- Konu Sahibi tanterosa1
-
siz iyilik meleğiyim dediniz demedim ki anlattıklarınızı teraziye koydum. aynı anne babadan bir düşünceli verici ablasına yardımcı duyarlı bir kız, diğeri kötülük yapmak için an kollayan art niyetli kıskanç berbat bir insan profili çıkıyor. siz öyle anlattınız ben tanımam ki ailenizi. eğer ikinci profil ise ablanız bırakın uzak durun faydadan çok zarar verir şu dk sonra , yok değil benimde size yazamadığım kusurlarım var diyorsanız, adımı siz atın.Gerçekten anlatamadığım bir şey yok iyilik meleği olduğumu da iddia etmiyorum asla ablam başka şehirde zaten biz gittikçe ya da o geldikçe görüşüyoruz hiçbir sorun yok bu arada olsaydı zaten bunu anlamlandırabilirdim ve burda sormazdım
Onu bilmeden kırdım mi bilmiyorum her defasında aradığım da ne açar ne de geri döner. Kaç kez sordum abla ne oldu kırdım mı üzdüm mü neden böyle davranıyorsun diye sonuçta ben de hata yapabilirim. Evim ve çocuğumla ilgileniyorum açmayabilirim sorumluluklarım var gibi şeyler söyledi. Açıkçası sonrasında da benim hevesim kaçtı artık aramayı bıraktımsiz iyilik meleğiyim dediniz demedim ki anlattıklarınızı teraziye koydum. aynı anne babadan bir düşünceli verici ablasına yardımcı duyarlı bir kız, diğeri kötülük yapmak için an kollayan art niyetli kıskanç berbat bir insan profili çıkıyor. siz öyle anlattınız ben tanımam ki ailenizi. eğer ikinci profil ise ablanız bırakın uzak durun faydadan çok zarar verir şu dk sonra , yok değil benimde size yazamadığım kusurlarım var diyorsanız, adımı siz atın.
O zaman bırak bozulsun , başka bir şeye takılmıştır annene sana nazlaniyordur. Yeniden çeyiz mi duzeceksiniz ?İşte böyle bir şey olsa anlarım ama benim çeyizimin iki üç kat fazlaydı ve ailem Mersin'den İstanbul'a araba tutup çeyizi gönderdiler. Annem de babam da evlendikten sonra bile harçlık, kıyafet vs gönderdi her zaman
İlgi delisi boşver , annen tabi ki düğün sürecini yonetecek kimsesiz misin sen ?Merhaba arkadaşlar uzun olursa kusura bakmayın dertleşmek istiyorum. Daha önce başka bir konuda soru sormuştum.
Ablam İstanbul'da evli bizde Mersin'de yaşıyoruz. Kasım ayında ablam bizim yanımıza geldi Mersin'e. Benimde ciddi ilişkim vardı, annelerimiz tanıştı bize haber yolladılar tanışmak istiyoruz diye. Tabi babamda kendi memleketinde tarlaya ev yaptırdı aradılar babamı babamda şu an ev yaptırıyorum cevizleri ekip öyle gelebilirim diye tamam dedik babamı bekliyoruz. Ve ablamda babamın işleri olduğunu hemen gelemeyeceğini biliyordu. Yani bu konuşmalar olduğunda anlam bizdeydi. Kasımda geldi bir hafta sonra babam neden gelmiyor benim gitmem lazım kocam bekliyor tanışmaya nişana kalamam dedi. Bizde babamı aradık sürekli utana sıkıla bak ablam gidecek ne zaman geleceksin babamda kızım işleri bırakamam dedi. Neyse babam aralığın son haftası geldi aile tanışması olacak ablam benim gitmem lazım kalamam çok uzun zaman oldu diyip herkesin ısrarına rağmen nişanima kalmadı yılbaşında gitti. Benim nişanımda 25 ocakta oldu. Gittikten sonra bizi özellikle beni hiç aramadı benim aramalarıma dönmedi. Burda kimsemiz yok ailem memur olduğu için 10 senedir burda yaşıyoruz bir iki eş dost var sadece. Tek başıma kuaföre gittim organizasyonla ilgilendim çok zorlandım gerçekten annem babamda yaşlılar erkek kardeşim var sadece. Ablama nişan fotoğraflarımı gönderdim gördü cevap vermedi iki gün sonra hikayesinde paylaştı. Yine aramadı tabi sorunca da benim çocuğum var evim var onlarla ilgileniyorum dedi. İnanın hiçbir maddi beklentim yok ama bir kez olsun ablacım bir şeye ihtiyacın var mı bak çeyizine şunu al ya da alma. Nişanlın sana nasıl davranıyor ailesi nasıl hiç demedi dertleşmek istedim aramalarıma dönmedi. Birkaç ay önce hamile olduğunu öğrendik benim düğünüm Eylül Ekim gibi olacak onun doğumu da Ekim'de. Şimdi anneme baskı yapıyor doğuma benim yanıma geleceksin diye. Annemde 68 yaşında panik atak hastası yolculuğa gelemiyor kızım kardeşinin düğününden