Aman takılmayın yahu. "aç bu çocuk aç" cümlesi dilimize yerleşmiş bir kalıp oldu artık :) her anne bunu duymuştur, duymaya devam ediyordur. Bunun bir de "üşüyor/üşümüş bu çocuk" "sırtı terlemiş" "elleri buz gibi üşüyor mu" "uykusu var sanki" versiyonları var. Hatta kendini çok rahat ifade eden, üşüdüğünde ve acıktığında söyleyebilen evladım bile hala bu laflara maruz kalıyor. İstiyorlar ki, acıkmadan yemek yesin, üşümeden on kat giysin. Bünyesi hiçbir yoksunluğu yaşamasın hemen önlem alınsın. Çünkü öyle.
Ben insanı zıvanadan çıkaracak ölçüde sakin bir zatım. Kayınvalidem ve görümcem bu ve buna benzer cümleleri söyleyince adeta sağır gibi duymuyorum. Duvara konuşuyorlar. Israrla sormaya devam ettiklerinde ise gülerek "özellikle aç bırakıyorum. Keyif alıyorum aç kalınca" ya da "iyice üşüsün damarları büzüşsün istiyorum anlıyor musun" diyorum. Sinirle gerilen damarlarını görüp sakince kaldığım yerden devam ediyorum ahsjsjs. Biliyorum gıcık bir insanım ama "sana ne la" deyip ortamı germek yerine bu daha iyi oluyor. Onlar geriliyor, ben sakin kalıyorum. Tavsiye ederim. Gıcıklık iyidir.