abuk Bozulan Yeillikler

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Pazardan aldığımız,maydanoz ve dereotu maalesef 1-2 günde buzdolabında o diri halini yitiriyor.Sık sık tazesini almak zorunda kalıyoruz.Bir arkadaşımın önerisiyle ben denedim çokta memnun kaldım.Denemek isteyenler için;
1 adet maydonoz
1adet dereotu
Güzelce yıkanır,kurulanır,ince ince kıyılır ve buzdolabı poşetiyle derindondurucuya atılır.
Yemeklere kullanmak istediğinizde,poşeti biraz sallayıp açarsanız,kolayca kullanacağınız kadar yeşilliği hepsini çözdürmeden alabilirsiniz.Böylelikle 1 demet maydanozu yaklaşık 1 ay kadar kullanmış olursunuz.a.s.

Ben de bu sene maydanoz ve dere otunu buzlukta sakladım. Özellikle kışın çok ta iyi oldu. Yinede bilmeyenler için güzel bir paylaşım emeğine sağlık canım.

bende maydanoz ıcın aynı ıslemı yapıyordum fakat mesela borek yapıcam dıyelım malzemenın ıcıne koyunca maydanozu rengı sıyah sıyah gıbı oluyoo ölmüş gibi. suan maydanozu bı gusel yıkayıp kuruluyorum.sonra cam kavanozun ıcıne koyyorum öylece ınan 15 gun bişi olmuyorr.bide bunu deneyın derim ben.sırnaşık şey

Bendee Bu şeklidee Saklarimm Amaa Bir Demetinii Ayricaa Gazetenin Içindee Saklarim Kii Odaa Uzun Sürelii Gidiyorr Poşettee Hemöenn çürüyorrr

doğrayıp derindondurucuya konulan maydanoz ve dereotu yemek yaparken hazır olduğu için çok rahatlık sağlıyor.

Dondurucudan çıkan maydonoz ve dereotunun tadı olmuyorki sadece görüntü oluyor.
Ben cam kavanozda saklıyorum taptaze oluyor 1 ay duran maydonozlarım var.
kağıt havluya sarıp kapaklı bir kabada koyabilirsiniz uzun süre dayanıyor...

ben alır almaz yıkıyorum sonracıma kağıt havluya serip kurutuyorum sonrada buzdolabında saklama kabında saklıyorum bişecik olmuyor tupper alıcam sırf bunun için cam kavanoz da ideal

Pazardan aldığımız,maydanoz ve dereotu maalesef 1-2 günde buzdolabında o diri halini yitiriyor.Sık sık tazesini almak zorunda kalıyoruz.Bir arkadaşımın önerisiyle ben denedim çokta memnun kaldım.Denemek isteyenler için;
1 adet maydonoz
1adet dereotu
Güzelce yıkanır,kurulanır,ince ince kıyılır ve buzdolabı poşetiyle derindondurucuya atılır.
Yemeklere kullanmak istediğinizde,poşeti biraz sallayıp açarsanız,kolayca kullanacağınız kadar yeşilliği hepsini çözdürmeden alabilirsiniz.Böylelikle 1 demet maydanozu yaklaşık 1 ay kadar kullanmış olursunuz.a.s.

Derin dondurucudaki yesillikler salataya katilsa da lezzetli olmaz.
Ben bu yesillikleri yikayip, saklama kaplarina koyup, buzdolabina koyuyorum onlar bozulmadan bitiyor.

bende gazeteye sarıyorum.bayağıda uzun süreli oluyor öyle yapınca.eşime manavcının biri söylemişte.

ben maydonozu ve dereotunu ıslak almıyorum ve alınca hemen tamizleyip cam kavanoza sıkıca basıyorum ve bittiği güne kadar taptaze kullanıyorum.

ben maydonozu ektim.taze taze kullanıyorum.imkanı olmayanlar için iyi fikir.daha öncede cam kavonozda saklıyordum.uzun bir süre dayanıyor

bende maydonuzun bır kısmını bu sekılde yıkayıp kıyıp suzdurdukten sonra dıfrıze attım gerı kalanınıda buzdolabı posetınde kahvaltılık bolumune koydum salatalara koymak ıcın umarım o erımez bıtmez dıfrızdekıne bısey olmazda

islak oldugu icin hemen 2 gunde curuyor muhtemelen. gazeteye sarmayi denedim cam kavanoz denedim..ama boyle bir demet alinca 1-2 haftada bitmiyor bizimki...bu yuzden bene son aldigimda yikadim dogradip attim buzluga...henuz cikarip kullanmadim, ama israf olmamis oldu.

ben ikisini de yıkayıp kurutup doğrayıp sakalama kaplarında buzluğa atıyorum taze oluyor hem atmıyorum hem doğranmış olduğu için pratik oluyorum salataya koyunca rengi biraz koyu oluyor gerçekten ama tadı aynı bence sıkıntı olmuyor

islak oldugu icin hemen 2 gunde curuyor muhtemelen. gazeteye sarmayi denedim cam kavanoz denedim..ama boyle bir demet alinca 1-2 haftada bitmiyor bizimki...bu yuzden bene son aldigimda yikadim dogradip attim buzluga...henuz cikarip kullanmadim, ama israf olmamis oldu.
ben cuma gunu aldıgım maydonoz demetını aykılayıp doğrayıp suyunu suzdurup bı kısmını dıfrıze kaldırdımı soylemıstım kalanıda buzdolabı posetınde normal taraftaydı ıkı gundur cıkarıp salatama katıyorum hıc bozulma olmamıs 4 gun oldu

kıvırcıklarıda yıakdık ayıkladım suzdurdum tupper seralardan bırıne koydum beklemedeyım

ben cuma gunu aldıgım maydonoz demetını aykılayıp doğrayıp suyunu suzdurup bı kısmını dıfrıze kaldırdımı soylemıstım kalanıda buzdolabı posetınde normal taraftaydı ıkı gundur cıkarıp salatama katıyorum hıc bozulma olmamıs 4 gun oldu

kıvırcıklarıda yıakdık ayıkladım suzdurdum tupper seralardan bırıne koydum beklemedeyım

canim zaten 4 gunde pek bozulmuyor ama zaten biz evde 1 demet maydonozu o sekilde saklasam bile kisa surede yemiyoruz...benimki kalinca dolapta soyle 1,5-2 hafta kaliyor. o zamanda mecburen curuyor..curumese bile sarariyor filan..bu yuzden bende buzluga atmayi tercih ettim.

canim zaten 4 gunde pek bozulmuyor ama zaten biz evde 1 demet maydonozu o sekilde saklasam bile kisa surede yemiyoruz...benimki kalinca dolapta soyle 1,5-2 hafta kaliyor. o zamanda mecburen curuyor..curumese bile sarariyor filan..bu yuzden bende buzluga atmayi tercih ettim.

salataya fılan koyuyormusun bende buzdluga attım yemekler ıcın kofte vs ıcın bakalım da yenıyım gorucem ne kadar durucak asagıda cnam

salataya fılan koyuyormusun bende buzdluga attım yemekler ıcın kofte vs ıcın bakalım da yenıyım gorucem ne kadar durucak asagıda cnam

canim normalde sabahlari filanda kahvaltida haftasonu filan cok severim dereotu maydonoz filan...ama suanda gebeligimden dolayi tuketmiyorum maydonoz. bu yuzden eve kolay kolayda almiyorum zaten. ancak bi misafir filan geldiginde birsey yapacaksam :1:

Back
X