Ablama çok kırgınım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ailen ablanın çeyizine katkıda bulunmadı mı, onu mu kıskançlık yapıyor acaba?

ailen ablanın çeyizine katkıda bulunmadı mı, onu mu kıskançlık yapıyor acaba?
İşte böyle bir şey olsa anlarım ama benim çeyizimin iki üç kat fazlaydı ve ailem Mersin'den İstanbul'a araba tutup çeyizi gönderdiler. Annem de babam da evlendikten sonra bile harçlık, kıyafet vs gönderdi her zaman

Valla ablan direkt kötü niyetli bence. Annenin senin için sordugu tencere takımına bile takılmıs. sacmalıga bak, sen onun evladısın tabiki senin icin biseyler yapacak kendide alabilirdi yani.
Ben hiç böyle bir duygu beslemediğim için çok üzüldüm düşman da olsaydık kardeştik her halükarda hep yanında oldum ailemde maddi manevi hep destek oldu kıskanacağı bir durum asla olmadı

Şu konuyu okuyunca kızım tek çocuk diye sevindim . Kardeşlik böyle birşey olmamalı . Sizin en güzel zamanınızda yanınızda olmayacaksa kötü zamanda da olmaz . Bundan sonra siz de onun için birşey yapmayın , aramayın yeğeninizi de . Belki anlar bozulduğunuzu

peki senin nişanlının durumu ablanın eşinden daha mı iyi?

Kasım ayında geldiyse gidip tekrar ocak ayında nişana gelebilirdi. Katılmaya niyeti yokmuş. Düğünü daha öne alsanız da katıllacağını sanmam. O yüzden kafaya takmayın.
Evet sizin gibi düşünüyorum gelmek istese gelirdi yapabilirdi ama yapmadı bu üzüyor beni işte yoksa babam uçak biletini karşılamayı bile teklif etti kabul etmedi

peki senin nişanlının durumu ablanın eşinden daha mı iyi?
Aslında şöyle nişanlımın mesleği daha iyi ama eşinin de İstanbul'da evi var kira vermiyorlar. Biz kirada oturacağız çok şükür hem birikim yapıp hem eşya alıyoruz. Ama dediğim gibi onlar kira vermiyor ve eşi garson barmen gibi bir işte çalışıyor İstanbul'da

Ben aramadıgımda nasıl teyze hadi beni aramıyor yeğenini de mi özlemiyor demiş. Kötü teyze oldum kötü kardeş oldum

2 ay içinde nişan yapmaya karar verirseniz kimsenin katılma zorunluluğu olmaz bu tür aktiviteler önceden planlanır aile içinde tam katılım istiyorsanız. Kimse de sizin için hamile haliyle yolculuk yapmak zorunda değil ilk 3 ay riskli zaten. Düğün tarihi değişebilir ama doğum değişebilen bir şey değil siz o tarihi inadına seçerseniz ablanız da sizinle konuşmaz.

hem kıskanç hem de bencil bi ablanız var maalesef.
bence uzak durmanızda fayda var, çok üzer çünkü böyle insanlar.

Ablanın yaptığını yedi el yapmaz bu nasıl abla,bence arayıp açıkça bu kırgınlıklarınızı anlatın bir derdi neymiş öğrenin ondan sonra konuşmanin gidişatınıına göre sizde artık ona onun davrandığı gibi davranıp iletişimi kopartacağınızı belirtin

Evet sizin gibi düşünüyorum gelmek istese gelirdi yapabilirdi ama yapmadı bu üzüyor beni işte yoksa babam uçak biletini karşılamayı bile teklif etti kabul etmedi
Kötülüğü ultra boyuta taşımış, kardeşinin nişanına, düğününe ortada bir şey yokken katılmamak da ne oluyor bunlar çok uç şeyler

Nişan icin kendisi kalmamış. Hadi hamilelikten vs katılamıyorum dese yine anlayacağım. Arayıp sormamak ne. Düğün tarihi doğuma denk geliyor diye bozuluyorsa da arayıp sorsaymış. Ben yanında olmayı cok istiyorum. Uydurabilir miyiz acaba tarihleri diye size sorsaymış. Yabancı gibi hic arayıp sormayacaksın. Kardeşini bir tebrik etmeyeceksin. Sonra herkes bana uysun. Oldu ne güzel dünya.
Bir şeye bozulduysa da söyleseymis. Yabanci mı bu nasıl kardeşlik.

Nefret ediyorum böyle pasif agresif insanlardan. Varsa bir derdin söylersin. Karşı taraf açıklamasını yapar. Uymadığınız noktada karşılıklı beklentiyi kesersin olur biter. Böyle kendini kendine kapris yapan insanı kim olursa olsu asla çekemem.
Üstüne düşmeyin, beklentiye girmeyin. Umursamamayi da öğrenmeye çalışın.

Bence bunun kıskançlığını yapıyor. Anladığım kadarıyla siz çalışıyorsunuz ablanız çalışmıyor nişanlınızın işi de statü olarak onun eşinin işinden daha yüksekse onu sindirememiş olabilir. Size önemsiz gelse de insanlar buna takılıyor. Benim eşime sevgililik döneminde kulp bulamadıkları için hangi üniversiteden mezun diye sormuştu halam
Bence insanlara hak ettiğinden fazla değer vermeyin siz kendi değerinizden kaybedersiniz.
Böyle konular beni de tek çocuk sahibi olmak konusunda motive ediyor ne diyeyim

Sorun ablanda, kendini bilmez kıskancın teki. Tabiki düğünü bırakacak hali yok. Takmamaya çalışın. Sizde onu iplemeyin

Belki o da bu tanışma meselelerinde bir şeylere alınıp kırılmıştır. Birde ondan dinlemek lazım.
Tabi ki haklı çıkartmaz yaptıklarını ama bu da bir bakış açısı diye eklemek istedim.

Ya ablanın doğumu da ekimde yalnız yani çok büyük ihtimalle nişandan sonra hamile kalmış. Tabi insanlar ne zaman çocuk yapacak bizi ilgilendirmez ama bence nişana gelmemek için hiçbir engel yokmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…