Acemi anne

Hepimiz bu zamanlardan geçtik. Annem doğumdan sonra sadece 5gün kalabildi yanımda. Benim kızım da kolikti seni o kadar iyi anlıyorum ki. 2aylık olana kadar her akşam günde 4 saat ağlardı. Kucağımda gezdirmekten kollarım uzamıştı. Ben de onla ağlıyordum. Eşim sağolsun sanki lohusa o gibi tripler. Annenler kalabalık geliyor dedim diye 1hafta suratıma bakmamalar. Zaten hayatımda kucağıma bebek almamışım. Banyo bile yapamıyordum. Öyle çabuk geçti ki o zamanlar şimdi özlüyorum bile. Havalar ısınsın koyarsın arabasına gezdirirsin. Öyle hızlı büyüyorlar ki merak etme hepsi geçecek, kendini toparla ve sakin ol...

Kusura bakmayın geç yanıt veriyorum eşim ben hamileyken yurtdisina gitmişti doğumuma yetişemedi ben de bir daha gitmesini istemedim ama sonra ikna oldum derken adamlarla şartlarda anlasamadi ben yükselt dedim ücretini v.s bu sefer onlar kabul etmedi. Dolayısıyla bana patladı. Şimdi evde ve senin yüzünden gitmedim diye başımın etini yiyor. Memlekette kalıp iş bakıyor ama şartlar malum. Annem vefat etti eşim kizkardesimle kavga etti ben de onun ailesinden kimseyi istemedim böyle kuş gibi evdeyiz devamlı. Öncesinde çalışmanın da getirdiği rahatlıkla hiç evde oturmazdim şimdi sürekli evdeyim. Eşime bırakıp çıksam süt sagmaya yetmediği için mama vermek zorunda kalıyoruz ben de mama verince kendimi vicdansız gibi görüyorum. Avmye sokmak istemiyoruz ama ankara gibi yerde başka bir olay yok zaten. Falan filan. Ama tabi tavsiyeleriniz çok önemli ya avmye gidip hepberaber kahve içip rahatlayacaz ya ben bebeği bırakıcam babası mama verecek. Benim kendimiçin suçladığım konu tahammülsüz oluşum. Ben bu bebeği isterken çok sabrettim ama sanırım yaşadığım gerginliklerin de etkisiyle tahammülüm yok. Ama bebek sabır işi. Dolayısıyla nasıl sabırlı olabilirim onu bulamadim

Oğlum 4 aylık, takıyorum slingine sahil, market, avm geziyorum. Siz de gezebilirsiniz, dışarıda da emzirirsiniz, altını alırsınız, gözünüzde büyütmeyin.

Sürekli evde insanın psikolojisi bozuluyor, benim bir de büyük oğlum var, o da çok yoruyordu beni ilk zamanlar. Bir gün yine ikisi birlikte başladılar seromoniye, artık dişlerimi öyle bir sıkmışım ki bir tarafım tutuldu, 2-3 gün sürdü, kafamı çeviremedim falan. Sonra attım zaten kendimi dışarı, o gün bugün günde en az bir saat dışarıdayız. Eşim varsa daha fazla, tek başınayken emzirme ve alt almaya cesaretim yok çünkü büyük oğlumdan ötürü.

Çektiğiniz sıkıntılar zaten bu hale gelmenize sebep kendinizi yanlız sanmayın..
Tedaviler,aile içi sorunlar,tek başıma yapabilir miyim kaygısı kolay şeyler değil..
En güçlü insan bile bazen yılma noktasına gelebiliyor..
Benzer korkular,stres bende yaşadım bir çok annenin yaşadığı gibi..
Şimdi o Günlerimize üzülüyorum açıkçası..
Herşey geçiyor bilin ki bu da geçici bir dönem..
Dışarı çıkma imkanınızin olmadığı ama bittiğinizi hissettiginiz anda bir kahve yapın çıkın balkona derin nefes alın ve mucizenize sükredin..
Duşa girin..
Yarım saat bile olsa çıkın yürüyüş yapın,en yakın markete gidin kafanızı dağıtın..
Hem süt mama ikilemine düsmezsiniz,hem bir nefes almış olursunuz..

İki aylık bebekte kolik olmaz canım karnı açtır büyük ihtimalle.Yada sık beslendiği için gaz sancısı olabilir.Doyduğundan ve gazının çıktığından emin olun.Sıcak tutun çok sıkı olmayan bir kundak yapın çocuk kendini anne karnında sansın.Bu aydaki bebekler genelde sürekli uyur ,uyumuyor sa bir sıkıntısı vardır.Göğüs ucu için Lonsinoh krem tavsiye ederim.Bende gurbetçi yim çocuklarımı tek başıma büyüttüm.Tek başına çocuk büyüten tek anne siz değilsiniz biraz dirayetli olun.Allah yardımcınız olsun.

