Aç bırakıyormuşumdur

Eşim zaten çok arada kalıyor bu konuşmanın daha öncesi de vardı ama söylemedim ben buarada benim davranışlarımı eşime söylüyorlarmış ağzından kaçırdı ben onlara yakın davranmıyorum onun için bla bla bla
Ayyy ne gereksiz insan herkes herkesi sevmek zorunda degil.sende eşine onlardan o yakınlığı samimiyeti göremiyorum de ben öyle dedim eşim haklısın dedi çekildi kenara onlara da demiş beni karıştırmayın kendi aranızda halledin diye şu an karışan görüşen yok

Ayyy ne gereksiz insan herkes herkesi sevmek zorunda degil.sende eşine onlardan o yakınlığı samimiyeti göremiyorum de ben öyle dedim eşim haklısın dedi çekildi kenara onlara da demiş beni karıştırmayın kendi aranızda halledin diye şu an karışan görüşen yok
Eşime birkaç kez davranışlarına üzüldüğümü ve mutsuz olduğumu söyledim görüşmeyi kestik bu kez ben torun göstermeyen birisi haline geldim kötü gelin vs hadi dedim yumuşa bu sefer hem karışmaya hem dökülmeye başladılar. Sanırım tekrar uzaklaşmak lazım çünkü yıllarca beş zaten çok üzdüler ama bana aslında üzmedik biz seni sen yanlış anladın demeye getirdi. Hatta biliyor musunuz ben onlara bana gelince hoşgeldin demiyormuşum kv kişisi buna üzülmüş hep ki ben evime sevmediğim birisi de gelse misafirdir hoş tutarım bana çok bilenmişler

Eşime birkaç kez davranışlarına üzüldüğümü ve mutsuz olduğumu söyledim görüşmeyi kestik bu kez ben torun göstermeyen birisi haline geldim kötü gelin vs hadi dedim yumuşa bu sefer hem karışmaya hem dökülmeye başladılar. Sanırım tekrar uzaklaşmak lazım çünkü yıllarca beş zaten çok üzdüler ama bana aslında üzmedik biz seni sen yanlış anladın demeye getirdi. Hatta biliyor musunuz ben onlara bana gelince hoşgeldin demiyormuşum kv kişisi buna üzülmüş hep ki ben evime sevmediğim birisi de gelse misafirdir hoş tutarım bana çok bilenmişler
Kendilerini haklı gösterme peşinde hadi kv ni anlarım da görümceye neyse nerden buluyorlar bu kadar karışma haddini valla biz 5 6 yol oldu kusuz eşimle tartıştılar esi de küstü benimde kafam rahat 😀sende uzaklaş iyilikten anlamiyo bunlar

Kendilerini haklı gösterme peşinde hadi kv ni anlarım da görümceye neyse nerden buluyorlar bu kadar karışma haddini valla biz 5 6 yol oldu kusuz eşimle tartıştılar esi de küstü benimde kafam rahat 😀sende uzaklaş iyilikten anlamiyo bunlar
Kesinlikle öyle iyilikten asla anlamıyorlar. Hafif yakın olsan nasıl yemek yiyeceğime bile karışacaklar asla hoşlanmam birisinin bir şey demesinden zaten en iyisi kaçmak onlardan

amann ne üzülüyorsunuz ne takiyorsunuz
benim kizda ben disari cikinca son zamanlarda arkamdan kusana kadar aglamaya basladi mutfaga gitsem pesimden gelip ordamiyim diye kontrol ediyor
gecen gorumcem diyorki ay bu cocuk cok yalniz kalmis hemde cok yalniz kalmis,
bende dogrudur olabilir 26 aylik cocugu evde tek basina birakip alemlere falan akiyoruz ondan oyle yapiyo vallahi helal olsun kiz sana ordinaryus profesor cok uzman cocuk gelisimci hemende nasil anladin dedim
salak salak suratima bakti
takacak kulp ararken beynini devre disi birakiyosun haberin olsun dedim hic bisey diyemedi
ver cevabini oturt yerine oylesini bidaha yapamasin

