapın diye ömrü yetmedi. Ama ben Allahın izniyle 5 hafta sonra ablama sıra geliyor tamamlayıp hediye edeceğim ona 🤲
Allah kabul etsin evet duymuştum. İnşallah mekanı cennettir

Başınız sağ olsun
Allahrahmet eylesin
Birden bayılmış
20 gün yoğun bakım
21 gün beyin ölümü
Sonra vefat etti
Sabır dilerim
Bizim aşağı mahallede bir çocukta vefat etti dediler bayram zamanı. O da futbol oynuyorken olmuş 16 yaşında .. tesadüf olabilir mi bilemedim. Allah razı olsun. Sizinde başınız sağ olsun 😔

Merhaba arkadaşlar,
Konudanda anlaşılacağı üzere ablamı kaybettim. Hepimizle vedalaştı tüm ailemizi topladı pikniğe götürdü yedirdi içirdi. Annemin anneler kutladı, babama bayramlık giysi almış onu verdi. Aradan 1 gün geçti. Gece bi anda kötüleşmiş. Öleceğini anlamış enişteme ben babam gibi beyin kanaması geçiriyorum galiba, ölücem demiş. Şehadet getirmiş. Bayılmış. Ondan sonra ambulansla hastaneye kaldırılmış beyninde anevrizma olduğu anlaşılmış o patlamış denilmiş. Ameliyata almaları gerekiyor ama 2. Kanamayı geçirdi alamadılar beyni açarsak geri kapatamayız dediler. 38 yaşındaydı anevrizması olduğunu bilmiyordu. Zaten hiç belirti vermiyormuş şans eseri öğreniliyormuş başka bişiden emar vs çektirirsen. Zaten ölmeden nasıl hastaneye gelmiş ona bile şaşırmış doktorlar. Bir hafta sürdü mücadelesi. İlk önce beyin ölümü 4 gün sonra tamamen kaybettik. Ben interstisyel sistit hastasıyım. Strese vs gelemiyorum. Bu aralar çok iyi gidiyodum ağrılarım yok gibiydi. Ama ablam vefat edince başa sardım çok ağrılarım var. Sonradan pişman olurum diye kefenlenmiş yüzünü görmek istedim. Pamuk gibi bembeyazdı. Gözlerinin rengi değişmişti mavi, griye çalar olmuştu. İnternetten araştırdım her ölünün değişiyormuş oksijensizlikten ama çok etkilendim. Aynada gözlerime bakamıyorum. Uyuyamıyorum. Onu çok özlüyorum. Onunla konuşmayalı bir hafta sonra 1 ay olacak. Her gün ama hergün konuşurduk. İki tane 11 ve 14 yaşlarında yetim bıraktı. Çocuklara annesinin ölümünü söyledik o çığlıkları ağlamaları unutamıyorum. 4 kız bir erkek 5 kardeştik. Ablam en büyüğümüzdü. Bize ablalık değil annelik yapardı. Benim hastalığıma çare bulmak için elimden tutup doktor doktor dolaştırdı. Unutamıyorum arkadaşlar napıcam bilmiyorum yüzü gözümün önünden gitmiyor. Çaresiz kalınca, ağrım olunca, çok sevinince, çok üzülünce ilk onu arardım. 11 mayısta 7 dk görüşmüşüz en son. Keşke daha fazla görüşebilseydim. 2 yaşında kızım var ağlayınca gözlerimi gelip siliyor. Onada dayanamıyorum. Annem babam kardeşler olarak biz hepimiz perperişanız nasıl toplarız bilmiyorum. O çocuklar ne olur bilmiyorum. Eniştem artık bu evde kalamam bem diyip çocukları alıp annesinin evine gitti. Annesi gerçekten iyi bir insan, çocuklara çok iyi bakar biliyorum ama zoruma giden bugün yeğenimi aradım ne yapıyorsun diye kuran kursuna gittim dersin başlamasını bekliyorum teyze dedi. Babanemler yengemlerle evi boşaltıyolar dedi. O kadar zoruma gitti ki. Bize geçen hafta geldiler sizde gelin hatıra olarak vs bişi almak isterseniz diye biz hiç bişi istemiyoruz dedik. Beyin ölümü gerçekleştiğinde kedisi bile iki gözüyle ağladı resmen. Ona bile annelik yapıyordu. Şimdi kedisini sahiplendirmişler. Daha 40 ı dolmadan evini boşaltıyorlar. Çok zoruma gitti. Ablam çok iyi bir insandı. Çarşaflıydı. Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz demişler ya ablam daha ölmeden 100 tane hatim indi ablam için. Sayısız kur’anlar okundu. Anneme diyorum insan bir ölüme imrenir mi imrendim anne diyorum. Ama kendimi onu özlemekten alıkoyamıyorum. Bayramda mezarına gittik. Mezarını açıp sarılasım geldi. Bu acı hep bu düzlükte mi gidiyor arkadaşlar bu acıya nasıl alışılır kendimi asla ikna edemiyorum. Derdime ortak olabilir misiniz… Teşekkürler
Okurken gözlerim yaşardı. Kalbimde hissettim acınızı. Rabbim cennetinde buluştursun sizi. Ben hep dua ederken Allah im hayırlı ömür hayırlı ölüm nasip et derim. Ablanız çok mübarek bir insanmış ki şehadet edebilmiş. Ahiretin gerçek bu dünyaninsa yalan olduğunu bile bile yaşıyoruz. Ablanız çok genç ve çocukları da küçük, haliyle burada insan perişan hissediyor sizi çok iyi anlıyorum. Bu acıyla yasamayi öğreneceksiniz. .

