Acemi arkadaşınızın derdine derman olun :)

narantikibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
4.691
2.426
173
Arkadaşlar yemek yapmak istiyorum ama fazla bilgim yok yaptığım yemekler şimdiye kadar lezzetliydi (yani beğeniyorlar ama inşallah gerçektir :) )

Masa hazırlamak istiyorum kabak mücveri,yoğurtlu patates topları ve sigara böreği bunlar atıştırmalık :) Çorba olarak mercimek çorbası pilav kesin olacak ama ana yemek ne olmalı yada şu atıştırmalıklar uygun mu çorbaya ya da atıştırmalıkları değiştirsek mi? Önerileriniz neler şöyle pratik olsun ama çokta basit durmasın. Yardım edin...

atıştırmalıkların gayet güzel çorbada iyi pilav kesin olucak diyorsun onun yanına ana yemek olarak fırında karnıyarık yapabilirsin etli bezelye yapabilirsin et sote yapabilirsin ve ya ciğer sote yapabilirsin başka aklıma gelirse yazarım canım kim gelicek yemeğe bu arada

ama ben çok acemiyim şu ana kadar sadece patates yemeği yaptım birde sulu köfte :) başka yok daha kolay önerilerin var mı ? Aslında yemeği ben gidip yapıcam müstakbel kayınvalide durumu :)

Son düzenleme:
ama ben çok acemiyim şu ana kadar sadece patates yemeği yaptım birde sulu köfte :) başka yok daha kolay önerilerin var mı ? Aslında yemeği ben gidip yapıcam müstakbel kayınvalide durumu :)

tamam canım bi düşünelim o zaman köfte patates yemeği yap o kolaydır sulu köfte yapmayı biliyormuşsun bunu da yapabilirsin patatesle köfteleri kızart sonra geniş bi tencereye önce patatesleri yerleştir sonra köfteleri en üstede domates ve biber dilimleri koy en sonda salçalı suyla sosunu yap ama suyu yemeğin üstüne çıksın çünkü patatesler suyu çekiyor böyle yapabilirsin çok lezzetli oluyor ve kolay

olabilir annem bunu yapıyor keşke bir iki bir şey öğrenseydim yaparken ama beceremezsem diye de korkuyorum kıyma patates falan hepsi ziyan olursa :)

olabilir annem bunu yapıyor keşke bir iki bir şey öğrenseydim yaparken ama beceremezsem diye de korkuyorum kıyma patates falan hepsi ziyan olursa :)

annenden öğren canım istersen köftenin tarifini veriyim bu arada bana güvenebilirsin aşçıyım ben

çok basit bi tavuk tarifi vereyim mi sana hadi vereyim

1 soğan rendele, içine tuz karabiber kekik ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koy iyice karıştır, göğüs etini parmak gibi ince ince kes, bu sosun içine koy 1 saat beklesin. sonra tavaya dök normal kavur sıvılığı kalmayana kadar. bu kadaaarr

çok lezzetli bişey çıkıyo sonunda internetten kekikli tavuk sote diye araştır istersen daha detaylı tarifler bulabilirsin

olabilir basitmiş çok teşekkürler :)

fazla uzun değil dimi yapması hepsini yetiştiremem de 4 saate :)

patlıcanları kızartıyorsun sonra hafıf köfteyi kızartıyorsun önceden yoğurabılırsen yoğur koy dolaba sonra çıkar hemen kızartıp patlıcana sarıp atıyorsun fırına ben yarım saatte yapmıştıp 4 kişilik 10 tane falan çıkmıştı tabı sen bılırsın zamanına bakarsın yıne

teşekkür ederim :)

Şu renkli biberler var ya onlardan veya hazır dondurulmuş satılanı var en iyisi onlardan al. Onunla birlikte et sote veya tavuk sote var. hatta mantar ve krema da koy biraz. Yanına fırında kızarmış patates ve pilav hazırlayabilirsin, çok şık olur. Kaç kişilik bir masa hazırlayacaksın? İstersen tarif verebilirim.

Biliyor musun ben geçen gün tavuk sote yaptım inanılmaz güzel oldu misafirlere rahatlıkla ana yemek olur hemde pilavı yanında bayılır giderler normalde ana yemek olmaz dersin ama. Bu tarif baskaydi eşim parmaklarini yedi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…