Ablam ve hamilelik durumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlarım

Ablamla detaylı konuşma fırsatım oldu. Hem kendim bir kere daha anlattım hem de buradaki yorumları okuttum. Birçok hemcinsinden hep aynı şeyi duymak ona iyi geldi diyebilirim. Sadece ben "strestendir, bu kadar takıntı yapma" desem bu kadar etkili olmazdı eminim. Olmuyordu çünkü.
Eşinin annesinin çocuk konusunda baskı yaptığını söyledi, bunu bilmiyordum. Ablam 35 yaşında, yaklaşık 3 senedir evli. 5-6 ay önceye kadar da bilinçli olarak çocuk yapmıyorlardı. Kayınvalidesi tarafından "Kariyer diyr diye zaten 32 yaşında evlendiniz bari çocuk için 40ı beklemeyin" ile başlayıp "çocuk olmazsa evde huzur olmaz"a giden konuşmalara maruz kalmış. Herne kadar 'onun döneminde öyleymiş diye bu lafları kafama takmadığımı düşünüyordum' dese de birkaç ay başarısız denemeden sonra ister istemez bu lafları da düşünüp düşünüp bebek konusunda hırslandırmış kendisini. Karakter olarak da zaten hırslanmaya çok müsait biri.

Sonuç olarak artık evde test yapıp kendi kendine umutlanmak yerine, kadın doğum uzmanına gidecek ve kontrol olacak. Hatta eşiyle birlikte yaptırmaları gereken ne var ne yok öğrenecekler. Eğer fiziksel olarak bir sorun yoksa kesinlikle psikolog fikrini düşünücem dedi. Normalde psikoloğa direkt hayır derdi. Bu güzel bir adım oldu.

Tekrar hepinize çok teşekkür ederim.🙏🏻

Merhaba Mune Mune Hanım, ben problemimi çözdüm, bu konu ile daha fazla bdv'yi meşgul etmek istemem. Müsait olduğunuzda konuyu kilitler misiniz? İyi günler dilerim.

Merhaba,
Dün ablamla daha detaylı konuştum buradaki yorumları okudum. Benim aklımın ucundan geçmezdi ama resmen sizin dediğiniz gibi baskılara maruz kaldıgı için hırslanmış bu konuda. Karakteri de hırslanmaya yatkın biri zaten. Şu an biraz daha kendine gelmeye çalışıyor buradaki yorumlar iyi geldi ona. Teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim yorum için 🙏🏻

Merhaba,
Çok teşekkür ederim detaylı açıklamanız için🙏🏻 dün ablamla daha fazla konuşma fırsatım oldu, buradaki yorumları da okudum. Eşinin ailesinden bu konuda baskı yapılıyormuş umursamamaya çalışsa da bu durum onu her zamankinden daha hırslı bir insan haline getirmiş. Buradaki yorumlar kendisini biraz daha iyi hissetmesine sebep oldu. En azından artık evde deli gibi test yapmak yerine kadın doğum uzmanına görünmeyi kabul etti ve doktor bir sorun göremezse rahatlamak için psikolog seçeneğini düşünücem dedi😊

İnşallah sizin de olur 🙏🏻
Ayni baskiyi ben yedim çünkü oradan biliyorum ablaniz rahat olsun kendini kasmasin benim 8 yil olmadi ablaniz daha yeni evli bebeğim karnimda öldü Allah kimseye yaşatmasın daha cok erken ablaniz için 1 yili geçmesi lazim kendisini kasmamasi bu psikolojiye gelmemesi lazim herkes gerdekte gebe kalıyor diye bizlerde kalmak zorunda değiliz ya Allah ne zaman kismet ederse o zaman kendisini sikarsa kasarsa cocuk çocuk diye o zaman olmaz ama hiç düşünmez kafaya takmaz sağlıklı beslenip yoluna bakarsa bı bakmış hamile kalmış

