ablamın kızı,bu da dertmi demeyin bir bakın

ya sen ne zikiymişsin bak bak bak..kızlar ne sorununuz varsa bu arkadaşa yazın hemen çözüyorsempatiksalakcinnicahil işte yazık

sırf üslubunuz böyle olduğu için yazıyorum
yoksa konuyla alakasız ama dayanamadım konu başlığında dertmi diye yazmışsınız ya eğitimcisiniz değil mi?
ama hem yazım şekliniz. imla hatanız hem üslubunuz kusura bakmayın şahsi fikrim ama eğitimciye yakışır şekilde değil.
konuya gelecek olursak anne olanlar ne güzel yorumlar yapmışlar.bence küçük bir çocuğun kıskançlığı büyütülecek birşey değil.ama siz hassas bir dönemdesiniz ve bu sebepten olayları büyütüyorsunuz diye düşünüyorum.ayrıca çocukların kişiliklerini aileler oluşturur.siz madem yeğeninizin ileride böyle olmasından korkuyorsanız anlayışlı ılımlı davranarak ona kendini iyi hissettirin ona sevildiğini hissettirin.şımartmadan.

5 aylık bebek kıskanmayı ve diğer çocuğa göre daha az sevildiğini anlayamaz
Fakat beş yaşındaki çocuk diğer çocuğun daha çok ilgi gördüğünü çok iyi anlar.
5 yaşında bi çocuğun karakterinin oturduğu kanısına nasıl vardınız anlamış değilim doğrusu.
Eğer siz 5 aylık bebeğe 5yaşındaki çocuğun yanında çok fazla ilgi göstermezseniz büyük çocuk onunda kendisi gibi sevildiğini anlar ve küçük bebek daha bu durumları anlayamadığı içinde ezilmiş duruma düşmez asla.
Ayrıca benimde yeğenim var ve çocuğum olsa asla ikisinide bu durumda dışlamaz objektif davranmaya çalışırdım.
Bu yaşlardaki çocuklarda zaten bi kıskançlık olur.
Benimde ablamın kızı kendinden küçük çocuk görünce daha çok ilgi gördüğü için acayip kıskanırdı hatta bi bebeğin gözüne parmağını sokmaya çalışırken yakaladık.
Ama şimdi biraz daha büyüdü ve bebekleri çok seviyor onları korumaya sevmeye başladı,güldürmeye çalışıyor.
Yani bu geçecek bi durumdur 5 yaşındaki bi çocuğun karakteri budur diyemeyiz zaten...
Ya birde 5 yaşındaki yeğeninizden bu sebeple soğuduğunuzu söylemişsiniz sanırım,yapmayın nolur ya 5yaşındaki bi çocuğun düşüncesi ve zeka seviyesiyle sizinkisi aynımı?
ınsan yeğeninden hemde ufacık bi çocuktan bu şekilde soğur mu?
Bence pskolojik tedavi almanız daha doğru olur.

Son düzenleme:
tabiki etmem o benim evladım.ha nolur işler zorlaşır yeğenim kıskanç kızım kıskanç debelenir dururuz.işte korkum bu ileriden korkuyorum,eğer ileride kıskanç olursa yeğenim yada benim çocuğum,ablamla aram açılır,her nekadar kızlarımıza engel olmaya çalışsak da soğukluk girer,kendinizi benim yerime koyunsana bir anlarsınız.ben sadece korkularımı anlattım.kimse evladını iteleyip diğerini tutmaz dimi

2.çocuğunuz geldiğinden kızınızda onu kıskanacak bu olası bişey, o zaman nasıl dengeyi nasıl sağlayacaksınız.çocuk o daha kıskanması gayet normal 1 pire için yorgan yakmak gibi bişey sizinkisi

nedense o yaşlarda ki çocuklarda kıskançlığın normal olduğunu düşünüyorum.genelde bütün çocuklarda var bu benim yiğenim bitanesiyle iki yaşına kadar ben ilgilendim ablamla bana çok düşükündür şuan hamileyim ve şimdiden kıskanmaya başladı.bunlar geçici kıskançlıklar o yaştaki çocuklar bütün ilgiyi kendilerinde istiyolar

annelik çok farklı bir duyguymuş..ben ailemden başkasını kocamda dahil kimseyi sevmem sanıyordum şimdi kızım herkesten üstün,annemi bile gözüm görmüyor bu hale geldim

