Acayip derecede üzgünüm , haketmedim :((

Ee ozaman sorun yok. Sende dersin. Cemkirmeyi biliyorsan karnini doyurmasinida bileceksin. Bukadar. Ablalar biraz otorite olmadimi erkek kardesler arada kac yas olursa olsun kendilerini abi zannediyorlar.
Bir de şu lanet vicdan sesimi susturabilsem

Her şeyin fazlası zarar, onun bir annesi var seni ilgilendirmez fazlası. Kendini bu kadar yıpratma canım. Ayrıca 17 yasında merak etme herseyi yapar, daha iyi olur kendi Ayakları üzerinde durmayı öğrenir

Aile arasında olur böyle durumlar.
Yine yapacaksın aynı fedakarliklari çünkü dediğin gibi canın kanın.

Biz de kedi köpek gibi birbirimizi paralarız da her konuda yardıma da koşariz. Kardeşlik böyle bir şey. ..

Canını çok sıkma ama Özür dilemeden de konuşma kardeşinle.. ayıp etmiş bücür. .

Sen abladan çok evin annesi olmuşsun. Benimde ablalarım abilerim var daha birşeylerini görmedim.

Eşleri kimlerle küsseler abilerimde küserdi. Benle de bu yüzden küsler. Bebeğimi kaybettim bir tlf bile yok. Kardeşim olsun kanlım olsun derler ya hiç olmasın daha iyi.

Sen devam et böyle o kardeşin 5 sene sonra seni tanımayacak bile.

Bu notu bugünü unutmamak için yazıyorum . Çünkü bugün , sevdiğim insanlara karşı ömrüm boyunca elim ekmek tuttuğu süreden itibaren , maddi yönden destek , ve kendimi bildiğim günden bu güne kadar da yine sevdiğim insanlara karşı kendimden önce onları bilerek , manevi destek verdim .
Kardeşim Mutlu olsun diye hediyeler aldım , onu Mutlu etmek için . Karne günü , özel gün vs . Derken işine yarayacak güzel jestler de bulundum . Sırf kardeşim olduğu için , sırf onu koşulsuz şartsız sevdiğim için , sırf gözündeki bir pırıltıyı görmek için ...
Hasta olur doktora gitmesi gerekir ben götürürüm . Ben ilgilenirim tetkikleri ile ilaçları ile. İkinci kontrole çağırır doktor yine ben götürürüm . Randevu alınması gerek. Ben açar ararım hastaneyi randevu için . Okul toplantılarına ben giderim . Onu sevdiğim için . İlgilendiğim için . İyi yerlere gelsin diye, annem babam yetersiz kalır belki diye ben giderim . ( hoş, onlarda bana bırakır ya ) dershaneye yazılması gerek ben araştırırım dershane seçenekleri sunarım . Ona göre hareket ederiz . Bunu kardeşini düşünen bir abla olarak yaptım , yapıyorum . Sabah akşam sorarım aç mısın yavrum yemeğini hazırlayayım mı derim .