Dün görümcemdeydik ve böyle bir mesele geçti aramızda. Bana sürekli '' Ayy aç kuzucuk ya ben kıyamıyorum kızlarıma verirdim bir şeyler Ayyy aç yaa yazık ama" vs gibi şeyler söyledi. Her defasında uyardım ve o dinlemedi o kadar sinirliyim ki. Doğrusunu mu yapıyorum diye sormak için açmadım aslında o kadar sinirliyim ki birilerine anlatmam lazımdı artık. Beslenmeye gelince kızım 3 öğün besleniyor. Kahvaltı öğle yemeği ve akşam yemeği. Aralarda meyve ve badem ceviz kuru inzir hurma vs yiyor. Görümcem buna aç kalmak diyor Ayyy hiçbir şey yemiyormuş. Mesela dün 7 de onlarda yemek yenecekti fakat gecikti bende 7nde yemek yediği için kızım yedirdim ve bana dönüp "" aaaa bak hepsini yemiş neden çünkü aç aaaayy yazık " dedi sanki işkence yapıyormuşum gibi hepsini yedi dediği de şu biraz çorba birkaç yudum köfte ya anlam veremiyorum neden insanlar bu kadar karışıyor moral bozuyor ki ben her şeye zaten takılan birisiyim. Onlarla normalde görüşen birisi değildim kızımda çok karıştıkları için aramız bozuldu o zamanlarda şimdi hadi hala sevgisi kuzen sevgisi vs yaşasın kızım diye ses etmiyorum ama sıkıldım ben ya çok sıkıldım her defasında onlara hak vermemi beklemelerinden sıkıldım.
Bence de çocuklar için 3 öğün az, o yüzden haklı olabilir gibi geldi bana.
Benim kızım 2,5 yaşında
8:30 kahvaltı yapıyor
11:30 öğle yemeği yiyor
14:00 ikindi kahvaltısı yapıyor
17:00 çorba içiyor
19:30 akşam yemeği yiyor

Akşam yemeğine kadar ki tüm düzen kresde olan, yani tüm çocuklar bu şekilde. Öğretmeni de tüm yemeklerini güzel yediğini söylüyor. Bu durumda çocuğunuz gerçekten aralarda acıkıyor olabilir mi?
Ayrıca her gün gönderdiğim 2 çeşit meyvesini yiyor. Kuruyemiş de yiyor.
Kızımın düzenini farkı analiz edebilmeniz adına yazdım. Koca kreşin öğrencileri de bu düzende yiyor.
Bence çevrenize kulak vermelisiniz naçizane tavsiyem.

Siz , ben çok çeşit yapamıyorum çünkü yemekle uğraşırsam çocuğumun vaktinden çalarım, diye konu açmıştınız.

Eğer burada yazdıklarınızı çevrenizdekilerede söylüyorsanız görümcenizin bunları söylemesi normal.

He canım he çin iskencesi yapıyorum kendi doğurdum yavruya eziyet çektiriyorum aç bırakarak benim çocuğumu benden çok düsünüyon masallah halasııı derdim iki de gülerdim

amann ne üzülüyorsunuz ne takiyorsunuz
benim kizda ben disari cikinca son zamanlarda arkamdan kusana kadar aglamaya basladi mutfaga gitsem pesimden gelip ordamiyim diye kontrol ediyor
gecen gorumcem diyorki ay bu cocuk cok yalniz kalmis hemde cok yalniz kalmis,
bende dogrudur olabilir 26 aylik cocugu evde tek basina birakip alemlere falan akiyoruz ondan oyle yapiyo vallahi helal olsun kiz sana ordinaryus profesor cok uzman cocuk gelisimci hemende nasil anladin dedim
salak salak suratima bakti
takacak kulp ararken beynini devre disi birakiyosun haberin olsun dedim hic bisey diyemedi
ver cevabini oturt yerine oylesini bidaha yapamasin
Aslında üzülmek değilde çok kızdım o gün başka şeylerde oldu öyle olunca bunu sık sık söyleyince kötü oldum uyardım cevapta verdim ama o hala devam etti söylemeye. Bir dahakine söyleyeceğim

Bence de çocuklar için 3 öğün az, o yüzden haklı olabilir gibi geldi bana.
Benim kızım 2,5 yaşında
8:30 kahvaltı yapıyor
11:30 öğle yemeği yiyor
14:00 ikindi kahvaltısı yapıyor
17:00 çorba içiyor
19:30 akşam yemeği yiyor

