Ablamın anlayışsızlığı

Bugün dile getirdim çoğu şeyi.. ders çalışamıyorum bu şekilde diye. Öyle sinirlendi ki.. Yok ben çocuklu halimle üniversite okudum bitirdim.. yok işte çalışmak isteyen her şartta çalışır.. sen zaten çalışmak istemiyorsun dedi.. böyle de üste çıktı.. annem de gün içerisinde 5 dk oturup dinlenemiyoruz dedi Konu açılmışken.. o zaman temizlikle filan uğraşmayın dedi düşünebiliyor musunuz.. trip ata ata eve gitti... biz sanırım hiç kurtulamayacağız.
en güzeli annen ablanın evinde baksın. temizlikte yapmasın anneniz. akşam gidin siz de yemeği orada yiyin. yemekten sonra annenizi alın dönün. ablanız yapsın temizliği

Bugün dile getirdim çoğu şeyi.. ders çalışamıyorum bu şekilde diye. Öyle sinirlendi ki.. Yok ben çocuklu halimle üniversite okudum bitirdim.. yok işte çalışmak isteyen her şartta çalışır.. sen zaten çalışmak istemiyorsun dedi.. böyle de üste çıktı.. annem de gün içerisinde 5 dk oturup dinlenemiyoruz dedi Konu açılmışken.. o zaman temizlikle filan uğraşmayın dedi düşünebiliyor musunuz.. trip ata ata eve gitti... biz sanırım hiç kurtulamayacağız.

İyi o zaman sizde vakit bulamadığınız için yemek yapmayın, temizlik yapmayın çocuklarının o şekilde bir ortamda olmasını ne yapacak. En başta sizde rahat edemeyeceksiniz ama bir süre göz yumun yetiştiremiyoruz çocuk bakmaktan diyin akşam mesela onlar gelirken birşeyler isteyin çıkıp alamıyoruz zaman yok gibi.

Selam arkadaşlar, konuya nasıl gireceğimi inanın bilmiyorum, çok hassas bir konu, belki yazacaklarıma birçok kişi tepki gösterecek ama yine de içimi dökeceğim... çalışan bir ablam var, iki de çocuğu. Çocuklarını annem büyüttü, ben üniversite okuyordum bu yüzden yardımcı olamıyordum anneme. sonra Annem bel fıtığı ameliyatı oldu bu yüzden bir süre ara verdi çocuklara bakmaya. Yaklaşık 2 yıl ablam bakıcı tuttu ama annem ayağa kalkınca ablam bakıcıyı bırakıp tekrar bize getirmeye başladı çocukları. Başta kabul etmedik, annenin artık eski gücü yok dedim ablama ama yapabileceğim bir şey yok, mecburum dedi.. (hiçbir mecburiyeti yok, bakıcısından da çok memnundu) benim üniversite bitti tabii KPSS çalışıyorum evde. Artık bunun rahatlığı mıdır nedir ama açık açık söylememize rağmen yine de getiriyorsa ne denilebilir ki? Çocuklar 1 Aydır yeniden bizde. Annem sürekli halsiz, kıyamıyorum ona bütün evin işi bende bu yüzden. KPSS çalışamıyorum. Dersaneye başlayayım dedim ama annem ne yapacak tek başına. Bu kadar iş yaparsa ağrıları artar. Kendime de zaman ayıramıyorum... yeğenlerimi inanın öyle seviyorum ki onlar benim canım. Ama bu süreçte çok asabi oldum, yorgunluk, gelecek kaygısı filan bayağı sinirlendiriyor beni.. ablam işten gelir 5te ama çocuklarını alıp eve gitmez oturur yemeğini yer, çayını içer, hatta eniştemi de çağırır gel yemek ye. (Eniştem de bir gün eve gidelim artık demedi ya) Yemek pişmediği günler trip atar anneme. Ama bir bardak deseniz kaldırmaz. Her şey önüne gelir gider.. sonra uyuma vakti gelince kalkar eve gider. Evi sadece uyumak için kullanıyorlar. Bazen gitmeyin artık nasıl olsa 8de buradasınız sabah diyorum sıcak bakıyorlar :)) Her gün ama hergün böyle. Haftasonları dahil. başta gözüme batmıyordu bunlar sonuçta aileyiz biz Ablam da yoruluyor diyordum .. hergün ama hergün bu döngüyü yaşadığımız için artık tahammülüm kalmadı. anneme söylüyorum ne yapacağız bu şekilde olmaz diye.. o da çaresiz, kızım ne yapalım Bir şey desek küser bir daha gelmez, sabırlı ol diyor. Annemin sabrı bende yok.. ne kadar ablam da olsa bu kadar insana yüklenilmez ya. Benim artık dayanacak gücüm kalmadı. Bazen dile de getiriyorum ama değişen hiçbir şey yok.. lütfen yargılamadan bana bir çözüm gösterin... benim düşüncelerim yanlışsa da nasıl daha pozitif bakabilirim sizce :KK43:
Haklısınız, kızmadım size.
Ben de bir ablayım; ama kardeşime aynı zorlukları yaşatmak istemem evlensem. Ablanız sizi resmen enayi yerine koymuş, ama anneniz de tavır göstermiyor. Ablanızın size göstereceği haksız bir tavrı geleceğinizden daha mı önemliymiş acaba? O zaman annenize sınava hazırlandığınızı hatırlatın. Anneniz size acımıyorsa siz de ona acımayın (yerinizde olsam ben de patlarım bir yerde). Ev işlerini üstlenmeyin, elbet bir yerdr kayış kopacaktır. Devlet kadrosuna yerleşmek kolay değil, millet dişiyle tırnağıyla didiniyor ya. Size şimdiki zorlukları yaşatan ablanız, ona evinin varlığını hatırlatma zahmetinde bulunmayan kocası ve sizin geleceğinizi arka plana atma sebebiniz anneniz, sizin bütün uğraşlarınıza rağmen size tepki göstereceklerse, bırakın da hayatınızda olmasınlar.

