Ablamın anlayışsızlığı

Selam arkadaşlar, konuya nasıl gireceğimi inanın bilmiyorum, çok hassas bir konu, belki yazacaklarıma birçok kişi tepki gösterecek ama yine de içimi dökeceğim... çalışan bir ablam var, iki de çocuğu. Çocuklarını annem büyüttü, ben üniversite okuyordum bu yüzden yardımcı olamıyordum anneme. sonra Annem bel fıtığı ameliyatı oldu bu yüzden bir süre ara verdi çocuklara bakmaya. Yaklaşık 2 yıl ablam bakıcı tuttu ama annem ayağa kalkınca ablam bakıcıyı bırakıp tekrar bize getirmeye başladı çocukları. Başta kabul etmedik, annenin artık eski gücü yok dedim ablama ama yapabileceğim bir şey yok, mecburum dedi.. (hiçbir mecburiyeti yok, bakıcısından da çok memnundu) benim üniversite bitti tabii KPSS çalışıyorum evde. Artık bunun rahatlığı mıdır nedir ama açık açık söylememize rağmen yine de getiriyorsa ne denilebilir ki? Çocuklar 1 Aydır yeniden bizde. Annem sürekli halsiz, kıyamıyorum ona bütün evin işi bende bu yüzden. KPSS çalışamıyorum. Dersaneye başlayayım dedim ama annem ne yapacak tek başına. Bu kadar iş yaparsa ağrıları artar. Kendime de zaman ayıramıyorum... yeğenlerimi inanın öyle seviyorum ki onlar benim canım. Ama bu süreçte çok asabi oldum, yorgunluk, gelecek kaygısı filan bayağı sinirlendiriyor beni.. ablam işten gelir 5te ama çocuklarını alıp eve gitmez oturur yemeğini yer, çayını içer, hatta eniştemi de çağırır gel yemek ye. (Eniştem de bir gün eve gidelim artık demedi ya) Yemek pişmediği günler trip atar anneme. Ama bir bardak deseniz kaldırmaz. Her şey önüne gelir gider.. sonra uyuma vakti gelince kalkar eve gider. Evi sadece uyumak için kullanıyorlar. Bazen gitmeyin artık nasıl olsa 8de buradasınız sabah diyorum sıcak bakıyorlar :)) Her gün ama hergün böyle. Haftasonları dahil. başta gözüme batmıyordu bunlar sonuçta aileyiz biz Ablam da yoruluyor diyordum .. hergün ama hergün bu döngüyü yaşadığımız için artık tahammülüm kalmadı. anneme söylüyorum ne yapacağız bu şekilde olmaz diye.. o da çaresiz, kızım ne yapalım Bir şey desek küser bir daha gelmez, sabırlı ol diyor. Annemin sabrı bende yok.. ne kadar ablam da olsa bu kadar insana yüklenilmez ya. Benim artık dayanacak gücüm kalmadı. Bazen dile de getiriyorum ama değişen hiçbir şey yok.. lütfen yargılamadan bana bir çözüm gösterin... benim düşüncelerim yanlışsa da nasıl daha pozitif bakabilirim sizce :KK43:
Çok haklısınız hemde.kesinlikle pişmanlık duymadan açık açık konuşun hatta laf arasında değilde özellikle bu konuşma için bir randevu ayarlayın gerekirse annemizin haberi olmasın onun üzülmesini istemediğim için bu konuşmayı bilmesin diyebilirsiniz.durumu anlatın ciddiyetini anlamasını sağlayın gerekirse bu yıl değilde önümüzdeki yıl birakabilirsin diyin kpss nin sizin için ne kadar önemli olduğunu söyleyin. Bunları anlayışla karşilamazsa artık daha reel ve sert olabilirsiniz kimseye güvenerek çocuk yapılmaz durum yoksa hiç hiç yapılmaz ablaniz artık bir resti hakediyor.bu yüzden küsücekse küsebilir bunuda direk söyleyebilirsiniz. Siz sonuna kadar haklısınız asla vicdan yapmayın.

Ablanız tam bir bencil. Anneniz sağlığın elvermediğini söylediğinde ablanız küsecek mi yani? Ne bu evlat mı, düşman mı? İnsan annesine nasıl kıyabilir??

