- Konu Sahibi tanterosa1
-
ailen ablanın çeyizine katkıda bulunmadı mı, onu mu kıskançlık yapıyor acaba?Ablamın bozulduğu şey annem mağazada benim çeyizim için yemek takımı sormuş sormasını ben istedim begenirsek nişanlımla gidip alacaktık. Anlamda sen mi alacaksın demiş annemde hayır kardeşine soruyorum demiş ona çok bozuldu ve benimle konuşmadı. Sebebini sordum kaç kere hiçbir şey söylemiyor. Sen annemle kayınvalidenle aynı şehirde yaşıyorsun çocuğuna bakarlar diyor ben uzaktayım her şeyden mahrumum diyor halbuki kendi eşinin tüm sülalesiyle aynı şehirde yaşıyorlar biz de senede iki üç kez yanına gidiyoruz. Malum her şeye çok pahalı biletler yolculuk çok masraflı imkanımız el verdikçe gidiyoruz
İşte böyle bir şey olsa anlarım ama benim çeyizimin iki üç kat fazlaydı ve ailem Mersin'den İstanbul'a araba tutup çeyizi gönderdiler. Annem de babam da evlendikten sonra bile harçlık, kıyafet vs gönderdi her zamanailen ablanın çeyizine katkıda bulunmadı mı, onu mu kıskançlık yapıyor acaba?
Ben hiç böyle bir duygu beslemediğim için çok üzüldüm düşman da olsaydık kardeştik her halükarda hep yanında oldum ailemde maddi manevi hep destek oldu kıskanacağı bir durum asla olmadıValla ablan direkt kötü niyetli bence. Annenin senin için sordugu tencere takımına bile takılmıs. sacmalıga bak, sen onun evladısın tabiki senin icin biseyler yapacak kendide alabilirdi yani.
peki senin nişanlının durumu ablanın eşinden daha mı iyi?İşte böyle bir şey olsa anlarım ama benim çeyizimin iki üç kat fazlaydı ve ailem Mersin'den İstanbul'a araba tutup çeyizi gönderdiler. Annem de babam da evlendikten sonra bile harçlık, kıyafet vs gönderdi her zaman
Evet sizin gibi düşünüyorum gelmek istese gelirdi yapabilirdi ama yapmadı bu üzüyor beni işte yoksa babam uçak biletini karşılamayı bile teklif etti kabul etmediKasım ayında geldiyse gidip tekrar ocak ayında nişana gelebilirdi. Katılmaya niyeti yokmuş. Düğünü daha öne alsanız da katıllacağını sanmam. O yüzden kafaya takmayın.
Aslında şöyle nişanlımın mesleği daha iyi ama eşinin de İstanbul'da evi var kira vermiyorlar. Biz kirada oturacağız çok şükür hem birikim yapıp hem eşya alıyoruz. Ama dediğim gibi onlar kira vermiyor ve eşi garson barmen gibi bir işte çalışıyor İstanbul'dapeki senin nişanlının durumu ablanın eşinden daha mı iyi?
Ben aramadıgımda nasıl teyze hadi beni aramıyor yeğenini de mi özlemiyor demiş. Kötü teyze oldum kötü kardeş oldumŞu konuyu okuyunca kızım tek çocuk diye sevindim . Kardeşlik böyle birşey olmamalı . Sizin en güzel zamanınızda yanınızda olmayacaksa kötü zamanda da olmaz . Bundan sonra siz de onun için birşey yapmayın , aramayın yeğeninizi de . Belki anlar bozulduğunuzu
hem kıskanç hem de bencil bi ablanız var maalesef.Aslında şöyle nişanlımın mesleği daha iyi ama eşinin de İstanbul'da evi var kira vermiyorlar. Biz kirada oturacağız çok şükür hem birikim yapıp hem eşya alıyoruz. Ama dediğim gibi onlar kira vermiyor ve eşi garson barmen gibi bir işte çalışıyor İstanbul'da
Ablanın yaptığını yedi el yapmaz bu nasıl abla,bence arayıp açıkça bu kırgınlıklarınızı anlatın bir derdi neymiş öğrenin ondan sonra konuşmanin gidişatınıına göre sizde artık ona onun davrandığı gibi davranıp iletişimi kopartacağınızı belirtinMerhaba arkadaşlar uzun olursa kusura bakmayın dertleşmek istiyorum. Daha önce başka bir konuda soru sormuştum.