Bu lafları sarfettiğinize göre gerçekten ciddi boyutta psikolojik sorunlarınız var demektir.
Zira annesi için bu kelimeyi söyleyebilen biri,5yaşındaki yeğeni için "kıskanç" etiketini çok rahat yapıştırabilir.

konu sahibi arkadaş bu konuyu çok abartmış ileriyi dahi düşünüp kızı ve yiğeninin kıskançlıklarını yazmış allah aşkına iyi düşünün ki iyi olsun bunlar geçici bir durum.kıskanç olması sizi yiğeninizden soğutuyorsa zaten sizin onu sevdiğinizi dahi düşünmüyorum.benimde kısmet olursa bir kızım olacak şimdiden beni kıskanan yiğenimi alıştırmaya çalışıyorum.yiğenime karşı sevgimde eksilme hiç olmadı olamazda o yaştaki çocuk ya hiçbirşeyden anlamaz

şakamı bu ya sanki 15 yaşındaki kızdan bahsediyor
birde bundan dolayı ablasıyla arası açılıcak
hey allahımmmmmmmmm:)

Hayır..
Eğer biz küçüğü övseydik abla kıskanırdı mutlaka..
Küçük zaten şu an anneye muhtaç. Oyun,gezmek,elbise,takı vs. ablası kadar bilmiyor ki..
O büyüyünce abla okula başlayacak,daha bilinçli olacak.. Dersleri,ödevleri,sınavları,arkadaşları
Küçüğün ezilmesi demek yok sayılması demek..
Önemli olan benimsetmek kardeşi,yeğeni vs.
Annesi bağırsa önce ablası kızıyor "anne kardeşimle yüksek sesle konuşma" diye..

kaydirigubbakcemile5

Bence siz çok sağlıklı düşünmüyorsunuz. Kusura bakmayın, konu açmışsınız o yüzden açık açık yazıyorum.
5 yaşında bir çocuk elbette ilgi bölününce yenidoğan yeğenini kıskanır. Bu çok normal.
Tabi ki her çocuğun huyu bir değildir ama onu törpülemek, onun bu özelliğinden olumlu noktaya varmak da siz büyüklerin elinde. Eğitimciymişsiniz, siz benden daha iyi bilirsiniz. Sınıfınızdaki bazı çocukların paylaşımcı, bazı çocukların kıskanç olmasının tek nedeni kalıtımsal değil bildiğiniz gibi, ailelerinin ve yetişrilme tarzlarının payı var.
Siz şimdiye kadar onun için, onu ilgi odağı yapan bal kaymak teyzesi idiniz, şimdi ondan daha çok sevdiğiniz biri çıktı pat diye. 5 yaşında çocuk için normal değil mi bunu kabullenmekte zorlanmak?

a.s

Ay çok ilginçsiniz ya. Onu demeyin, bunu demeyin

yanlışsınız arkadaşım.

Kıskanç dediğiniz kişi bir çocuk üstelik 5 yaşında minnacık. O kadar normal, o kadar yaşının gerektirdiği gibi davranıyorki yeğeniniz, hiçbir anormalliği yok.

Ha sırf bu yüzden soğuyacaksanız soğuyunuz efendim. Gerekçenizde çok ilginç "kızımı kıskanıyor":1closedeyes:

Koskoca insanlarız, biz bile yeri geldiğinde kıskançlık krizlerine giriyoruz, nerde kaldı 5 yaşında bir çocuk.

kaydirigubbakcemile5

5 aylık bebek kıskanmayı ve diğer çocuğa göre daha az sevildiğini anlayamaz
Fakat beş yaşındaki çocuk diğer çocuğun daha çok ilgi gördüğünü çok iyi anlar.
5 yaşında bi çocuğun karakterinin oturduğu kanısına nasıl vardınız anlamış değilim doğrusu.
Eğer siz 5 aylık bebeğe 5yaşındaki çocuğun yanında çok fazla ilgi göstermezseniz büyük çocuk onunda kendisi gibi sevildiğini anlar ve küçük bebek daha bu durumları anlayamadığı içinde ezilmiş duruma düşmez asla.

