Acaba kötü bir şey mi?

aslijann

az kaldı evimize<3
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
586
13
318
İstanbul
Kızlar merhaba,
Benim derdim sağlığım, korkmaya başladım çünkü:(
Sağlıkla ilgili bir topicte de yazdım paylaştım ama buradan da paylaşıp sizin de bu derde sahip olup olmadığınızı merak ediyorum.Belki benim sorunumu yaşayan başka arakdaşlar varsa buradan bilgi aktarımı olur:(

Arkadaşlar merhaba,
Benim bacaklarımda 2-3 senedir zaman zaman çıkan şişlikler var.Morarma demek istemiyorum çünkü mor değil rengi, kırmızı-pembe arası bir renkte oluyor.
Ayrıca sanki kemik gibi şişiyor, semsert oluyo bastırınca. Bu şişlikler zaman zaman çıkıyor, yani 3 4 ayda bir desem yeridir.Ama iki bacağımında ön kısmında yani etin kasın az olduğu kemiğe yakın kısımda çıkıyor.Hatta ilk olduğu zamanlar biryerlere vuruyorum sanıyordum ama anladımki değil.Bu ara yine çıktı, bu sefer o kısımların üstüne elimi koyduğumda ateş gibi yanıyor sadece o bölgeler..
İsterseniz bendeki şikayetleri özet olarak yazayım;

Ön bacaklarda kırmızı-pembe şişlikler(1TL boyutunda)
Şişliklerde kemik gibi sert bir yapı
Sadece şiş bölgelerde aşırı sıcak bölge(ateş gibi yanıyor)
Yer yer bazı şişliklerde kaşınma
Kaşınmaya bağlı yara oluşumu..
Ağrı yok sadece bacakta elimi gezdirirken üzerinden elim geçerse acıyor.Yoksa kendisini hissettircek kesinlikle bir ağrısı yok.

Kızlar 1sene öncesinde ayak bileğime yakın bir yerde çıkmıştı kaşıntıdan dolayı çok fazla yara oldu bende de bir huy var yarayı koparırım sürekli, bu yüzden o bölge şu anda sanki ufak bir yanık kazası geçirmiş gibi büyük bir iz kaldı o bölgede..

Bu rahatsızlıktan yaşayan benzer şeyler olan var mı aranızda?
Pazartesi doktora gitmeyi planlıyorum.Hangi doktora görünmem gerekir acaba?
Çok moralim bozuldu, bu kötü bir rahatsızlığa işaret midir acaba?

canim morluklar,kasinti ve kirmiziliklar hele bide kemik etrafi agriyo demen eklem agrisi demektir
yani romatizmaya alamet bu,annemden biliyorum
doktora gorun hemen

Ön bacakta 1 şişlik mi oluyor yoksa birçok şişlik mi ?

Kızarık ve kaşıntı,sen kurcaladığın için mi oluyor acaba ?
Yoksa kendiliğinden mi kaşıntılı ?

romatizma eklem agrisi demek,yani maalesef kemik evet
canim bileklerin,parmak eklemlerin dizin felan agrirmi? sisermi?

tabi hop diye tessis koyamam simdi, doktor degilim,sen yinede bi doktora gti kesinlikle

Ya aslında eklemlerimde pek problem yok:( bildiğin normal zamanda et(kas) olan yerim şişiyor.

Ön bacakta 1 şişlik mi oluyor yoksa birçok şişlik mi ?

Kızarık ve kaşıntı,sen kurcaladığın için mi oluyor acaba ?
Yoksa kendiliğinden mi kaşıntılı ?

Ön bacakta birçok şişlik mesela dizin bir 10cm altında var bir de ayak bileğimin 5 6 cm üstünde aynı bacakta.. öbüründe ise bacağımın tam ortasında..

Ya belki de ben huylanıp kaşıyor olabilirim canım:31::31::31::31:

canım bunun için bi doktorla görüşsen

evet bence de ..
p.tesi gitsem iyi olacak:( kızlar inşallah kötü birşey çıkmaz:(

Burdan teşhis mi koydurmaya çalışıyorsunuz?
Aklınızı bulandırmaya ne gerek var ki, doktora gittiğinizde detaylı bilgi alırsınız.

Önemli bir şey yoktur inşallah, geçmiş olsun.

geçmiş olsun. morratı ve şişiliklerin sadece bacak ve ayaklarda olması o bölgelerde damarlarla ilgili bir sıkıntı oldugunu gösterebilir. kötü bişey oldugunu hiç sanmıyorum..ama doktora görünün mutlaka

yıllar önce bir arkadaşımda da olmuştu, önce bir yerlere vuruyorum sanmıştı, ama acıma yoktu, bir süre sonra devam edince doktora gitti, sizden farkı kaşınma olduğunu hatırlamıyorum yara da olmuyordu.
sonuç trombosit rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı, eğer ki gitmeseymiş daha kötü sonuçlar doğurabilirmiş.
trombosit derken kanda pıhtılaşma olmaması. yani elimiz kesilir ama kısa bir süre sonra kanama durur-kan pıhtılaşır, ama onda öyle olmuyordu. umarım böyle bir şey değildir.
doktora gitmenizi tavsiye ederim, burda hepimiz sizin kafanızı karıştırabiliriz çünkü.

geçmiş olsun arkadaşım...
gecen hafta anlattığın gibi bacaklarımda kollarımdaa ve kalcalarımda bir tek karnım da ve sırtımda yoktu anlattığın kızarıklıklar dediğin gibi büyüklüğü 1 tl olan şişliklerden... acayip çok kaşınıyor deli gibi kaşınmaya başladım...iyice çoğaldı evdede 2.5 yaşında kızım olduğu için korktum acaba bulaşıcı bir şeymi diye...

hemen en yakın sağlık ocağına gittim doktor kollarımı gördü ve direk bu ara sıkıntı stres yaşadınmı bir şeye üzüldünmü diye sordu ki hiçde sorunum yoktu birşeye de üzülmemiştim hayır dedim....

ozman yediğin farklı bir şey dokunmuştur dedi ama yediğim farklı birşeyde yoktu:(((

kan testi falan yaptılar birde bir alerjik ilaç ve krem verdiler bunları kullan dediler ilk gün kullandım dahada çok kabardılar:(

ertesi gün sönmeye başladılar ve çok şükür geçti....kan tahlilinde bir şey çıkmadı herşey normal değerde...

ama bir daha tekrarlarsa iyi bi araştırma hastananesine gidip muane olucam...

sanada çok geçmiş olsun arkadaşım hemen bi doktora görünn...sağlıcakla kal....:3:

Aynısı kuzenimde vardı canım. Eklem romatizması demişti doktor. Onunki baya ilerlemişti hatta tüm vücudu ateşleniyordu, hastahanede yattı uzun bir süre. Ama korkulacak bir şey değil, tedavisi var. Şimdi tamamen iyileşti. İğne kullanmıştı hatırladığım kadarıyla. Acil şifalar dilerim.

anlatımlarınızdan bölgesel alerji gibi geldi..giydiğiniz çorap,kıyafet,bacağınıza sürdüğünüz krem,yağ herşeyden olabilir. ama en iyisi mutlaka doktora gitmeniz olacaktır..

Back
X