Böyle birini tanıyorum ya ama yapanlar gelin ve oğul. Babaneye baktirdi hep. Anasınıfına giderken bile onlar bıraktı onlar aldı 70 yaşında insanlar. Ilkokula başlayınca biraz indiler tepelerinden. Yemeklerini orda yediler ama yiyip kalktılar gani oturalim sohbet edelim de yok. 5. Evlerini aldılar sanırım. Yani parasızlıktan da değil. Sizin yapacağınız hicbir şey yok anneniz dur demeli..demiyorsa da gücü yetene kadar bakıp işleri yapmalı. Kendi tercihi. Sonra ah vah edecek o. Bir şey olsa o abla benim çocuklarım var deyip bakmaz bile doğru dürüst bence günahını almayım da. Evde hazır yemek olmayacağı için o durumda haftada bir anca uğrar sanırım. Iste bu annemiz babamız bizi doğurdu bize mı sordu şimdi ihtiyacımız olduğu her an bize bakmalı destek olmalı kafasindakilerin yapacağı şey. Hadi çocuğuna baktiriyorsun bakıcı parasının yarısını ver desen ya da eve bir şey al desen de mirin kırın ederler. Parayla çocuğuma bakacakmış cık cık derler. Baya yazdım ama bu doğurup doğurup yaşı ilerlemiş belki de rahatsızlığı olan annelerin başına atan ebeveynler bana gına getiriyor ya.

ablan çok bencil!!oh kendı hayatını kurmus yapmıs 2cocugunu bakıcılık görevıni size vermıs gunıcerısınde gezmeye gıder gıbı işe gıdıp kafa dagıttıgına emınim!!sıze maddı anlamda desteği varmı??eve alısverıs yapr mı??ya da sen calısmıyorsun kendı calısıyor bır ıhtıyacın varmı dıye sorarmı??yerınden olsam ablana acık acık ciddi ciddi söylerım kpss calısacam evde calısamıyorum lutfen cocuklara bakıcı bul ben evde ders calısacam annemın de dinlenmesi gerekıyor.Küserse de küssün vallahı böyle ablanın küsmesini de umursamam çok sinirlendim
Ablaniz çok ama çok bencilmis. Benim kayınvalidem baktı bir dönem çocuğuma.. Ogretmen olduğum için yarım gün bakıyordu , ve benim evimde bakmak isyiyordu. Öğlen yemeklerini bile pişirip sabah öyle çıkıyordum evden. Ben birde geliyordum. Yemeklerini yeyip gidiyorlardı. Nasıl içi rahat ediyor anlamadım doğrusu. Bence annenizi sabah alıp oraya götürsünler. Kendi evlerinde baksın. Siz de rahatça ders çalışırsınız. İki çocuk evin altını üstüne getiriyor aksama kadar.

Size mi guvenip dogurmus? Resmen sizi somuruyor. Bakici parasi vermemek icin sizi kullaniyor. Kuserse kussun.
Varliginin faydasi yoksa yoklugu da koymamali ki kusemez oyle tipler. Bir cikari oldugunda yine gelir merak etmeyin. Ancak bu durumdan memnuniyetsizligi annenizin soylemesi lazim ya da babanizin. Herkesin ozel hayati, gidecegi gelecegi, planlari var. Resmen yaptigi bencillik, dusuncesizlik.

Anneniz bu yüzden yataklara düşse ona siz bakacaksınız..serik kpss yi ,iş hayatını unutun derim o zaman...açık açık istemediğinizi belirtin...doktorla konuştuğunuzu, annenizin durumun iyi olmadığını hatta gerekirse birkaç ay yatması gerektiğini falan söyleyin.yalan mi yok

ablan çok bencil!!oh kendı hayatını kurmus yapmıs 2cocugunu bakıcılık görevıni size vermıs gunıcerısınde gezmeye gıder gıbı işe gıdıp kafa dagıttıgına emınim!!sıze maddı anlamda desteği varmı??eve alısverıs yapr mı??ya da sen calısmıyorsun kendı calısıyor bır ıhtıyacın varmı dıye sorarmı??yerınden olsam ablana acık acık ciddi ciddi söylerım kpss calısacam evde calısamıyorum lutfen cocuklara bakıcı bul ben evde ders calısacam annemın de dinlenmesi gerekıyor.Küserse de küssün vallahı böyle ablanın küsmesini de umursamam çok sinirlendim
Bitek biz çok sinirleniyoruz galiba.hic ablasına bişey demeyecek bence 😑

Bitek biz çok sinirleniyoruz galiba.hic ablasına bişey demeyecek bence 😑
Bu ışte konu sahibinin değil annesinin birşey demesi lazım çünkü konu sahibi ne derse desin;sanane, annem bakıyor,o birşey demiyor gibi cevaplarla karşılaşacak.

Ablaniza söyleyin temizlikçi tutsun, haftada bir gelsin evi temizlesin. Akşam iş çıkışı pirinç yok, ekmek yok diye masraf yaptırın. Konuşun küserse kussun. Annenizin sağlığında daha önemli değil. Annem hasta olacak dayanamıyor artık de. Azcik agla duygu sömürüsü yap.