Yani bu geçecek bi durumdur 5 yaşındaki bi çocuğun karakteri budur diyemeyiz zaten...
Ya birde 5 yaşındaki yeğeninizden bu sebeple soğuduğunuzu söylemişsiniz sanırım,yapmayın nolur ya 5yaşındaki bi çocuğun düşüncesi ve zeka seviyesiyle sizinkisi aynımı?
İnsan yeğeninden hemde ufacık bi çocuktan bu şekilde soğur mu?
Bence pskolojik tedavi almanız daha doğru olur.

a.s

Sizin kızınızda ileride çok kıskanç biri olsa ondanda nefret edecekmisiniz acaba???[/B]

kaydirigubbakcemile5 CADIARZU

eskisi gibi değil diyorsun yani..bu mesaj beni rahatlattı diyebilirim.yeğenimin amcası nişanlandı,amcasına demişki ama seni kıskanıyorum onu sevme beni sev.bunun gibi heralde sizinkide..tabiki arayı soğutmamaya çalışıyorum geçecek diye.onlar benim canım fakat canımın yandığını gelecekte de böyle olmasından korktuğu yazdım..ablamıda uyardım ona kızımdan büyük olduğunu hissettir dediğim halde kızımın yanında sen daha güzelsin o çirkin diyor bu sefer yeğenim dahada şimarıyor ben daha ne yapabilirimki

evet canım eskisi gibi değiller
hele şimdi kızımı kıskanmasınlar diye siz onun abilerisiniz diyorum
onu siz kollayacaksınız koruyacaksınız parka götüreceksiniz gibi
abilik yapacaksınız dimi diyorum onlarında çok hoşuna gidiyor
artık bi yabancı sorsa kızım için onlara bu kız şimdi sizin neyiniz oluyor diye
kardeşimiz diyorlar çok seviniyorum
kızımı kucaklayıp sevmek istiyorlar
isterseniz bir de böyle yaklaşın yiğeninize
kızınızın ablası olacağını
büyüyünce onunla yapabileceği güzel şeyleri
anlatın bence
bende işe yaradı umarrım sizinde işinize yarar

konu sahibi arkadaşım benim 9 yaşında bir kızım kızımla arası biri 6ay biri bir sene küçük eşimin iki kuzeni var aynı apartmanda yaşıyoruz küçükken neler yaşamadık ama hiç birbirimizle çocuk yüzünden kavga etmedik onlarda kavga dövüş büyüdüler şimdi çok iyi arkadaşlar hala arada kavga ederler sen çok büyütüyorsun sen birlikteyken bir süre dikkatli ol alışınca senden çok sever ilerde en iyi oyun arkadaşı olur ablanlada hiç kötü olmaa

benim 5 aylık bir kızım oldu.ablamında 5 yaşında bir kızı var.ben evlenmeden önce kuzenlerimi çoook severdim yine seviyorum.ama ablamın kızı büyüdükçe kıskanç olmaya başladı.küçükler öyle olur demeyin ,onun bazı yaşıtları hiç de kıskanç değil karakteri öyle..herneyse çok kıskanç oldu..başka şehirde ablamlar.kızımla beraber memlekete gittim ilk defa kızımı gördüler.okadar kıskandıki yeğenim kızımı zarar verecek ölçüde..geldik tekrar evimize hala kıskanmaya devam ediyormuş.annem arkamızdan benim kızım için pamuk gibi yumuşacık onu sarsam demiş,yeğenim hemen atlamış hayır o sert demiş..arkadaşlar daha küçük bunlar demeyin onun kişiliği öyle olacak eminim ben onun yaşındayken kimseyi kıskanmıyordum ya.çok sevdiğim yeğenimden şimdiden soğumaya başladım buda benim canımı yakıyor

