• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablamla annemler arasında kalıyorum yorum lütfen

anneoldummutluyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
239
7
46
Kayseri
arkadaşlar benim bir ablam var kendisi ev hanımı eşi asgari ücretle biyerde çalışıyor. babamda emekli onunda aldığı 800 tl sanırım. şimdi bunları yorumlayın diye yazıyorum. içlerinde ben çift maaşlı rahat olarak görünüyorum annemlerde ablamda acaip tutumlu davranmak zorunda kalıyorlar. ikiside geçimin çok zor oldugundan bahsedip duruyolar. mesela haftasonu biyere (kuzenime) ev aldığı için ev görmeye gideceğiz babam hepimizi oraya götürecek. benimn evim babamlara çok yakın seni evinden alırız ama ablan çarşıya gelsin yol üstünden alalım diyolar ablamda buna kırıldı hiç gerek yok ben kendim çarşıyada gelirim orayada gelirim siz gidin dedi buruklaştı bende buna çok üzüldüm :( tekrar aradım anne nolur sanki onuda evinden alsanız bekliyo demekki diyorum baban ben sumu yakıyorum der diyo. ablama çarşıya gel ordan alalım nolurki diyorum eşi diyomuşki ailen sana hiçmi değer vermiyor neden gelip evden alamıyolar diyomuş ona fırsat vermemek için diyor. annemlere ısrar etsem en iyisi kendiniz gidin bu ne ya diyip küsüyolar. sizce kim haklı? bu arada gideceğimiz yer 20 km (kuzenim) ablamıda alırsak sanıyorum 5 km fark edecek yani anlayın diye yazıyorum tüplü araba ne kadar tutacakki kime ne diyeceğimi şaşırdım. kendi arabamız var ama eşim çalışıyor yoğunum ben bırakamam diyor. babamlarda anlamıyor offffffffff çok basit aslında bumu dert demeyin ama üzülüyorum tek bu hususta değil parasal her konuda bunların arasında kalıyorum kendimiz biyere gittiğimizde hep ben harcıyorum sorun olmuyor ama bu şekilde ne yapabilirimkiiiii

babanın arabasına gaz al.illa depoyu fullemek lazım değil ablanıda alırsınız böylece..5km de ne kadar yakacak kı 20 değilde 25 olsun..aslında ablanızda dediğiniz yere gelebilir ama demek kı eşine karşı birşeyler yapmak istiyor

evet ailem hep böyle genelde fedakar değiller bizim için pek bişey yapmak istemezler damatlarda durumun farkında ablamda eşine aksini göstermek istiyor bak benide evimden aldılar demek istiyor bunuda açıkça söyledim bak eşi böyle diyomuş nolurki alsak diyorum yok yok ne gezer onlar kendi düşünceleri bilet basmamak için böyle diyo diyolar. babamda diyomuşki o 2 lira biletini düşünüyosa bende 5 liralık gazımı düşünürüm diyomuş. nasıl aile ya sizlere yazarken bile utanıyorum. ben gaz alayım diyorum ama daha önce yaptım bikaç kere alışkanlık haline gelir diye korkuyorum. kendi arabam olsa düşünmezdim.

arkadaşa katılıyorum. babanın arabaya sen at gazı. gidersiniz bölelikle. babam çalışıyor bende babam her sabah beni işe getirip götürüyor mesela. bir keresine bile babama yakıt parası ödetmedik. depoyu biz doldurduk... yazık şoförlük yapıyor birde paramı verdircem ona...

ailen ayrımcılık yapıyor. 5 km dediğin nedir. 1-2 tl tutar mı tutmaz mı.. su mu yakıyormuş. seni alırken su yakıyor galiba.
eniştenin tutumu da hiç yanlış değil. ben olsam ben de gitme derdim. 2 tl lik değeri yokmuş demek:19:

evet ailem hep böyle genelde fedakar değiller bizim için pek bişey yapmak istemezler damatlarda durumun farkında ablamda eşine aksini göstermek istiyor bak benide evimden aldılar demek istiyor bunuda açıkça söyledim bak eşi böyle diyomuş nolurki alsak diyorum yok yok ne gezer onlar kendi düşünceleri bilet basmamak için böyle diyo diyolar. babamda diyomuşki o 2 lira biletini düşünüyosa bende 5 liralık gazımı düşünürüm diyomuş. nasıl aile ya sizlere yazarken bile utanıyorum. ben gaz alayım diyorum ama daha önce yaptım bikaç kere alışkanlık haline gelir diye korkuyorum. kendi arabam olsa düşünmezdim.