Bundan tam 8 sene önce annemi akciğer kanserinden, 3 sene önce de babamı kalp krizinden kaybettim. İkisinin ölümü de çok ani oldu hiç belirtisiz,deyim yerindeyse pat diye. İnsan büyük bir şok yaşıyor. İkisi de aynı ay ve günde 5 er yıl ara ile öldüler . Annemi ziyarete gittiğimizde kabristana, babam hep annemin mezarının yanını işaret ederdi sessizce. Ve tam da oraya defnedildi.

Başınız sağolsun, Allah ailenizin ve sizin kalbinize İnşirah ferahlığı versin.

Bizim aşağı mahallede bir çocukta vefat etti dediler bayram zamanı. O da futbol oynuyorken olmuş 16 yaşında .. tesadüf olabilir mi bilemedim. Allah razı olsun. Sizinde başınız sağ olsun 😔
Sağolun
Daha 9 yaşındaydı
annesinin feryadını untumam heralde
Allah sabır versin tüm kayıp yaşayanlara

Merhaba arkadaşlar,
Başınız sağolsun Rabbim cennette kavuştursun ınşallah 🤲 Evlatlarına uzun ömür versin 🤲 2015 yılında babamı kaybettim dışarda ak sakallı dedeler görsem babamın yaşıtlarını görsem keşke yaşlılığını görseydık diyorum😞 Ölümün ,acının, ayrılığın her turlusu zor yaşım 40 hala babamın yokluğuna ağlarım 😥

Ablanıza Allah rahmet eylesin, sizlere de sabır versin. Zamanla ölüm kabulleniliyor. Yine aklınıza gelecek, özleyeceksiniz ama bu kadar acıtmayacak. Onun adına hayır yapın, dua edin. Size ve çevrenize kattıklarını, görevini tamamladığını ve onunla kavuşacağınızı düşünün. Böyle düşünmek belki sizi daha iyi hissettirir.

Ne denirse densin teselli olmaz. Ben bile burda ağlayarak okuyup acınızı hissettim sizi düşünemiyorum. Allah size bol sabır versin. Ahirette kavuşma ümidi de olmasa insan nasıl dayanır 🥺 Rabbim orda cennetinde kavuştursun sizi😢

Başınız sağolsun Allah soğukluğunu sabrını versin size. Şu an böyle hissetmeniz çok normal. Daha bir ay olmamış. Çok genç ani bir ölüm. Üstelik sevdiğiniz biri.
Babam ölünce 2 yılda toparlanmıştım. Şimdi 12 yıl oldu. Babama ailece bayılmıyorduk. Annemi aşırı üzdüğü ve yıprattığı için. Annem de biz de eve 2 ay giremedik. Kendinize zaman verir. İnançlıymışsınız da en güzeli dua. Ayrıca enişteyi de anlayın. O ev onun için çok zor olabilir. Herkes acısını yaşamalı. Ama yeğenlerinizi asla ihmal etmeyin. Teyze anne yarısı değil direkt annedir.

Back
X