Ablanın evlenince eskisi kadar aramaması

Ablam farklı şehirde yalnız yaşadığı için sıkılıdığında sürekli arardı. Yani ablamla konuşcakşeyimiz mutlaka olurdu.
e demek ki artik sıkılmıyor:))) yeni evli kadınin sıkılmaya da kardesini aramaya da vakti yoktur. normal yani.
bir de eskiden hayatini anlatirdi, simdi yeni gelinliğin vermis oldugu libidoyla tek hayati kocasi oldu. ne anlatsin kardesine?

Anlıyorum sizin empati yapabileceğiniz bir durum değil Allah sizede kolaylıklar versin.
Daha balayında sayılacak ablanızın eşiyle geçirdiği her anını yarıda bırakıp dur ben bir kardeşimi arayayım demesini beklemeniz bencillik anlayışsızlık ve daha neler neler 🤌 ama bende sizi anlıyorum. Bencillik ve anlayış olmayınca böyle oluyor demek ki. Eniştenize de ayrıca sabırlar diliyorum allahım yar ve yardımcısı olsun 😂

Anlıyorum sizin empati yapabileceğiniz bir durum değil Allah sizede kolaylıklar versin.

Siz de evli insanlarla empati yapamiyorsunuz. 1 aylik evlilikte telefona yapisip gunde 4-5 defa konuşmasi normal bir sey olmazdi zaten. Eskiden yalnizmiş belli ki arkadaşi da yokmus ya da tercih etmiyormuş sizinle sıkıntı gideriyormuş ama suan yaninda kocasi var gunde 1 defa aramasi normal. Bi yerden sonra eviniz kapiniz ayri olacak belki isterse cocuklari olacak baska sorumluluklari olacak ve sizin de olacak. Hayatiniz cocukluktaki, genclikteki gibi olmaz.

Benim kardesim yok ama kardes gibi buyudugum alt ust oturdugumuz birlikte yatip kalkip birlikte yiyip ictigim kuzenim var ikimiz de evlendik ayri ulkelerdeyiz suan konusuyoruz ama nasil eskisi gibi olsun.

Ablamla çok yakın bir ilişkimiz vardı kendisi 1 ay önce evlendi . Önceden gün içinde defalarca arayan ablam şimdi günde 1 defa aramaya başladı. O da kocasınyanında yoksa kocası öyle zorba biri değil ama nedense böyle davranıyor sebebini anlamıyorum.
Kendisiyle üniversite zamanında aynı evde yaşadık o zaman ve daha sonrası arkadşlarımla buluşsam beni unuttun diye sürekli söyleniyordu.
Evlenince hayat değişir anlıyorum ama bu biraz zoruma gidiyor önceden bu kadar kolay ulaşabilfiğiin birine ulaşamamak zoruma gidiyor .
Sanki yakın arkadaşımla küsmüşüz nedeni bilmiyor gibiyim.
Birde size zamanında bu kadar söylenen biri neden bu kadar ikili davranır.
Ne ikili davranması yahu kadın evli artık bir ailesi var. Günde 3 arıyorsa tabii ki 1e düşecek. Sen de evlensen sen de aynı olacaksın ne bekliyorsun

en doğrusunu yapiyor.
annem de her dakika kardesleriyle konusur haliyle evde böcek cihazi var gibi ne var ne yoksa naklen yayin olur. onla da cok kavga ediyorum ne var yani bunca konusacak?
hergun hergun / hatta gunde birkac kere konusunca insan evinin herseyini söylüyor.
misal kocasıyla tartismistir sesi kötüdür "ne oldu ne oldu" israrina dayanamaz anlatir, pisman olur falan. bes dakika sonra kocasiyla öpüşüp sevisip coktaaaan unutacagi olayi ailesi hatirlar, gereksiz mesele olur.
herhangi birseyi soylemese sakladi/gizledi olur, gonul koyulur...
sacma yani
en iyisini yapıyor bence ablan, doğru yolda
(ki bence gunde bir bile cok. ayni sehirdeysen birkac haftada bir bulus paylas herseyini, birkac gunde bir ara olsun bitsin. ben de ablamla cok yakindim, ayni donem uni okuduk gezdik ettik. 2 ayda bir görüşürüz birkac haftada bir araşiriz bir de reels atariz. oldu bitti)
Doğrudur ama ben ablamı sizin görüştüğünüz aralıklarla arasam görüşsem kendisi olay çıkartır. Biraz eskisi gibi ulaşamamk yalnız hissettirmiş olabilir.