İkizlerim doğunca kızım hastalandi. Mecbur anneme bırakıp , kızımın peşine düştüm. Sürekli hastanede kalıyorduk. Kardesimin varken birlikte baktılar, okulu açılınca yardımcı tuttuk anneme bebekler baksın diye. Eve sürekli alışveriş yapardim. Sürekli yardım etmeye çalışırdim. Aileler bize destek oluyorsa, bizde onlara destek olmalıyız. Kendimi çok mahcup hissederdim, hala da hissediyorum. En ufak bir ihtiyaclari olsa biz koşarız yardıma. Ablanizin tavırları bence çok kırıcı, anne ve kardeşine çocuk baktiran birisi olarak söylüyorum.

ayyy aynı biz. benim abla da böyleydi. hatta sürekli kalıyorlardı bizde. benim odamda yatıyorlardı sabah işe gidicem tıkırtı yapmama bile laf ediyorlardı. büyükçe bi kavga patlattım şimdi evin yolunu unuttular. asla tahammül edemem ev üstüne ev olmaz

Bence geldiklerinde yemeği çayı keserek başlayın ise
Annem rahatsız bende ders çalışıyorum yapamadım bir yemek yapiver sen de bu evin kızı gibisin her gün burdasiniz de odana çekil başlangıcı yap
Sonradan da açık açık soyle olmuyor böyle diye
Gerekirse kırarak anlat
Onlar insanları enayi yerine koyarken utanmıyor da hep enayi yerine koyulanlar kalp kirmamaya çalışıyor.
Yapmayın Allah aşkına. Böyle böyle yüz buluyorlar.

Selam arkadaşlar, konuya nasıl gireceğimi inanın bilmiyorum, çok hassas bir konu, belki yazacaklarıma birçok kişi tepki gösterecek ama yine de içimi dökeceğim... çalışan bir ablam var, iki de çocuğu. Çocuklarını annem büyüttü, ben üniversite okuyordum bu yüzden yardımcı olamıyordum anneme. sonra Annem bel fıtığı ameliyatı oldu bu yüzden bir süre ara verdi çocuklara bakmaya. Yaklaşık 2 yıl ablam bakıcı tuttu ama annem ayağa kalkınca ablam bakıcıyı bırakıp tekrar bize getirmeye başladı çocukları. Başta kabul etmedik, annenin artık eski gücü yok dedim ablama ama yapabileceğim bir şey yok, mecburum dedi.. (hiçbir mecburiyeti yok, bakıcısından da çok memnundu) benim üniversite bitti tabii KPSS çalışıyorum evde. Artık bunun rahatlığı mıdır nedir ama açık açık söylememize rağmen yine de getiriyorsa ne denilebilir ki? Çocuklar 1 Aydır yeniden bizde. Annem sürekli halsiz, kıyamıyorum ona bütün evin işi bende bu yüzden. KPSS çalışamıyorum. Dersaneye başlayayım dedim ama annem ne yapacak tek başına. Bu kadar iş yaparsa ağrıları artar. Kendime de zaman ayıramıyorum... yeğenlerimi inanın öyle seviyorum ki onlar benim canım. Ama bu süreçte çok asabi oldum, yorgunluk, gelecek kaygısı filan bayağı sinirlendiriyor beni.. ablam işten gelir 5te ama çocuklarını alıp eve gitmez oturur yemeğini yer, çayını içer, hatta eniştemi de çağırır gel yemek ye. (Eniştem de bir gün eve gidelim artık demedi ya) Yemek pişmediği günler trip atar anneme. Ama bir bardak deseniz kaldırmaz. Her şey önüne gelir gider.. sonra uyuma vakti gelince kalkar eve gider. Evi sadece uyumak için kullanıyorlar. Bazen gitmeyin artık nasıl olsa 8de buradasınız sabah diyorum sıcak bakıyorlar :)) Her gün ama hergün böyle. Haftasonları dahil. başta gözüme batmıyordu bunlar sonuçta aileyiz biz Ablam da yoruluyor diyordum .. hergün ama hergün bu döngüyü yaşadığımız için artık tahammülüm kalmadı. anneme söylüyorum ne yapacağız bu şekilde olmaz diye.. o da çaresiz, kızım ne yapalım Bir şey desek küser bir daha gelmez, sabırlı ol diyor. Annemin sabrı bende yok.. ne kadar ablam da olsa bu kadar insana yüklenilmez ya. Benim artık dayanacak gücüm kalmadı. Bazen dile de getiriyorum ama değişen hiçbir şey yok.. lütfen yargılamadan bana bir çözüm gösterin... benim düşüncelerim yanlışsa da nasıl daha pozitif bakabilirim sizce :KK43:
Ablanız eve kadın tutsun. Annem yetişemiyor benimde dera çalışmam lazım deyin. Annenjze cidden yazık. Size de. Bir yerden sonra hayatınızı kurmanız gerekiyordegil mi Kedigiller20 Kedigiller20

