Acaba dolandırıcı mı bunlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
borç ikinizin borcu, siz neden böyle bir işin altına giriyorsunuz ki?
eşinizle konuşun, siz bulamadıysanız onun çevresinden birinden isteyin, faiz ödenecekse onlara ödeyin. gurur yapmayın, yakınlarınıza söyleyin bence.
hiç tanımadığınız bilmediğiniz kişilerle böyle işlere girmeyin. faizi de fazla olur, ödeyemezseniz başınıza ne iş geleceğini bilemezsiniz.

kaparo vermenize gerek yok, ille de masraf parası keseceklerse, parayı verirken, o paradan düşerlerdi. sanki resmi bir işlem olacak da onun masrafını mı kesecekler? neyin masrafı?

Son düzenleme:
yağmurdan kaçarken doluya tutulma ALLAH korusun...böyle şeylere girme derim şuan çare arayışındasın haklısın ama bu durum bana normal gelmedi ..inşallah seni zorlamayacak bir yol bulursun

senin yaşadığın şu durumda eşinin olması gerekiyordu nerde görülmüş kocanın borcu olmayacak kadın bütün yükü omuzlarına alıp kaldırmaya çalışacak...

başta çok yanlış yapmışsın bu erkeklere ne kadar verirsen senden daha fazlasını isterler

seni hiç ama hiç düşünmezler, eşin senin yaptığın bu fedakarlıkların hiç birini haketmiyor

olan olmuş artık bundan sonra yeni hatalar yapma

tefeci falan sakın bulaşma bu işlere inan tanıdığım doç.dr. vardı adam tefecilere bulaşmış inan adamı öldürdüler

sakın haaa derim... bankadan icra kağıdı gelir arkadaşlarında dediği gibi maaşını 4/1 haciz koyarlar diğerleride bekler

bence tefeciye bulaşmaktansa maaşına haciz gelsin daha iyi arkadaşımmm.....

Allah sabır versin bol boll çok geçmiş olsun...

dikkat et canım yaaa daha fazla batmayasın....
allah yardım etsin...

günaydın hepinize.

herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim. iyiki varsınız.
aklımı başıma getirdiniz.
normalde ben bu kadar mantıksız biri asla değilim ama diyorum ya çaresizlik o kadar kötü birşey ki insana asla diyeceği şeyleri bile düşündürüyor.

söylediklerinizde çok haklısınız. hiç bulaşmamak en iyisi, eldekinden de olmak var işin ucunda.
eşiniz bunu haketmiyor diyenler de haklı. onun hataları yüzünden bu kadar borç oldu zaten ama artık değişti görünüyor.
şu saatten sonra yapabileceğim en iyi şey biran önce borçları bitirmek.

benim toplamda 5 kredi kartı, 4 kredim var.
kredilerden birinin son taksidi, diğerinin 2 taksidi kaldı.
bugün garantiye olan kredi ve kart borcum için yapılandırma talebinde bulundum, arayacaklar gün içinde.
citynin 2 taksidi vadesi geçti, son taksitlerim onları da birini şimdi diğerini ilerleyen zamanlarda ödeyeceğim inşallah.
2 tane kart için yapılandırma yapmıyorlar. biri yasal takibe giriyormuş zaten.
diğerleriyle de görüşeceğim bugün.
dediğiniz çok doğru en fazla maaşıma haciz gelir. şirketten birkaç kişi duyar ama diğer türlü komple hayatımı karartabilirim.
zaten bankaya maaşımın tamamı da yatmıyor. az kesinti olur kalanıyla diğer yapılandırdıklarımı da öderim.

ek iş bakacağım artık. evden yapabileceğim bir şey olabilir, ya da kurslarda öğretmenlik. mali müşavirim ben belki işe yarar.

bu arada bankacı arkadaşlar özellikle sizden rica ediyorum borç transferi yapılıyor mu ben araştırdım ama bulamadım.
tek bir bankaya borçlanıp tüm borcu onlara ödesem oluyor mu

