ablamın kızı,bu da dertmi demeyin bir bakın

eflatun81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
694
37
118
İstanbul
benim 5 aylık bir kızım oldu.ablamında 5 yaşında bir kızı var.ben evlenmeden önce kuzenlerimi çoook severdim yine seviyorum.ama ablamın kızı büyüdükçe kıskanç olmaya başladı.küçükler öyle olur demeyin ,onun bazı yaşıtları hiç de kıskanç değil karakteri öyle..herneyse çok kıskanç oldu..başka şehirde ablamlar.kızımla beraber memlekete gittim ilk defa kızımı gördüler.okadar kıskandıki yeğenim kızımı zarar verecek ölçüde..geldik tekrar evimize hala kıskanmaya devam ediyormuş.annem arkamızdan benim kızım için pamuk gibi yumuşacık onu sarsam demiş,yeğenim hemen atlamış hayır o sert demiş..arkadaşlar daha küçük bunlar demeyin onun kişiliği öyle olacak eminim ben onun yaşındayken kimseyi kıskanmıyordum ya.çok sevdiğim yeğenimden şimdiden soğumaya başladım buda benim canımı yakıyor

bana bir yorum yazın ki neolur rahatlayayım.insan yeğeninden bunun için soğur mu ya..o 5yaşında benim kızım daha 5 aylık..neyapcaz bu kızla ya.ya ilerde de öyle olursa ablamla aramın açılmasını istemem çünkü o benim dert ortağım ablam

benim 5 aylık bir kızım oldu.ablamında 5 yaşında bir kızı var.ben evlenmeden önce kuzenlerimi çoook severdim yine seviyorum.ama ablamın kızı büyüdükçe kıskanç olmaya başladı.küçükler öyle olur demeyin ,onun bazı yaşıtları hiç de kıskanç değil karakteri öyle..herneyse çok kıskanç oldu..başka şehirde ablamlar.kızımla beraber memlekete gittim ilk defa kızımı gördüler.okadar kıskandıki yeğenim kızımı zarar verecek ölçüde..geldik tekrar evimize hala kıskanmaya devam ediyormuş.annem arkamızdan benim kızım için pamuk gibi yumuşacık onu sarsam demiş,yeğenim hemen atlamış hayır o sert demiş..arkadaşlar daha küçük bunlar demeyin onun kişiliği öyle olacak eminim ben onun yaşındayken kimseyi kıskanmıyordum ya.çok sevdiğim yeğenimden şimdiden soğumaya başladım buda benim canımı yakıyor

Sizin ve dünyadaki tüm bebeleri Allahım bağışlasın inşallah..
Küçük demeyin ama minicik zaten yeğeniniz..
Yapmayın gözünüzü seveyim..
Kardeşi bile olsa kıskanır o yaşta..
Kıyamam ya ilgi bölündü diye bozulmuştur..
Ben bu durumda büyük yaşta olan miniklere hiç kıyamam..
Ablamın iki kızı var biri 5 diğeri 2 yaşında ben hep büyükle ilgilenirim ki üzülmesin, boynu bükülmesin diye... Asla küçüğü övücü cümleler de etmeyiz ablanın yanında..
Ayy içim ezildi şimdi..
Eğer bizimki kıskansaydı çok üzülürdüm..

hep aynı kalmaz canım daha ufak huylar degisebilir kıskanclık yapmıs demekki uzerine cok dusuyolar ondan

Sizin ve dünyadaki tüm bebeleri Allahım bağışlasın inşallah..
Küçük demeyin ama minicik zaten yeğeniniz..
Yapmayın gözünüzü seveyim..
Kardeşi bile olsa kıskanır o yaşta..
Kıyamam ya ilgi bölündü diye bozulmuştur..
Ben bu durumda büyük yaşta olan miniklere hiç kıyamam..
Ablamın iki kızı var biri 5 diğeri 2 yaşında ben hep büyükle ilgilenirim ki üzülmesin, boynu bükülmesin diye... Asla küçüğü övücü cümleler de etmeyiz ablanın yanında..
Ayy içim ezildi şimdi..
Eğer bizimki kıskansaydı çok üzülürdüm..

bak senin yeğenlerin kıskanç değilmiş.bence bu karakter.ablamın kızı kıskanç.malesefki.hep büyüğü seversen bu sefer küçük de ezilir dikkat etmek lazım

