Ablamın sözlerine şok oldum

Hamile kadin da ,hamimelik!!
lütfen hanimlat hamimelik doğal bir hayat süreci .
Hamile olundumu pamukla bürünm
eniz gerekmiyor.
Hamilelik herkese herşeyi söymeyi hak göstermiyor.
Hamimelik bizi illa "özel" kilmiyor.
Her kadinin yaşadiği bir durum ,hayatin getirdiği bir durum.
Böylece kirilmanizida azaltirsiniz ,cünkü sürekli "bunu bana hamileyken söyledi,bunu bana hamileyken yapti " diye kendinizi dolduruşa getirmeyin.
karşindaki insanda sürekli "aa bu hamile aman amann" diye düşünemeye bilir.
elbette hamile olmak mucize olaydir ,Allah herkese nasip etsin.

Hamileyken yapması yanlış olmuş ama biz de bu kadar olmasa da ablamla tartışır yagdiririz birbirimize bazen akşama kadar da barismis oluruz. Stres atabileceğimiz tek insanlar sanırım kız kardeşler.
Ay ne güzel ya benim abla ya hiç bişey denmez seni anında siler ve asla sucluda olsa alttan almaz onunla konuşurken iki defa düşünürüm yanlış bişey dememek için sabah kavga et akşam barış asla yapmaz. Fıtrat gereği onu öyle kabul ettik. Ikili ilişkilerde çok yorucu oluyor

Konu sahibi silip engellemek yerine karşılık li konussaniz daha medeni olmaz mı. Yazışarak ne o derdini anlatır ne sen. Düşman değilsiniz

Burda senin demediğin lafları dedin olarak gösteren de olur yapmadığını yaptın olarak gösteren de.. Bunları söylerken mantıklı olanda var olmayan da o yüzden kimseye bakma sen.. ablan 35 yaşında birisiymiş seninle bir derdi varsa böyle msjla yağdıracağına orda burda laf atacağına karşına çıkıp tam da 35 yaşında bir insan gibi büyük olarak konuşamamış küçük akıllı davranıp msjlar yağdırmayı tercih etmiş ablanın sadece yaşı büyük ama aklı küçük kalmış ablanı çok yanlış buldum ben..

Hamile kadin da ,hamimelik!!
lütfen hanimlat hamimelik doğal bir hayat süreci .
Hamile olundumu pamukla bürünm
eniz gerekmiyor.
Hamilelik herkese herşeyi söymeyi hak göstermiyor.
Hamimelik bizi illa "özel" kilmiyor.
Her kadinin yaşadiği bir durum ,hayatin getirdiği bir durum.
Böylece kirilmanizida azaltirsiniz ,cünkü sürekli "bunu bana hamileyken söyledi,bunu bana hamileyken yapti " diye kendinizi dolduruşa getirmeyin.
karşindaki insanda sürekli "aa bu hamile aman amann" diye düşünemeye bilir.
elbette hamile olmak mucize olaydir ,Allah herkese nasip etsin.
Benim düşük tehlikem var kanamam var riskli gebelik ayrıca kasılmalarımda var benim pamuklara sarılmam gerekiyor evet hiçbir şey hiçkimse evladımdan önemli değil. Siz sarılmazsınız pamuklara

Burda senin demediğin lafları dedin olarak gösteren de olur yapmadığını yaptın olarak gösteren de.. Bunları söylerken mantıklı olanda var olmayan da o yüzden kimseye bakma sen.. ablan 35 yaşında birisiymiş seninle bir derdi varsa böyle msjla yağdıracağına orda burda laf atacağına karşına çıkıp tam da 35 yaşında bir insan gibi büyük olarak konuşamamış küçük akıllı davranıp msjlar yağdırmayı tercih etmiş ablanın sadece yaşı büyük ama aklı küçük kalmış ablanı çok yanlış buldum ben..
Cok teşekkür ederim beni anladığınız için. Kendimi ifade edemedim doğru düzgün aklım basımda değil. Hep onu alttan alan pohpohlayan ben oldum ama yoruldum artık

