acaba cimri birisi miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
He oyle mi sanırım bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorum 😂 Kendi isteğiniz ile vejetaryen oldunuz galiba😁
😁 5 yaşımdan beri vejetaryenim, et tavuk çok severken birden yediğim şeylerin inek ve tavuk olduğunu öğrendim. Hayvanların kesilip bizim için yiyecek olmasına çok üzülmüştüm birdaha asla yemedim

eşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.
Hayat pahalı eviniz de kira ise anca yeter 5.000 zaten.Dar gelirli bir aileden geliyorsanız o yüzden size bazı harcamalar lüx geliyor olabilir .Zaten kira ve faturaları cıkarınca 3000 gibi bir şey kalır ortalama iki kişinin mutfak ve hijen malzemeleri de aylık o kadar tutar zaten.Markete haftada bir gidiyorum her gidişimde ortalama 300 lira gidiyor .Bunun içinde kasap falan yok ve ben tek başıma yaşıyorum

Ahh 2 gün önce eşimle tekrar sağlıklı beslenme karari aldık kiyafetlerimiz üzerimize tam gelince 🥺 dondurmalar, börekler buzluğumdan bana bakıyor. Bi süreliğine muhteşem kahvaltılara veda ettik inşallah yakın zamanda veririz kiloları 😁
Bende kendi kendime karar aldım haftaya başlayacağım diye emzirme döneminde çok aldım bende 😒
İnşallah yaparız 🙏

Siz benimle markete gitseniz şoka girersiniz sanırım . Konunuzu okuyunca kendimi aşırı müsrif hissettim ☺️ Keşke hayat bu kadar pahalı olmasa da istediğimizi yiyip içip maaşımızdan para da arttırabilsek ama maalesef bu gün 1 kg domatese 8tl verdim o yüzden marketten 200 TL ile çıkmak baya baya iyi bence

5 binlira cok bir para degil kismak istiyorsaniz baska yerlerden kisin mesela elektiriği nasil daha harcarim suyu nasil daha az harcarim gibi kasar ve sucuk lüks degil.Market kiyaslamalari yapin nerde daha ucuzu var diye.Aylik 2000 lira kenara zor koyulur.

Siz evdesiniz haftada iki dışarıdan yemek

Ne söylüyorsunuz ne kadar tutuyor

Kaşardan pahalıdır

Haftada bir siz yapın yemek oradan tasarruf edin yani dışarı yemeğinin alternatifi var

Kaşar ya da sucuktan koşacağınıza ondan kısın

Lahmacun da yaptık pide de hamburger de kumpir de döner dışındakiler oluyor evde

Siz evdesiniz haftada iki dışarıdan yemek

Ne söylüyorsunuz ne kadar tutuyor

Kaşardan pahalıdır

Haftada bir siz yapın yemek oradan tasarruf edin yani dışarı yemeğinin alternatifi var

Kaşar ya da sucuktan koşacağınıza ondan kısın

Lahmacun da yaptık pide de hamburger de kumpir de döner dışındakiler oluyor evde
Katılıyorum.
Pandemiden önce arada dışarda yediğimiz olurdu.
Geçen yıl Mart’tan bu yana sanırım iki ya da üç defa gittik lokantaya.
Arada komşu esnafa destek olmak için (apartmanımızın altında pastane ve pideci var) ufak tefek sipariş veriyoruz veya alışveriş yapıyoruz.
Hem sağlık hem de bütçe için evde yapıp yemek en doğrusu.

Katılıyorum.
Pandemiden önce arada dışarda yediğimiz olurdu.
Geçen yıl Mart’tan bu yana sanırım iki ya da üç defa gittik lokantaya.
Arada komşu esnafa destek olmak için (apartmanımızın altında pastane ve pideci var) ufak tefek sipariş veriyoruz veya alışveriş yapıyoruz.
Hem sağlık hem de bütçe için evde yapıp yemek en doğrusu.

bir yandan da alışkanlıklarımız var tabi.. elbette şartlara uyum sağlanıyor.
ben en başta nereden bulaşır bilinmiyor diye dışarıdan hiç söylemedim. ama sonra bilgilendikçe ayda 1-2, hem de esnafa destek için kebap vs söylüyorum.
bence mesela, hele de hakkı verilip yapılacaksa evde pizza yapmak daha maliyetli.

Cimri değil cimri ötesisiniz !

Daha 2 ay önce gıda ve deterjan aylık toplam 1300-1500 tutuyor yazmışsınız . Sadece gıda bile olsa açlık sınırı 1500 . Kaşara sucuğa çok da para harcamıyor yani eşiniz . Öyle olsa aylık ( deterjan dahil ) 1300-1500 tutmaZdı . Bir psikoloğa gidin bence hiç normal değil bu durum. Yarın çocuk olursa cimrilikten onun da yediğinden kısarsınız
kişiye göre değişiyor ya benim eşim bazen mesaiye kalıyor, akşamları yemeğini yiyor, hiç kendime yemek yapmıyorum yumurta kırıp yerim 😁 bizimde 1300-1500 mutfak ve diğer market alışveriş

Çocuğunuz yoksa, kirada da değilseniz bence de biraz kenarda para kalıyor olması lazım. Fatura ve dışardan yemeğe bin lira gitse 4bin market alışverişi 2 kişi için fazla yani. Başka ödemenizin olmadığını anlıyorum yazdıklarınızdan.

Cimri değil cimri ötesisiniz !

Daha 2 ay önce gıda ve deterjan aylık toplam 1300-1500 tutuyor yazmışsınız . Sadece gıda bile olsa açlık sınırı 1500 . Kaşara sucuğa çok da para harcamıyor yani eşiniz . Öyle olsa aylık ( deterjan dahil ) 1300-1500 tutmaZdı . Bir psikoloğa gidin bence hiç normal değil bu durum. Yarın çocuk olursa cimrilikten onun da yediğinden kısarsınız
Komiser Kolombo da kimmiş?

bir yemek bir de doğalgaza verdiğim paraya acımam. eğer canımın çektiğini yiyemiyorsam ve soğukta totom donuyorsa çalışmamın ne anlamı var ?
sorunuzun yanıtı, bence cimrisiniz.
kaşarla sucuğun hesabını yapıp tek maaşla 2 bin tl kenara koymayı istemek bence cimriliktir.
Kesinlikle aynı düşünüyoruz..izmir’de yaşıyorum zaten 4-5 ay fazla geliyor doğalgaz..hasta olup doktora vereceğime sıcacık oturuyorum..gıda içinde felsefem bu boğazımdan asla kısmam,yenilen içilene asla acımam..bu zamanda tek lüksümüz bu kaldı zaten yiyemeyeceksem neden çalışayım?

eşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.
Kız üç kuruşluk market keyfine de karışılmaz sanki her akşam kebapçıda adam. Sucuk ve kaşar gereksiz geliyor ne ya. Ay gece gece sinir oldum ha

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X