ablamın sorunlu hareketleri

bende ablayım ama kardeşlerim için yapmayacağım hiç bir şey yoktur.. Bu nasıl bir abladır böyle.. bence sizi çok ama çok kıskanıyor lütfen uzak dur abladır evet ama bir insan size zarar veriyorsa uzak durmak en iyisidir bu ablan olsa bile...

Dün doğum günümdü ve ablamda kaldım, eşinin akrabasının düğününe gidecekti ve ben de bebeğine bakacaktım. Çok az para kazanıyorum zaten stajyerim, üstümde başımda doğru düzgün bir seyim yok. Yıllardır hep başkalarına gıpta ettim, hiçbi zaman ailemi bu konularda zorlamadım. Cuma günü maaş alıp dün de çok uygun fiyatlarla satış yapan bi mağazadan bi kaç bir şey aldım. Ablam bluzuma kafayı resmen taktı bunu illa bana ver falan diye. Neyse bluzları değiştik, o bana 2 senedir halihazırda giydiği bi bluz verdi. Sonradan içime sinmedi çünkü bluz bana hiç olmadı hem de evde olan hiçbi pantolonumla kombine edemezdim. Dün benden 2 yaş küçük yeğenim de bizimleydi ve o da değiştirmememi söyledi, çünkü bu enayilik olacaktı. Neyse oturuyorum dedim ki abla benim hiç içime sinmedi, staja giderken de bu bluzu giyemem, ortak giyelim ama değiştirmeyelim dedim. Birden sinirlendi, tartışmaya başlayınca kalkıp hırpaladı beni, sonra da bağırarak evinden kovdu. defalarca s. git dedi. Eşini aradı gel götür bu o.. falan dedi. Telefonunu bacağıma fırlattı. Diğer ablamı aradı beni şikayet etmek için, sürekli işte ben her dediğini yaptım bi çocuğuma bakacak diye beni oynatıyor falan dedi ama o beni kovmasaydı ben gitmeyi asla düşünmüyodum, sırf kıyafet meselesi yüzünden yaptı. Sonra sakinleşince özür falan diledi eli mahkum çocuğu açıkta kalamaz ya.. Akşam kocası geldi onun yanında diyo ki aşkım kim haklı 15 tllik bluz için bana yaptğına bak, benim ihtiyacım mı var, ben bi bluza 90 tl veren insanım falan dedi. Çok zoruma gitti yaptıkları, hayatımda geçirdiğim en berbat doğum günü oldu. Sürekli kıyafetlerine verdiği paraların havasını atan birisi. Sırf eşine kendimi borçlu hissettiğim için kalmak zorundaydım, zaten babamları falan aradı o gece de, babam eve gelmemi istedi, sonra tekrar arayıp barıştık dedi ama öyle bişe olmadı. Sürekli eşinin yanında benim kötü şeylere özendiğimi falan söylüuyor, doğum günümde alkol almak istemiştim ki daha önce onlar teklif etti bana. Şu durum normal mi yoksa ben mi abartıyorum?

Abartmıyorsunuz. Ablanız hem acgözlü, hem terbiyesiz hem de nankör. Kol kırılır yen icinde kalır deyiminden de bi haber. Madem 15 tllik kazağa tamah etmez ne diye ortalığı ayağa kaldırıp bu kadar iğrenclik yapıyor?