Akşam yemeğine kadar ki tüm düzen kresde olan, yani tüm çocuklar bu şekilde. Öğretmeni de tüm yemeklerini güzel yediğini söylüyor. Bu durumda çocuğunuz gerçekten aralarda acıkıyor olabilir mi?
Ayrıca her gün gönderdiğim 2 çeşit meyvesini yiyor. Kuruyemiş de yiyor.
Kızımın düzenini farkı analiz edebilmeniz adına yazdım. Koca kreşin öğrencileri de bu düzende yiyor.
Bence çevrenize kulak vermelisiniz naçizane tavsiyem.
Kızım sık ve az yerdi ama böyle olunca bir süre sonra hiç yememeye başladı. Mesela 5 te birkeç bir şeyler yese tıkıyor kızımı zaten yemek yemeyi seven bir bebek değil böyle yiyince sağlıklı birçok yiyeceği yemiyor ama bu düzende sorun yok

Siz , ben çok çeşit yapamıyorum çünkü yemekle uğraşırsam çocuğumun vaktinden çalarım, diye konu açmıştınız.

Eğer burada yazdıklarınızı çevrenizdekilerede söylüyorsanız görümcenizin bunları söylemesi normal.
Tabiki görümcem bunları bilmiyor zaten o konudan sonra belli bir düzen oturdu evde birçok yemeği çeşitle yapıyırum yardım alarak ama bunları zaten eşimin ailesi bilmiyor

He canım he çin iskencesi yapıyorum kendi doğurdum yavruya eziyet çektiriyorum aç bırakarak benim çocuğumu benden çok düsünüyon masallah halasııı derdim iki de gülerdim
Karşıdan gelecek cevaba çok güvenmedim ondan birazda demedim ama bundan sonraki ilk cümlesinde söyleyeceğim

Bu güne kadar çok cevap vermedim verdiklerimde de arkamdan konuşmuşlar dün onunda itiraf etti zaten oradan da kızdım hatta eşime bile söylemişler bana kızıp kızıp Allahtan aklı başında bir adam da dolmamış bana

Bu insanlar ne kadar kötü ya aklım almıyor. Sen her istediğini söyle cevabıni veriyor diye kötü an. Pislikler..

Eşimin ailesinden de hiç bir kötülüğüm kötü sözüm olmadığı halde dedikodumun yapıldığını açık etti bir kuzen.
Ben başka bir gelinle konuşurken atlayıp laf sokmaya kalkıp geri kaçtı. Ben üstüne gidip deşince geri adım attı. Sonradan düşününce farkettim ki kendi kıskançlığından sebepmiş.

Bu insanlar ne kadar kötü ya aklım almıyor. Sen her istediğini söyle cevabıni veriyor diye kötü an. Pislikler..

Eşimin ailesinden de hiç bir kötülüğüm kötü sözüm olmadığı halde dedikodumun yapıldığını açık etti bir kuzen.
Ben başka bir gelinle konuşurken atlayıp laf sokmaya kalkıp geri kaçtı. Ben üstüne gidip deşince geri adım attı. Sonradan düşününce farkettim ki kendi kıskançlığından sebepmiş.
Aslında bu nokta bence sebep kıskançlık. Biz ne kadar iyi olursak olalım onda olmayan veya onu mutsuz eden şey dedikodu yapmaya arkandan konuşmaya itiyor. Bana görümcem o gün mesela diyor ki se kötü şeyler yaşamadın mesela ben 3 çocukla ütü yemek temizlik her şeyi yapmak zorunda kaldım ama sen öyle değilsin kardeşim bunlara takılmıyor ses etmiyor sen rahatsız hep böyleydim kıymetini bil" mesela bunu durduk yere söylüyor ne gerek var ki eşim ol ası gerekeni yapıyor asıl sorun onun eşinde mesela benim çevremde çoğu arkadaşımın eşi yardım eder çünkü eşimde onlarda hizmetçi değil eş aldılar ama o hizmetçi evde bunu bile kıskanıyor kabullenmiş hayatını farklı gelen hakkında konuşuyor konuşuyor

Aman takılmayın yahu. "aç bu çocuk aç" cümlesi dilimize yerleşmiş bir kalıp oldu artık :) her anne bunu duymuştur, duymaya devam ediyordur. Bunun bir de "üşüyor/üşümüş bu çocuk" "sırtı terlemiş" "elleri buz gibi üşüyor mu" "uykusu var sanki" versiyonları var. Hatta kendini çok rahat ifade eden, üşüdüğünde ve acıktığında söyleyebilen evladım bile hala bu laflara maruz kalıyor. İstiyorlar ki, acıkmadan yemek yesin, üşümeden on kat giysin. Bünyesi hiçbir yoksunluğu yaşamasın hemen önlem alınsın. Çünkü öyle.