5 yaşında kıskanması gayet normal

ilgilerin ondan alınıp başkasına verildiğinde kim olsa kıskanır. masayı okşasanız masayı bile kıskanır, siz yanından ayrıldıktan sonra masayı kırmaya bile çalışır :lepi:

onun yanındayken çocuğunuz konusunda gözünüzü dört açın. evladınızı sevdiğiniz gibi onu da sevin ki daha az kıskansın . en azından çocukta "beni de seviyorlar" diye bir düşünce var olur a.s

hep aynı kalmaz canım daha ufak huylar degisebilir kıskanclık yapmıs demekki uzerine cok dusuyolar ondan

inşallah huyu değişir..ben halamı hiç sevmem biliyormusun ve onun beni sevmediğini hissederim hep..ve çok eleştirdim halamı insan yeğenini nasıl sevmez derdim babama hep..demekki insan yeğenine sinir olabiliyormuş

5 yaşında kıskanması gayet normal

ilgilerin ondan alınıp başkasına verildiğinde kim olsa kıskanır. masayı okşasanız masayı bile kıskanır, siz yanından ayrıldıktan sonra masayı kırmaya bile çalışır :lepi:

onun yanındayken çocuğunuz konusunda gözünüzü dört açın. evladınızı sevdiğiniz gibi onu da sevin ki daha az kıskansın . en azından çocukta "beni de seviyorlar" diye bir düşünce var olur a.s

öyle yapmaya çalışıyorum zaten ama tek beni değil kim kızımı sevse onu kıskanıyor..birde bugün kardeşim telefonda anlattı bana.yeğenim bir de 7 yaşında abisi var.babam salıncakta abisini sallandırırken,kız yeğenim beni de salla dede demiş..babam duymamış..sonra gidip abisini iteklediği gibi salıncaktan yere düşürmüş,abisinin burnu kanamış..abisini bile kıskanıyor ben hiç kıskanç bir çocuk değildim ya şaşırıyorum böyle çocuklara.ben de öğretmenim benim sınıfımda çok kıskanç çocuklar da var paylaşımcı çocuklar da var..keşke yeğenim kıskanç olmasa allahım neolur onu sevmeye devam etmek istiyorum o benim de bir parçam sayılıyor

bak senin yeğenlerin kıskanç değilmiş.bence bu karakter.ablamın kızı kıskanç.malesefki.hep büyüğü seversen bu sefer küçük de ezilir dikkat etmek lazım

Hayır..
Eğer biz küçüğü övseydik abla kıskanırdı mutlaka..
Küçük zaten şu an anneye muhtaç. Oyun,gezmek,elbise,takı vs. ablası kadar bilmiyor ki..
O büyüyünce abla okula başlayacak,daha bilinçli olacak.. Dersleri,ödevleri,sınavları,arkadaşları olacak.. Kendine ait çevresi olunca bizden bile sıkılacak.. O zaman kardeşiyle ilgilenmemizi kendisi isteyecek..
Hatta bu sene anaokuluna başladı yavaş yavaş değişmeye başladı bile..
Kardeşine hediyeler alıyoruz beraber,elbiseler veriyoruz..
Küçüğün ezilmesi demek yok sayılması demek..
Önemli olan benimsetmek kardeşi,yeğeni vs.
Annesi bağırsa önce ablası kızıyor "anne kardeşimle yüksek sesle konuşma" diye..

öyle yapmaya çalışıyorum zaten ama tek beni değil kim kızımı sevse onu kıskanıyor..birde bugün kardeşim telefonda anlattı bana.yeğenim bir de 7 yaşında abisi var.babam salıncakta abisini sallandırırken,kız yeğenim beni de salla dede demiş..babam duymamış..sonra gidip abisini iteklediği gibi salıncaktan yere düşürmüş,abisinin burnu kanamış..abisini bile kıskanıyor ben hiç kıskanç bir çocuk değildim ya şaşırıyorum böyle çocuklara.ben de öğretmenim benim sınıfımda çok kıskanç çocuklar da var paylaşımcı çocuklar da var..keşke yeğenim kıskanç olmasa allahım neolur onu sevmeye devam etmek istiyorum o benim de bir parçam sayılıyor

yapmayın ama... öğretmenmişsiniz. her çocuk birbirinden farklıdır bilirsiniz. bir çocuk kıskanç diye onu niye sevmeyesiniz ki :1ninca:

siz olanları biraz abartıyorsunuz bence. kıskanmayan çocuk görmedim ben kaydirigubbakcemile3

ilginin paylaşılmasını istemiyor. tüm ilgiler onda olsun istiyor. onun davranışları gayet normal sizinki biraz abartı.

