Acaba dolandırıcı mı bunlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gururu bir kenara bırakmanın vakti gelmiş, evinizin kirası ne kadardır daha uygun 1+1 bir daire ya da daha uygun bir semte gitme imkanınız yok mu?
Eşiniz ek iş bulmayı deniyor mu, normal işlerinizin yanında haftasonları akşamları vs günü birlik işler de yapabilirsiniz borcunuzu bitirene kadar.
Borç buldunuz tefeciden veya bankadan diyelim, o borcu nasıl kapatacaksınız? sırasıyla ödendiğinde ikiniz el ele verip yavaş yavaş kapatırsınız borçları. dediğim gibi bankalarla temasa geçin, borçları kendinize uygun bir şekilde yapılandırın. yaşam şartlarınızı minimuma düşürün. insan azimli olunca ödenmeyecek borç olmaz, ama borçla da borç kapatılmaz.

bu tip insanlara elini veren kolunu kaptırır bence hiç ama hiç bulaşma.

Şirketine git madem tek biryere borçlanmak istiyorsun tüm bankaya olan borçlarını şirketinden para alarak kapat. Aynı gün tekrar şirketinden aldığın kadar para çekip bankadan ödersin başka yolu yok. Pardon ama eşin iş buldu mu. Sen niye düşünüyorsun sadece borçları.

En iyi yapacagın bu canım şirketin olmazsa başka birinden bir para bulacaksın önce banka borçlarını ödeyip tekrar kredi çekip o kişiye vereceksin ve tek bir borcun olacak.

İnsan eşine dostuna güvenmez sen elin adamlarına nasıl güvendin de tcni falan verdin hayret.

eski konularınızı bilmiyorum bu yüzden bu konu üzerinden yorum yapıyorum.

bütün borçlar sizin adınızaymış.bununda altına siz girmeyin bir zahmet eşiniz girsin.kendinizi bu kadar hırpalamayın.icra işleri falan o kadar kolay değil.bir sürü prosüdürü var.

söylediklerimi yanlış anlamayın lütfen.baştanda belirttiğim gibi eski konunuzu bilmiyorum ya da hatırlamıyorum.eğer benim eşim yapacağım şey için mantıklı yada mantıksız diye sadece yorum yapıyorsa kimse kusura bakmasın kılımı bile kıpırdatmam.benim eşyam gidicekse onunda gidicek.

belki biraz sert bir yorum oldu ama gerçekten çok üzüldüm yazdıklarınıza.umarım kısa zamanda çıkış yolu bulursunuz.

Çaresizlik başa bela.Aynı sıkıntılar bende de var.Ama bu dediğiniz bana da dolandırıcılık gibi geldi.Hatta gibisi fazla.Önce para falan istemesi.Vala ben de düşündüm tefeci falan ama onlarda teminat ister teminat da yokki...

eşimin düzenli bir işi olmadığı için bu kadar borç batağına saplandık zaten. bir de üstüne içki problemi vardı.
şimdilik herşey düzelmiş görünüyor. bu son şansı zaten.
şu an çalışıyor kendi sektöründe değil ama çalışıyor en azından evin giderlerini karşılayacak parayı kazanıyor. yeme içme falan ödüyor.
15-20 günde hafta içi bir gün izin yapıyor. yevmiyeli çalışıyor çünkü. sabah 7de gidiyor akşam 9da anca geliyor. o saatten sonra sadece taksi şoförlüğü bulduk ama onuda ben tereddüt ettim. gece yalnız kalmak benim için çok zor.
çok nezih bir yerde yaşamıyorum çünkü.

zaten standartların altında bir hayat yaşıyoruz.
ev kiramız 650 tl. pahalı bir semtte oturmuyoruz. ama merkezi ikimizinde işe gitmesi için yani yol parası için evin yerini değiştiremem. zaten taşınmakta nerden baksan 3-4 bin tl masraf.

banka avukatları henüz aramadı. ama bir kart için 1 kere yasal yazı geldi ödeyemedim sonra aradılar tekrar yasal takip için yazı geleceğini söylediler.
bir bankanın kartı ve kredisi için yapılandırma için görüştüm ama ilk taksidi ödeyecek para yok şu an.
en azından bir miktar para olsa geçmiş kredi borçlarımı ödeyebilsem yapılandırma işlemi daha kolay olacak.

o kadar çaresizim ki elimden birşey gelmiyor düşnüyorum düşünüyorum içinden çıkamıyorum.
iyiki burası var da biraz yazıp içimi döküyorum. hepinize çok teşekkür ederim.

eve hacze gelirler ama eşyanı kaldıramazlar artık evden eşya haczedilmiyor kalktı o konuda müsterih ol. kimseye masraf falan yollama, banka avukatlarıyla görüşmelisin bence ve ailene borçlanmalısın bankaya falan borçalanacağına. kendi ailen sonuçta gurur yapmana gerek yok.