senin durumun iyi değil mi? arada gaz atsan ne olur ki. onların durumu da çok iyi değil. hem senin baban ve annen..

canım anlıyorum aslında tam anlamıyorum ben aslında ilk okuyunca babanın tutumuna şaşırdım kendi babamla kıyaslayınca,gerçekten ne desem bilmiyorum ben olsam alırdım gazı yani ablam üzülecekse sonunda alırdım sen alışkanlık yapar filan diye korkuyorum diyorsun yapmaz bence..ama tabi ki en iyi bilen sensşn durumları onun için birşey diyemiyorum

kızı için 5 km yol gidemeyen adam o kadar parasına kıyamayan adam arabaya binmesin araba alıpta kapısında çürüten insanları anlamıyorum benim toto yemiyo almıyorum mesela araba alırsam da gezerim abi bi dahamı gelecem dünyaya, enişten doğru demiş demek ki daha önceden de bişeyler gördü adam

arkadaşlar benim bir ablam var kendisi ev hanımı eşi asgari ücretle biyerde çalışıyor. babamda emekli onunda aldığı 800 tl sanırım. şimdi bunları yorumlayın diye yazıyorum. içlerinde ben çift maaşlı rahat olarak görünüyorum annemlerde ablamda acaip tutumlu davranmak zorunda kalıyorlar. ikiside geçimin çok zor oldugundan bahsedip duruyolar. mesela haftasonu biyere (kuzenime) ev aldığı için ev görmeye gideceğiz babam hepimizi oraya götürecek. benimn evim babamlara çok yakın seni evinden alırız ama ablan çarşıya gelsin yol üstünden alalım diyolar ablamda buna kırıldı hiç gerek yok ben kendim çarşıyada gelirim orayada gelirim siz gidin dedi buruklaştı bende buna çok üzüldüm :( tekrar aradım anne nolur sanki onuda evinden alsanız bekliyo demekki diyorum baban ben sumu yakıyorum der diyo. ablama çarşıya gel ordan alalım nolurki diyorum eşi diyomuşki ailen sana hiçmi değer vermiyor neden gelip evden alamıyolar diyomuş ona fırsat vermemek için diyor. annemlere ısrar etsem en iyisi kendiniz gidin bu ne ya diyip küsüyolar. sizce kim haklı? bu arada gideceğimiz yer 20 km (kuzenim) ablamıda alırsak sanıyorum 5 km fark edecek yani anlayın diye yazıyorum tüplü araba ne kadar tutacakki kime ne diyeceğimi şaşırdım. kendi arabamız var ama eşim çalışıyor yoğunum ben bırakamam diyor. babamlarda anlamıyor offffffffff çok basit aslında bumu dert demeyin ama üzülüyorum tek bu hususta değil parasal her konuda bunların arasında kalıyorum kendimiz biyere gittiğimizde hep ben harcıyorum sorun olmuyor ama bu şekilde ne yapabilirimkiiiii

Sen çalışmasan, sizde aynı durumda olacaktınız
Annenle ablan dert yanıp duracağına ya işe girsinler ya evde iş yapsınlar
Taşıma suyla değirmen dönmez

Sen niye arada kalıyosun ki, bende sabahaın köründe kalkıyorum çooook zor de
İkisi dertleşsin dursun, dertleşmekle çözüm oluyosa

5 km yol için mi bu tantana.Ama eniştenle ablan her konuda cimrilik yapıp bazı şeylerin hesabını yapıyorlarsa onu bilemem.

enişten bunu düşündüğüne göre annen ve baban ablana buna benzer şeyi hep yapıyor demek ki sende bu yüzden hep arada kalıyorsun.benim dedemde durumu iyi olan çocuklarına daha fazla değer verirdi ALLAH rahmet etsin ama ölürken bunun farkına vardı ama iş işten geçmişti.

valla bilmiyorum ama ablamın çocukları büyük benimki 3 yaşında eniştem diyomuşki onunkine hiç kızmıyolar cesaret bile edemiyolar bizimkilere öyle değillerdi diyomuş şimdi benimde ailem onlar evet eniştem biraz haklı gibi. ama bana farklı davrandıklarınıda sanmasınlar sen uzakta olsan senide almazdık dediler hem geçen gün bana gelirken bile 5 tane çikolata almışlar birer tane yiyelim diye halbuki eşim onlara hep tatlılar pastalar alır ben bişey diyomuyum bakalım olmazsa gaz alıcam arabalarına ama gerçekten yıpratıyo bu durumlar beni. zaten arada bir gönüllerini alıyorum eşimede duyurmuyorum çünkü kayınbabamlar böyle değiller şimdi oda beni anlamaz