Öncelikle Allah yardımıcınız olsun arkadaşım borçsuz insan yoktur şu garip dünyada bundan 2 gün önce haberlerde izledim galiba siz izlemediniz kredi kartınızı taksitlendirelim bütün borçlarınızı biz ödeyelim diyen yerlere itibar etmeyin dedi söyleyen uzman web siteleri falan varmış bu kişilerin ara sıra telefonlara mesaj atıyorlarmış bu kişiler dolandırıcı dediler borcumuz kapanacak tek bir yere ödöyecegiz derken aksine daha çok borçlanıyormussunuz lütfen arkadaşım bu tür kişilere itibar etmeyin çaresizlik insana herşeyi yaptırır fakat daha 2 gün önce haberlerde gösterdiler

Çok üzüldüm
Ne yapılabilir ki, herşeyin bir çözümü vardır, allah büyük ne olur sıkılmayın, konuşur bir çözüm buluruz biz

bankalarla örüşüp borlarınızı yeniden yapılandırmayı deneyin... ödeyebileceğiniz tutar kadar yapılandırırsınız.

İyiki vazgeçmişsiniz. İnanın çok pişman olurdunuz böyle birşey yapsaydınız.

Borç transferi oluyor diye duymuştum.. Üstelik faiz indirimi bile talep edilebiliyormuş.
Bir bankaya danışın ve mutlaka hukuki destek alın. Daha çok haklarınızdan haberdar oluyorsunuz.

babamıza bile güvenemeyeceğimiz bir dönemdeyiz. siz hiç tanımadığınız insanlara güvenmek istiyorsunuz. sizi de anlıyorum çaresizlikten başvuruyorsunuz ama başvurmayın bu tarz yollara.
zaten sizde farkındasınız dolandırıcı olabilme ihtimlallerinin.....
başka yollara başvurun, gerekirse evinize haciz gelsin, mahkemelik olun, ama başınıza daha büyük bir felaket gelmemesi için çabalayın.

Şu tefeci işinden vazgeçtiğinize sevindim.Gerisi de gelecektir inş bir müddet sıkıntı çekseniz de sonra rahatlarsınız

Merhaba Arkadaşım,
Çaresizlik insana her şeyi yaptırıyor. Ancak bunlar çözüm değil kendinizi borçtan kurtarmak isterken sizi daha da bataklığa sürükleyebilir. Polisler sürekli bu tür dolandırıcılıklarla ilgili uyarıyor. Benim size tavsiyem bu durumu yetkili yerlere bildirmeniz. Bu kişiler paranızı verse dahi ilerde sizin tc niz ile başka bir işlem yapmayacakları ne malum. Ya da ellerindeki kara parayı aklamak için sizin tc niz ile borcunuzu ödeyip ellerindeki kara paranın bir kısmını yasal hale getirmek istemedikleri ne malum. Bu tarz işlemleri özellikle belli gruplar çok yapıyor ellerindeki parayı yasal hale getirmek adına sizin gibi mağdur olanları bulup hesaplarından parayı geçiriyorlar. Görünürde hem siz hem de karşı taraf bu durumdan zarar görmüyor ama o paranın nereden geldiğini düşünün ve bu işlemi onaylamayın.

Evet, çaresizlik insana herşeyi yaptırıyor ve zaten o pis istismarcıların da amacı bu.
Çaresiz insanların, çaresizliğin verdiği gafletle hareket edip kendilerine yönelmesini
bekliyorlar. Bu adamlar masraf parası diye peşin bir ödeme istediğine göre muhtemelen
sizin peşinatınızı alıp toz olma gibi bir niyetleri var diye düşündüm ben. Ama kaçmazlarsa
da zaten tefecidirler ve siz olur da yine bir taksit kaçırırsanız bankalar gibi olmazlar asla.
Sürekli faiz öderken bulursunuz kendinizi. Bunu çevrenizde tefeciye bulaşma hatasında
bulunmuş biri olsa çok iyi gözlemlerdiniz.

Şu banka reklamındaki teklif iyiydi. Diğer bankalara olan borcunuzu biz kapatalım, siz
bize ödeyin diye birşeydi. Bir de o uygulamayı yapan bankadan bir tanıdık bulursanız
iyi bir sonuç alırsınız gibi geliyor.

Bugüne kadar çektiğinizz kredilerin dosya masraflı olanlarının, dosya masraflarına da
itiraz edebilirsiniz.

