ablamın sorunlu hareketleri

Philotes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
92
1
86
Ankara
Dün doğum günümdü ve ablamda kaldım, eşinin akrabasının düğününe gidecekti ve ben de bebeğine bakacaktım. Çok az para kazanıyorum zaten stajyerim, üstümde başımda doğru düzgün bir seyim yok. Yıllardır hep başkalarına gıpta ettim, hiçbi zaman ailemi bu konularda zorlamadım. Cuma günü maaş alıp dün de çok uygun fiyatlarla satış yapan bi mağazadan bi kaç bir şey aldım. Ablam bluzuma kafayı resmen taktı bunu illa bana ver falan diye. Neyse bluzları değiştik, o bana 2 senedir halihazırda giydiği bi bluz verdi. Sonradan içime sinmedi çünkü bluz bana hiç olmadı hem de evde olan hiçbi pantolonumla kombine edemezdim. Dün benden 2 yaş küçük yeğenim de bizimleydi ve o da değiştirmememi söyledi, çünkü bu enayilik olacaktı. Neyse oturuyorum dedim ki abla benim hiç içime sinmedi, staja giderken de bu bluzu giyemem, ortak giyelim ama değiştirmeyelim dedim. Birden sinirlendi, tartışmaya başlayınca kalkıp hırpaladı beni, sonra da bağırarak evinden kovdu. defalarca s. git dedi. Eşini aradı gel götür bu o.. falan dedi. Telefonunu bacağıma fırlattı. Diğer ablamı aradı beni şikayet etmek için, sürekli işte ben her dediğini yaptım bi çocuğuma bakacak diye beni oynatıyor falan dedi ama o beni kovmasaydı ben gitmeyi asla düşünmüyodum, sırf kıyafet meselesi yüzünden yaptı. Sonra sakinleşince özür falan diledi eli mahkum çocuğu açıkta kalamaz ya.. Akşam kocası geldi onun yanında diyo ki aşkım kim haklı 15 tllik bluz için bana yaptğına bak, benim ihtiyacım mı var, ben bi bluza 90 tl veren insanım falan dedi. Çok zoruma gitti yaptıkları, hayatımda geçirdiğim en berbat doğum günü oldu. Sürekli kıyafetlerine verdiği paraların havasını atan birisi. Sırf eşine kendimi borçlu hissettiğim için kalmak zorundaydım, zaten babamları falan aradı o gece de, babam eve gelmemi istedi, sonra tekrar arayıp barıştık dedi ama öyle bişe olmadı. Sürekli eşinin yanında benim kötü şeylere özendiğimi falan söylüuyor, doğum günümde alkol almak istemiştim ki daha önce onlar teklif etti bana. Şu durum normal mi yoksa ben mi abartıyorum?

Ailenin yanına dön..bi süre uzak kalmalısın bence..

Dün doğum günümdü ve ablamda kaldım, eşinin akrabasının düğününe gidecekti ve ben de bebeğine bakacaktım. Çok az para kazanıyorum zaten stajyerim, üstümde başımda doğru düzgün bir seyim yok. Yıllardır hep başkalarına gıpta ettim, hiçbi zaman ailemi bu konularda zorlamadım. Cuma günü maaş alıp dün de çok uygun fiyatlarla satış yapan bi mağazadan bi kaç bir şey aldım. Ablam bluzuma kafayı resmen taktı bunu illa bana ver falan diye. Neyse bluzları değiştik, o bana 2 senedir halihazırda giydiği bi bluz verdi. Sonradan içime sinmedi çünkü bluz bana hiç olmadı hem de evde olan hiçbi pantolonumla kombine edemezdim. Dün benden 2 yaş küçük yeğenim de bizimleydi ve o da değiştirmememi söyledi, çünkü bu enayilik olacaktı. Neyse oturuyorum dedim ki abla benim hiç içime sinmedi, staja giderken de bu bluzu giyemem, ortak giyelim ama değiştirmeyelim dedim. Birden sinirlendi, tartışmaya başlayınca kalkıp hırpaladı beni, sonra da bağırarak evinden kovdu. defalarca s. git dedi. Eşini aradı gel götür bu o.. falan dedi. Telefonunu bacağıma fırlattı. Diğer ablamı aradı beni şikayet etmek için, sürekli işte ben her dediğini yaptım bi çocuğuma bakacak diye beni oynatıyor falan dedi ama o beni kovmasaydı ben gitmeyi asla düşünmüyodum, sırf kıyafet meselesi yüzünden yaptı. Sonra sakinleşince özür falan diledi eli mahkum çocuğu açıkta kalamaz ya.. Akşam kocası geldi onun yanında diyo ki aşkım kim haklı 15 tllik bluz için bana yaptğına bak, benim ihtiyacım mı var, ben bi bluza 90 tl veren insanım falan dedi. Çok zoruma gitti yaptıkları, hayatımda geçirdiğim en berbat doğum günü oldu. Sürekli kıyafetlerine verdiği paraların havasını atan birisi. Sırf eşine kendimi borçlu hissettiğim için kalmak zorundaydım, zaten babamları falan aradı o gece de, babam eve gelmemi istedi, sonra tekrar arayıp barıştık dedi ama öyle bişe olmadı. Sürekli eşinin yanında benim kötü şeylere özendiğimi falan söylüuyor, doğum günümde alkol almak istemiştim ki daha önce onlar teklif etti bana. Şu durum normal mi yoksa ben mi abartıyorum?