Dün doğum günümdü ve ablamda kaldım, eşinin akrabasının düğününe gidecekti ve ben de bebeğine bakacaktım. Çok az para kazanıyorum zaten stajyerim, üstümde başımda doğru düzgün bir seyim yok. Yıllardır hep başkalarına gıpta ettim, hiçbi zaman ailemi bu konularda zorlamadım. Cuma günü maaş alıp dün de çok uygun fiyatlarla satış yapan bi mağazadan bi kaç bir şey aldım. Ablam bluzuma kafayı resmen taktı bunu illa bana ver falan diye. Neyse bluzları değiştik, o bana 2 senedir halihazırda giydiği bi bluz verdi. Sonradan içime sinmedi çünkü bluz bana hiç olmadı hem de evde olan hiçbi pantolonumla kombine edemezdim. Dün benden 2 yaş küçük yeğenim de bizimleydi ve o da değiştirmememi söyledi, çünkü bu enayilik olacaktı. Neyse oturuyorum dedim ki abla benim hiç içime sinmedi, staja giderken de bu bluzu giyemem, ortak giyelim ama değiştirmeyelim dedim. Birden sinirlendi, tartışmaya başlayınca kalkıp hırpaladı beni, sonra da bağırarak evinden kovdu. defalarca s. git dedi. Eşini aradı gel götür bu o.. falan dedi. Telefonunu bacağıma fırlattı. Diğer ablamı aradı beni şikayet etmek için, sürekli işte ben her dediğini yaptım bi çocuğuma bakacak diye beni oynatıyor falan dedi ama o beni kovmasaydı ben gitmeyi asla düşünmüyodum, sırf kıyafet meselesi yüzünden yaptı. Sonra sakinleşince özür falan diledi eli mahkum çocuğu açıkta kalamaz ya.. Akşam kocası geldi onun yanında diyo ki aşkım kim haklı 15 tllik bluz için bana yaptğına bak, benim ihtiyacım mı var, ben bi bluza 90 tl veren insanım falan dedi. Çok zoruma gitti yaptıkları, hayatımda geçirdiğim en berbat doğum günü oldu. Sürekli kıyafetlerine verdiği paraların havasını atan birisi. Sırf eşine kendimi borçlu hissettiğim için kalmak zorundaydım, zaten babamları falan aradı o gece de, babam eve gelmemi istedi, sonra tekrar arayıp barıştık dedi ama öyle bişe olmadı. Sürekli eşinin yanında benim kötü şeylere özendiğimi falan söylüuyor, doğum günümde alkol almak istemiştim ki daha önce onlar teklif etti bana. Şu durum normal mi yoksa ben mi abartıyorum?

Ayyyy çok sinir oldumm yaa abla demek can demektir , ne kadar kıskanç :50:

size bir şeyleri ispat etmeye çalışıyo sanırım eşinin yanında ay aşkım ben 90 tl bluza veren insaanım bilmem ne kadar itici insan kardeşine böyle mi davranır sen yabancı mısın ki sana kıyafetleriyle hava atıyor ne biliyim saçma sapan hareketler :26:

ve beni kovsaydı kesinlikle durmazdım orda ablam da olsa bir bluz için kovulduğum yerde durmam , keşke gitseydiniz de bakalım çocuğunu nereye bırakacaktı. ben adımımı atmazdım bir daha :45: bence bir süre görüşmeyin :26::26:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok terbiyesiz bir ablan var .
İnsan kardeşine bunu yapmaz, eşinin yanında resmen seni rezil etmiş .
Bir daha asla gitme o eve .
Benim kardeşim canımdır ya .
Ayıp .

birde seni hırpalıyor dövüyor ha. var ya o ablanın yüzünü bir saniye görmek istemem. uzak durun. ve bir dahada evine gitmeyin.

benimde kardeşim var bi bluzun lafı asla olamaz aramızda o okuyo şu an daha çalışıyo olsada değişmez uzak oturuyoruz ben her gidişimde bi valiz eşya götürüyorum ona üstelik çok yakın bi arkadaşı var o da kardeşim gibi oldu ona bile alır giderim sonuçta kardeşimden görüp özeniyo diye 3-5kuruşun lafı olmaz bırak kardeşler arasında arkadaşın arasında bile olmaz

bence ablana tavrını koy görüşme eşinin yanında rencide etmiş seni üstelik

Kişili bozukluğu var ablanızda , başka bir izahı olamaz.
Terbiyesizliğin, hadsizliğin çok ötesinde bir durum bu.
Bazı akrabalar akrepten beter sokar adamı , sizin ki de o hesap.
Hayatınızdan çıkarmanız mümkün olmasa da o kadar uzak tutun ki kendinizden
O mesafeyi kapatıp üstünüze gelecek ortamı bulamasın.

eşine anlatırken diyemediniz mi ihtiyacın yok madem sabahtan beri yapmadığın çirkeflik kalmadı bır bluz ıcın buna ne demelı diye?

insan kardesıne bunu yaparsa baskaları ne yapmaz...