Ablam İstanbul'da evli bizde Mersin'de yaşıyoruz. Kasım ayında ablam bizim yanımıza geldi Mersin'e. Benimde ciddi ilişkim vardı, annelerimiz tanıştı bize haber yolladılar tanışmak istiyoruz diye. Tabi babamda kendi memleketinde tarlaya ev yaptırdı aradılar babamı babamda şu an ev yaptırıyorum cevizleri ekip öyle gelebilirim diye tamam dedik babamı bekliyoruz. Ve ablamda babamın işleri olduğunu hemen gelemeyeceğini biliyordu. Yani bu konuşmalar olduğunda anlam bizdeydi. Kasımda geldi bir hafta sonra babam neden gelmiyor benim gitmem lazım kocam bekliyor tanışmaya nişana kalamam dedi. Bizde babamı aradık sürekli utana sıkıla bak ablam gidecek ne zaman geleceksin babamda kızım işleri bırakamam dedi. Neyse babam aralığın son haftası geldi aile tanışması olacak ablam benim gitmem lazım kalamam çok uzun zaman oldu diyip herkesin ısrarına rağmen nişanima kalmadı yılbaşında gitti. Benim nişanımda 25 ocakta oldu. Gittikten sonra bizi özellikle beni hiç aramadı benim aramalarıma dönmedi. Burda kimsemiz yok ailem memur olduğu için 10 senedir burda yaşıyoruz bir iki eş dost var sadece. Tek başıma kuaföre gittim organizasyonla ilgilendim çok zorlandım gerçekten annem babamda yaşlılar erkek kardeşim var sadece. Ablama nişan fotoğraflarımı gönderdim gördü cevap vermedi iki gün sonra hikayesinde paylaştı. Yine aramadı tabi sorunca da benim çocuğum var evim var onlarla ilgileniyorum dedi. İnanın hiçbir maddi beklentim yok ama bir kez olsun ablacım bir şeye ihtiyacın var mı bak çeyizine şunu al ya da alma. Nişanlın sana nasıl davranıyor ailesi nasıl hiç demedi dertleşmek istedim aramalarıma dönmedi. Birkaç ay önce hamile olduğunu öğrendik benim düğünüm Eylül Ekim gibi olacak onun doğumu da Ekim'de. Şimdi anneme baskı yapıyor doğuma benim yanıma geleceksin diye. Annemde 68 yaşında panik atak hastası yolculuğa gelemiyor kızım kardeşinin düğününden sonra gelsem gelip dönmek bir daha gelmek zor olur diyince telefonu yüzüne kapatıyor. Anneme sen niye ben hamileyken yanıma gelmiyorsun tabi kizinin düğün hazırlığı için gelmiyorsun diyip laf sokuyor sürekli. Benim nişanıma kalmadı da gelmedi de şimdi düğünüme de gelmeyecek. Ama İstanbul'dan Yozgat'a babamın yanına gitti 12 saat yol hamile ve 3 yaşında çocuğuyla. Bende içimden diyorum ki isteseydi nişanıma gelirdi ya da buraya gelirdi bizim yanımıza hem biz ona destek olurduk hem o bize. Biz onu Mersin'e çağırdığımızda ben hamileyim gelemem dedi ama kalktı Yozgat'a gitti hem de tarla ve köy gibi bir yer. İçten içe çok üzülüyorum ben ona ne yaptım beden böyle davranıyor diye. O benim ablam onun nişanı da evde oldu 7 sene önce o zamanlar organizasyon pek yoktu pasajdan gidip süs alıp evi süsledim sürpriz pasta yaptırdım eniştem ve ona sen gelinsin hiçbir şey yapma dedim. Çay bile doldurtmadım bunları yapmam gerekir tabi ablam o benim asla lafını etmem ama ben bu muameleyi neden görmedim.
Kötülüğü ultra boyuta taşımış, kardeşinin nişanına, düğününe ortada bir şey yokken katılmamak da ne oluyor bunlar çok uç şeylerEvet sizin gibi düşünüyorum gelmek istese gelirdi yapabilirdi ama yapmadı bu üzüyor beni işte yoksa babam uçak biletini karşılamayı bile teklif etti kabul etmedi
Bence bunun kıskançlığını yapıyor. Anladığım kadarıyla siz çalışıyorsunuz ablanız çalışmıyor nişanlınızın işi de statü olarak onun eşinin işinden daha yüksekse onu sindirememiş olabilir. Size önemsiz gelse de insanlar buna takılıyor. Benim eşime sevgililik döneminde kulp bulamadıkları için hangi üniversiteden mezun diye sormuştu halamAslında şöyle nişanlımın mesleği daha iyi ama eşinin de İstanbul'da evi var kira vermiyorlar. Biz kirada oturacağız çok şükür hem birikim yapıp hem eşya alıyoruz. Ama dediğim gibi onlar kira vermiyor ve eşi garson barmen gibi bir işte çalışıyor İstanbul'da
Sorun ablanda, kendini bilmez kıskancın teki. Tabiki düğünü bırakacak hali yok. Takmamaya çalışın. Sizde onu iplemeyinMerhaba arkadaşlar uzun olursa kusura bakmayın dertleşmek istiyorum. Daha önce başka bir konuda soru sormuştum.