Annem ise hasta olur ben götürürüm . Randevu ben alırım . İlaçlarını ağzına kadar koyar içiririm . Ne isterse alırım , almaya çalışırım . Maddi manevi hep onların yanındayım .
Bazen kendime kızıyordum kendinden çok herkesi düşünüyorum diye . Ama ikisi de Can'ım kanım olduğu için koymuyordu yaptıklarım .
Ki bugüne kadar ...
Annem pastaneye gidip oturalım Dedi . Ben de tamam dedim . Üçümüz gidecektik . Anneme dedim ki anne ben de para yok dedim . Annem de bağırarak eee tamam Dedi . Onun bu tepkisine istinaden ben gelmiyorum dedim . Odama geçtim . Baktım kardeşim kapıları çarparak hazırlandı falan sonra çıktılar . 5 dk sonra ben de gittim yanlarına .
Yine alttan alayım dedim , çünkü büyütülecek de birşey yoktu düşündükçe onu farkettim . Konuşmaya başladım bizimkilerle havadan sudan . Birden kardeşim beni döveecek gibi harekette bulundu bir daha anneme öyle davranma Dedi . Ben ne yaptım param yok dedim sen ver gibisinden . O da bir den bağırdı ben de odaya geçtim dedim . Sonra üçümüz hiç konuşmadık .
Annem de hiç ablan haklı falan demiyor sanki ben bağırmışım gibi davrandı . Resmen kardeşimle aramın açılması önlemek için birşey demedi .
Kardeşimin o tavrını görünce içimden yaZıklar olsun dedim . Ben den özür dileyene kadar konuşmayacağım . Hiç birşeyleriyle ilgilenmeyeceğim . Diklenmeyi biliyor bana karşı daha 17 yaşında .
Çok üzüldüm tavırlarına . Yapmam etmem diyorum ama içim elvermez yine giderim yanlarına . Ne yapmam lazım ne olur birşey söyleyin . Hem sinirlendim hem çok üzüldüm . Haklı mıyım , haksız mıyım ?

Demek ki verdiğin kadar iyisin orada.

Iyi dusun derim...

Yarin sen zorda kalınca neler olur bir bak hayata..

Anne annedir hatali bile olsa ona lafim yok ;)

Hep alttan ben alıyorum . Aramızda 9 yaş var bizim . 17 yaşında kardeşim . Ben 26 . Yapmadığım birşey için bana öyle dövecek gibi dillenmesi hiç hoş değildi . Hem üzülüyorum hem sitem ediyorum . Bu duygu karmaşası beni sağlıksız düşünmeye itiyor

9 yaş fark az değil. Üstelik en sıkıntılı zamanları onun.
Bilemiyorum. Kardeşinizi en iyi siz tanıyorsunuz. Her zaman böyle değilse hoş görmelisiniz .
Bazen karşımızdakini serbest bırakmak lazım.
Insanın isyanı da olur , sitemi de, iyi zamanları da.

Birşey söyleyeceğim ama kızmak yok :) sadece üzüntüden şuan ne yapmam gerektiğini bilmiyorum . Salı günü doktor kontrolü var ben götürmeyeyim diymi ?
Bir de özür dileyene kadar konuşmak istemiyorum sizce doğru mu yaparım
Aynen bu yazdığın şekilde yap

Bu notu bugünü unutmamak için yazıyorum . Çünkü bugün , sevdiğim insanlara karşı ömrüm boyunca elim ekmek tuttuğu süreden itibaren , maddi yönden destek , ve kendimi bildiğim günden bu güne kadar da yine sevdiğim insanlara karşı kendimden önce onları bilerek , manevi destek verdim .
Kardeşim Mutlu olsun diye hediyeler aldım , onu Mutlu etmek için . Karne günü , özel gün vs . Derken işine yarayacak güzel jestler de bulundum . Sırf kardeşim olduğu için , sırf onu koşulsuz şartsız sevdiğim için , sırf gözündeki bir pırıltıyı görmek için ...
Hasta olur doktora gitmesi gerekir ben götürürüm . Ben ilgilenirim tetkikleri ile ilaçları ile. İkinci kontrole çağırır doktor yine ben götürürüm . Randevu alınması gerek. Ben açar ararım hastaneyi randevu için . Okul toplantılarına ben giderim . Onu sevdiğim için . İlgilendiğim için . İyi yerlere gelsin diye, annem babam yetersiz kalır belki diye ben giderim . ( hoş, onlarda bana bırakır ya ) dershaneye yazılması gerek ben araştırırım dershane seçenekleri sunarım . Ona göre hareket ederiz . Bunu kardeşini düşünen bir abla olarak yaptım , yapıyorum . Sabah akşam sorarım aç mısın yavrum yemeğini hazırlayayım mı derim .