Ablanız eve kadın tutsun. Annem yetişemiyor benimde dera çalışmam lazım deyin. Annenjze cidden yazık. Size de. Bir yerden sonra hayatınızı kurmanız gerekiyordegil mi Kedigiller20 Kedigiller20
Kesinlikle bu süreç sizin üzerinizden yürümeye devam ederse bunun bir sonu yok. İleride geç kaldığınız ya da yapamadığınız şeyler için üzülüyor ve suçlu arıyor olacaksınız.

Benim annemde bakti benim cocuklarima en son hamile kalmadan dedimki anne yine bakta calisiyim (2 cocuk) ooooo ugrasamam duz duvara tirmaniyolar diyo 🤣🤣 sanki canavarlarmis oyle diyo🤣 ki hakli yani kusemedim zorunda degil bakmaya zaten yillarca bakti sizinkide bakmis zaten kaldiki kusse bile anneniz rahatsiz,soyleyin bakici ayarla biran once artik kafamiz kaldirmiyo diye zaten eger onca seyin hatrina yinede kusuyosa ablanizin terbiyesizligi.

Çocuklar kac yasında.
Bu anneannrye babaanneye batırma işini sevmeme sebeplerimden biti bu işte. Ablanız calışmayıp evde dursa kendiocuklarına dayanamaz eminim...
Çözümü bilmiyorum ama getirme diyen siz olursanız kötü olursunuz. Anneniz söylesin. Anneniz de diyemiyorsa
Ben olsam defteri kitabı alır evi terkederdim dershane kütüphane ne varsa. Önce kendinizi düşünün.

çok bencil bir ablanız var kusura bakmayın. adam akıllı karşınıza alıp konuşsanız kpss çalışıyorum diye. acaba ikna olur mu? ya da bir arkadaş yorumunda yazmış annenizi hasta gibi gösterin yeniden diye onu deneyebilirsiniz. ne güzel valla. resmen evlerini otel gibi kullanıyorlar.

Ülkemizde anne kavramına fazla anlam yüklüyoruz yok şöyle kutsal yok böyle kutsal diye sonrada çocuklarimiza kayıtsız şartsız fedakarlık yapmamız bekleniyor ama yapmam dersek kötü anne olmakla suçlanıyoruz. Konu sahibi gerekirse ablamla kötü olun ama önce ben diyeceksiniz o çocuklar büyüdüğünde zaten ablaniz suratına bile bakmicak hele hele anneniz çok daha ağır hasta olsa emin olun bakmak bile istemez annenize büssürü bahaneler uydurur.

Ah ah benim ablamda bu şekil bencildir gerçi aynı şehirde değiliz ama çocuklara bakılma durumu söz konusu olunca hiç bir koşulu göz önünde bulundurmadan çocukları bırakıp gidiyorlar. Pandemi döneminde bir tanesi 4 ay kaldı annem çok seviyor öpe koklaya bakıyor ama bi ara yorgunluktan evde terör estiriyordu cunku yaslandi ne vücudu ne sinir sistemi eskisi gibi kaldırmıyor ama bişeyde diyemiyordu küserler diye.bi de yatıya geldiğinde kendini tatil moduna sokar elini çocuklar dahil hiç biseye sürmez bu biraz kişilik meselesi biraz da işlerine nasıl.geliyirsa öyle davranıyorlar bence siz sesinizi çıkarmayın suçlu olan siz olursunuz ama kendinizden de ödün vermeyin kursa yazılma imkanınız varsa yazılın yada evde çalışmanız gereken zamanları ihmal etmeyin anneniz madem hayatından memnun ses çıkarmıyor kendi başına baksın.burda belki kızan karşı çıkan olacaktır ama bizim ülkemizde anneye bakıcı,temizlikçi muamelesi yapılıyor çalışınca sanki mecburmus gibi bir havaya giriliyor ben anlayamıyorum cidden

Bugün dile getirdim çoğu şeyi.. ders çalışamıyorum bu şekilde diye. Öyle sinirlendi ki.. Yok ben çocuklu halimle üniversite okudum bitirdim.. yok işte çalışmak isteyen her şartta çalışır.. sen zaten çalışmak istemiyorsun dedi.. böyle de üste çıktı.. annem de gün içerisinde 5 dk oturup dinlenemiyoruz dedi Konu açılmışken.. o zaman temizlikle filan uğraşmayın dedi düşünebiliyor musunuz.. trip ata ata eve gitti... biz sanırım hiç kurtulamayacağız.

Back
X