ona da aynı şekilde ilgi gösterirseniz, davranışlarının evladınızın canını yakacağını anlatırsanız, kardeşi olarak tanıtırsanız, ne kadar çocuk da olsalar anlarlar.

siz yeter ki ilginizi tek tarafa vermeyin buyrunnnnnnnnn

Bence siz çok sağlıklı düşünmüyorsunuz. Kusura bakmayın, konu açmışsınız o yüzden açık açık yazıyorum.
5 yaşında bir çocuk elbette ilgi bölününce yenidoğan yeğenini kıskanır. Bu çok normal.
Tabi ki her çocuğun huyu bir değildir ama onu törpülemek, onun bu özelliğinden olumlu noktaya varmak da siz büyüklerin elinde. Eğitimciymişsiniz, siz benden daha iyi bilirsiniz. Sınıfınızdaki bazı çocukların paylaşımcı, bazı çocukların kıskanç olmasının tek nedeni kalıtımsal değil bildiğiniz gibi, ailelerinin ve yetişrilme tarzlarının payı var.
Siz şimdiye kadar onun için, onu ilgi odağı yapan bal kaymak teyzesi idiniz, şimdi ondan daha çok sevdiğiniz biri çıktı pat diye. 5 yaşında çocuk için normal değil mi bunu kabullenmekte zorlanmak?

Her zaman derim olay büyüklerde biter..
Ufacık bebelerin olgunlukla karşılamasını bekleyemezsiniz hayattaki ilginç olayları..
Onları hem olay öncesinde hem de o sırada siz hazırlayacaksınız,davranış şeklini siz belirleyeceksiniz..Hiç mi çözüm kalmadı,pedagoga gideceksiniz,yarıdm alacaksınız..
Heee böyle konuşmak kadar kolay olmadığını ben de biliyorum..
Ama işte bu yüzden çocuk yetiştirmek dünyanın en zor mesleği..

Bence siz çok sağlıklı düşünmüyorsunuz. Kusura bakmayın, konu açmışsınız o yüzden açık açık yazıyorum.
5 yaşında bir çocuk elbette ilgi bölününce yenidoğan yeğenini kıskanır. Bu çok normal.
Tabi ki her çocuğun huyu bir değildir ama onu törpülemek, onun bu özelliğinden olumlu noktaya varmak da siz büyüklerin elinde. Eğitimciymişsiniz, siz benden daha iyi bilirsiniz. Sınıfınızdaki bazı çocukların paylaşımcı, bazı çocukların kıskanç olmasının tek nedeni kalıtımsal değil bildiğiniz gibi, ailelerinin ve yetişrilme tarzlarının payı var.
Siz şimdiye kadar onun için, onu ilgi odağı yapan bal kaymak teyzesi idiniz, şimdi ondan daha çok sevdiğiniz biri çıktı pat diye. 5 yaşında çocuk için normal değil mi bunu kabullenmekte zorlanmak?

Her zaman derim olay büyüklerde biter..
Ufacık bebelerin olgunlukla karşılamasını bekleyemezsiniz hayattaki ilginç olayları..
Onları hem olay öncesinde hem de o sırada siz hazırlayacaksınız,davranış şeklini siz belirleyeceksiniz..Hiç mi çözüm kalmadı,pedagoga gideceksiniz,yarıdm alacaksınız..
Heee böyle konuşmak kadar kolay olmadığını ben de biliyorum..
Ama işte bu yüzden çocuk yetiştirmek dünyanın en zor mesleği..