Ben insanı zıvanadan çıkaracak ölçüde sakin bir zatım. Kayınvalidem ve görümcem bu ve buna benzer cümleleri söyleyince adeta sağır gibi duymuyorum. Duvara konuşuyorlar. Israrla sormaya devam ettiklerinde ise gülerek "özellikle aç bırakıyorum. Keyif alıyorum aç kalınca" ya da "iyice üşüsün damarları büzüşsün istiyorum anlıyor musun" diyorum. Sinirle gerilen damarlarını görüp sakince kaldığım yerden devam ediyorum ahsjsjs. Biliyorum gıcık bir insanım ama "sana ne la" deyip ortamı germek yerine bu daha iyi oluyor. Onlar geriliyor, ben sakin kalıyorum. Tavsiye ederim. Gıcıklık iyidir.

Aman takılmayın yahu. "aç bu çocuk aç" cümlesi dilimize yerleşmiş bir kalıp oldu artık :) her anne bunu duymuştur, duymaya devam ediyordur. Bunun bir de "üşüyor/üşümüş bu çocuk" "sırtı terlemiş" "elleri buz gibi üşüyor mu" "uykusu var sanki" versiyonları var. Hatta kendini çok rahat ifade eden, üşüdüğünde ve acıktığında söyleyebilen evladım bile hala bu laflara maruz kalıyor. İstiyorlar ki, acıkmadan yemek yesin, üşümeden on kat giysin. Bünyesi hiçbir yoksunluğu yaşamasın hemen önlem alınsın. Çünkü öyle.

Ben insanı zıvanadan çıkaracak ölçüde sakin bir zatım. Kayınvalidem ve görümcem bu ve buna benzer cümleleri söyleyince adeta sağır gibi duymuyorum. Duvara konuşuyorlar. Israrla sormaya devam ettiklerinde ise gülerek "özellikle aç bırakıyorum. Keyif alıyorum aç kalınca" ya da "iyice üşüsün damarları büzüşsün istiyorum anlıyor musun" diyorum. Sinirle gerilen damarlarını görüp sakince kaldığım yerden devam ediyorum ahsjsjs. Biliyorum gıcık bir insanım ama "sana ne la" deyip ortamı germek yerine bu daha iyi oluyor. Onlar geriliyor, ben sakin kalıyorum. Tavsiye ederim. Gıcıklık iyidir.
Ama bu çok iyi 😂🤣🤣 bu sırt terleme durumu bizde de var ya hep söylerler hatta bugün eşim kv kişisine götürdü büyük kızımı bir geldi sırtında çember 😂 bu ne dedim eşime terledi annem koydu dedi güldüm uzun uzun baktım şaşırdım dondum kaldım🤣😂 çok garipler ya birde her şeyin doğrusunu yaptığını düşünüyorlar ya ona sinir oluyorum

Ama bu çok iyi 😂🤣🤣 bu sırt terleme durumu bizde de var ya hep söylerler hatta bugün eşim kv kişisine götürdü büyük kızımı bir geldi sırtında çember 😂 bu ne dedim eşime terledi annem koydu dedi güldüm uzun uzun baktım şaşırdım dondum kaldım🤣😂 çok garipler ya birde her şeyin doğrusunu yaptığını düşünüyorlar ya ona sinir oluyorum

Aman yapsınlar boşver. Benimki de sırtına bir şeyler koyuyor sürekli. Allahtan benim yavru tam bir kaplan olduğu için "bez koyma diyorum sana" diye tersliyor, "dokunmanı istemiyorum, izin vermiyorum" diyor ahsjsjjs. Benim müdahale etmeme gerek kalmıyor. Her hastalığın tek teşhisi var mesela. "üşütmüş bu çocuk" dünyadaki tüm hastalıklar hep üşütmekten. Bir de "cereyanda kalmış" var, onu da çok seviyorum ahsjsjjs. Efendime söyleyeyim yalın ayakla fayansa basınca da mesela çocuğu olmayabilir. Pipisi falan hep zarar görür.

Eğlenmeye çalışın yahu. Her şeye sinirlenmeyin canınıza yazık. Geçen beraber haber izliyoruz valide ile. Corona virüs haberi var ekranda. "anne bunlar hep üşütmüşler işte, cereyanda kalmışlar" dedim. "dalga mı geçiyorsun benle" dedi ki ne münasebet canım ajwjsjke.

Back
X