kusura bakma ama saçmalamışsın akannehir
bahsettiğiniz 5 yaşında bi bebek oda yani
gören kıskanç eltisinden bahsedıo sanar...:olmaz:

davranisiniz hic normal degil cok abartmissiniz ama yeni anne olmaniza veriyorum bu korkularinizi
cunku insan bebegini herseyden herkesden korumak ve kollamak istiyor herkes onu sevsin istiyor
ama unuttugunuz bi nokta var karsinizdaki bes yasinda minicik bir cocuk ve davranisi bana gayet normal geldi
cocuklar o yasta genelde o davranislari sergilerler
ortada dert etmenizi gerektirecek bi durum yok ..

Kendiniz yazmışsınız işte annemler bebeği ilk defa gördü diye. Haliyle bütün ilgi bebeğinize yöneldi. Ve böyle bir duruma hiç alışık olmayan yiğeniniz kıskandı, belki abarttı.

Annenizin bebeğiniz için "pamuk gibi" demesine verdiği tepkiye baksanıza. Hayır o sert.
Ne kadar çocukça ne kadar masum bi tepki aslında.

Peki eğitimci olduğunu söyleyen birisi 5 yaşında bir çocuk için, hem de kendi yiğeni için nasıl böyle şeyler söylüyor aklım almıyor.

Yiğeninizden ziyade sizin durumunuz daha vahimmiş.....

5 yaşında küçük olmazmı hiç. o tekti bugüne kadar ve tüm ilgi ondaydı senin bebişin olunca herkes onu konuşmaya başlayınca onunla ilgilenince kıskanmıştır. sizlerin yapacağı şey onun kıskanmamasını sağlamanız. sende farkında olmadan yeğeninle eskisi gibi ilgilenmiyorsundur. benimde yeğenim var 5 yaşında kardeşi olacak şimdi daha doğmadan kısknıyor. bana halacım onu sevme tamamı diyor. bende ne sevcem onu sen bizim kuzumuzsun felan diyorum hoşuna gidiyor. oda çocuk daha düşünemiyor. hem sen neden soğuyorsun onu anlamadım ki. o kızını kıskandı diye sende ona sertmi davranıyorsun yoksa eğerki öyle yapıyorsan kıskançlığını dahadda tetiklersin.

aileniz ve siz bu olayı büyütüp o 5 yaşındaki çocuğa psikolojik baskı yapmayın şimdiden daha çok bunaltırsınız.
sizin bebeğin daha anneye muhtaç kimse ellemese kucağa almasa küsecek ezilecek değil. öncelikle 5 yaşında ki çocuğa kardeş gelmiş oyuncak verelim sevelim gibi yaklaşımlarda bulunun sen abla oldun çok güzel bir ablasın ona yürümeyi konuşmayı öğreticen gibi sorumluluk veriyormuşcasına konuşacaksınız ki o da gururlanıp sevinecek. abla oldum diyip övünerek gösterecek.
anneniz pamuk gibi sarsam dediğin o tepkiyi vermesi çok normal.
siz kıskanç bir çocuk değilmişsiniz demek ki aileniz dengeyi güzel sağlamış ve kişiliğiniz de buna müsade etmiş. ama ben çok kıskancımdır. eşimi köpeğimi annemi hatta kayınvalidemi bile kıskanırım:)
ama onlara zarar verecek ölçüde değildir.

tabiki etmem o benim evladım.ha nolur işler zorlaşır yeğenim kıskanç kızım kıskanç debelenir dururuz.işte korkum bu ileriden korkuyorum,eğer ileride kıskanç olursa yeğenim yada benim çocuğum,ablamla aram açılır,her nekadar kızlarımıza engel olmaya çalışsak da soğukluk girer,kendinizi benim yerime koyunsana bir anlarsınız.ben sadece korkularımı anlattım.kimse evladını iteleyip diğerini tutmaz dimi

oda ablanızın evladı ama ...
İki çocuğunuz olsa nasıl davranacaksanız şimdide öyle davranmalısınız.
Madem oda canım kanım diyorsunuz.
Bu kadar büyütmenize gerek yok çocukların kıskançlığı yüzünden neden ara açılsın .
Bu kadar üstlerine düşmeyin düştükçe kötü olur..