Aklıma geldi hangi bankaydı hatırlayamıyorum da reklamını yapıyordu bir ara diğer bankadaki borçları kapatıp kaç bankada ise sadece borcu kendi bünyesine alacağını söylüyordu.Bankalardan bu konuda da bilgi alabilirsin

Eşimi taksiciliğe göndermem demişsin fakat taksicilikte iyi bi gelir elde edebilirdi.Çokmu tekinsiz yaşadığın yer kapını kilitledikten sonra rahat edemezmisin

Sizin görüştüğünüz kişiler büyük ihtimalle tefeci şimdilerde bu moda yalandan bir şirket ismi küçük bir ofis ve ağlarına düşmesi için bekledikleri çaresiz insanlar keşke tc no falan vermeseydiniz..Gazeteler televizyonlar bangır bangır şu dolandırıcı bu tefeci yakalandı diyip dururken sizinki büyük cesaret

Çok zor durumdasınız, bunu anlayabiliyorum. Çaresizlik insanlara değişik şeyler yaptırıyor.
Çalıştığım bakanlığın bu gibi tefecilerle ilgili raporları var. Çoğunu ağzım bir karış açık okuyorum. Akla hayale gelmeyen dolandırıcılıklar yapılıyor.
İnşallah ödediğiniz masraf parasıyla kurtulursunuz, birde bunlara yakanızı kaptırmak var ki, Allah korusun borçlu olduğunuz günleri arar hale gelirsiniz.
Umarım dolandırılmamışsınızdır.

tefeciye mi bulaşmak sizin derdiniz

icralık olun haciz gelsin yine de yasal olmayan şeylere bulaşmayın

yasal yol banka banka dışından her türlü şey tehlikeli.

bi tanıdığım tefeci yüzünden intihar etti

yapmayın.

yaşınız 18 galiba

imzayı atmadığınız sürece boşanmazsınız merak etmeyin

bu kadar korkunuz var ama cesaretiniz saçma yollar üzerine

smmm iseniz bilmeniz gerek maaşınızın sadece 4/1'ni tek bir alacaklı haczedebilir.
tefeci yerine bankaya borclanın. eve haciz gelemez arkadaşlar yazmıs. hayatınızı idame ettireceğiniz eşyalar haczedilemez.
neyse. maaşınızın 4/1 hacze gider diğerleri sıraya girer.
o arada kalan parayı toparlar sıraya girmiş olanla pazarlık yaparsınız.
siciliniz kirlenir ama ne idüğü belirsiz insanlardan iyidir.

Geçmiş olsun. Kredi çekmek akıl kârı değil. Neyse bir daha hata yapmazsınız.

canım cok zor bir durum ama bulasma derim benim babam o tefeciler yüzünden 10 milyon dolar batırdı... Paçayı kurtarıyım derken daha kotu seyler yasayabılırsın bunlar bankaya benzemez .... Yaşadım ve çok iyi biliyorum yinede sen bilirsin... Allah yardımcın olsun

Kesinlikle bulaşmayınız derim..Banka borçlarını bu kadar dert etti iseniz onlara olan borclarınız için bu kadar bile düşünecek vaktiniz zamanınız kalmayabilir daha ciddi sorunlarla uğraşmaktan.
Bir bankacı olarak derim ki; yeniden yapılandırma yollarına başvurunuz.Farzediniz kredi notunuz çok düşük, borclar da sizin üzerinize ise eşinizin de bir kredi notuna baktırın olmadı o çeksin siz de kefil olun. Borçlarınız sadee kredı kartı ise kredı kartı yasal yapılandırma yoluna gidersiniz bunun ıcın kredı notuna gerek yok.
En kötü ihtimal kanuni takipe düştünüz diyelim avukat ve bankanızla gorusup masraflarınıda ustlenıp yıne taksıtlendırırsınız.Çünkü bu tur işlemlerin sonu en kötü böyle diğerlerinin sonunu bilmiyoruz bile.

Arkadasım borcunuz ne kadar bılmıyorum ama kredı kartı lımıtınız varsa taksıtle altın alın derım. Ya da kredı kartınız yokda kullandıgınız bı bankaya basvurun, genelde bankalar her ısteyene gonderıyo kredı kartı. Ama dedıgım gıbı borcunuzu bılmeden konusuyorum

Sakın ama sakın bu ınsanlara para göndermeyin asla. Kredi limitim düşük demişsiniz ama eğer bankayla konusup tüm borclarımı kapatıp tek kredı cekmek ıstıyorum dersenız kredı alabılırsınız. Benim kayınpederım kac kere ıcra tehlıkesı atlattı ama hala kredı alabılıyo. Bankadan tanıdık bulabılırsenız kredı puanınız dusuk olsa bıle kredı alırsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…