Arkadaşlar merhabalar,

Hemen konuya gireyim; ablam çocuk sahibi olmak istiyor. 6- 7 aydır deneyip hala hamile kalamadığı için kendini psikolojik olarak yiyip bitiren biri haline geldi. Ne iş yerinde adam akıllı kendisini işlerine verebiliyor, ne ev yaşamına ne de sosyal hayatına eskisi gibi devam edebiliyor. Ne zaman konuşsam veya ne zaman görsem hamilelikle ilgili konuşuyor, hamilelikle ilgili araştırmalar yapıyor. Durmadan. Rüyalarında bile kür hazırlarken görüyormuş kendisini.
Bir de bu durumu kabullenememe durumu var son zamanlarda. Örneğin, geçen hafta regli geç kaldığı için 2 tane gebelik testi almış eczaneden. (Markası: predictor early) 5 gün arayla uygulamış ancak ikisi de negatif. Ama şu an bu testin adetten önce uygulanması gereken bir test olduğunu ve kendisi adet gecikmesinden sonra uyguladığı için negatif sonuç verdiğini yani hala hamile olma ihtimali olduğunu düşünmek istiyor. Çünkü predictor express diye bir test daha varmış, asıl o adet gecikmesinden sonra uygulanıyormuş. Ben geçen hafta forumda ilgili başlığa bu tip bir soru sordum öğrenmek için ve internetten bu testlerin broşürlerini de indirdim ama asla böyle bir bilgiye ulaşamadım. Early olan test daha hassas olduğu için daha erken tespit edebiliyormuş, express olan da adet gecikmesinden sonra ve 1 dk içinde sonuç veriyormuş. Aralarındaki tek fark bu gibi duruyor. Ama ablamı buna ikna edemiyorum. "Madem içinde hala şüphe var, express alalım ordan da bakalım sonuca" diyorum ya da "gel bir gün öğle aranda buluşup hastaneye gidelim kan testi yaptıralım içimiz rahat etsin" diyorum. Ama içten içe negatif çıkacağını bildiği için iki seçeneğe de yanaşmıyor. Durup dururken "hamile olabilirim" umudu taşımasına üzülüyorum. Bir de, testler konusunda acaba ben mi yanlış anlayıp yanlış yönlendiriyorum diye vicdan da yapmaya başladım çünkü "bak kaaaç gün geçti hala regl olmadım" dedi az önce. Early gebelik testi cidden sadece adet öncesi mi yapılınca doğru sonuç veriyor, bileniniz var mı? Ayrıca böyle 'hamile kalmak isteyip kalamama' durumlarında insanların bu tarz bir psikolojiye bürünmesi, mantığı bir kenara bırakıp umudunu kaybetmek istememesi normal midir? Kendi haline mi bırakmalıyım ablamı? Yapabileceğim bir şey var mı sizce ablam için?

Şimdiden tesekkür ediyor ve iyi günler diliyorum hepinize.
Ne kadr o psikolojiye girerse o kadar gec anne olacak bu mesajimi ona okut.yasim 38 doktorlar tup bebek denedi o bile tutmadi ama ben asla pes etmedim umudumu kesmedim sonuna kdr saglicakla giderim insallah su an 2aylik gebeyim..asla pes etmeyecek olumsuz dusunmeyeck ve haytinin odk noktasi olmayacak bebek

Ayni baskiyi ben yedim çünkü oradan biliyorum ablaniz rahat olsun kendini kasmasin benim 8 yil olmadi ablaniz daha yeni evli bebeğim karnimda öldü Allah kimseye yaşatmasın daha cok erken ablaniz için 1 yili geçmesi lazim kendisini kasmamasi bu psikolojiye gelmemesi lazim herkes gerdekte gebe kalıyor diye bizlerde kalmak zorunda değiliz ya Allah ne zaman kismet ederse o zaman kendisini sikarsa kasarsa cocuk çocuk diye o zaman olmaz ama hiç düşünmez kafaya takmaz sağlıklı beslenip yoluna bakarsa bı bakmış hamile kalmış

Çok üzüldüm sizin adınıza da. Böyle hassas bi konuda neden böyle yapar insanlar anlamak mümkün değil :( İnşallah her şey dilediğiniz gibi olur. Çok teşekkür ederim🙏🏻

Ne kadr o psikolojiye girerse o kadar gec anne olacak bu mesajimi ona okut.yasim 38 doktorlar tup bebek denedi o bile tutmadi ama ben asla pes etmedim umudumu kesmedim sonuna kdr saglicakla giderim insallah su an 2aylik gebeyim..asla pes etmeyecek olumsuz dusunmeyeck ve haytinin odk noktasi olmayacak bebek

Çok teşekkürler, mutlaka okutacağım. Sizin için çok sevindim. Tebrik ederim. Allah sağlıkla evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🙏🏻

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X