Yani sanki ulusa sesleniş yaptım hanımefendi burdan sadece derdimi açtım mantıklı yorumlayanlar varken insanı azarlar gibi yorumlamakta sizin hayattaki üslubunuzu gösteriyor.
Evet canım dünya kendi etrafında dönüyor sanıp,yeni düzen kuran ablasına anlayış göstermeyip sosyal platformda koştur koştur şikayet edenlere üslubum burda da, normal hayatta da böyledir Doğru tahmin tebrikler......

Ablam farklı şehirde yalnız yaşadığı için sıkılıdığında sürekli arardı. Yani ablamla konuşcakşeyimiz mutlaka olurdu. Başka kardeşler gibi mesafeli ilişkimiz yoktu.
Bazı kızkardeşler sık görüşmüyor.
Günde 10 kez konuşmuyorsak mesafeli ilişkimiz olduğu anlaşılıyor demek 🤣 yaşını yanlış yazmışsın bence 17 yap sen onu ablam aramıyor ablamın kocası var ühü beni unuttu :(

Ablamla çok yakın bir ilişkimiz vardı kendisi 1 ay önce evlendi . Önceden gün içinde defalarca arayan ablam şimdi günde 1 defa aramaya başladı. O da kocasınyanında yoksa kocası öyle zorba biri değil ama nedense böyle davranıyor sebebini anlamıyorum.
Kendisiyle üniversite zamanında aynı evde yaşadık o zaman ve daha sonrası arkadşlarımla buluşsam beni unuttun diye sürekli söyleniyordu.
Evlenince hayat değişir anlıyorum ama bu biraz zoruma gidiyor önceden bu kadar kolay ulaşabilfiğiin birine ulaşamamak zoruma gidiyor .
Ablanı sal.

Evlilik ve arkadaşlık/ kardeşlik iliskisi bir değil çünkü. Günde bir konuşmayan yakın kızkardeşler olduğuna emin olabilirsiniz.
Görüşme sıklığınız gayet iyi aslında.

Dışarıda kalmış gibi hissetmenizde normal çünkü ablanızın önceliği eşi artık.
Sağlıklı bir evlilik ilişkisinde olması gerekende bu. Sizinle eskisi gibi olsa eşiyle ideal bağ kurması mümkün değil.
Tam en güzel zamanları.
Sizde evlenince ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Daha balayında sayılacak ablanızın eşiyle geçirdiği her anını yarıda bırakıp dur ben bir kardeşimi arayayım demesini beklemeniz bencillik anlayışsızlık ve daha neler neler 🤌 ama bende sizi anlıyorum. Bencillik ve anlayış olmayınca böyle oluyor demek ki. Eniştenize de ayrıca sabırlar diliyorum allahım yar ve yardımcısı olsun 😂
Sizin anlamadığınız nokta ben ablama böyle olduğunu hissettirmiyorum yani burda anlattım .
Sizinde hayattınızdakilere sabırlar diliyorum. Çünkü sadece insanlara had bildirme olarak iletişim kurabiliyorsunuz. Bundan sonra yazdığınız yorumlara cevap vermicem.
Başka insanlara had bildirebilirsiniz.

Konunuz bana evliliğimizin ilk haftasında daha yeni balayından dönmüşken ağlayarak eşimi arayan kızkardeşini hatırlattı. Aynı değil ama serzenişte bulunursanız eşinde benzer hisler uyandırabilir.

