ablamın kızı,bu da dertmi demeyin bir bakın

Eflatun 81, iyi değilsiniz kuzum siz.

yeğeninize karşı soğuyacağınıza, onun bu kıskançlığı atlatmasında yardımcı olsanız nasıl olur.sengözlerimebaksanab

Siz hiçmi çocuk olmadınız, hiçmi sizden daha güzel oyuncağı olan bir diğer çocuğu kıskanmadınız. Bırakınız kuzenlerin birbirini kıskanmasını kardeşler bile nasıl kıskanır birbirlerini, öyle böyle değil hemde.

Ablanıza ve yeğeninize hiç soğumayın, yanlışı bence şu anda kendinizde arayın zira baştan sona yanlış düşünüyorsunuz. Ha ablanız öylemi dedi, gülün geçin, yeğeninize daha da yakın olun ki size karşı kinlenmesin.

Lütfen 5 yaşındaki çocuğu birazcık da olsa anlamaya çalışın, empati yapın.

annelik çok farklı bir duyguymuş..ben ailemden başkasını kocamda dahil kimseyi sevmem sanıyordum şimdi kızım herkesten üstün,annemi bile gözüm görmüyor bu hale geldim

annelik çok farklı bir duyguymuş..ben ailemden başkasını kocamda dahil kimseyi sevmem sanıyordum şimdi kızım herkesten üstün,annemi bile gözüm görmüyor bu hale geldim

Anne değilim..
Ama bakınız diğer anne yorumlarına..:delphin:

aklıma geçen yaz yaşadığım bir olay geldi konuyu okuyunca
eşimin yiğenleri ki benim kuzenlerim oluyor amcalarını deli gibi severler
hele küçüğü çok fazla
bi gece hep beraber gezmeye çıkmıştık
oğllan önce amcasının yanında oturuyordu sonra kalktı
bende yerimden kalkıp eşimin yanına oturmak istedim
sen gel beni tekmele tokatla milletin içinde
küçüçük çocuk bişide yapamazsın ellerini tuttum sadece
tek yaptığım eşimin yanına oturmak çok kıskanç veletler
ilk evlediğimiz aylarda bizi yanyana oturtmuyorlardı ne zaman eşim benimle ilgilense kucağına atlıyo aramıza giriyo uyardık azalttı eylemlerini
şimdi benim bi kızım oldu amca unutuldu kızımı kıskanıyor ama eskisi gibi değil artık
büyüdükçe olgunlaşmaya başladılar.

Dünyada 6 milyar insan var neredeyse yarısı çocuk sahibi, tamamı da birilerinin çocuğu. Elbette annelik en kutsal duygu ve elbette en değerli varlık çocuğu insna için ama buna normalinden fazla anlam yüklerseniz sadece bu konuda değil, çocuğunuzu yetiştirirken başka konularda da sıkıntı yaşarsınız.
Çıkmak zorundayım. Bir düşünün bunu, gene konuşuruz.
Not: Akham kesmiyorum ben de 34 haftalık hamileyim.

gercekten size inanamiyorum..5 yasindaki cocugun kiskancligini bunun kisiligi böyle olacak diye diretmeniz düsündürücü..benim erkek kardesimle aramda 5 yas var..annem dogum yaptiginda babam ablamla beni hastaneye götürdü ama benim icin cok kötü birseydi annemin elini tuttum sicacikti atesli gibiydi ve yorgundu hic unutmam ablam kardesimi severken benim aklimda tek bir düsünce vardi annemi hastalandirdi..o yüzden hic ilgilenmedim hatta cok kiskandim daha dogmadan bile yapilan alisverilserde hep banada alinmist cünkü ben durmuyordum hep ona hep ona diye...o kadr cok kiskandim ki birde cok asiri bir yaramazligim vardi,halam ögretmendi ve beni okula götürürdü..bu baya bir sürdü bu düsünce ne zaman gecti gitti bilmem ama bildigim birsey var simdi onu o kadar cok seviyorum ki bu kesinlikle tartisilamaz onun ayagina tas degse benim icim aciyor...
lütfen yanlis düsüncenize onay beklemeyin bir insan yanlis düsünebilir yaptiginiz gibi sorar ama birsey ortada yanlis yaptiginiz bunu anlayincada demek ki ben yanlis düsünmüsüsm der ama o sizde yok hala diretiyorsunuz...
evet kiskanclik kisilik meselesi olabilir ama bu 5 yasindaki cocuk icin gecerli degildir...suanda ne kardesimi kiskaniyorum ki aklima bile gelmez nede bir baskasini sanirim kisiligimde sorun yok..5 yasinda kardesini,kuzenini ya da yeni dogan birini kiskandi diye bir insan kisilik sorunu olarak lanse etmeye calisiyorsaniz bence kendinize bir sorun ben bunu nasil düsünebilirim.üstelik siz yegeninizden sogumaya basladiginizi bile yazmissiniz valla yasinizi bilmem ama 5 yasindaki cocugun davranisi mi normal yoksa sizin davranislariniz mi bir gözden gecirin

