• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablamın evlenmesini istiyorum

♥gözyaşı♥;32209384 .!.:
Başkalarına böyle sıfatlar takıp küçümsemek, kendinden olanı böylesine övmek bana hoş gelmedi..
Ablana gelince nasibi henüz gelmemiş demek ki..
Hayırlısı olsun..

üzgünüm ama hala söylediklerimin arkasındayım... hayatınızda hiç kimseye sıfatlar takmamış olabilirsiniz,ne yazık ki ben melek değilim, o yüzden bana öyle gelen kişiler için o sıfatları kullanırım. nadiren olsa da. çok genel kullanmasam da yaparım bunu.

ben ahlak dersi, görgü dersi almak için konu açmam ki, bu açıdan bir eksiklik hissetmiyorum demek ki,
problemim ablamın evlenmemesi, yapabileceğim bir şey olmasa da anlatmak istedim.

inşallah hayırlısı olur.
teşekkür ederim cevap için.

ablanız için "kpss ye hazırlanıyor,iş aramıyor" demişsiniz, ablanız ev hanımı sanırım.
nerden mezun? branşı ne?

şöyle söylim kariyerli biri demişsiniz ama artık erkeklerde (kariyer sahibi olanlar dahil)
çalışan bayan arıyor,maddi durumunuzda problem olmaması bu durumu değiştirmiyor.
tabi bu durum doğru yanlış tartışılır...
genelde işe girdikten sonra taliplerin sayısı da artar..
ablanız içinde hayırlısı olsun inşallah.

ablanızda sizin gibi düşünüyorsa vay haline bulması zor

yani her yönden dört dörtlük bir eşmi arıyor.malesef ilanda verseniz bulamassınız.

maddi,manevi yok yakısıklı bilmem daha neler,neler

ablanızı merak ettim baya övmüşünüz

armudun sapı üzümün çöpü demeden evlilik olmaz bence, eger secenekleriniz varsa değerlendirir en iyisini secersiniz ama birini sevip evlenmekte bambaska bi olay tabi, ben 18 yasındaym henüz bunları düşündükçe dehşete düşüyorum ve diyorum ki allah büyük hayırlısını o bilir ben hep hayırlısı diye dua ediyorum size de tavsiye ederm konu sahibi :54: kafaya taktıkça elinize birşey geçmez hele ki konu ablanız ise doğru kişiyi elbette ki o bulacak sizin kaygılanmanız gereken bi durum yok bence

Biz bekarların evlenmemesini de hep başkaları kendine dert ediyor nedense. Bende de var aynı muhabbet. İma bile edenlere inadına evlenmeyeceğim diyorum. Yaşım 27, işte geç olmadan evlen çocuk sahibi ol daha iyi falan. Tabii ki öyledir belki ama, sağlığım da elveriyorsa istersem 40 yaşında doğururum, kimseyi de alakadar etmez. Yanlış anlaşılmak istemem ama ister evlenir ister evlenmez yahu, herkes kendi hayatına baksın değil mi ama :8:

Konuyu okuyunca biz burdan napabiliriz ki ? diye konuyu irdeledim.

(ablan kendisi bulacak, gönül işi bunlar senin benim istememle olmaz)

Dayı , eş,dost,abi felan neyimiz var yok sayıp yapalım mı ablanla aralarını gibi anladım.

Yok valla sülalemde ablana eş değer derecede 4/4'lük kimsem üstadımm..

Kusura bakma:34:

Pea, canım ablan üyeliğini biliyor mu? Bu konuyu görürse üzülür gibi geldi sanki...

Bende zamanında çok istedim, çok direttim ama olmadı uzun seneler sonra çıktı karşıma ama mutluda olamadık

Şimdi karşıma çıkmasa mıydı diyorum

Zamanı gelmeden hiç bir şey olmuyor inan.

Rabbim gönlüne göre verir inşallah ablanın.

Pea, canım ablan üyeliğini biliyor mu? Bu konuyu görürse üzülür gibi geldi sanki...

Bende zamanında çok istedim, çok direttim ama olmadı uzun seneler sonra çıktı karşıma ama mutluda olamadık

Şimdi karşıma çıkmasa mıydı diyorum

Zamanı gelmeden hiç bir şey olmuyor inan.