Günde bir kere arıyormuş zaten. Kadın henüz yeni evli. Eşiyle vakit geçirmek ister, evine ve yeni hayatıma adapte olmak ister. Biraz anlayış gösterin. Yaşınız küçük değil.

Sizin anlamadığınız nokta ben ablama böyle olduğunu hissettirmiyorum yani burda anlattım .
Sizinde hayattınızdakilere sabırlar diliyorum. Çünkü sadece insanlara had bildirme olarak iletişim kurabiliyorsunuz. Bundan sonra yazdığınız yorumlara cevap vermicem.
Başka insanlara had bildirebilirsiniz.
Ne had bildirmesi? Bir konu açmışsınız size yardımcı olmaya çalışıyoruz E siz kalkıp sizi anlıyorum empati yapmıyorsunuz vs derseniz haliyle cevap veririm. düşünceniz yanlış. Olaya şöyle bakın eniştenizin kız kardeşi abim beni eskisi gibi aramıyor dese görümce yaptı görümceliğini deriz abin evli düş yakasından deriz vs vs… oradan siz payınıza düşeni alın iyi günler esenlikler dilerim 🤌😊

Evet canım dünya kendi etrafında dönüyor sanıp,yeni düzen kuran ablasına anlayış göstermeyip sosyal platformda koştur koştur şikayet edenlere üslubum burda da, normal hayatta da böyledir Doğru tahmin tebrikler...
yani burda bir derdimi anlatmışım. Gayet mantıklı yorumlar varken sizin yaptığınız yorum şekli gereksiz.

Elbette ablanın öncelikleri değişti artık. Bir aylık evliymiş daha. Her gün konuşup ne yapacaksınız? Müsade edin insanlara biraz alan açın. Onun artık önceliği eşi ve kendi evi. Eşiyle sevişiyordur. Film izliyorlardır. Yemek yapıyordur, temizlik yapıyordur. Geziyorlardır. Kahve içiyorlardır. Rahat bırakın yahu insanları 🤦🏻‍♀️

Yani düşününce ben de evlenmeden önce her gün ailemle konuşurdum şimdi 3 günde bir ararsam şükrediyorlar. Arayamam kimse kusura bakmasın. Önceliklerim var.

Evlilik başlı başına yeni bir hayat demek.Benim adapte olmam çok uzun sürdü harika bir eşim olmasına rağmen.Kız kardeşimle siyam ikizi derdik birbirimize.Her yere birlikte gider gelirdik.Evlendikten sonra kız kardeşimin yerini eşim aldı doğal olarak.Bu normal bi durum.Sen de evlenince öyle olacak.Kız kardeşim beni neden aramıyorsun diye şikayet etmiyor aksine sen evliliğine yuvana bak sen mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz diyor.

Elbette ablanın öncelikleri değişti artık. Bir aylık evliymiş daha. Her gün konuşup ne yapacaksınız? Müsade edin insanlara biraz alan açın. Onun artık önceliği eşi ve kendi evi. Eşiyle sevişiyordur. Film izliyorlardır. Yemek yapıyordur, temizlik yapıyordur. Geziyorlardır. Kahve içiyorlardır. Rahat bırakın yahu insanları 🤦🏻‍♀️

Yani düşününce ben de evlenmeden önce her gün ailemle konuşurdum şimdi 3 günde bir ararsam şükrediyorlar. Arayamam kimse kusura bakmasın. Önceliklerim var.

Evlenince kendi ailemiz var diye kök ailemizle konuşmamız haftada 1'e düşecek diye bir şart yok. Siz 3 günde 1 arayınca şükür ediyorlarmış demek ki ailenize çok bağlı değildiniz, ama herkesin aile yapıları da sizinki gibi değil. Kız kardeşim evlendi ve hâlâ her gün konuşuruz. Evlenince başka bir boyutta 5. Boyuta geçiliyormuş gibi anlatmanız da komik, yeni evliler sevişiyorlar yazmışsınız sağolun ya bilmiyorduk sizin demenizle öğrendik bunu. Ama konuyla hiçbir alâkası yok. Kız kardeşin sevişirken yarıda bırakıp beni arasın diye bir talebi yok çünkü.

