• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamın düşüncesizliği

Yapacak bir şey Yok maalesef.
Keşke düşünceli olsaymış ama değil.
İş işten geçtikten sonra parasını isteyemeyeceginize göre, kabullenip devam edeceksiniz...

Kuzenim kaldı evimde 1 ay.
Ben istediğin gibi her şeyi kullan dememe rağmen, bütün ihtiyaçlarını almış, bir dolap kullanmıştı, yine gelecek diye orada devamı.
1 kişi, geceden geceye yatmaya geldi ona rağmen dikkat etmiş.
Ve evi, banyoyu falan tertemiz bırakmış ki titiz olduğunu biliyorum ama erkek olunca elinden bu kadar gelecegini tahmin etmemiştim :)

Nedense baskasinin evine kalmaya gelen bazi kisilerde ilginc bir davranis oluyor o da şu: kendi evinde kullanmaya kıyamadığı şeyleri misafir olduğu evde haldir huldur harcama isteği. Benim kayınvalidem de biraz öyledir ordan biliyorum. Ama eve gelen misafire bişey denmez. Ben susarak sabretmeyi seçiyorum. Ablanız da duşüncesizlik etmiş ama abla işte. Bu saatten sonra bişey demeyin. Sonra bi evinde kaldım onca laf etti olur. Üstünü kapatın bence.

ben olsam bırsey demem bırsey de ıstemem
gelmek ıstedıgı zaman abla maddı durumum suan musaıt degıl baska zaman goruselım derım
bır kac haftada o kadar seyı bıtırebılmek ıcın ektra ugrasmak gerekır hıc ıyı nıyetlı degıl

ha sızın eksıgınızı almak zorunda degıl ama okadar esyasını kullandıgın bır evı de sıfırlıyor tuketıyorsan yerıne koyarsın yanı sonucta kendısı kullandı

cok ayıp ablanın yaptıgı

Tatil bölgesindeyim ve anne-babam da erkek kardeşim ve eşi de her sene 15-20 günlüğüne gelir. Her ikisi de ilk geldiklerinde (ayrı ayrı gelirler) şu cümleyi kurdular. "Biz misafir değiliz. Her şey ortak yapılacak." Biti eti aldı ise diğerimiz pazarı yaptı, gibi... Plaja gidildiğinde biri giriş parasını ödedi ise diğer şezlongları ödedi, gibi.

Olması gereken budur. Ancak ailelerin bunu kendilerinin düşünmesi gerekir. Ha geldiklerinde ellerini ceplerine atmasalar bir şey der miydik? Tabii ki de "hayır" ancak ne benim alnım bu kadar dik olurdu eşime karşı, ne de ailemin yüzü açık.

Ablanız ayıp etmiş. Bunun en net açıklaması bu. Kimin evine ne kadar girdiği değil önemli olan. Önemli olan kaldığı evi otel gibi görüp sonuna kadar sömürmesi. Bu can acıtır. El yapsa üzülmezsiniz belki de kendi canınız yapınca insanın gerçekten canını acıtır.

Ben olsam arayıp bir şey demezdim ama bir daha da beni bu şekilde sömüren birini, her kim olursa olsun, asla uzun misafirliğe almazdım.

ekleme: bence buradaki en önemli nokta "siz evde yokken gelip kalması". Benim asla izin vermeyeceğim şeylerden biri budur işte!

Çok ayıp ya. İnsan gitmeden bir markete gider de en ince detayına kadar olmasa da bir şeyler bırakır yerine. En azından iyi niyetini bilirsin..

Valla arayıp söylenmez de artık. Laf açılınca bahsedersin ne kadar zor durumda geçindiğinden belki anlar..
İnsan yeri geliyor 1tl yi bile arıyor.

ayıp etmis. keske eve alışveriş edip gitseydi. en azından belli başlı seylerde. madem ekonomik durumlar öyle .

Ablanız sonuçta en iyi siz tanırsınız. Belki gerçekten düşünememiştir? kulak temizleme çubuğu vs almanın sizi zorlayacağını düşünememiş olabilir. yakınsanız uslubuyla söyleyp destek isteyebilirsiniz.

Eksikliğinizi tamamlama gibi bir zorunluluğu yok aslında. Hayatta kimseden böyle beklentilere girmemek lazım en yakının da olsa. Ama idareli kullanması gerekirdi o konuda haklısınız.
Konu sahibininde ablasini iki hafta evinde misafir etmeye zorunluluğu yok.
Burda karşilikli anlayiş önemli .
Ben olsam bir daha ablama kolay kolay evde yalniz birakmam .

Konu sahibininde ablasini iki hafta evinde misafir etmeye zorunluluğu yok.
Burda karşilikli anlayiş önemli .
Ben olsam bir daha ablama kolay kolay evde yalniz birakmam .
Kardeşler birbirini misafir edebilirler bu normal. Ablamla birbirimizde kalırız. Eşyalarımızı idareli kullanırız. Ama hiçbir zaman ablam alışverişimi yapsın, eksiklerimi ablam gidersin gibi bir beklentim olmadı. Maddi durumu yeterli değilse bunu ablasına açık açık söyleyebilirdi bu daha doğru olurdu. Arkasından beklentiye girmektense. Tabi bu kişilik meselesi siz beklentiye giren biriyseniz fikrinizi söyleyip geçebilirsiniz :)

Bence siz kendisine yapsaniz takilmazdi. Bu yuzden sizin de takilmayacaginizi dusundu. Issiz olmanizi goz ardi etmis sadece. Ya net bir sekilde söyleyin ya da ablamdir deyip susun :)

E söyleyin. Sen napion ya deyin; issizim bilmios musun deyin. Kardesiniz sonuçta. ben olsam söylerim

Konuyla ilgisi yok ama bu yağ saçların uzaması için kullanılıyor yüzünüze niye sürüyorsunuz ki
Hindistan cevizi yağı ve gülsuyu gece yatmadan önce yüze sürüldüğünde yüzü bir süre sonra bebek cildi gibi tertemiz ferah yapıyor. :) ondan olabilir belki de

Arayip durumu izah edin. Ablanız da olsa buyuk ayip. Kardesiminevi diyebilir rahat olabilir de bu kadar fazla.

Ayıp ama yamyam gibi . Insan yerine koyar. Ben de bir ablayim. Ben evliyim ve kizkardesimden daha iyi durumdayım kızkardeşim işsiz,ben kendime bir tshort aliyorsam onada aliyorum,ic camasiri mesela,ruj vs kozmetik veriyorum. Sonucta dusunmesi lazim. 15 gun kalmış insan yenisini alır koyar yani
Herkes duyarlı değil sizin gibi ne güzel bir ablasınız şanslı kardeşiniz bu söz size asla uymayacak konu sahibinin ablası için diyorum "Tok Açın halinden anlamaz"

Back
X