sonra gelsem gelip dönmek bir daha gelmek zor olur diyince telefonu yüzüne kapatıyor. Anneme sen niye ben hamileyken yanıma gelmiyorsun tabi kizinin düğün hazırlığı için gelmiyorsun diyip laf sokuyor sürekli. Benim nişanıma kalmadı da gelmedi de şimdi düğünüme de gelmeyecek. Ama İstanbul'dan Yozgat'a babamın yanına gitti 12 saat yol hamile ve 3 yaşında çocuğuyla. Bende içimden diyorum ki isteseydi nişanıma gelirdi ya da buraya gelirdi bizim yanımıza hem biz ona destek olurduk hem o bize. Biz onu Mersin'e çağırdığımızda ben hamileyim gelemem dedi ama kalktı Yozgat'a gitti hem de tarla ve köy gibi bir yer. İçten içe çok üzülüyorum ben ona ne yaptım beden böyle davranıyor diye. O benim ablam onun nişanı da evde oldu 7 sene önce o zamanlar organizasyon pek yoktu pasajdan gidip süs alıp evi süsledim sürpriz pasta yaptırdım eniştem ve ona sen gelinsin hiçbir şey yapma dedim. Çay bile doldurtmadım bunları yapmam gerekir tabi ablam o benim asla lafını etmem ama ben bu muameleyi neden görmedim.
Güncelleme: Ablamın doğum yapacağı tarihe inadına tarih almadım. Hamileliği bilmeden öncede zaten Eylül Ekim gibi yaparız diye düşünüyorduk. Düğün tarihî benim tek başıma alacağım bir karar değil nişanlım ve aileside söz konusu. Biz ablama düğüne nişana gel baskısı yapmadık, kendisi de geleceğim demedi bu böyle gitti hiçbir zaman benden ya da evliliğimden söz etmedi konusunu açmadı soru sormadı beni de arayıp sormuyor. Ve gerçekten de bir tartışma yaşanmadı. Sadece anneme benim yanıma gel doğuma kadar kal diyince annemde kardeşinin düğününden sonra gelebilirim demiş ve annemin yüzüne telefonu kapatmış tamamen bundan ibaret
Neden istemiyeceksiniz düğüne gelmesini?Tabiki düğüne gelmesini istemedim inanın sadece beni arayıp sormaması ve anneme doğuma gel düğüne gitme baskısı yapmasından kaynaklı. Yoksa ilk doğumunda ben yanındaydım hastanede kaldım iki üç hafta ablama baktım yeğenimin her doğum gününde İstanbul'a gittim. O halde böyle bişey diyemem ona
Belli değilse doğumdan sonrayı bekleyebilirsiniz. Bu durumda ablanıza tavır alsanız bile anneniz arada kalmış oluyor.Düğün tarihî belli değil daha aslında ama Eylül Ekim ikisinden biri olacak. Maddi olarak ne zaman uygun olursa o zaman bir an önce yuvamızı kuralım diye bakıyoruz yani.
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum eksik var konuda bir şey olması lazım ailesini görmek için ordan gelen biri nişana neden gelmesin. Muhtemelen bir şekilde yok sayıldığını düşündü ve o da yok saymaya karar verdi.hikayede gariplikler var kötünün kötüsü bir abla, iyilik meleği bir kardeş var. insan ilişkileri böyle yürümüyor, anlatmadığınız şeyler var.
Bence anneniz bu sacmaliklari size yansitmamali. Kardesiniz hem kıskanç hem de bencil üzüldümBen aramadıgımda nasıl teyze hadi beni aramıyor yeğenini de mi özlemiyor demiş. Kötü teyze oldum kötü kardeş oldum
O kısmını anladım ama bence ablanızla annesini davet edip tanıştırabilirdiniz. Ablam burda olamayacak diye bilirdiniz. Çok uzun süre kaldı dönmesi gerekecek babam biraz geçikicek o yüzden sizi tanıştırmak istedim deseydiniz bence o şuan böyle olmazdı. Ben okurken nedense öyle düşündüğünü hissettimAblam burdayken nişanlımla tanıştı ama babam Yozgat'ta olduğu için cevizleri dikmeden gelemeyeceğini söyledi yani mecburen tanışma babam gelince olacaktı ve bundan da haberi vardı.
Bana ablanda kıskançlık başlamış gibi geldi. Ne yapmış olabilirsiniz ki tek kız kardeşinin hayatta bir kez başına gelen bir davete gelmesin yardım etmesin. Düpe düz kıskançlık bence. Kıskançlık + hormon eklenince annenizide sizden kıskanarak sizin ihtiyacınız olan bir dönemde doğumdan önce gel demezdi. Siz düğün tarihini ekimden sonraya yada eylül başı gibi alırsanız annenize kolaylık sağlamış olursunuz oda arada kalmaz düğün yapıp diğer kızının yanına gider.Merhaba arkadaşlar uzun olursa kusura bakmayın dertleşmek istiyorum. Daha önce başka bir konuda soru sormuştum.