Konu sahibi silip engellemek yerine karşılık li konussaniz daha medeni olmaz mı. Yazışarak ne o derdini anlatır ne sen. Düşman değilsiniz
Kendisi yazıp yazıp engelliyor engeli açıp özür diliyor sonra. O yüzden yoksa medenice konuşulacak birisi değil

Cok teşekkür ederim beni anladığınız için. Kendimi ifade edemedim doğru düzgün aklım basımda değil. Hep onu alttan alan pohpohlayan ben oldum ama yoruldum artık
burda bi üzüntünü paylaşıyosun sonuçta ablan o senin insan en çok sevdiğine kırılır.. anlıyorum ben seni riskli gebelik yaşıyorsun kimsenin lafına bakma burda her yazılana kafa yorup kendinide üzme hatta kapa kk yı bakma bile yorumlara bebeğini düşün gerisi önemli değil inşallah sağ salim alırsın kucağına..

burda bi üzüntünü paylaşıyosun sonuçta ablan o senin insan en çok sevdiğine kırılır.. anlıyorum ben seni riskli gebelik yaşıyorsun kimsenin lafına bakma burda her yazılana kafa yorup kendinide üzme hatta kapa kk yı bakma bile yorumlara bebeğini düşün gerisi önemli değil inşallah sağ salim alırsın kucağına..
Teşekkür ederim canım. Üzüntümü paylaşmak istedim ama her zaman ki gibi pişman ettiler. Cok sağol güzel dileklerin icin

Benim düşük tehlikem var kanamam var riskli gebelik ayrıca kasılmalarımda var benim pamuklara sarılmam gerekiyor evet hiçbir şey hiçkimse evladımdan önemli değil. Siz sarılmazsınız pamuklara
Kusura bakmayin size denk geldi çünkü burda cok okuyorum nazli hamile hanimlarimizi.
Mizaci anlamda"bana balli sütümü getirmedi oysaki hamileyim" diye ağlayanlari.
Birde sosyal medyada hamileyim duyduk duymayasin olmasin diye her türlü aktivetileri yapanlari .
Bizim annelerimiz anneannelerimiz ne kadar hamimelik gecidiler ve hangi şartlarda.
Aslinda demek istediğim, ben hamileyim zayifim incinirim kirilim diye kendinizi bağlamamalisiniz.
Insanhali elbette kirildiğimiz anlar oluyor .
Hatta kendimde şimdi kiz kardeşimle konuşmuyorum çünkü oda sizin gibi mesafe koyalim aramiza diyerek kapatti.
Ben tekrar konuşmak için teklif ettim fakat faydasi olcağina inanmiyorum dedi, kaldik böyle.
Oysaki şu son sözünü biraksaydi (mesafe koyalim) belki bir kac gün sonra tekrar eskisine dönmüştük.Iyi günlerimizde vardi kötü günlerimizde .şimdi ne benim ondan haberim var nede onun benden .

Not:hamileliğimin 5.ayindan sonra sancilarim başladi .Dr. dikkat etmelisiniz yorulmamalisiniz erken doğum olabilir dedi .Allah razi olsun eşimden ,o bize bakti ,çalişti yemek pişirdi aliş veriş temizlik hepsi ondaydi.
Ne annem nede bacim bir tas corba pişiripte getirmedi .Bir de ayni ilcede oturuyoruz .
O zaman hic bunun üzerine düşünmemiştim hic kirilmamiştim cünkü bana öğretilen herkes kendi hayattindan sorumludur diye.
Lakin buralari okudukca bazen içten hüzünleniyorum,ne kadar değersizmişsim diyorum .
Yani o duygular ne olduğunu gayet iyi biliyorum.

Ablanız tam bir dengesiz, öyle olduğu için de evet ufak bir para konuşması yüzünden konu böyle saçma hal alabilir. Çünkü normal ruh sağlığı yok.
Bir engelle, bir engeli aç, bir özür dile bir laf sok. Bunu yapan insan normal değildir.
Yaptığı şeyleri başa kalkan bir abla üstelik çok çok ayıp!
Görüşmenizi asgari düzeyde tutmaya çalışın. Tamamen küslük de olmaz, ölümlü dünya.