Açık açık konuşun bötle giserse sınavı kazanamazsınız. Hadi gelevek seneye desek o zaman da bu döngü sürecek, bir sinir krizi her şeyi çözer. Gerekirse ağlayın bağıra çağıra. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.

Ayrıca sınava hazırlanıyorsunuz bu psikolojide eve sürekli birileri gidip gelse, çocuk gürültüsü olsa ben çıldırırdım herhalde. Kendinizi düşünün biraz. Emin olun o kırılmasın diye kırk takla attığınız ablanız sizi o kadar düşünmüyor ki çocukları bu dönemde başınıza sardığı yetmemiş bi de aile boyu sizde kalıyor. Çok büyük saygısızlık yani pes!

Yuh yani. Valla bence almayın çocukları da ablanızı da, açmayın kapıyı bu ne bencillik ya hiç utanma yok.

çocuklar kaç yaşında?
anneniz baktığı için bakıcı parası vermekten kaçıyor
sizde yiyor içiyor evde iş çıkmasın diye
sizde oturuyor kendi evi dağılmasın kirlenmesin diye...
hadi hafta içi kısmını bi derece çözdüm de hafta sonu ne gerekçe ile size geliyorlar anlamıyorum. özlemiyordur herhalde..

Annen senin sınavın olduğunu artık çocuklara kendi evinde bakabileceğini söyleyecek. Ablanızın evinde baksın çocuklara, yemek filan yapmasın, temizlik de aynı şekilde. Sabah gider ablan gelene kadar çocuklara bakar ablan gelince de evine döner. Sen de evde rahatça çalışırsın. Anlamadığım şey şu, neden kendinizi ezdiriyorsunuz ? Ablan neticede o size kıyıyorsa siz de ona kıyın. Bir de iki çocuk yani. Benim de yeğenim var, çılgıncasına aşığım kendisine ama çocuk bakmak çok başka bir şey. Arada bir neyse ama sizin olay bakıcılığa dönmüş.

Aaaa o zaman en yakın kütüphaneye gidip ders çalışmaya başlıyorsunuz siz. Anneniz de kendini düşünecek. Güne falan girsin dicem ama virüs var. Ama siz mutlaka kendinizi kurtarın

Abla bencıl o bellı annnede kıyamıyor. Annen gıtsın ablanda kalsın cocuklara orda baksın ablanda ev temızlıgını kendımı yapar yardımcımı tutar annenın uzerınden alsın o yuku sende evde ders calıs rahatca. Ama ablana artık dur demelısınız hasta kadına 2 cocuk temızlık yemek cay abartmayıda gecmıs artık. Annenın orda bakması hepınız ıcın daha ıyı kendı evı dagılınca belkı yapar ev ıslerını yada calısmasın bı zahmet herseyı baskasına yıkacaksa

