ABO Uyuşmazlığı ve Sarılık

Amphitritess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2016
117
92
48
Merhaba bugün oğlum 7 günlük ve çocuk doktoruna götürdük kendim O rh+ oğlum A rh + olunca uyuşmazlık sarılığı 15.9 dediler Çarşambaya kadar düşmezse hastaneye yatacaz ama ben korkuyorum başına böyle bişey gelen varsa beni bilgilendirebilir mi acaba

Gecmis olsun benim bebegim 75 gunluk, uzamis sarilik ve ab0 uyumsuzlugumuz var. Sariligin cocugun dogum saatine gore derecesi ve tedavi secenegi var. Googleda arattirirsan gorursun. Bizimki 36. Saatte 12.9 du. 13.2 degerine kadar cikti ama yukselmedi cok. Anne sutune bagli sarilik bol bol emzir dendi gececek. Genelde 12. Haftada kendiliginden geciyormus. Gun sayiyorum ben de. 1 yasina kadar da uzayabilirmis. Cok yukselirse fototerapiye aliyorlar. Anne sutu bir gunlugune kesilirmis eskiden ama pek onermiyorlar artik. Tek elleri mi beyaz cocugunun?

Bebekler aslinda dogmalari gerekenden 3 ay once dogarmis. Organlar hala gelisiyor. Karaciger gorevini tam yapamadigi icin sarilik devam ediyor.

Direkt ve indirekt bilrubine bakti dr o degerlere gore fizyolojik sarilik dedi. Enfeksiyon, tiroid gibi riskleri de elemek gerekmis.

Bizim gibi olan bir arkadasimin da bebegine abo uyumsuzlugundan dolayi dogar dogmaz ivig yapilmis sarilik dusmus

Sarilikta korkulan beyine zarar vermesi o da ancak 27 vs olunca mudahale edilmezse. Elleri de sararirsa 20 degerini bulmus demekmis. Ama sarilik degeri risk sinirlarini aşmadiysa korkma vucutta bilrubin antioksidan etki yapiyor mikroplardan koruyormus.

Back
X