Ablam İstanbul'da evli bizde Mersin'de yaşıyoruz. Kasım ayında ablam bizim yanımıza geldi Mersin'e. Benimde ciddi ilişkim vardı, annelerimiz tanıştı bize haber yolladılar tanışmak istiyoruz diye. Tabi babamda kendi memleketinde tarlaya ev yaptırdı aradılar babamı babamda şu an ev yaptırıyorum cevizleri ekip öyle gelebilirim diye tamam dedik babamı bekliyoruz. Ve ablamda babamın işleri olduğunu hemen gelemeyeceğini biliyordu. Yani bu konuşmalar olduğunda anlam bizdeydi. Kasımda geldi bir hafta sonra babam neden gelmiyor benim gitmem lazım kocam bekliyor tanışmaya nişana kalamam dedi. Bizde babamı aradık sürekli utana sıkıla bak ablam gidecek ne zaman geleceksin babamda kızım işleri bırakamam dedi. Neyse babam aralığın son haftası geldi aile tanışması olacak ablam benim gitmem lazım kalamam çok uzun zaman oldu diyip herkesin ısrarına rağmen nişanima kalmadı yılbaşında gitti. Benim nişanımda 25 ocakta oldu. Gittikten sonra bizi özellikle beni hiç aramadı benim aramalarıma dönmedi. Burda kimsemiz yok ailem memur olduğu için 10 senedir burda yaşıyoruz bir iki eş dost var sadece. Tek başıma kuaföre gittim organizasyonla ilgilendim çok zorlandım gerçekten annem babamda yaşlılar erkek kardeşim var sadece. Ablama nişan fotoğraflarımı gönderdim gördü cevap vermedi iki gün sonra hikayesinde paylaştı. Yine aramadı tabi sorunca da benim çocuğum var evim var onlarla ilgileniyorum dedi. İnanın hiçbir maddi beklentim yok ama bir kez olsun ablacım bir şeye ihtiyacın var mı bak çeyizine şunu al ya da alma. Nişanlın sana nasıl davranıyor ailesi nasıl hiç demedi dertleşmek istedim aramalarıma dönmedi. Birkaç ay önce hamile olduğunu öğrendik benim düğünüm Eylül Ekim gibi olacak onun doğumu da Ekim'de. Şimdi anneme baskı yapıyor doğuma benim yanıma geleceksin diye. Annemde 68 yaşında panik atak hastası yolculuğa gelemiyor kızım kardeşinin düğününden sonra gelsem gelip dönmek bir daha gelmek zor olur diyince telefonu yüzüne kapatıyor. Anneme sen niye ben hamileyken yanıma gelmiyorsun tabi kizinin düğün hazırlığı için gelmiyorsun diyip laf sokuyor sürekli. Benim nişanıma kalmadı da gelmedi de şimdi düğünüme de gelmeyecek. Ama İstanbul'dan Yozgat'a babamın yanına gitti 12 saat yol hamile ve 3 yaşında çocuğuyla. Bende içimden diyorum ki isteseydi nişanıma gelirdi ya da buraya gelirdi bizim yanımıza hem biz ona destek olurduk hem o bize. Biz onu Mersin'e çağırdığımızda ben hamileyim gelemem dedi ama kalktı Yozgat'a gitti hem de tarla ve köy gibi bir yer. İçten içe çok üzülüyorum ben ona ne yaptım beden böyle davranıyor diye. O benim ablam onun nişanı da evde oldu 7 sene önce o zamanlar organizasyon pek yoktu pasajdan gidip süs alıp evi süsledim sürpriz pasta yaptırdım eniştem ve ona sen gelinsin hiçbir şey yapma dedim. Çay bile doldurtmadım bunları yapmam gerekir tabi ablam o benim asla lafını etmem ama ben bu muameleyi neden görmedim.
Güncelleme: Ablamın doğum yapacağı tarihe inadına tarih almadım. Hamileliği bilmeden öncede zaten Eylül Ekim gibi yaparız diye düşünüyorduk. Düğün tarihî benim tek başıma alacağım bir karar değil nişanlım ve aileside söz konusu. Biz ablama düğüne nişana gel baskısı yapmadık, kendisi de geleceğim demedi bu böyle gitti hiçbir zaman benden ya da evliliğimden söz etmedi konusunu açmadı soru sormadı beni de arayıp sormuyor. Ve gerçekten de bir tartışma yaşanmadı. Sadece anneme benim yanıma gel doğuma kadar kal diyince annemde kardeşinin düğününden sonra gelebilirim demiş ve annemin yüzüne telefonu kapatmış tamamen bundan ibaret
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?