ablanla tüm irtibatını kes ve evine dön.

kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değilsin, madem çok parası var kardeşine doğum günü hediyesi kıyafet alsaydı da senin bluzuna takmasaydı kafayı.

birde eşinin yanında aşağılamış resmen seni.

kimse için kişiliğinden ödün verme...

Son düzenleme:
Şükürler olsun ki döndüm zaten, Allah kimseye muhtaç etmesin.

Ben kardeşimin değil buluzunu almak ona kendim alır hediye ederim..bir süre görüşme bence..psikolojisini bozcak kötü şeyler mi yaşadı ki sana taktı kafayı acaba..

neden bilmiyorum ama ablan seni kıskanıyor gibi geldi. kendini ezdirme cnm.

kötü bişey de söyleme ama uzak dur o ortamdan. ailene de anlat durumu.

şunu söylemeden de geçemiycem sanki birşeyleri eksik anlatmışsın gibi hissettim. yoksa bi abla bukadarcık şey için bunları yapmaz.
çok ağır şeyler bunlar ??

ablanla tüm irtibatını kes ve evine dön.

kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değilsin, madem çok parası var kardeşine doğum günü hediyesi kıyafet alsaydı da senin bluzuna takmasaydı kafayı.

birde eşinin yanında aşağılamış resmen seni.

kimse için kişiliğinden ödün verme...

Bu tarz konularda öyle fedakar davranıyorum ki, bi defa bakmam demedim çocuğuna. Benim alamadığımı bildiği halde her zaman kıyafetleriyle gösteriş yaptı. Ben hiçbir zaman fesatlık yapmadım ama. Ben de hayata atılıyorum inşallah benim de olur ileride. Eşi de zaten suçu bana buldu.. Bu gün evime döndüm zaten.

Ben kardeşimin değil buluzunu almak ona kendim alır hediye ederim..bir süre görüşme bence..psikolojisini bozcak kötü şeyler mi yaşadı ki sana taktı kafayı acaba..

Sadece kişiliği gelişmemiş. Dün hiç değilse 2 saat ağlamışımdır. Şok oldum yemin ederim ortada bişey yoktu, beni kovdu evinden bi tane bluz için.

neden bilmiyorum ama ablan seni kıskanıyor gibi geldi. kendini ezdirme cnm.

kötü bişey de söyleme ama uzak dur o ortamdan. ailene de anlat durumu.

şunu söylemeden de geçemiycem sanki birşeyleri eksik anlatmışsın gibi hissettim. yoksa bi abla bukadarcık şey için bunları yapmaz.
çok ağır şeyler bunlar ??

Yemin ederim bu kadar. Kıskandığını sanmıyorum ama insanlığından şüphe ediyorum. Bi daha asla evine gitmek istemiyorum. Eşinin hatırı var, bana abilik etti çok kez. Gerçi somut bişey yok yaptığı ama her konuda yanımda olduğumu söyler hep. Onun hatırına da olsa artık evine gitmek, çocuğuna bakmak istemiyorum.

