acaba cimri birisi miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ah ah benim de...böyle böyle 1 senede 15 kilo alınca baktım olmayacak 2 ay önce gidip tüp mide ameliyatı oldum😔 evet zayıflıyorum mutluyum ama yemek güzel şey ya,özlüyorum o günleri😭
Valla ben ozlemiyorum 2,5 sene oldu yemek yerken asla hala birsey içmem sende bu kurali sakin bozma kahvaltida bile çay içmem ;)

Aha konu sahibi sen ve esin tup mide yaptırin yiyemezsiniz zaten hatya direk aldırın mideyi 🤣

Belki "kaşar" konu sahibine olumsuz şeyleri çağrıştırıyordur?:110:
Sucuğa hiç girmiyorum zaten
Yoksa insan bu kadar takar mı kaşardı sucuktu diye.
Kaşarla sucuk işte atla deve değil ya. Yoksa eski kaşar mı? Bak o biraz pahalı, eski kaşarsa haklısın konu sahibi, eşin çok müsrif. Ama hiç kimsenin eşi benimki kadar müsrif olamaz bak, evde 2 çeşit yemek varken dışardan söylüyor. Neymiş 2 gün üst üste aynı yemeği yiyemezmiş haspam. Sorsan ben cimriyim.

eşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.
Yemeklik meyve falanda pahalı artık bir kilo taze fasulye olmuş 20tl nerde bunun nohutu fasulyesi benim eşimde aburcubura harcar bende yıllardır sizin gibi düşünüyordum ama gerçekten yetmiyor birikim yapmak çok zor nerde 2bin kalacak faturalar temizlik malzemeler valla çok zor eşinizin üzerine gitmeyin bence birikim konusunda

Çok birikim yapasınız varsa girin çalışın adamın kazandığını adama çok görmeyin bırakın yesin gariban salam sucuk 🥸
Ben de anlamadım. Kendisi ise girse kendi kazandığını direkt hiç harcamadan biriktirse ayda 2binden fazla olur. Bu kadar her şeye hayır diyen insanın bunu düşünmemesi de ilginç.

eşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.
Adamın biri ölmüş herkes konuşuyormuş nasıl olur çok saglıklı beslenirdi öyle herşeyi yemezdi demişler 5 dk sorma başka Bi cenaze gelmiş onlar konuşuyormuş her önüne geleni yerdi hiç dikkat etmezdi diye kısacası yiyenle yemeyenin arası 5 dk demişler biraz rahat olun yemeyecek ise niye çalışıyor bence gayet normal eşinizin düşüncesi

5bin tl ile önceden 2 bin birikim yapabilirdiniz belki ama şu an her ay 2 bin birikmez bence. hayat çok pahalı. bugün markete gittik, uzun vadeli ürünleri (bakliyat, deterjan vs) ve 2 paket cips dışında bir abur cubur almadığımız halde 300 küsür tuttu. daha makul bir tutar belirleyip onu baştan ayırıp kalanı harcayabilirsiniz. yalnız yemesine içmesine bu kadar karışmasanız mı? sağlıksız şeyleri belki daha iyi alternatiferle değiştirebilirsiniz.

bir de hayat kısa, birikim de güzel ama bu kadar kasmayın kendinizi be.

kasar gereksiz mi.. maddi durum olmaz anlarım da. peynir en temel kahvaltılık.
sucuk ise maddi durum varsa özellikle hafta sonu kahvalti masasının vazgeçilmezi
arada dışardan yemek de modern hayatin bi getirisi. hem bi yemek yapmaya ara verme hem de bikiyoruz ev yemeğinden de. bi degisiklik yani.
maddi imkan varsa neden asgari düzeyde yaşansın ki.. tabiki birikim iyi birsey de.. asgari de yasamak yerine bir tik üstünde yasayabilirsiniz..hayat kısa..

Benim eşime yemekten kısacağız desem, ertesi gün bavulunu toplar.
bazıları yemek için yaşar, bazıları yaşamak için yer. Eşim ilk gruptan. Zaten pandemide sosyal aktivitemiz sıfıra indi. Hele ki mevzu “Sucuk” ise. İnatlaşmaya hiç gerek yok, kaybederim 😀
Ay biz karı koca böyleyiz. Yemek için ölürüz. Sucuk ve peynir benim de kırmızı çizgim. Düşününce yemek yemek benim kırmızı çizgim😂

Benim eşime yemekten kısacağız desem, ertesi gün bavulunu toplar.
bazıları yemek için yaşar, bazıları yaşamak için yer. Eşim ilk gruptan. Zaten pandemide sosyal aktivitemiz sıfıra indi. Hele ki mevzu “Sucuk” ise. İnatlaşmaya hiç gerek yok, kaybederim 😀

peynir de benim kırmızı çizgim. bir ömür kahvaltı yaparak yaşayabilirim.
biz pandemide abur cubura dadandık, kısmaya niyetleniyoruz sık sık, aynaya bakınca gerekliliği anlaşılıyor.:KK14: maksimum iki gün sonra "amaaaaan yalan dünyaaaa" modu :rapci:

Yemek benim de kırmızı cizgim hergun mutlaka markete gönderirim esimi ah ah o kadar seviyorum ki surekli yiyebilirim...iste yesem yesem de zayiflqsam keske..Cok kilo aldım mecbur diyet yapıyorum ama o da daha pahalıya geliyor 😂😂 sucuk ve kasar ise evde bitmeden alınan seyler.luks degil ki temel gıda bana göre..

Havyar karides vs almiyormus ki anacım adam sucuk kaşar da yesin yani🤣

Burcunuz koç mu? Tanıdığım bütün koçlar gayet cömert insanlar ve aslında güzel yaşıyor, lükslerinden ödün vermiyorlar ama böyle başka insanların temel ihtiyaç sayacağı konularda hafif bir cimrilikleri var. Asıl tasarruf kalemleri gıda, ulaşım gibi temel ihtiyaçlar oluyor yani.

Nee en az 2bin arttırmalı mısınız? Market fiyatlarından hayat pahalılığından haberiniz yok herhalde yağı, tereyağını gözünüz kapalı alıyorsunuz herhalde başka açıklaması yok çünkü. Hadi sucuk sosis sağlıksız kaşarın nesi var? Miss gibi peynir, olmazsa olur diyorsunuz yok artık, gerçekten sizin gibi bir eşim olsun istemezdim. En güzel zamanlarınızı boğazınızdan kısarak geçirmeye çalışmanız çok saçma. Ee madem bu kadar rahatsızsanız siz çalışın maaşınızı biriktirin, adamda kendi maaşını dilediği gibi evine harcasın. Kusura bakmayın hem evde oturup hemde çalışan insanın maaşıyla ne aldığına (gereksiz ise tabiki karışılabilir) karışmak çok tezat. Adam ter döküp o maaşı kazanıyor bırakın biraz kaşar biraz sucuk yesin.

Nee en az 2bin arttırmalı mısınız? Market fiyatlarından hayat pahalılığından haberiniz yok herhalde yağı, tereyağını gözünüz kapalı alıyorsunuz herhalde başka açıklaması yok çünkü. Hadi sucuk sosis sağlıksız kaşarın nesi var? Miss gibi peynir, olmazsa olur diyorsunuz yok artık, gerçekten sizin gibi bir eşim olsun istemezdim. En güzel zamanlarınızı boğazınızdan kısarak geçirmeye çalışmanız çok saçma. Ee madem bu kadar rahatsızsanız siz çalışın maaşınızı biriktirin, adamda kendi maaşını dilediği gibi evine harcasın. Kusura bakmayın hem evde oturup hemde çalışan insanın maaşıyla ne aldığına (gereksiz ise tabiki karışılabilir) karışmak çok tezat. Adam ter döküp o maaşı kazanıyor bırakın biraz kaşar biraz sucuk yesin.
evdede yeme ıcme vakıt gecmıyor..zaten kılo almamak ıcın dıkkat edıyorum..ama cocukda sureklı bızım gıbı yıyemez
konu sahıbı cocuk sahıbı olunca yandı..

Tek maaşla geçinen bir evde her ay 2bin kenara ayırma fikrini kim nasıl neden aşıladı size de bu eziyeti kendinize ve eşinize yapıyorsunuz. Hayat pahalılığından bihaber olamazsınız dimi. Ayrıca sabahtan akşama kadar çalışan birisi olarak maaşımı (gereksiz harcamalar hariç) dilediğim gibi yemeye içmeye veremeyecek ve eşimden de bu konuda laf duyacaksam, buyur sen çalış o zaman kendi paranı kendin biriktir beni de bir sal derim kusura bakmayın

Havyar filan desen neyse dicem de sucuk kaşar nedir ya. Bunlar lüks değilki zeytin peynir gibi gayet sıradan alınabilir şeyler. Sucuktan kaşardan vazgeçip ne kadar kar elde etmeyi umuyorsunuz. Yemekten hoşlandığı ve bütçeyi zorlamayan şeylerde adamı kısıtlamak çok mantıksız.
Herkesin tutumlu gitmek zorunda olduğu zamanlar olur. Lüfer almazsında hamsi alırsın,pirzola almazsında kıyma alırsın,gravyer almazsında çeçil alırsın eyvallah.ama bukadarıda çok fazla yani
Yiyeceğimden içeceğimden kısıpta ev sahibi olsam nolur olmasam nolur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X