kadının oğlu tıp bitirmiş
yani en az 23-24 yaşında, demek ki en az 25 sene önce evlenmiş
evliliği kötüymüş, muhtemelen hiç ruhu okşanıp gönlü hoş edilmedi.
ama buna rağmen boşanmamış. adamın hastalığı gibi zor bir süreçle de uğraşmış belki 3-4 sene de bu sevmediği kocanın hastalık sürecinde yoruldu, kaybetti üzüldü.
7 senedir dul
elimizde en az 25 senedir flört etmemiş
eğer eşi ilk flört ettiği adamsa (genelde öyle oluyordu o zamanlar) okumuş, mezun olmuş, hayatına gieren ilk adamla evlenmiş onunla da mutlu olmamış, boşayamamış, 2 çocuk yetiştirmiş, örnek anne, stabil düzen insanı memur bir kadın var.
bir yaşta kadınlara bişey gelmiyor. 25-30 sene boyunca geliyor onlar da şartlar elvermiyor. çocuklar küçük oluyor eş hasta oluyor...o oluyor bu oluyor. son tren yani.
konu sahibine şey sordum 7 senedir kaç tane "denk" talibi oldu ablanızın dedim hiç kimseden bahsetmedi... talipleri kapıda sırada mı? kaç kişiyle flört etti eşini kaybettiğinden beri?
zira böyle kolay flört eden bir çevresi olsa, etrafında bi sürü talipleri olan bi kadın olsa
1 senedir bu adamla sadece 1 kere görüşmüş olmazdı kaç yaşında kadın öyle ilişki mi olur derdi + kardeşine "yakalanınca" birisi var diye "itiraf" etmek zorunda kalmazdı. yani bence kadının hiç flörtü olmamış eşini kaybettiğinden beri. kadın bilmiyor bu işleri. ya da kontrolü hiç elden bırakmadı mesela büyük mezun olsun diye bir sınır bile koymuş olabilir kadınların genelde çocukların sınavı işi vs ile alakalı kota süreleri vardır.
ha belki bulunduğu şehirde birileriyle gezmesini tozmasını, flört etmesini bile normal karşılamayacaklar. illa evlenecek, ve denk birini bulup hızlıca da evlenecek yoksa da dizini kırıp oturacak diye bakılıyor olabilir kadına. ki bana geçen intiba böyle. (belki konu sahibi aşırı böyle kuralcı tutucu tipli kadın profili çizdiği için öyle hissettim belki öyle dğeildir tanımıyoruz çünkü)
ha gerçekten talipleri kapıda sırada, flörtler filan normal, bol bol flört de etti gezdi tanıdı ama kimseye ısınamadı mı?
böyle rahat bir ortamda, kadına karışan görüşen yok (şüpheli) ama kadın illa gidip bu adama mı kapıldı?
kapıldıysa yazık...o zaman hakketen psikiyatrik bir durum olabilir, saplantı gibi. ya da adam çok yakışıklı!
yok değilse...yani üzücü, adam güven vermiyor ama yani lütfen, pek anormal bir durum değil yani, her kadın da rahibe teresa değil...(veya teresalık da bir yere kadar diyelim)