Ablam İstanbul'da evli bizde Mersin'de yaşıyoruz. Kasım ayında ablam bizim yanımıza geldi Mersin'e. Benimde ciddi ilişkim vardı, annelerimiz tanıştı bize haber yolladılar tanışmak istiyoruz diye. Tabi babamda kendi memleketinde tarlaya ev yaptırdı aradılar babamı babamda şu an ev yaptırıyorum cevizleri ekip öyle gelebilirim diye tamam dedik babamı bekliyoruz. Ve ablamda babamın işleri olduğunu hemen gelemeyeceğini biliyordu. Yani bu konuşmalar olduğunda anlam bizdeydi. Kasımda geldi bir hafta sonra babam neden gelmiyor benim gitmem lazım kocam bekliyor tanışmaya nişana kalamam dedi. Bizde babamı aradık sürekli utana sıkıla bak ablam gidecek ne zaman geleceksin babamda kızım işleri bırakamam dedi. Neyse babam aralığın son haftası geldi aile tanışması olacak ablam benim gitmem lazım kalamam çok uzun zaman oldu diyip herkesin ısrarına rağmen nişanima kalmadı yılbaşında gitti. Benim nişanımda 25 ocakta oldu. Gittikten sonra bizi özellikle beni hiç aramadı benim aramalarıma dönmedi. Burda kimsemiz yok ailem memur olduğu için 10 senedir burda yaşıyoruz bir iki eş dost var sadece. Tek başıma kuaföre gittim organizasyonla ilgilendim çok zorlandım gerçekten annem babamda yaşlılar erkek kardeşim var sadece. Ablama nişan fotoğraflarımı gönderdim gördü cevap vermedi iki gün sonra hikayesinde paylaştı. Yine aramadı tabi sorunca da benim çocuğum var evim var onlarla ilgileniyorum dedi. İnanın hiçbir maddi beklentim yok ama bir kez olsun ablacım bir şeye ihtiyacın var mı bak çeyizine şunu al ya da alma. Nişanlın sana nasıl davranıyor ailesi nasıl hiç demedi dertleşmek istedim aramalarıma dönmedi. Birkaç ay önce hamile olduğunu öğrendik benim düğünüm Eylül Ekim gibi olacak onun doğumu da Ekim'de. Şimdi anneme baskı yapıyor doğuma benim yanıma geleceksin diye. Annemde 68 yaşında panik atak hastası yolculuğa gelemiyor kızım kardeşinin düğününden sonra gelsem gelip dönmek bir daha gelmek zor olur diyince telefonu yüzüne kapatıyor. Anneme sen niye ben hamileyken yanıma gelmiyorsun tabi kizinin düğün hazırlığı için gelmiyorsun diyip laf sokuyor sürekli. Benim nişanıma kalmadı da gelmedi de şimdi düğünüme de gelmeyecek. Ama İstanbul'dan Yozgat'a babamın yanına gitti 12 saat yol hamile ve 3 yaşında çocuğuyla. Bende içimden diyorum ki isteseydi nişanıma gelirdi ya da buraya gelirdi bizim yanımıza hem biz ona destek olurduk hem o bize. Biz onu Mersin'e çağırdığımızda ben hamileyim gelemem dedi ama kalktı Yozgat'a gitti hem de tarla ve köy gibi bir yer. İçten içe çok üzülüyorum ben ona ne yaptım beden böyle davranıyor diye. O benim ablam onun nişanı da evde oldu 7 sene önce o zamanlar organizasyon pek yoktu pasajdan gidip süs alıp evi süsledim sürpriz pasta yaptırdım eniştem ve ona sen gelinsin hiçbir şey yapma dedim. Çay bile doldurtmadım bunları yapmam gerekir tabi ablam o benim asla lafını etmem ama ben bu muameleyi neden görmedim.
Belki o da bu tanışma meselelerinde bir şeylere alınıp kırılmıştır. Birde ondan dinlemek lazım.Merhaba arkadaşlar uzun olursa kusura bakmayın dertleşmek istiyorum. Daha önce başka bir konuda soru sormuştum.
Ya ablanın doğumu da ekimde yalnız yani çok büyük ihtimalle nişandan sonra hamile kalmış. Tabi insanlar ne zaman çocuk yapacak bizi ilgilendirmez ama bence nişana gelmemek için hiçbir engel yokmuş.Nişan icin kendisi kalmamış. Hadi hamilelikten vs katılamıyorum dese yine anlayacağım. Arayıp sormamak ne. Düğün tarihi doğuma denk geliyor diye bozuluyorsa da arayıp sorsaymış. Ben yanında olmayı cok istiyorum. Uydurabilir miyiz acaba tarihleri diye size sorsaymış. Yabancı gibi hic arayıp sormayacaksın. Kardeşini bir tebrik etmeyeceksin. Sonra herkes bana uysun. Oldu ne güzel dünya.
Bir şeye bozulduysa da söyleseymis. Yabanci mı bu nasıl kardeşlik.
Nefret ediyorum böyle pasif agresif insanlardan. Varsa bir derdin söylersin. Karşı taraf açıklamasını yapar. Uymadığınız noktada karşılıklı beklentiyi kesersin olur biter. Böyle kendini kendine kapris yapan insanı kim olursa olsu asla çekemem.
Üstüne düşmeyin, beklentiye girmeyin. Umursamamayi da öğrenmeye çalışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?