Ablanız ya sizi aşırı kıskanıyor ya da kendisinin psikolojik bir rahatsızlığı var. İki turlu de uzak durmanızı tavsiye ederim.

Bu tarz konularda öyle fedakar davranıyorum ki, bi defa bakmam demedim çocuğuna. Benim alamadığımı bildiği halde her zaman kıyafetleriyle gösteriş yaptı. Ben hiçbir zaman fesatlık yapmadım ama. Ben de hayata atılıyorum inşallah benim de olur ileride. Eşi de zaten suçu bana buldu.. Bu gün evime döndüm zaten.

Sadece kişiliği gelişmemiş. Dün hiç değilse 2 saat ağlamışımdır. Şok oldum yemin ederim ortada bişey yoktu, beni kovdu evinden bi tane bluz için.

senin yerinde olsam gitmezdim bir daha, insanın fikri neyse zikride odur.

ne demek evden kovmak !

enişten ve ablanla arana mesafe koyman iyi olacak gibi...

bebek bakımından para almalısın bence
yeğenim diye düşünme,doğuran onlar-bebeğe bakmakla mükellef olan onlar.Bu senin görevin değil kesinlikle...

gerçi o evden ayrılmışsın,sevindim buna.Ablan eşiyle de her kavgasında böyle millete naklen yayın yapıyosa o adamın da işi zor :45:

ablan hiç abla gibi davranmamış bebeğine bakıyorsun sana bişeyler alıp hediye edeceğine eski bluzla yeniyi takas etmedin diye kavga ediyor evden kovuyor pes doğrusu çok şaşırdım.bana kalırsa bi daha evine gitme tavrını koy hatır falan deme. ben kardeşim evime geldiğinde gözünün içine bakarım bırak kavga çıkarmayı yanlış anlaşılmaya sebep verecek harekette dahi bulunmam sonuç da misafir benim için.ablan ya psikolojik olarak kötü bi dönemde yada kişilik bozukluğu var.inan üzüldüm yaşadığın olaya

bugün bi bluzdan sana o... diyebilen abla,yarın eniştene çay ikram ederken gülümsedin diye seni ne ilan eder...
bence de bi daha gitme,uzun vadeli...

bence de normal değil biz 3 kızkardeşiz ne ablamı ne de kardeşimi incitmem.hele küçük benim için daha özeldir.konu sahibi tavır koysun çünkü hiç hakketmemiş o sözleri

bunlar nasıl abla hayretler içinde okuyorum.ya ben iki kardeşimi çocuğum gibi görüyorum ne boğazımdan onlarsız bişey geçer nede onlarada bi hediye almadan üstüme başıma gönül rahatlığıyla bişey alabilirim.Allah akıl fikir versin bu insanlara.

Terbiyesiz..Allah kimseye bu tip aile bireyi vermesin..
Yalvarsa da lütfen gitme o eve bir daha..

Ailen ne diyor bu duruma? Ablanın dengesiz olduğunun falan farkındalar mı?

Tüm bunlar olurken susabildin mi?
Ben büyük ihtimal abla falan dinlemez çenemi kapatamazdım.
Afedersin ama biraz sorunlu gibi geldi.
Ben kinciyim malesef ölsem bi'daha bakmam çocuğuna 90 tl kıyafete veriyorum diye gerineceğine bebeğine bakacak birini de pek ala bulabilir, vicdanın rahat olsun.

Niyeyse bana da kıskançlık gibi geldi bazı insanlara bi'şeye sahip olmalarına rağmen diğerinin elindeki daha kıymetli gelir sen vermeyince gözü dönmüş resmen.

Ay eşim böyle olsa soğurdum ben görmemiş gibi tüm herkesi arayıp kendini rezil etmiş.

Ben de ailenin tepkisini çok merak ettim açıkcası.

Anlattığın şeyler korkunç.ablan nasıl bir ablaymış böyle?bir parça bez için bu kadar olay çıkarmış.sizi nasıl memnun edeceğini düşüneceğine.annenizin ve babanızın yerinde olsam sizi bir daha asla yolamam.anlattıklarınıza bakılırsa bu abla iftira da atar o... Dediğine göre.Allah'ım böyle abla olanları da azıcık insanlık versin.sakın bir daha gitmeyin,onurunuz çiğnenmiş.

Back
X