Bir de tekinsiz muhitinizde evde tek kalmaktan korkmayı bırakıp karı koca ek iş
yapabilirsiniz. Siz birşeyler düzeldi artık diyorsunuz ama böyle herşeyi tek başınıza
sırtlamaya devam edip, bu tutumunuzdaki ısrarı, inadı sürdürürseniz 'düzen' çok
uzun sürmez ( Allah korusun. ) Sorumluluklarınızı eşit paylaşın. 7-9 çalışıp akşam
2-3 saat bir yerde çalışsa eşiniz bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.

mafya oyunları gibi... bence hiç bulaşma şu dünya şartlarında çok da masum olmayabilir. yakınlarınızı yoklayın ama tanımadık bir adama asla güvenme.

[h=1]Borç kapatılır A.Ş.![/h]
[h=2]Bu şirketlere dikkat, borcunuzdan faydalanıp tuzak kuruyorlar...[/h]AA
Kredi kartı borçlularının içerisinde bulunduğu zorluktan faydalanan, finansal hizmet vermek için hiçbir yasal zemini olmayan şirketler, kart sahiplerine olmadık vaatlerde bulunuyor. Kredi kartı sahiplerinin çaresizliklerinden faydalanan bu şirketler, borca 36 aya kadar taksit yapıyor, talep edilirse kapıya kadar özel kurye bile gönderiyor ama
kendi adreslerini sır gibi saklıyor.

Sayıları hızla artan bu şirketlerin büyük bir kısmı kredi kartı sahiplerine internet üzerinde ulaşıyor. Kredi kartı
sahiplerinin borçlarını kapattıktan sonra üzerine kendi komisyonlarını da ekleyerek, aynı kredi kartına bir ürün satılmış gibi borcu yeniden 12-36 ay arası bir vadeyle taksitlendiriyor. Kredi kartının limitinin borca eklenen komisyon giderini de karşılaması durumunda, limitin üzerindeki farkı elden ödeme yoluyla tahsil edip, geri kalan borcu yine aynı kredi kartına taksitlendiriyor. Kartın limitinin yeterli gelmemesi durumunda da elden ödeme yöntemi devreye giriyor.

Kredi kartı taksitlendirmesi yapan ve ”DH Danışmanlık” adı altında çalışan şirket, internet sitesi üzerinden, 36 aya kadar kart taksitlendirme yapabildiklerini, müşterilerine gerekirse nakit avans da çektirebilecekleri vaadinde bulunuyor. Şirket, 10 bin liranın üstünde meblağlar için özel hizmet sunduklarını belirterek, özel telefon hatlarından kendilerine ulaşılabileceği bilgisini paylaşıyor. Yine bu şirket internet sitesinde, ”Eğer isterseniz çalışanlarımızdan birini adresinize gönderebiliriz” ifadesi yer alıyor.

GT Danışmanlık adı altında faaliyet gösteren başka bir şirket de yine internet sitesi üzerinden, ”Vade farkı tutarı kadar limitiniz olduğu takdirde bir veya daha fazla kredi kartınıza ait borcunuzu taksitlendirebiliriz” vaadiyle kart borçlularına umut dağıtıyor.

Danışmanlık hizmeti verdiği iddiasında da bulunan şirketler, kredi kartı vade farkı için kullanılabilir limiti olmayan kredi kartı sahiplerine de, şu tavsiye bulunuyor:

”Borcu ödenen kredi kartınızın haricinde,yeterli limiti olan başka bir kredi kartınızı veya kartlarınızı da kullanabilirsiniz.”

Kredi kartı sahibinin bu şirketlere yasal durumlarını sormaları ihtimaline karşı borcunu taksitlendirmek için gelen müşteriden herhangi bir resmi belge talepleri de bulunmuyor.

”Kağıt üstünde satış yapılıyor”

GT Danışmanlık’tan ismini vermek istemeyen müşteri temsilcisi, 10 bin liralık bir borcu nasıl taksitledirdiklerini şöyle anlattı:

”10 bin liralık borcunuzu üzerine bin 600 ekleyerek biz ödüyoruz. Daha sonra bunu bir satış yapmışız, bir elektronik mağazasından dizüstü almışsınız gibi, kartınızla anlaşmalı olduğumuz kurumdan taksitle yeniden çekim yapıyoruz. Aslında satılan mal ya da ürün yok.”