Rabbim gönlüne göre verir inşallah ablanın.

yok bilmiyor üyeliğimi:) keşke zamanı gelmiş olsa ben de minik bebek giysilerine bakıp "keşke bi yeğenim olsa" diye iç geçirmesem. ondan çok daha fazla istiyorum, çünkü evlenmezse eğer yakın zamanda o gençliği güzelliği becerikliliği falan boşa gidecek gibi geliyor. evet evliliğin kesinlikle bir kadın için en önemli şey olduğunu düşünüyorum.
teşekkür ederim canım benim... inşallah zamanı gelsin yoksa esra erola çıkarıcam ablamı:D

ablanız için "kpss ye hazırlanıyor,iş aramıyor" demişsiniz, ablanız ev hanımı sanırım.
nerden mezun? branşı ne?

şöyle söylim kariyerli biri demişsiniz ama artık erkeklerde (kariyer sahibi olanlar dahil)
çalışan bayan arıyor,maddi durumunuzda problem olmaması bu durumu değiştirmiyor.
tabi bu durum doğru yanlış tartışılır...
genelde işe girdikten sonra taliplerin sayısı da artar..
ablanız içinde hayırlısı olsun inşallah.

7 senelik eğitmen/öğretmen... sadece 1 yıldır iş aramıyor kpss ye çalışmaya karar verdi.

Konuyu okuyunca biz burdan napabiliriz ki ? diye konuyu irdeledim.

(ablan kendisi bulacak, gönül işi bunlar senin benim istememle olmaz)

Dayı , eş,dost,abi felan neyimiz var yok sayıp yapalım mı ablanla aralarını gibi anladım.

Yok valla sülalemde ablana eş değer derecede 4/4'lük kimsem üstadımm..

Kusura bakma:34:

sanırım bu mesajınızı komik sanıyorsunuz? ne güzel böyle şeylere bile gülmeniz.

ablanızda sizin gibi düşünüyorsa vay haline bulması zor

yani her yönden dört dörtlük bir eşmi arıyor.malesef ilanda verseniz bulamassınız.

maddi,manevi yok yakısıklı bilmem daha neler,neler

ablanızı merak ettim baya övmüşünüz

ben herkesin dengiyle evlenmesi gerektiğine inanırım, nişanlım da bana denk mesela. evet maddi durumu ve kariyeri iyi olsun. aksini asla düşünemem... herkes kendisine daha aşağısını yakıştırıyorsa kendi bilecekleri iş, ablam güzel, zeki, becerikli ve ahlaklı, eğitimli... bence siz de daha azına razı gelmeyin. ben övmüyorum bu arada olanı söylüyorum. ablamın bu özelliklerinde hiç bir kusur yok.
ne diyeyim güzel kıza çirkin mi?
ya da ahlağında mı problem var?
ya da beceriksiz vs mi diyeyim?
ben anlamadım neden abartılmış, marifet iltifata tabiidir demişler. var ki söylüyoruz.
ben ablam için tabiki 4/4 lük birini isterim anlamadığım şey zaten kadınların neden kendilerini buna layık görmedikleri?

ben herkesin dengiyle evlenmesi gerektiğine inanırım, nişanlım da bana denk mesela. evet maddi durumu ve kariyeri iyi olsun. aksini asla düşünemem... herkes kendisine daha aşağısını yakıştırıyorsa kendi bilecekleri iş, ablam güzel, zeki, becerikli ve ahlaklı, eğitimli... bence siz de daha azına razı gelmeyin. ben övmüyorum bu arada olanı söylüyorum. ablamın bu özelliklerinde hiç bir kusur yok.
ne diyeyim güzel kıza çirkin mi?
ya da ahlağında mı problem var?
ya da beceriksiz vs mi diyeyim?
ben anlamadım neden abartılmış, marifet iltifata tabiidir demişler. var ki söylüyoruz.
ben ablam için tabiki 4/4 lük birini isterim anlamadığım şey zaten kadınların neden kendilerini buna layık görmedikleri?