Annem ise hasta olur ben götürürüm . Randevu ben alırım . İlaçlarını ağzına kadar koyar içiririm . Ne isterse alırım , almaya çalışırım . Maddi manevi hep onların yanındayım .
Bazen kendime kızıyordum kendinden çok herkesi düşünüyorum diye . Ama ikisi de Can'ım kanım olduğu için koymuyordu yaptıklarım .
Ki bugüne kadar ...
Annem pastaneye gidip oturalım Dedi . Ben de tamam dedim . Üçümüz gidecektik . Anneme dedim ki anne ben de para yok dedim . Annem de bağırarak eee tamam Dedi . Onun bu tepkisine istinaden ben gelmiyorum dedim . Odama geçtim . Baktım kardeşim kapıları çarparak hazırlandı falan sonra çıktılar . 5 dk sonra ben de gittim yanlarına .
Yine alttan alayım dedim , çünkü büyütülecek de birşey yoktu düşündükçe onu farkettim . Konuşmaya başladım bizimkilerle havadan sudan . Birden kardeşim beni döveecek gibi harekette bulundu bir daha anneme öyle davranma Dedi . Ben ne yaptım param yok dedim sen ver gibisinden . O da bir den bağırdı ben de odaya geçtim dedim . Sonra üçümüz hiç konuşmadık .
Annem de hiç ablan haklı falan demiyor sanki ben bağırmışım gibi davrandı . Resmen kardeşimle aramın açılması önlemek için birşey demedi .
Kardeşimin o tavrını görünce içimden yaZıklar olsun dedim . Ben den özür dileyene kadar konuşmayacağım . Hiç birşeyleriyle ilgilenmeyeceğim . Diklenmeyi biliyor bana karşı daha 17 yaşında .
Çok üzüldüm tavırlarına . Yapmam etmem diyorum ama içim elvermez yine giderim yanlarına . Ne yapmam lazım ne olur birşey söyleyin . Hem sinirlendim hem çok üzüldüm . Haklı mıyım , haksız mıyım ?

Ufaklık hala bi ergen atarli giderli

olmasi onun dogasi şu an için ama bunda

şımartılmış olmanin etkiside var.

Sen yaptikça dogal olağan bişey olarak görülecek yaptıklarin ekstra bi muamele

gösterebilecek bi algıda olamayacaklar sanırsam..

Hadi kardeşiniz 17yaşında ergen diyelim.Peki ya annenize ne demeli demek ki siz paranız olduğu ölçüde değerlisiniz yoksa bağırmayı da hak ediyorsunuz onun gözünde.
Bu olayda yüzde yüz haklı olmanıza rağmen arkalarından gidip kendinizi küçük düşürmüşsünüz şaka gibi.
Ben 17yaşında hastaneye de kursa da her yere gidebiliyorduk ayrıca kardeşiniz de pekAla gidebilir.
Bu kadarı artık saflık olmuş vicdan filan diyorsunuz bir de.
Sonra hiçbir işini halledemeyen gençler türedi neden bu tarz ebeveynler yüzünden.
Siz evlenip gidince ne olacak mesela hayatları felç mi olacak ?
Sanmam gayet de hayatlarına devam edecekler siz abartıyorsunuz.

Annen de olsa ayını karından çıktığın kardeşin de olsa kimseyi bu kadar şımartıp el bebek gül bebek davranmayacaksın. Çünkü iyilikten anlayan insan sayılı çoook az. Bence her işlerine koşturmayın bu kadar şımartmayın. Yoksa daha çok sırtınıza binerler. Yeri geldiğinde siz de sesinizi çıkartın savunun kendinizi. Yoksa senin sesinin çıkmadığını gördükçe iyice tepene çıkarlar net.

ıkınızde evlatsınız annecılık nıye oynuyorsun
kendı elınle yetıstırdın bak
kım olursa olsun herkesle sınırın olsun bence

Back
X