ablamın kızı,bu da dertmi demeyin bir bakın

birçok arkadaşın yazdıkları beni rahatlattı söylemesem de yine yorumlarınızı bekliyorum saolun..fakat kişiliğe saygı çerçevesinde..yoksa aynısı iade edilir...şimdi çıkmam gerek tşk tekrardan

yeni annesinya annelik psikolojisidir,doğumdan sonra herşey stresten ,merak etme kısa süre sonra senin korumacılığın yeğeninin kıskançlığıda geçer..

bence hatayı siz büyükler yapmışsınız..sanırım yeğeniniz etrafınızdaki tek cocuktu aşırı ilgi verdiniz..pohpohladınız..paylasmayı ogretmedınız..hep onun dedıgı oldu.şimdide sevdikleri baska birini sevdiğinde kıskanıyor...ki gayet normal benım kaynımın buyuk oglu 10 yasındayken kıskandı kardesını..
1-2 sene içersinde aışacak bence boşuna DERT ediyorsunuz.

Nâdân ile sohbet güçtür bilene, Çünkü nâdân ne gelirse söyler diline.

sizinle sohbet etmek güç :delphin:

ne abla ne yeğen bırakmayacaksınız etrafınızda. ki bunu da hak etmiyor değilsiniz şakkıdı

Bence gerçektende biraz fazla abartıyorsun..
Kıskanması çok normal
Büyük insanlar bile yapar bunu
kaldı ki çok küçük karakteri oturmamış bir çocuktan bahsediyoruz..
İlgi ikiye bölünmüş sonuçta
biraz zaman tanımak lazım.
Yeğeninizin yanında küçükle fazla ilgilenmeniz doğru değil

Nâdân ile sohbet güçtür bilene, Çünkü nâdân ne gelirse söyler diline.

sizinle sohbet etmek güç :delphin:

ne abla ne yeğen bırakmayacaksınız etrafınızda. ki bunu da hak etmiyor değilsiniz şakkıdı

ya sen ne zikiymişsin bak bak bak..kızlar ne sorununuz varsa bu arkadaşa yazın hemen çözüyorsempatiksalakcinnicahil işte yazık

bence hatayı siz büyükler yapmışsınız..sanırım yeğeniniz etrafınızdaki tek cocuktu aşırı ilgi verdiniz..pohpohladınız..paylasmayı ogretmedınız..hep onun dedıgı oldu.şimdide sevdikleri baska birini sevdiğinde kıskanıyor...ki gayet normal benım kaynımın buyuk oglu 10 yasındayken kıskandı kardesını..
1-2 sene içersinde aışacak bence boşuna DERT ediyorsunuz.

etraftaki tek çocuk değildi.umarım senin dediğin gibi olur saol

Bence gerçektende biraz fazla abartıyorsun..
Kıskanması çok normal
Büyük insanlar bile yapar bunu
kaldı ki çok küçük karakteri oturmamış bir çocuktan bahsediyoruz..
İlgi ikiye bölünmüş sonuçta
biraz zaman tanımak lazım.
Yeğeninizin yanında küçükle fazla ilgilenmeniz doğru değil

benım korkum zaten büyüyünce yapacak olma ihtimali çünkü onuda ablamıda çook seviyorum ama evlat başka

yeni annesinya annelik psikolojisidir,doğumdan sonra herşey stresten ,merak etme kısa süre sonra senin korumacılığın yeğeninin kıskançlığıda geçer..

bazen sebebi ve çözümü bildiğin halde illaki başkasından duymak istersin ya benimkide o hesap.bu benim ilk çocuğum ilkkez anne oldum ve hala lohusalık pskolojim devam ediyor beni tanımladın saol

Sizin kızınızda ileride çok kıskanç biri olsa ondanda nefret edecekmisiniz acaba???

tabiki etmem o benim evladım.ha nolur işler zorlaşır yeğenim kıskanç kızım kıskanç debelenir dururuz.işte korkum bu ileriden korkuyorum,eğer ileride kıskanç olursa yeğenim yada benim çocuğum,ablamla aram açılır,her nekadar kızlarımıza engel olmaya çalışsak da soğukluk girer,kendinizi benim yerime koyunsana bir anlarsınız.ben sadece korkularımı anlattım.kimse evladını iteleyip diğerini tutmaz dimi

uzaktan akrabam olsa kıskanç olan çocuk takmam.çünkü yeğenim benimde bir parçam.teyze de ana yarısıdır.anlıyormusunuz beni.biz 4 kardeşiz kimse kimseyi kıskanmadı.ablamın iki çocuğu var yeğenim abisini kıskanıyor