çok güzel bi düşünce ablanın bi yuva sahibi olmasını istemen ama;

bunlar neye göre kime göre ??
bide insanların arkadaş ortamındaki davranışıyla ikili ilişkisi içindeki tavrı aynı olmayabilir
*
yine belirtmişsiniz 4/4 lük birini isterim die buda neye göre kime göre
peki ablanız 4/4 lük mü ??
*
bu işler kısmet işi ısmarlamayla olmuyo karşımıza kimin çıkacağı,
birbirlerine çok denk 2 insanın anlaşamadığı ama aralarında kültür farkı olan insanların çok mutlu olduğu örnekler görüyoruz burda:31:

Son düzenleme:
bunlar neye göre kime göre ??
bide insanların arkadaş ortamındaki davranışıyla ikili ilişkisi içindeki tavrı aynı olmayabilir
*
yine belirtmişsiniz 4/4 lük birini isterim die buda neye göre kime göre
peki ablanız 4/4 lük mü ??
*
bu işler kısmet işi ısmarlamayla olmuyo karşımıza kimin çıkacağı,
birbirlerine çok denk 2 insanın anlaşamadığı ama aralarında kültür farkı olan insanların çok mutlu olduğu örnekler görüyoruz burda:31:

bana göre ve onu tanıyan çoğunluğa göre,
bir insan eğer girdiği işlerde maksimum başarıya ulaşıyorsa bence zekidir.
her bulunduğu ortamda mutlaka birileri ona çok güzelsin diyorsa genelde güzeldir
bir saatte bilmem kaç çeşit yemek yapabiliyorsa, ve sürekli evi tertemizse bence beceriklidir
eğer herkese mavi boncuk dağıtmak gibi bir maksadı yoksa ve dürüst davranıyorsa bence ahlaklıdır.
eğer 7 yıldır eğitmen ve öğretmen olduğu dilimde sürekli ne kadar iyi olduğu konusunda övgüler alıyorsa eğitimli ve kariyerlidir,

yani bi de bunu anlamıyorum, diyelim bana göre böyle, eee sonuç?

valla kısmet işiyse bile mümkünse eğitimsiz, cahil, çirkin ve fakir biri olmasın kısmetinde ben onunla hayat boyu kalırım. nokta. yani tutup da "pırt"a gülen, eğitimsiz, hiç bir fikri olmayan, hayatında sinemaya tiyatroya gitme gereksinimi duymamış, gerizekalı bir adamla hayal edemiyorum ablamı.

bana göre ve onu tanıyan çoğunluğa göre,
bir insan eğer girdiği işlerde maksimum başarıya ulaşıyorsa bence zekidir.
her bulunduğu ortamda mutlaka birileri ona çok güzelsin diyorsa genelde güzeldir
bir saatte bilmem kaç çeşit yemek yapabiliyorsa, ve sürekli evi tertemizse bence beceriklidir
eğer herkese mavi boncuk dağıtmak gibi bir maksadı yoksa ve dürüst davranıyorsa bence ahlaklıdır.
eğer 7 yıldır eğitmen ve öğretmen olduğu dilimde sürekli ne kadar iyi olduğu konusunda övgüler alıyorsa eğitimli ve kariyerlidir,

yani bi de bunu anlamıyorum, diyelim bana göre böyle, eee sonuç?

valla kısmet işiyse bile mümkünse eğitimsiz, cahil, çirkin ve fakir biri olmasın kısmetinde ben onunla hayat boyu kalırım. nokta. yani tutup da "pırt"a gülen, eğitimsiz, hiç bir fikri olmayan, hayatında sinemaya tiyatroya gitme gereksinimi duymamış, gerizekalı bir adamla hayal edemiyorum ablamı.

bunlar evet güzel meziyetler maşallah ama bunların hepsinin dehşet güzel olması çok güzel ilişki yönetebildiğini ya da çok iyi bi eş olabilceğini göstermez demek istediğim o..
*
ayrıca kırmızıyla işaretlediğim yerler sonradan olabilcek şeyler,
insanlar kaza yapıp telafi edilemez durumda kalabilirler ( yüzünün yanması gibi ) veya çok zenginken iflas etmesi..
insanları kriterlere ayırdığınız için acaba ablanız kendisini baskı altında hissediyo olabilir mi ??

bunlar evet güzel meziyetler maşallah ama bunların hepsinin dehşet güzel olması çok güzel ilişki yönetebildiğini ya da çok iyi bi eş olabilceğini göstermez demek istediğim o..
*
ayrıca kırmızıyla işaretlediğim yerler sonradan olabilcek şeyler,
insanlar kaza yapıp telafi edilemez durumda kalabilirler ( yüzünün yanması gibi ) veya çok zenginken iflas etmesi..
insanları kriterlere ayırdığınız için acaba ablanız kendisini baskı altında hissediyo olabilir mi ??