Müşteri temsilcilisi, adeta bir banka çalışanı gibi hareket
ederek,”Borçlarınızı şubat ayına erteleyebiliriz” diyor.

İnternette yüzlerce benzeri olan şirketlerden bir diğeri de ”Ankara Finans” adıyla faaliyet gösteriyor. Bütün işlemlerinin yasal olduğunu iddia eden bu şirket de, nedense şirketin adresine internet sitesinde yer vermiyor.

Şirket, ”Tüm işlemler için sizden kredi kartınız, kartlarınız haricinde hiçbir belge istemiyoruz. Senet, gelir belgesi, imza, kefil, yok” tanıtımı ile zor durumda olan kredi kartı sahiplerine çağrıda bulunuyor.

Bu şirketin Ankara yetkilisi de tam ismini vermekten kaçınırken, 10 bin liralık borç için yaptıkları taksitlendirme tekliflerinin şehirden şehire değişiklik gösterdiğini kaydetti. Yetkili, ”Eğer Ankara’da olsaydınız yüzde 12’ye hallederdik ama İstanbul’da oranlar biraz daha fazla, yüzde 15 gibi” dedi.

”Ben sizi İstanbul’da Mecidiyeköy’deki şubemize yönlendireyim” diyen yetkili, adres bilgisi istendiğinde ise sadece İstanbul şubesinin telefon numarasını vermekle yetindi.

İsmini açıklamayan yetkilinin verdiği bilgilere göre, bu şirket kredi kartı borçlarını şu şekilde kapatıyor:

10 bin liranın üzerine bin 300 lira faiz eklenerek, limiti uygun olan karta borç muadili şirketler gibi yatırılıyor. Bu borç yeniden aynı karta ya da farklı kartlara çekiliyor. Yine sanki bir ürün satılmış gibi yapılırken, bir finans kurumu ile işlem yapılmadığı için kart sahibini koruyabilecek hiçbir yasal çerçeve bulunmuyor. Aslında bir ürün satışı da yapılmadığı için tüketici olarak gözükmeyen kart sahibi, tüketiciyi koruyucu hiçbir düzenlemeden faydalanamıyor.

Bor kapatlr A..! | GAZETE VATAN

iş bankasının borcunu da yapılandırdım bugün.
walla içime su serpiliyor.
diğerlerini de araştıracağım inşallah herşey yoluna girer.

iyiki sizlere yazdım.
o tefecimi dolandırıcımı her neyse de bugün sözde arayacaktı beni ama şu saat oldu hala ses yok. gerçekten verilmiş sadakam varmışda zamanında döndüm bu işten.

Yalnız T.C Numaranızı vermiştiniz, bununla ilgili sorun olabilir.
Acaba bir hukukçuya mı danışsanız ?

t.c vermesi çok büyük sorun yaratmaz. nüfus cüzdanınıda vermediyse.
zira tc lere ulaşmak çok zor değil. tek başına işlem yapılabilse ezbere bildiğim bi ton tc var :)

Borcunuz çokmu fazla,daha bugün arkadaşım 13 bin tl kredi çekti,hatta kara listede olduğu halde,3 tane ayrı ayrı bankalara kredi borcu ve 4 tane ayrı bankaların kredi kartlarına
v...bank verdi (belki banka adı vermek yasaktır ama anlarsınız sanırım )
tüm borcumu kapatmak için dedi ,para eline geçmeden tüm borçlar ödendi arkadaşım 60 aya sanırım aylık 300 ti gibi bi ödeme yapacak
bence side tüm borçlarım için derseniz olur ha,bir ümit be canım,sorsan soruştursan.

Yazdıklarınıza çok üzülmüştüm..Allah yardımcınız olsun bu aradaa o ne oldukları belli olmayan kişilerle iş yapmadığınıza vazgeçtiğinize inanın sevindim...Allah büyüktür gün doğmadan neler doğar..Hayırlısı ile bu sıkıntıdan kurtulursunuz inşallahhh....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…