biri 20 aylık biri de 16 aylık olmak üzere iki kuzenim var.. 16 aylık olan daha 2 haftalıktı annemle ben 20 aylık kuzenim diğerinin başındayız.. annem küçüğü aldı kucağına büyükte bende.. bütün akşam annemin yüzüne bakmadı.. ki annem deli olur ona teyzecim,teyzecim diye dolanır peşinde.. neyse büyüdüler bitmedi kıskançlığı.. haklı da.. o da daha bebek.. ne kadar büyük ki..
20 aylık olan herşeyimdir benim.. birbirimiz için deli oluruz.. teyzem benim yanımdayken oğlum ne alemde acaba diye merak bile etmez,çünkü ne ben ondan bıkarım ne o benden.. hep birlikte vakit geçirdğimiz çok zaman oldu.. olmaya da devam ediyor doğal olark.. 16 aylık kuzenimle de ilişkim çok iyidir.. çok severiz birbirimizi.. hatta 1 saat önce geldim onun yanından da.. eylül gibiydi sanırım tam hatırlayamadım.. 20 aylık olan kucağımda.. 16 aylık olan bas bas baırdı.. nası hevesleniyo benim yanıma gelmek için.. büyüğünü indirdim kucağımdan küçüğünü aldım.. bu sefer de büyük baırdı.. bende ikisini birden aldım.. bu olay hala tekrarlanıyor.. oyuncaklarla oynuyorlar mesela.. birinin aldığını diğeri almak istiyor.. oturtuyorz beraber oynuyorlar.. sarılıyorlar birbirlerine.. kıskanmamaları için elimizden geleni yapıyoruz.. mesela büyük olan anlıyor herşeyden artık.. markete inip çikolata alıyoruz bi tne ona,hadi bi tane de duruya alalım diyorum.. çıkıyoruz eve ver duruya bakalım deyince gidip veriyor.. duru da sarılıyor ona..
demem o ki çocuklar arasında bir köprü elbet ki kurulur.. eğer ki biz büyük olanı yok saysaydık bütün ilgimizi küçüğe verseydik şu anda bu durumun önünü alamazdık.. ama tam tersini yaptık dengeyi kurduk..
ve teyzem de dayım da asla birbirine bir kelime dahi etmedi bu süreçte.. aksine birbirlerinin çocuklarını kendi çocukları gibi severler..
siz farklı bir psikolojiye bürünmüşsünüz.. çok üzüldüm sizin için.. çünkü bir insanın hayattan bihaber bir yeğeni için düşünmemesi gereken şeyleri düşünüyorsunuz.. eminim ki ablanız çok üzülüyordur bu durumdan :(

benim kardeşimle kuzenlerimizin arasında çok yaş farkı yok ay hesabı birbilerinden büyükler. ben en büyük yeğenim.
bir benim kızkardeşim, 2 dayımın oğlu, 2de teyzemin kızı ve oğlu. bunlar hemen hemen aynı yaştalar.
şimdi kocaman oldular o ayrı. bunlar küçükken biz neler yaşadık biliyonmu:D
herkes birbirini kıskanıyo. her fırsatta birbirlerine zarar vermeye çalışıyolar. bi bakıyosun güzel oynuyolar bi bkıyosan bi cırıltı kıyamet. biri birinin saçını çekmiş biri yumruk atmış bilmem ne. bu yüzdende kimse kimseyle kötü olmadı araları açılmadı. sonuçta onlar küçük. akılları bazı şeyleri kesmiyo. kafalarına göre yaşıyolar.
şimdi 15-16 yaşlarındalar. gayet aklı başındalar. yani dediğin gibi ilerdede kıskanç olmuyolar. normal genç kız ve erkek gibi davranıyolar. gayette iyiler. kuzenler sonuçta büyürken bu tarz şeyler olur. kafaya takma

Yanlışsın arkadaşım,belki dediğin gibi lohusalıktan,belki bir anlık üzüntü,biraz da öfke..
Henüz 5 yaşında yeğenin ve en küçük o iken,tüm sevgi onun üzerindeyken, bir anda başka bir güzellik girmiş araya..Tüm kafalar oraya dönmüş.Kıskanması çok doğal..ılerde büyüdüğünde gülerek bahsedersiniz bundan..
Hepsi geçer..Biraz sabır,hoşgörü ve akıllıca hareketlerle..yerimseniben

yaa nolurr yapmayınn yaa 5 yaş daha küçücük bi çocuk o,
benim oğlumda 5 yaşında sizin anlattıklarınızı benim kardeşim yapsaydı şoka girerdim herhalde.
sizin bebeğinizi yeni gördüğü için kıskanması çokk normal bence,korkmayın ilerisi için böyle devam edecek değilya.kardeşler bile kıskanıyo yani ne var bunda anlamadım.bebeğiniz için endişe ediyorsanız bir saniye başından ayrılmayın o zaman.yeğenimden soğudum demişsiniz çooooooooooooooookkk şaşırttınız benii

uzaktan akrabam olsa kıskanç olan çocuk takmam.çünkü yeğenim benimde bir parçam.teyze de ana yarısıdır.anlıyormusunuz beni.biz 4 kardeşiz kimse kimseyi kıskanmadı.ablamın iki çocuğu var yeğenim abisini kıskanıyor

YYAAA uzaktan akraba olunca kıskanabilir demek.lohusa olmalısınız bilmem anatabildimmi

Back
X