Şu an iki can taşıyorsunuz o yüzden kimin haklı olduğu kimin haksız olduğu önemli değil sizin kendi ruh ve beden sağlığınız önemli. Abladır et tırnaktan ayrılmaz, belki pişman olmuştur affedin ama kendinizi koruyun; gerekirse mesafeli durun ve onu takmayın kafanıza.

Evet arkadaşlar herkesle problemlisin diyebilirsiniz, ama gerçekten insanlarla imtihan oluyorum..
Dün ablamla yazışmamız bir anda hararete dönüştü. Eşimle dışardaydık telefonu koydum çantama. Ben bakmadıkça yazmadıkça cıldırmıs yağdırmış resmen. Bunu yazan ablam 35 yasında.

- sen bizi evine istemedin ki, evden tiksindim dedin dedin çıktın geldin, eminim simdide gelmeyelim diye yapıyorsun.. ( mide bulantılarım aşırı olmuştu ev kokuyordu, gel yat ben bakarım dediğinden eşim sabah işe giderken bırakıyordu akşam alıyordu)

-evine geldiğimde yediğimizi içtiğimizi hesapladın, yedirip içirmemek için uzak duruuosun( Allah şahit çocukları geldiği zaman evi yiyecekle dolduruyordum normalde almıyoruz yemiyoruz, evim biraz uzak muhakkak kahvaltıya gelirler dört dörtlük hazırlarım,5 çayı, akşam yemeği sonra evlerine dönerler)

- çocuklarımı her zaman azarladın evinde ( yalnız birkez uyardım oda tatlı bir dille 10 yasında kızı buzdolabını çizmeye çalıştığı için, daima kendisi kızar abla rahat bırak çocukları derim)

- size yemek konusu sormuştum gideyim mi görümcemin daveti diye. Beni o yemekle vurdu tabii sen görümcelerinle barış, onlarla samimi ol yazmış halbuki yemekten sonra görüşmedik

- en sonunda da benden sana prim çıkmaz kızım byee yazmış.

Sabahtan aşırı stresliydim. Doktor bebeğin kalp atışlarını alamadı, eşimle ağlaya ağlaya başka doktora gittik Allah’a şükür diğer doktorun cihazı bozukmuş.
İşte böyle arkadaşlar. Ben sadece “ benim ruh sağlığım için benden uzak dur yazdım” sonrasında gece 1de 20-30 kez aramış. Yazdığı mesajları herkesten sil yapmış, kızkardeşle ilgili özlü sözler göndermiş. Ben gerçekten kaldıramıyorum bu dengesizliği.
Engelle dogum yapana kadar canm

ablanizini dengesizliği arkadaşima benzettim..
bende arkadaşlığımı silmişim... siz kardeşsiniz kolay silemezsin.

hayırlısıyla bir doğursan da rahatlasak, 28 haftan kalmış o zamana kadar biz de doğururuz heralde.
surekli ben hamileyim, bana böyle davransınlar, hamileyim demiş miydim?
hamileyim dersen gerçekten itici olur.
eşinle tartışıyosun, görumcelerinle tartışıyosun, ablanla tartışıyosun,
bi kendine de bak.
acaba sadece hamile misin?yoksa başka sorunların olabilir mi?

Ablanız tam bir dengesiz, öyle olduğu için de evet ufak bir para konuşması yüzünden konu böyle saçma hal alabilir. Çünkü normal ruh sağlığı yok.
Bir engelle, bir engeli aç, bir özür dile bir laf sok. Bunu yapan insan normal değildir.
Yaptığı şeyleri başa kalkan bir abla üstelik çok çok ayıp!
Görüşmenizi asgari düzeyde tutmaya çalışın. Tamamen küslük de olmaz, ölümlü dünya.
Cevabınız için teşekkür ederim

Back
X