Acaba!!!

Oyle mi..bilmiyordum
Nasil bi yontem peki bu adi ne ertesi gun hapinin krounma sekli yani.

Ertesi gün hapı bir doğum kontrol yöntemi değildir. İsterseniz arama motoruna "ertesi gün hapı" ve "doğum kontrol yöntemi" yazıp çıkan sonuçlara bakın. Binlerce kez "doğum kontrol yöntemi değildir" yazmışlar.

Baska konunuzdan hatirliyorum sizi dogru tahmin etmisim.
Sozlunuz nisan tarihini belirlemekten kactigi icin hamile kalip mecbur mu biraksam sorusunu sormustunuz.. iste firsat ...............

Oyle mi..bilmiyordum
Ertesi gün hapı seninki gibi bile isteye korunmasız ilişki sonrasından çok herhangi bir kaza olayından sonra kullanılır. Örneğin prezervatif yırtılması. Zira hormonları alt üst eden bir ilaç olduğundan senede 2 seferden fazla kullanılmamalıdır. Dolayısıyla doğum kontrol yöntemi değildir.

İnşallah değilsinizdir çünkü kürtaj böyle "aa içime bebek kaçtı" gibi sebeplerden yapılınca canice geliyor bana.

Korunmayıp yumurtlama gününde ilişkiye girmek çocuk istemeyen biri için mermiye kafa atmak gibi heralde.

Bir test daha alın tekrar bakın anlayamıyorsanız?

Anlamiyorum anlamiyorum. Yumurtlama gunu oldugunu bile bile korunmasiz iliski cok tehlikeli... birde ertesi gyn hapi kullandigini soyleyip kapiş demissin. Madem ertesi gunu hapiba guveniyorsun ozaman niye acaba diye konu aciyorsun? Acaba mi evet acaba da olabilir ertesi gunu hapiylada hamile kalinir. Acabalara girmek istemiosan en azindan korunmasiz iliakiye girme yada en azindan yumurtlama gununde. Kurtajdan falan cekinmiosanda ozman ertesi gunu hapi icme. Ah ne diyecegimi sasirdim. Umarim hamile deglsin yasik ufakta olsa bir cana kiyilsin istemem.

Olsam bi sekilde caresine bakicam ya yikdirim nikahi yada kurtaj baska ne yapilabilir bu durumda.ayrica ertesi gun hapi da bir.onlem degilmi.onlem almamis.olsam ilac almazdim. Ok kapis

Insllah hamile degilsinizdir hanfendi.
Kapis mapis diye agzini gozunu egip konsma burda. Kurtaj diyor, bi bebegi kesip dograticam öldurcem diyor, kapis diye yuksekten yaylana yaylana yuryor ya.
Ne kadar yuzsuz, vurdum duymaz bi insansin sen ya.
Cani!
Te Allahim!

Onlemini almismismis, aldiysan aferin sana, konu acip bizi mesgul etme.
Haydee.

Oyle mi..bilmiyordum

Tecavüz ve diğer acil, istenmeyen durumlarda kullanılan, hormonları alt üst eden, sıradan birşey gibi kullanılması doğru olmayan bir ilaç bu :/ Siz kendinizi korumayın, bir anlık zevk için vücudunuza zarar vererek hem kadınlığınızı hem analığınızı hem de insanlığınızı çiğneyin, normalleştirin böyle ilişkileri ve ilaçları, sonra erkekler tepemize çıksınlar. "Nöyö bözö döğör vörmöyorlar?" Cık verirler, erkek dediğin korumalı kadınını önce, sokan o, bırakan o. Ama sürekli önlem alıp vücudumuzu folloş eden bizleriz. Yine alın ama Allah aşkına şu kültürü değiştirelim. Erkekler de en az kadınlar kadar korunmanın bilincinde olmak zorunda!!!! Sen korun, iki hap iç ne demek!! Bunlara fazla yüz veriyorsunuz. İyi bir erkek önce partnerini, sonra doğmamış çocuğunu düşünür. Kendinizi paçavra etmeyin adamların altında. Kürtaj ve ilaçlar güzel şeyler değil. Travmatik hele kürtaj! Deli misiniz siz??!!