Kopyacı seni!!!!:olmaz::olmaz:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Kopyacı seni!!!!:olmaz::olmaz:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Ya vallahi, öyle olmuş. Aklıma bir yakınım geldi. Daha doğrusu yakınımın torunu. Yakınım gelini ile aynı evde yaşıyor. Çocuk yani torun daha 1,5 yaşında annesi yeniden hamile kaldı. Doğuma bir ay var ve büyük annesinin karnını tekmeliyor. Çünkü anne karnı iyice şişip çocuk hissedene kadar söylememiş bile hamileliğini.Ama o kadar ilginç ki, bu yakınım oğulları küçükken aralarında 6 yaş olmasına rağmen aynı sorunu yaşamış. Büyük oğlu (torunların babası) küçük oğlan olunca çok kıskanmış, o yüzden onu küçüğe zarar vermesin diye bir süre köye yollamışlar. Şimdi iki koca adam hala yılların birikmiş kıskançlığı yüzünden geçinemiyor. Aynı hatayı şimdi torunda da yapmak üzereler.
Kendimce akıl verdim, dedim ki "devlet hastanelerinde bile çocuk doktoru var. Bir çocuk doktoruna sorun bu işi nasıl anlatacağınız". "He he" dedi geçti. Ama çok parlak değil durum.
Daha çok taze örnek olduğu için aklıma geldi. Bu iş bu şekilde devam ederse elbette ilersi için endişelenmekte haklısınız, kuzenler sorun yaşayabilir ama bunu güzelce anlatıp başka bir noktaya bağlamak da sizin elinizde. Ama yeğeninize sevginizin azalması bu işe tuz biber eker. Siz belli etmeseniz de o çocuk anlamaz mı zannediyorsunuz sizin ona karşı soğuduğunuzu.

Ay çok ilginçsiniz ya. Onu demeyin, bunu demeyin

yanlışsınız arkadaşım.

Kıskanç dediğiniz kişi bir çocuk üstelik 5 yaşında minnacık. O kadar normal, o kadar yaşının gerektirdiği gibi davranıyorki yeğeniniz, hiçbir anormalliği yok.

Ha sırf bu yüzden soğuyacaksanız soğuyunuz efendim. Gerekçenizde çok ilginç "kızımı kıskanıyor":1closedeyes:

Koskoca insanlarız, biz bile yeri geldiğinde kıskançlık krizlerine giriyoruz, nerde kaldı 5 yaşında bir çocuk.

tabiki aileler sivri yönleri törpülemek yada dahada sivriltmek özelliğine sahip.fakat ablam kaynanası ile yaşıyor tek ablam vermiyor eğitimi.kaynanASIDA ÇOK KISKANÇ.ABLAM NE ALSA AYNISINNI ALIYOR O YAŞTA.YEĞENİMİ ONA BENZETİYORUM ARTIK.ayrıca insanın doğuştan gelen huylarıda vardır.bazı insanlar hep ilgi odağı olmak isterken bazıları umursamaz bile.o senden küçük,o bebek,sen ablasın,farklısınız dediğimiz halde ısrarla kıskanıyor,ben başka şehirde olduğum halde ablamla tlf da konuşurken unutmamış hala ben altıma yapmıyorum ama senin kızın yapıyor o çok pis deyip duruyor..birde ablam demezmi bende senin kızını kıskanıyorum ama sevdiğim için kendime dur diyorum..çok canım yandıya.korkuyorum..belkide hala lohusayım ondanmı.keşke sizin dediğiniz gibi geçici olsa herşey.

Ay çok ilginçsiniz ya. Onu demeyin, bunu demeyin

yanlışsınız arkadaşım.

Kıskanç dediğiniz kişi bir çocuk üstelik 5 yaşında minnacık. O kadar normal, o kadar yaşının gerektirdiği gibi davranıyorki yeğeniniz, hiçbir anormalliği yok.

Ha sırf bu yüzden soğuyacaksanız soğuyunuz efendim. Gerekçenizde çok ilginç "kızımı kıskanıyor":1closedeyes:

Koskoca insanlarız, biz bile yeri geldiğinde kıskançlık krizlerine giriyoruz, nerde kaldı 5 yaşında bir çocuk.

2 çocuk annesi olan senin fikirlerini okumak iyi geldi..
Öpemmm..Şeniz

tabiki aileler sivri yönleri törpülemek yada dahada sivriltmek özelliğine sahip.fakat ablam kaynanası ile yaşıyor tek ablam vermiyor eğitimi.kaynanASIDA ÇOK KISKANÇ.ABLAM NE ALSA AYNISINNI ALIYOR O YAŞTA.YEĞENıMı ONA BENZETıYORUM ARTIK.ayrıca insanın doğuştan gelen huylarıda vardır.bazı insanlar hep ilgi odağı olmak isterken bazıları umursamaz bile.o senden küçük,o bebek,sen ablasın,farklısınız dediğimiz halde ısrarla kıskanıyor,ben başka şehirde olduğum halde ablamla tlf da konuşurken unutmamış hala ben altıma yapmıyorum ama senin kızın yapıyor o çok pis deyip duruyor..birde ablam demezmi bende senin kızını kıskanıyorum ama sevdiğim için kendime dur diyorum..çok canım yandıya.korkuyorum..belkide hala lohusayım ondanmı.keşke sizin dediğiniz gibi geçici olsa herşey.