yaa bilse böyle davranırmıı??? 5 yaşındaki kızdan sizin ne farkınız kalıyorrr.... ben o yaşta öyle değildim demişsiniz ne kadar hatırlıyorsunuzkiii ??? benim 3 yaşındaki yiğenim kendi kardeşinii kıskanıyorken sizin yiğenenizinde kıskanması normall... kaldıki siz başka şehirden gitmişsiniz ve ilgi tümüyle doğal olarak sizin kızına kaymışş... yiğeninizin durumu çok normal ama kusura bakmayın o yaştaki çocukla ilgili onun kişiliği öyle olacak demekle siz anormalleştiniz birden gözümde....

Elbetteki yavrularımız çok kıymetli, canlarımız, ciğerlerimiz, ama annemi bile gözüm görmüyor demeniz ilginç geldi bana. Kimse sizi tercih yapmak durumunda bırakmıyor hepsinin yeri ayrı, ama annelik sağlıklı düşünmenize engel olmamalı.

aklıma geçen yaz yaşadığım bir olay geldi konuyu okuyunca
eşimin yiğenleri ki benim kuzenlerim oluyor amcalarını deli gibi severler
hele küçüğü çok fazla
bi gece hep beraber gezmeye çıkmıştık
oğllan önce amcasının yanında oturuyordu sonra kalktı
bende yerimden kalkıp eşimin yanına oturmak istedim
sen gel beni tekmele tokatla milletin içinde
küçüçük çocuk bişide yapamazsın ellerini tuttum sadece
tek yaptığım eşimin yanına oturmak çok kıskanç veletler
ilk evlediğimiz aylarda bizi yanyana oturtmuyorlardı ne zaman eşim benimle ilgilense kucağına atlıyo aramıza giriyo uyardık azalttı eylemlerini
şimdi benim bi kızım oldu amca unutuldu kızımı kıskanıyor ama eskisi gibi değil artık
büyüdükçe olgunlaşmaya başladılar.

eskisi gibi değil diyorsun yani..bu mesaj beni rahatlattı diyebilirim.yeğenimin amcası nişanlandı,amcasına demişki ama seni kıskanıyorum onu sevme beni sev.bunun gibi heralde sizinkide..tabiki arayı soğutmamaya çalışıyorum geçecek diye.onlar benim canım fakat canımın yandığını gelecekte de böyle olmasından korktuğu yazdım..ablamıda uyardım ona kızımdan büyük olduğunu hissettir dediğim halde kızımın yanında sen daha güzelsin o çirkin diyor bu sefer yeğenim dahada şimarıyor ben daha ne yapabilirimki

Elbetteki yavrularımız çok kıymetli, canlarımız, ciğerlerimiz, ama annemi bile gözüm görmüyor demeniz ilginç geldi bana. Kimse sizi tercih yapmak durumunda bırakmıyor hepsinin yeri ayrı, ama annelik sağlıklı düşünmenize engel olmamalı.

zordurumda kalsak kızımı seçerim anlamında

çocuk bu abartmayın bu kadar.............benim ablamın oğlu doğduğunda lise 1 e geçmiştim kan kusturuştum evdekilere kıskançlıktan alsanaalsanasmile......çok yakın oturuyorduk evin en küçüğü olduğum için benim üstümdeki tüm ilgi ona gitmişti..........boshayallersmile.annemler kıskanmayayım diye napıcaklarını bilemiyolardı ....ne deliymişim...ben kazık kadar kızdım düşün ......:1:.o daha 5 yaşında çok ama çok normal böyle yapması .......:kahve:

Son düzenleme:
bence sizdede biraz kıskançlık varki 5 yaşındaki çocuğun bebeğinize sert demesini dile getiriyosunuz:))benimde bebeğim var aynı zaman da halayım abimin kızınıda aşırı derecede seviyorum ..

bence sizdede biraz kıskançlık varki 5 yaşındaki çocuğun bebeğinize sert demesini dile getiriyosunuz:))benimde bebeğim var aynı zaman da halayım abimin kızınıda aşırı derecede seviyorum ..

haklı olabilirsin dedim ya annemi bile gözüm görmeyebilir kızım için diye..ama kızım için ben kıskanç değilim.kardeşim benden 5 yaş küçüktür ona çocukluğumdan beri anne gibi davranmışımdır bunu annem söyler bana hep sen çok anaçsın der.kızıma zarar verilmesinden korkuyorum

Back
X