Aile bağları kuvvetli olan biri şu cümleyi kurmaz zaten:
"Yani düşününce ben de evlenmeden önce her gün ailemle konuşurdum şimdi 3 günde bir ararsam şükrediyorlar. Arayamam kimse kusura bakmasın. Önceliklerim var."

Ben evlensem de kız kardeşim ve annem her zaman önceliklerim arasında kalacak. Bu eşimi ve kurduğum ailemi ihmal ediyorum anlamına gelmez ama.

Günde 1 kez konuşmak da gayet yeterli konu sahibesi, ne istiyorsun anlamadım L lal38

Hassasiyetinizi anlıyorum. Ben de kardeşine çok düşkün birisi olarak sizinle aynı duyguları hissederdim. Ancak ablaniz daha 1 aylık evli. Onun için yaşamında yeni bir sayfa açıldı. Bunun heyecanı ve adaptasyon süreci nedeniyle eskisi kadar size odaklanamiyordur. Ama mutlaka bu geçici bir durum. Ona bu özel zamanlarini keyifle geçirmesi için biraz alan,zaman ve anlayış gerek.

Evlenince kendi ailemiz var diye kök ailemizle konuşmamız haftada 1'e düşecek diye bir şart yok. Siz 3 günde 1 arayınca şükür ediyorlarmış demek ki ailenize çok bağlı değildiniz, ama herkesin aile yapıları da sizinki gibi değil. Kız kardeşim evlendi ve hâlâ her gün konuşuruz. Evlenince başka bir boyutta 5. Boyuta geçiliyormuş gibi anlatmanız da komik, yeni evliler sevişiyorlar yazmışsınız sağolun ya bilmiyorduk sizin demenizle öğrendik bunu. Ama konuyla hiçbir alâkası yok. Kız kardeşin sevişirken yarıda bırakıp beni arasın diye bir talebi yok çünkü.

Aile bağları kuvvetli olan biri şu cümleyi kurmaz zaten:
"Yani düşününce ben de evlenmeden önce her gün ailemle konuşurdum şimdi 3 günde bir ararsam şükrediyorlar. Arayamam kimse kusura bakmasın. Önceliklerim var."

Ben evlensem de kız kardeşim ve annem her zaman önceliklerim arasında kalacak. Bu eşimi ve kurduğum ailemi ihmal ediyorum anlamına gelmez ama.

Günde 1 kez konuşmak da gayet yeterli konu sahibesi, ne istiyorsun anlamadım L lal38
Ailemi 3 günde bir arayınca ihmal etmiş olmuyorum ve hatta bu durum kök aileme bağlı olmadığımı da göstermiyor. Evlenince beşinci boyuta geçmek gibi bir durum da söz konusu değil.

Ailemi geride bırakmış değilim nereden çıkardınız? Evli misiniz onu bile bilmiyorum. Hele bir çocuk olsun ondan sonra elinize telefon bile alamıyorsunuz. Öncelikler elbette değişmeli zaten bu yüzden burda çok kadın kocam ailesinden kopamıyor diye konu açıyor.

Önceliğim eşim ve çocuğum. Beni herkes arayabilir, müsaitsen açarım değilsem açmam lakin ben her gün ablamı, abimi, annemleri arayamam. Bu onları sevmediğim anlamına gelmez. Sağlıklı olan da budur. Her gün konuşmak zorunda değiliz. Zira her gün hayatımızda olup biteni kök aileye anlatmak da doğru değil. Naber nasılsın diye sormak için ya da boş boş dedikodu yapmak için de her gün konuşmaya gerek yok.

Ayrıca sadece sevişmek konusuna dikkat çekmeniz de enteresan. Çünkü evlilik birliği içerisinde yapılan diğer şeylerden de bahsetmiştim. Zira bunlar zaman alan şeyler.

Back
X