Arkadaşım siz öğretmen misiniz gerçekten?
Çocuk psikolojisini hiç mi bilmiyorsunuz?
Abla ya da abi kardeşin altının bağlandığını görünce kıskançlıkla altına yapmaya başlar..
Sırf buna engel olmak için zaten biz büyükler; "ahh benim akıllı yavrum bak tertemiz,ama o küçük işte bilmiyor ki tuvaletini söylemesini.. benim akıllı yavrum tuvaleti gelince söyler,hiç altına yapmaz.." deriz..
Yani ben hep öyle derdim..

Son düzenleme:
tabiki aileler sivri yönleri törpülemek yada dahada sivriltmek özelliğine sahip.fakat ablam kaynanası ile yaşıyor tek ablam vermiyor eğitimi.kaynanASIDA ÇOK KISKANÇ.ABLAM NE ALSA AYNISINNI ALIYOR O YAŞTA.YEĞENıMı ONA BENZETıYORUM ARTIK.ayrıca insanın doğuştan gelen huylarıda vardır.bazı insanlar hep ilgi odağı olmak isterken bazıları umursamaz bile.o senden küçük,o bebek,sen ablasın,farklısınız dediğimiz halde ısrarla kıskanıyor,ben başka şehirde olduğum halde ablamla tlf da konuşurken unutmamış hala ben altıma yapmıyorum ama senin kızın yapıyor o çok pis deyip duruyor..birde ablam demezmi bende senin kızını kıskanıyorum ama sevdiğim için kendime dur diyorum..çok canım yandıya.korkuyorum..belkide hala lohusayım ondanmı.keşke sizin dediğiniz gibi geçici olsa herşey.

Valla bu söylediğiniz şekilde düşünüyorsanız yapacak birşey yok zaten. Çözümsüz ve evet dediğiniz gibi giderek de birbirinizden soğursunuz. Zamanla ablanızla ilişkinize de yansır dediğiniz gibi.
O kadar basit taktikler var ki aslında, mesela soğumak yerine her telefonda onu telefona isteyin. "Teyzecim seni çok özledim, kardeşin de özledi." deyin. Giderken ufak toka filan gibi hediyeler alın, kızınızın adı neyse X olsun, "Size bunu X aldı, o konuşamıyor şimdi ama seni çok seviyor." deyin. Kızınızın bakımını yaparken ondan yarıdm isteyin. Ama bir büyükten ister gibi. "Tatlım bu pis kız gene altına yapmış, sen ablasın hadi yardım et de değiştirelim." deyin...
Siz kendiniz de 5 yaşında gibisiniz, yeğen bebeği kıskanıyor diye insanın yeğenine duyguları nasıl değişir? Çok algılayamadım.

Son düzenleme:

Valla bu söylediğini şekilde düşünüyorsanız yapacak birşey yok zaten. Çözümsüz ve evet dediğiniz gibi giderek de birbirinizden soğursunuz. Zamanla ablanızla ilişkinize de yansır dediğiniz gibi.
O kadar basit taktikler var ki aslında, mesela soğumak yerine her telefonda o nu telefona isteyin. "Teyzecim seni çok özledim, kardeşin de özledi." deyin. Giderken ufak toka filan gibi hediyeler alın, kızınızın adı neyse X olsun, "Size bunu X aldı, o konuşamıyor şimdi ama seni çok seviyor." deyin. Kızınızın bakımını yaparken ondan yarıdm isteyin. Ama bir büyükten ister gibi. "Tatlım bu pis kız gene altına yapmış, sen balasın hadi yardım et de değiştirelim." deyin...
Siz kendiniz de 5 yaşında gibisiniz, yeğen bebeği kıskanıyor diye insanın yeğen,ine duyguları nasıl değişir? Çok algılayamadım.

inanırmısın bu dediklerinin aynısını yaptım.her tl konuşmasında konuşuruz.onu özlediğimi söylerim.hediye alıp kızımla aldık sana dedim,o alamaz o bebek diyor.kızım seni özlemiş diyorum konuşamaz nerden biliyosun diyor.inanın her türlü şeyi diyorum,sen daha güzelsin bile dedim bu yaramadı bu sefer daha kötü oldu.onlar benim canım kanım ben istermiyim soğumayı

Back
X