Sen neden geriliyorsun bu konuda anlamadım? Senlik bir durum değil...Ablan da senimi kıskanıyor , babana mı kızıyor o da belli değil. Ben kendim gideceğim yere gelin beni alın demem mesela evden alalım seni deselerde ben şuraya gelirim ordan alın derim. Bunun değerle bir alakası yok. O zman sizide yol üstünden alsın madem bu kadar üzülüyosunuz..Vallahi derdinizde dertmiş yani:(

birde ablam babannemlerin yanında çok kalmış ilkokula orda gitmiş zaten mahsun durur ona daha çok üzülüyorum bundan dolayı sonuçta ana babasınız nolur sanki biraz fedakar olsanız sonuçta eşimin niyetinide öğrendiler tamam biz gelmeyelim o zaman diye kaçmak çok kolay yanlışmı arkadaşlar ne var sanki. annem babama atıyor napıyım sumu yakıyorum diye bağırır diyor ama istese ikna eder tatlılıkla olmaz bey oda kızımız bekliyo demekki kırılır falan dese adam ne diyecek bence asıl annem kıyamıyo parasına :( kayınvalidemide görünce o kadar kötü oluyorumki kadın kızım kurban kesemedi diye etinin yarısını paketledi gönderdi görümcem giderken. üstelik onlarda karı koca çalışıyorlar. burda yedirdi içirdi dahada içine sinmedi birazda giderken gönderdi annelik babalık bu işte bilmiyorum yaaa üzülüyorum.

sevgili zoe sanıyorum dikkatinizden kaçtı zaten açıkladım buda dertmi demeyin benimiçin sorun olan bunun her zaman tekerrür etmesi. hep böyle ailemiz içinde parasal konuların dile getirilmesi. sizce burda kim haklı diye yorum istedim. isterseniz cevap yazma zahmetinde bulunmazsınız. zorla değil yani.

valla bilmiyorum ama ablamın çocukları büyük benimki 3 yaşında eniştem diyomuşki onunkine hiç kızmıyolar cesaret bile edemiyolar bizimkilere öyle değillerdi diyomuş şimdi benimde ailem onlar evet eniştem biraz haklı gibi. ama bana farklı davrandıklarınıda sanmasınlar sen uzakta olsan senide almazdık dediler hem geçen gün bana gelirken bile 5 tane çikolata almışlar birer tane yiyelim diye halbuki eşim onlara hep tatlılar pastalar alır ben bişey diyomuyum bakalım olmazsa gaz alıcam arabalarına ama gerçekten yıpratıyo bu durumlar beni. zaten arada bir gönüllerini alıyorum eşimede duyurmuyorum çünkü kayınbabamlar böyle değiller şimdi oda beni anlamaz

enişten çocuklarına bile farklı davranıldığın farkettiyse bunuda dile getirdiyse demek ki sizin tahmin etmediğinizde daha fazla rahatsızlar bu durumdan. bence anne ve babanızla bu konuyu konuşun çocuklar arasında haksızlık yapıptan çocuklarını birbirnden soğutmasınlar.kardeş ilişkileri nasıl bitiyor sanki hep büyüklerin düşüncesizliğinden.en basiti ablanızın kırılmaması için eniştenizinde yanlış anlamaması için anne ve babana şöyle söylüyebilirsin ablamı almıyorsanız arabaan benide alamayın en azından eşitlik sağlanmış olur.ne siz arada kalırsınız nede karşı taraf üzülür

larisya çok haklısın tespitlerin doğru ama bu defada evlerimiz çok yakın oldugu için eşim demezmi neden onlarda gidiyorduda seni almadılarda sen iki otobüs yapıp zorlandın demezmi? sonuçta küçük çocugumda var. ben en iyisi tek gazınızı alayım ablamıda alalım deyim bu seferde büyük cin gibide bu saf iyi niyetli diyolar :(

Ben ablanı anlıyorum. Bende 3-4 yıl babaanemin yanında kaldım. Ne olursa olsun ayrı kalınan yılların yarası kapanmıyor.
Annenle baban anlayamaz. İnsan ufak bir azarda dahi kendini dışlamış hisseder. Dertlerini söylemezsin içine atarsın.
Enişten de ablanın yarasını kanatıyor.
Senin yapabileceğin bir şey ne yazık ki yok.
Annen-baban tutumunu biraz değiştirirse ablan da biraz iyimser düşünebilirse yarasının acısı hafifler.

Back
X