Ben de hamileyim. Eğitimlere gidiyorum kitaplar okuyorum vs hani büyük konuşmayayım ben de çok korkuyorum huzursuz çocuktan. Allah yardımcın olsun. Daha bugün hemşire ile konuştuk. Sen ne kadar rahat sakın huzurlu olursan bebeğin o kadar mutlu olur dedi. Senin sakin, rahat huzurlu olman için uyuman dinlenmen kendine vakit ayıran lazım. Bebeğe babası ile birlikte bakmalısınız diyordu. Bebeğin kolik zaten yapacak bir şey yok o sıkıntı çekilecek. Ama süt sağip bebeği 1-2 saatte olsa babasına bırakmanın yolunu bulsan sen de o sırada bir kuaföre, markete ne bileyim bir bardak kahve içmeye gitsen daha iyi olmaz mı?

Bence allahım sana lutfunu vermiş onu düşün rahatla herşey geçer keşke bnimde bir bebegim olsa bunlar dert değil geçer gider esimlede iyi olmaya bak ne güzel bebeginiz var ailesiniz sadece mutlu olmayı bilin bence

Bak sekerim
Annesin diye herseyi kusursuz yapmak zorunda degilsin
Insan anne olunca insan olmaktan vazgecmiyor yani tabiki yemek uyumak oturmak konusmak yasantina devam etmek istiyosun ama odak noktan birden cocuk oluyor
Sen kendini unutuyosun kadinligini insanligini bi tek annesin sen kokaymi annelik diye dayatiliyor
Lohusa depresyonu diye bi olay var
Yardim eden olmayinca tek basina gecen gunduzun birden birbirine karisinca zorlaniyosun hele bide seni anlayan yardim eden yokken birde köstek olan olunca cok zorlaniyosun cok normal bunlar
Evet annelik sabir isi ama kimisi ayni anda 5 cocugu idare edecek sabri guce sahipken kiminin psikolojisi biriyle basedemez peki napicaz?
Evlat demek can demek suphesiz..kimse onu senden cok sevemez senden iyi bakamaz sen basta ozverili fedakar guclu bi annesin bunu kendine hatirlat kendine saygi duy bu donemler gecici hep boyle kalmiyolarki baktin cok yipraniyosun psikolojik destek al biliyorum zor yani banyo yapcak wc ye gitcek vakton bile kalmiyor bende dogum sonrasi depresyon yasadim ve insanlar annesin sen mecbur yapcan vs...dedikce iyice gerilirdim bu duygularla bas etmenin yolu basta buyucegini biliyosun ona sukretcez sonucta hep oyle kalmjcaz ikincisi esinle tartisma guzelce konus zorlandigini uzuldugunu sevgiyle sabirla anlat bebeginize nasil zor kavustugunuzu onun nasil kiymetli oldugunu hatirlat..
Hepsi gecicek zaman herseyin ilaci

Bi kadin dogumunda kendi ailesiyle rahat eder bu kesin, erkeklerin istememe luksleri yok o yuzden bana gore..boylesi daha mi iyi olmus sanki? Yardim almadan gecirmissiniz lohusaligi vs? Bu erkekleri gercekten anlamiyorum bazen inat ugruna yorgan yakarlar! Ikinci dogumda kv gelmisti, aman aman birak bebekle ilgilenmeyi mutfaktan cikamiyodum birde karnimi bile zor doyuruyodum dusunun..sabah kalkip kostur kostur kahvalti hazirla tam catalini daldir cocuk aglasin emzirmeye.. ne de guzel sut olur dimi ole? Aksam gene ayni yedir yu omrum gecti sanki o zamanlar.. kv hazretlerinin bana yararindan cok zarari oldu yani keske gelmeseydi dedim hep.. cunku yardimci olmak bi yana ben surekli hizmet ettim.. tek basina olsaydim daha iyiydi dedim cogu zaman

bebeğimi bırakıp gidemiyorum biyere demişsin. kış günü nereye gideceksin zaten.bu senede kış bebişinle geçiversin:) sonra buyuyecek oraya buraya koşacak yine rahat vermeyecek biraz daha büyücek olurm olmaz herşey için ağlayacak annesi.
benim geç bulduğum bişey bebek konusunda benim bebim de kusardı memede uyurdu sonra kusmak ağzından gaz cıkarmak için uykusu bölünürdü bu döngü hiç bitmezdi.
sana şiddtle bebek kangurusu tavsiye ederim.sırtına takıyorsun hem bebek gazını cıkarıyor hem. karnı ısınıyor. hemde sen bu arada işini yaparken bebişde uyuyp kalıyor.

