Kızlar merhaba. Ablam adına bir dert danışmak istiyorum size. Ablam bu yıl ücretsiz izine çıktı çocuğu olduğu için. Normalde hep çalışıyordu. Binadakilerle pek muhatap olmuyordu. Samimi değildi ama bebek görmeye gelmişler ve sonra bir komşusuyla karşılıklı numarasını alıp vermişler. Nereden bilsin böyle sürekli rahatsız edileceğini. Alt komşusu sürekli bir şey istemek için arıyormuş. Özellikle bu hafta istisnasız her gün aramış. Örnek veriyorum pazartesi günü alt komşusunun(X olsun adı) misafiri gelecekmiş aramış sizin evde muz var mı pastaya koyacağım da 2 tane verebilir misin? Bir de krem şanti istemiş üzerini süslemek için. Saat de 12 idi, ben de bir şey oldu sanıp açtım telefonu diyor. Vermiş utandığından gece gece. Salı günü aramış ketçap var mı sen de 3 kaşık verir misin canım makarna salatasına koyacağım demiş. O da biz eve almıyoruz zararlı olduğu için, maalesef yok deyip telefonu kapatmış. Bugün ise artık bardağı taşıran son damla olmuş. Şaşkınlıkla anlattı bize. Kadının çocuğunun bezi bitmiş, pazar günü de bütün marketler kapalıymış. Ablamdan istemiş hem de paketi ile birlikte. O da vermiş siz de alınca bize verin diye de söylemiş üstelik . Bugün yeğenimin bezi bitmiş aramış istemek için. Alo X bebek beziniz var mı oğlumun kalmamış demiş. Diğer bezler yara yapıyor size verdiğimden lazım demiş. Kadın ne dese beğenirsiniz. Canım geçen aklıma geldi paketinizde 3 tane kalmıştı da ben getirecektim onu. Eşim dedi bu paketi geri götür ver . Ben de dedim ki ayıp olur kullanılmış şeyi geri götüremeyiz. Şimdi kendi aldığımız da marka sizinkinden farklı, o yüzden getirmedim canım demiş. Yani baya verilen şeylerin üzerine yatmış bu komşu. O da bugün aradı anlattı üzülüyor. Beni kullanmaya çalışıyor diyor. Kendisi de geçenlerde gittiğinde kadın bir bardak çay bile doldurup vermemiş. Yeğenimi götürmüş onun çocuğuyla oynasın diye. Hatta ben banyo yapacağım demiş, ablam da hemen kalkmış öyle deyince. Yani kadın cimri olmasına cimri ama ablamı sömürmek istemesi bizi de üzdü. Ablam o geldiğinde ne yapacağını şaşıyormuş. Yani hiçbir şeyi esirgemiyormuş. Ne yapmam gerekir diye size soruyor. Artık konuşmasın mı X kişisiyle? Fikirleriniz önemli, yazdıklarınızı okutacağım. Şimdiden teşekkür ederiz.