Ablanız kendi ailesini kız kardeşini eşinemi şikayet ediyor.kız kardeşi içinde o... diyor bunları bir enişteye söylüyor. .yarın birgün tartışmalarında eşi gayet güzel yüzüne vuracak bunları.kendi ellerinle eşinin kendi ailesine olan saygısını yok ediyor farkında değil. eniştenin ne kp, ne kv,nede baldızına ne saygısı olur nede eşine.kız kardeşini eşine aşağlayan abla benim gözümde abla değildir.evine gitmeyinde hatasını anlasın.

Son düzenleme:

bunlar normal hareketler değil ,bence ablanın psikolojisi normal değil.. uzaklaşşşş

Biraz mesafe koymanızda fayda var. Artık sizin de çocuk olmadığınızı, kendi kararlarınızı verebilecek bir birey olduğunuzu anlaması lazım. Ailemiz diye kendimizi bu kadar ezdirmemeliyiz, ezdirmeye devam ederseniz küçük olmanızı da bahane ederek her istediği terbiyesizliği yapmaya devam edecektir.
Sizin yerinizde olsam hatasını anlayana kadar konuşmaz, anne ve babama da gerçekleri anlatarak onlara farklı şekilde anlatıp bana karşı doldurmasını engellerdim.
Sevgiler

Ahlak terbiyesi almamış yazık :ssz:
Ablan değil kim olursa olsun sana o. . . .sıfatını yakıştıran biriyle muhabbeti kısa kes

''Kardeş kardeş istermiş iki gözü kör istermiş''
Diye bir laf duymuştum daha önceden o nasıl kardeşlikmiş öyle kardeş mi olunur demiştim.
Maalesef bazı kardeşler için geçerliymiş demek ki.
Sen hiç kendini üzme boşver.
Ablana da yüz verme o sana muhtaç madem çocuk baktırıyor senin gönlünü yapmayı bilecek eli mahkum
Yok öyle hem ağzına s...ç hem çocuğuna baktırmak için kullan...

:53::53::53: Nasıl bir görgüsüz ablaymış canım o öyle.. Bence ablanız hatasını anlamadan bir daha görüşmeyin

ablan seni eşinden de kıskanıyor olabilir.. açıkçası her türlü hareketi (anlattığın kadarıyla) sıkıntılı, ancak eşine kendini övüp seni küçük düşürecek tavırda sözler söylemesi beni düşündürdü :44: dikkatli ol ve iyi tart derim ben.. kolay gelsin çok zor bir durum...

madem bi bluza 90 lira ödediğini taslayan biri, o zaman alsın kardeşine bi bluzcuk...doğum gününmüş de...
ben olsam asla o eve gitmezdim..tartıştığıyla kalmıyor birde anlatmadığı kimse kalmamış..kol kırılır yen içinde kalır....
ne diye eşine aşkım kim haklı vs gibi demagoji yapıyor??
bi daha gitme...

Bir daha gitme, çocuğuna da bakma

Bir bluza 90 TL vereceğine, ihtiyacı olduğunda çocuğuna bakıcı tutsun

nasıl bir görgsüzmş ablan, bi de egosunu tatmin için kullandığı yönteme bak. ben 90 lira veririrm bi kıyafete diye hava attığı kendi canından kardeşi.

bi zahmet az yesin ya da az giysin de bi bakıcı ayarlayıversin dışarı çıkacağı zamanlarda.

terbiyesiz. stajyer kızın zar zor aldığı kıyafete göz koyuyor :47:

Back
X