ihtimallere göre hayat yaşanmaz ki, herkes kaza geçirebilir, herkes iflas edebilir. ancak evlenmeye karar verdiğinde çirkin ve fakir birini tercih etmek istemez sanırım kimse. ben istemem şahsen, ablam da istemez.

ilişki çok güzel yönetemiyor çünkü oyun, yalan dolan, taktik yapmak diye bişey yok. ne hissederse onu yapar, söyler, kendisine ben derdim ağırdan sat kendini, telefonlarını açma, küs falan diye uzun süreli ilişkisinde. ancak kendisi "hissettiğini yapmazsa mutsuz olduğunu" söyler hep. bu yani ilişkideki kusuru, değişecek gibi de görünmüyor. ben kızların kendilerini değerli hissettirmek için birazcık taktik davranması gerektiğini düşünürüm, onda bu yok. evet bu yüzden haklısınız.

Bu konuna ilk acitiginda da cevap yazmistim. Farkli dusuncelerdeydim o zaman.
Konu ilerledikce cevaplari da okudum. Bence sen gercekten artik ileri gidiyorsun ablana karsi. Bu iyi niyetle hayirli bir is istemekten cikmis bana gore.
Neden mi?
Oncelikle, hayallerini baskalarinin hayati uzerine kurma. Bebek giysisi gorunce yegen dusunecegine, kendi cocugun oldugunu dusun. Senin icin evlenmek olmazsa olmaz birseydir, ama ablan boyle dusunmuyor olabilir. Ablanin esinin nasil olmasi ve olmamasi gerektigine bile karar vermissin, birak da 30 yasindaki kiz dusunsun, secsin esini. Yok soyle biriyle evlenecegine evde kalsin filan...

Sonra ona iliskileri hakkinda da bu kadar direktifler vermen... Yani bence seninki iyi niyetli bir istekten cikmis, mudahaleye girmis. Ablan kendisi dusunemiyor mu sevgilisine ne diyecegini, kusup barisacagini da sen soyluyorsun? Nicin bu kadar seni dinleyip lafina bakiyor? Kendine ozguveni yoktur belki, daha iliskide nasil davranmasi gerektigini bile kardesinden ogreniyorsa. Olamaz mi? Bak ablana bir kusur cikti. Yani burdan benim gordugum, ablan pek de tek basina iliski ilerletemeyecek biri... Ayrica hissettikleriyle davranmasinda, taktik bilmemesinde bir kusur yok ki. Yani sen niye karisiyorsun ki? Senin mudahalenden kendine guveni azalmistir zaten. Bu da onu iyi bir evlenecek kadin adayi yapmiyor malesef.

Sen bence kizin hayatina ve iliskiye bu kadar mudahaleyi birak ve onun ozguveni icin ugras ver.
Bu kadar baskin yaklasarak ablana iyilik mi yapiyorsun, kotuluk mu, onu bir dusun...
Ben ablanin evlenmesini onun kendisi icin degil, sadece kendi isteklerin icin oldugunu dusunuyorum kusura bakma, bencillik seninki. Oyle olmasaydi onemli olan evlensin ya da evlenmesin, mutlu olsun yeter derdin. Sununla evlensin, bununla evlenecegine evinde otursun vs laflar edecegine.

yok bilmiyor üyeliğimi:) keşke zamanı gelmiş olsa ben de minik bebek giysilerine bakıp "keşke bi yeğenim olsa" diye iç geçirmesem. ondan çok daha fazla istiyorum, çünkü evlenmezse eğer yakın zamanda o gençliği güzelliği becerikliliği falan boşa gidecek gibi geliyor. evet evliliğin kesinlikle bir kadın için en önemli şey olduğunu düşünüyorum.
teşekkür ederim canım benim... inşallah zamanı gelsin yoksa esra erola çıkarıcam ablamı:D

Hayırlısı be canım, hiç ummadık anda oluveriyor umarım gönlüne göre tez zamanda olur seversin yeğenlerini
Ayyy bence evde kalmışlar bile gitmemeli oraya hiç sevmiyorum o kadını :9:

Back
X