Çocuk onlar
Ayrıca kimse size kızınızı iteleyip yiğeninizi tutun demiyor..İki tarafada anlayışla ve sabırla idare etmeniz öneriliyor...

Valla kardeşim doğduğunda ben de 4,5 yaşındaydım.. Doğduğu günü çok iyi hatırlııyorum.... Annemi hastaneye götürdüler... HAstane hasta olunca gidilen biyerdi benim için... Annemi hasta etti diye düşündüm önce.... Annemler kardeşimle eve döndüklerinde kocamaaan bi paketle geldiler kardeşin sana hediye getirdi diye... KAzaklar ojeler çikolatalar oyuncaklar ayakkabılar bisürü şey.. ınanış gibi yaptım ama dün gibi aklımda içinden diyordum ki ben salak mıyı bebek nasıl bana hediye alsın kesin kıskanmıyım diye aldılar bunları.... Sevmiştim aslında tatlı bi bebekti oyuncak gibi ... Ama sonra baktım annem sürekli onu kucağında tutup emziriyor sürekli bi ilgi alaka... Kızmaya başladım... Sonra bi gün sobanın demirini sobaya sokup ısıtıp ısıtıp kardeşimin elini dağladım.. Çok kıskanmışım.. sürekli kötü o pis demişim... Sevmeyin onu demişim...Ben hayal meyal hatırlıyorum.. Çok ağlıyordu diye savunmuşum kendimi.... Ama belli ki kıskandığımdan yapmışım, zarar vermek için....

Şimdi ben 32 o 27 yaşında...Canm benim, askere gitti 5 ay uyuyamadım ne yer ne içer orada diye....
Kişilik olarak hç de kıskanç biri değilimdir... Buradaki yorumlarımdan bilen bilir... Eşimin bayan arkadaşları vardır benim vaktim yoksa yanlız çıkarlar buluşurlar kahve içerler... Zerre kıskanmam, bazıları kocalarının bir bayan arkadaşı olması fikrrini dahi kabul edemezken....
ış hayatında profesyonel ortamda çalıştığım hiçbir arkadaşımı kıskanmadım terfiler olur haksızlıklar olur oolur bu olur çok da umursamam... Nie onu yükselttiler de beni yükseltmeldiler demedim bugüne kadar....
Arkadaş ortamımda bir çok arkadaşım vardır, bazılarıyla küstüm görüşmüyorum, ama görüştüğüm arkadaşlarım küs olduklarımla görüşür neden onlarla görüşüyorlar demedim bugüne kadar....
YAni yap olarak asla hırslı ve kıskanç biri değilim.... Demekki 5 yaşındaki çocuğun davranışları duyguları hayatının geri kalanını esir almıyormuş...
Ama siz yeğenim çk kıskanç olacak zaten babanesi de kıskanç kesin kıskanç olacak soğudum ondan dye düşünür ve bu şekilde davranırsanız kızın kıskanç olmama gibi bir şansı olmayacak....

valla kusura bakmayin ama cok ilgincsiniz 5 yasindaki cocuk icin bu kadar olumsuz dusunmek normal insan isi degil... egitimci biri cocuklarla icli disli olan biri ustelik..
sogumaya yer ariyorsunuz resmen. Bende bir tek annemi kiskandim kucukken baskalarina ilgi gosterdigi zaman.. sadece annemi.. enistem yigenim olana kadar bana masallar okur gezdirir oyuncaklar alirdi ablamda ilgi gosterirdi yigenim dogdu tum ilgi kesildi yigenimle aramda 6.5 yas var ama onun hakkinda siir yazacak kadar seviyordum.. zere kadar kiskanmadim.. pfff

Back
X