Hamile oldugunu sanmiyorum
Ama tabii bir sonrakine dikkat et

Olsam bi sekilde caresine bakicam ya yikdirim nikahi yada kurtaj baska ne yapilabilir bu durumda.ayrica ertesi gun hapi da bir.onlem degilmi.onlem almamis.olsam ilac almazdim. Ok kapis

Ertesi gun hapi bir onlem degil.

Bazi konu sahiplerinin artik interneti televizyonu okulu vs. olmayan tek basina bir dag basinda yasadigini dusunmeye basladim. Oyle birsey varsa soyleyin valla bak.

Doğum kontrol hapı veya prezervatif kullanın. Ertesi gün hapının içini okuduysanız etkinlik yüzdeleri yazıyor zaten. İlk 12 saatte etkinliği baya yüksek. Ama bu işler belli olmuyor tabi. Yüzde 99 olmayacaksa o yüzde bir gelip seni bulabiliyor. Ertesi gün hapı inanılmaz bir hormon bombası. Adet dengeni bozmuş olabilir. Ayrıca testte iki çizgi var. Biri testin doğru çalıştığını gösteren kontrol çizgisi. Eğer o da çıkmadıysa ya testi yeterli israr ıslatmadı yada test bozuk demektir. Tekrarla. Kan testi yaptırabilirsin pazartesi. Ama yumurtlama gününde kotunması ilişkiye girip ertesi gün hapı almakla en işlek otoyola gözün bağlı kendini atıp sonrada ambulans çağırmak aynı şey bana göre. Bu artık cesaret değil başka bir şey.

Olursa aldırırım napalım diye bir zihniyet mi var ya? Siz ne vicdansızsınız. Bile bile lades deyip bir masumun günahına Nasıl girersiniz.

Bir de çok biliyormuş gibi ertesi gün hapından korunma yöntemi gibi bahsetmişsiniz. Allah akıl fikir versin.

Ertesi gün hapı 2 gün sonra adet olmanıza sebep olur. Biraz da ağrılı oluyor hatta o_O

E yuh ama nasıl bir vicdan bu. Ne yapmayı planladınız gebe kalıp nişanlıyı ikna etmeyi işe yaramazsa da tüh yaramadı diyip aldırmayı mı?

Konu sahibi sonunda dediğini yaptın ! hani hamile kalayımda mecbur bırakayım nişanlımıda benimle evlensin diyordun ne oldu şimdide hamileysem ne olacak aldırırım diyorsun nişanlınıda senin kadar .,...... tencere kapaksınız !

Hamilelik durumu özellikle ilk birkaç hafta testlerde çıkmayabiliyor. Bu durumda testler pek güvenli değil.
Aynı şekilde ertesi gün hapları da yüzde yüz sonuç vermiyor.
Diğer yandan kullandığınız haplar adet gününde değişiklikler yaratabiliyor.
En doğrusu emin olabilmek için bir süre daha beklemek sanırım.
Adet tarihiniz bir haftadan fazla gecikirse yeni bir test uygulayabilirsiniz.

Hem bebek.istemiyorsunuz.. Hem ertesi.gün hapı kullanıyorsunuz bunlardan önce daha farklı bi korunma yöntemi seçmiş olsaydınız böyle bi sıkıntı yaşamazdınız. Umarım hamile değilsinizdir

Yalnız uyarmadan edemiycem, ertesi gün hapı bir önlem değildir.
Ertesi gün hapı istenmeyen ilişki sonrası en azından bebek oluşmasını önlemek amacıyla üretilmiş daha sonra piyasaya sürülmüş,
senin gibi aksiyon sever hatunlar tarafından doğum kontrol yöntemi olarak kullanılan, ama aslında alakası olmayan bir ilaçtır.
Bünyeyi gondiklemesiyle ünlüdür. Reglinde gecikmeolması muhtemel ve en küçük yan etkilerinden biridir.
Ayrıca bir uyarı daha hem korunmasız, hemde yumurtlama zamanında ilişki yaşıyorsan bir de üstüne antibiyotik kullanma.

Back
X