Selam arkadaşlar, konuya nasıl gireceğimi inanın bilmiyorum, çok hassas bir konu, belki yazacaklarıma birçok kişi tepki gösterecek ama yine de içimi dökeceğim... çalışan bir ablam var, iki de çocuğu. Çocuklarını annem büyüttü, ben üniversite okuyordum bu yüzden yardımcı olamıyordum anneme. sonra Annem bel fıtığı ameliyatı oldu bu yüzden bir süre ara verdi çocuklara bakmaya. Yaklaşık 2 yıl ablam bakıcı tuttu ama annem ayağa kalkınca ablam bakıcıyı bırakıp tekrar bize getirmeye başladı çocukları. Başta kabul etmedik, annenin artık eski gücü yok dedim ablama ama yapabileceğim bir şey yok, mecburum dedi.. (hiçbir mecburiyeti yok, bakıcısından da çok memnundu) benim üniversite bitti tabii KPSS çalışıyorum evde. Artık bunun rahatlığı mıdır nedir ama açık açık söylememize rağmen yine de getiriyorsa ne denilebilir ki? Çocuklar 1 Aydır yeniden bizde. Annem sürekli halsiz, kıyamıyorum ona bütün evin işi bende bu yüzden. KPSS çalışamıyorum. Dersaneye başlayayım dedim ama annem ne yapacak tek başına. Bu kadar iş yaparsa ağrıları artar. Kendime de zaman ayıramıyorum... yeğenlerimi inanın öyle seviyorum ki onlar benim canım. Ama bu süreçte çok asabi oldum, yorgunluk, gelecek kaygısı filan bayağı sinirlendiriyor beni.. ablam işten gelir 5te ama çocuklarını alıp eve gitmez oturur yemeğini yer, çayını içer, hatta eniştemi de çağırır gel yemek ye. (Eniştem de bir gün eve gidelim artık demedi ya) Yemek pişmediği günler trip atar anneme. Ama bir bardak deseniz kaldırmaz. Her şey önüne gelir gider.. sonra uyuma vakti gelince kalkar eve gider. Evi sadece uyumak için kullanıyorlar. Bazen gitmeyin artık nasıl olsa 8de buradasınız sabah diyorum sıcak bakıyorlar :)) Her gün ama hergün böyle. Haftasonları dahil. başta gözüme batmıyordu bunlar sonuçta aileyiz biz Ablam da yoruluyor diyordum .. hergün ama hergün bu döngüyü yaşadığımız için artık tahammülüm kalmadı. anneme söylüyorum ne yapacağız bu şekilde olmaz diye.. o da çaresiz, kızım ne yapalım Bir şey desek küser bir daha gelmez, sabırlı ol diyor. Annemin sabrı bende yok.. ne kadar ablam da olsa bu kadar insana yüklenilmez ya. Benim artık dayanacak gücüm kalmadı. Bazen dile de getiriyorum ama değişen hiçbir şey yok.. lütfen yargılamadan bana bir çözüm gösterin... benim düşüncelerim yanlışsa da nasıl daha pozitif bakabilirim sizce :KK43:
yanlış değil siniz. bunu konuşun ablanızla ama makul bir dil ile. benimde çocuğuma annem baktı ve ben annemin evini temizletir eksiğini alır anneler gününe de bileziğini takardım koluna. ama asıl sorun annenizin küsmesin diye kendini ve sizi bu durumda bırakması. anneniz bu çözümün kaynağı .Allah vermeye annenize bir şey olsa ablanız ne kadar bakabilecek . önemli olan olmadan yaşlıların kendilerini koruması. birde sizin hayatınızı etkileyen bir sınav var. bir değişiğini kv dem yaşadı kızının 2 çocuğuna baktı ,ve kızı 3. ye hamile olduğunu söylediği gün evini bizimi yanımıza taşıdı. bizim ona taşınma dememize rağmen .anneler bazen kızlarına yok diyemiyor. bu işler gerçekten zor ama ben her iki tarafında birbirine yardımcı olması taraftarıyım. ablanız maddi olarak size yardım ediyor mu buda önemli.