nasil tahammul sinirinizi yukseltebilirsiniz bunu soruyorsunuz dimi..
bebek 10-20 dk aglasa hicbisey olmaz, baktiniz susmuyor birakin yatagina girin bi ilik dus alin yada sevdiginiz bisey yiyin, muhabbeti iyi gelen bi arkadasinizla konusun ve kendinizi iyi hissedince tekrar bebeginizi alin kucaginiza..
bn iki evladima da mama vermek zorunda kaldim cunku sutum azdi, 2,5 aylik bi kizim var mecbur veriyorum bu beni kotu anne mi yapiyor? bunu diyenin alnini karislarim.. bebek oyle boyle buyur anne sutuyle de buyur takviyeyle de ama ona gecirdiginiz duygularin izini bi omur tasir.
gergin bi sekilde kucaklayacaksaniz hic kucaklamayin bi sure..
bnm kizim gin icinde hic durmuyor, muzik acip dans ediyorum alip disari cikiyorum,karninin ustunde egzersiz yaptiriyorum vs.. uyuyor tabi arada ama baktim hep bi isyan, birakiyorum yatagina veriyorum eline uyku arkadasini mizildiyo agliyo vs, bn kendi isimi yapiyorum, yemek egzersiz camasir asma gibi
buyur de disari cikariz diyorsaniz bugunlerin kiymetini bilin,bebek bu nereye ceksen oraya gider. ayaklaninca dis sizisi tutunca cok daha zor.

Canim benim bende sezeryanla dogum yaptim annem baska bir sehirdeydi taaa Diyarbakırda abimin ogluna bakmaya gitmisti son ana kadar gelecek sanıyordum oyle bir hayal ķırıklii yasadim ki
Kaynanam geldi dogum yaptim yanimda kalacak kimse yoktu kaynanam ben kalmam dokunamam ben bebege dedi esin kalicakti ama oda birseyden anlamiyor nasil altini degistirecek ne yapacak bilmiyordu sonra esimin kuzeni kaldı düsün. Eve geldim kayynanam ertesi sabah geldi bide kahvalti yaptilar kahvalti masasi oglene kadar kurulu durdu yani benim toplamami bekledi bende kalkip topladim kizimada hep kendim baktim annem 1 haftalikken geldi ama o geldiginde ben zaten herseye alismistim. Biraz daha iyilesmistim tabi yanimda olmasi iyi geldi babama yalvardim 1 gun fazla kalabilsin diye ama bırakmadı. Kustu bana hep kendini dusunuyorsun dedi düşün o halimde. Sonra ben bebekle yalnız kaldım hep kimse yardımcım olmadı sabahlara kadar kucagimda pışpışladıgımı biliyorum. Bu surecte tek destekcim esimdi oda askere gitti kizim yaklasik 2.5 aylikti simdi 8aylik oldu .
Rabbim yardimcin olsun kolaylık versin.
Canim bersey mukemmel olmak zorunda degil. Sen insansın her seye yetisemezsin birak yemegin olmasin o gün kahvaltiliklarla idare edersinz yada disardan yersiniz birak bir gun geciksin temizlik ne olacak sen uyu dinlen yeter ki Rabbim yardimcin olsun

Son düzenleme:
Gećecek bu günlerde geçecek canim ya sabır de. Evet bazen tahammul etmek zor oluyor insanın kaldırip camdan atası geliyor haklisin. Ama bu senin kusurun degil hepimiz bu sureclerden gectik hepimizin boyle sabrının tukendigi anlar oldu halada olmaya devam ediyor. Bebegin uyudugunda uyu dinlen uyanikken kanguryyla falan bence her yere gidebilirsin bir avmye gitsen biraz dolasip oturup bi kahve icsen o bile etkiler seni hem bebegede degisiklik olur mesela benim kizim gezmeyi cok seviyor yoruluyor ama eve gelince mışıl mısıl uyuyor.
Üstünü sıkı sıkı giydir bence birsey az canım. Boyle evde yalniz basina iyice kötü olursun

Merhaba güzel anne. Minik meleğin artık seninle. Sev , okşa .
Bırak ev dağınık kalsın. Yemek pişmesin. Bebeğin uyuyunca uyu, enerji topla. Her gün ne kadar mutlu olduğunu kendine fısılda. Kötü enerjileri at üzerinden.
Bak annelik ne kadar da yakıştı sana.
O yokken çok gezdin. Havalar güzelleşsin. Bebişinin koligi geçsin bak ne eğlenceli olacak onunla gezmek. Ne de olsa kışın sonu bahardır.

Merak etme canım inşallah geçecek bu günler. Herkes geçiyor bu süreçten. Bir yavruyu dünyaya getirip büyütmek gerçekten zor iş. İşte bu yüzden cennet annelerin ayakları altında değilmi. Ama büyük sabır gerekiyor canım. Daha önünde bubun gibi uykusuz yorgun bir yıla yakın bir süre var. Buna kendini alıştırmalısın. Biliyorum kolay değil ama evlatlarımız için değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…