En iyisi dersaneye gitmek veya kutuphaneye gitmek. Cocukla universite okumak onun secimi, o dogurmus! Ne demek calismak istemiyorsun calismak isteyen her sartta calisir. Iki kucuk cocuk pesindeyken kimse KPSS'ye adam akilli calisamaz. Oyuna gelmeyin.

Kuserse kussun ya ne demek anneni düşünmüyor hadi senide mi düşünmüyor sonuçta sınava hazırlanıyor sun bakiciyada guvenmiyosa çıksın işten kendi baksın çocuklarına.. oh ne ala memleket ya..

Siz sınavı kazanamazsanız ablanızın işine gelir. Çocuklar için bakıcı tut. İstiyorsan da annem bir süre bakıcı varken göz kulak olsun, sabahtan annemi alır götürürsün ama buraya getirip hizmet bekleme. Orada da annem senin hizmetçin değil diye açıkça söyletin veya söyleyin. Çekinmeyin. Vicdan azabı yaşaması gereken ablanız. Utanmıyor musun annen bu haldeyken, kız kardeşini ve aileni böyle yormaya diye bir üsteleyin, alttan almayın. Yemek vs her gün yemek ne demek? Alıştırmışsınız. Alışmamalıydı.

Pardon da sizin fedakarliginizla yapmis ne yaptiysa kimse buna mecbur degil. Nasil universite okuduysan calisadabilirsin oyleyse diyin.

Anneniz ablanizin icecegi suya kadar ayagina getiren bir anne miydi? Gozlemledigim kadariyla boyle annelerin sonu hep bu oluyor :(

Anneniz ablanizin icecegi suya kadar ayagina getiren bir anne miydi? Gozlemledigim kadariyla boyle annelerin sonu hep bu oluyor :KK43:
Ben kaç gündür tepkimi ortaya koydum artık yapamıyorum diye. ablam da anneme duygu sömürüsü yapınca annem her şeyi benim üstüme attı.. Kendi yorulması, bel fıtığı filan her şeyi unutup benim huyumu, karakterimi işte sabrımın olmayışını öne sürdü...Ayşe’den (Ben oluyorum) olmasa ben böyle düşünen birisi değilim, her zaman gel çocuklarına da bakarım dedi düşünebiliyor musunuz... şuan ablamın gözünde tam bir şeytanım annem ise melek... Anneme neden böyle yaptın diyorum.. ben seni düşündüğüm için bu kadar sesimi çıkardım diyorum.. beni düşünüyorsan beni üzme diyor.. ben artık bu evde yaşamak bile istemiyorum... anneme öyle kırgınım ki beni düşürdüğü duruma bakın.. ablam da Ayşe patlasa da hergün geleceğiz annemizin evi diyor... ben hiç gelmeyin demiyorum ki... olaylar öyle başka yöne saptı ki... ben nasıl davranacağımı bilmiyorum artık :KK43:

Son düzenleme:
Siz kendi sınavınıza hayatınıza odaklanın. Çocuklara bakma sorumluluğunu asla almayın.
Anneniz de baksın madem böyle çark etti.
Ben olsam yeğenlerimi sevmek dışında bişeylerine karışmam. Evde de ekstra iş yapmam, normal rutin şeyleri yaparım.
Arada siz kaldınız bakın. Bu üzüntüler telaşlar yüzünden çalışmalarınızı aksatmayın. Boşverin geçer.
Durulunca ablanızla konuşursunuz belki, canımsınız ama sınava kendimi veremiyorum, benim de kapasitem (!) bu kadar dersiniz. Kendisi çocuklu halde hazırlanmış ya.

Öte yandan anneniz enişteniz üzerinden yüklenebilirdi. Kızım evinize gidin, kocan da işten gelince şöyle bi dinlenmek uzanmak başbaşa olmak ister, adamı bıktırma vs diyebilirdi belki.

Ne kadar bencil bir insan ya
Ne demek temizlikle uğraşmayın
Herkes el pençe divan mi olacak önünde
Çalışmak isteyen her şartta çalışır nedir ya.
O çocuklu haliyle üniversite okumuşsa kendi tercihi kendi kararı kendi sorumlulugu
Sizse onun çilesini çekiyorsunuz
Bu nasıl bir kafa yapısı
Allah size sabır versin nefret ederim şöyle dünya kendi etrafında dönüyor zannedenlerden

Back
X