Acemi bir sofor olmak

Ya sakın canınızı sıkmayın. Siz sadece arabanızın sıkıntısını çözmeye çalışın. Fren tutmaması çok ciddi ve can sıkıcı bir durum.
İnsanlara gelirsek, ben yaklaşık 4 aydır araba kullanıyorum. O kadar çok öküzle karşılaştım ki. Yol vermeyen mi dersin, sıkıştıran mı dersin, sabırsızı mı dersin. Her türlüsü var malesef. Tek çıkar yolu takmamanız. Bir süre sonra normalleştirirsiniz zaten. Şuan eskiye göre çok daha iyiyim :KK53:

Ehliyetim var, defalarca özel ders aldım. Yaklaşık 10 gündür tek başıma trafiğe çıkıyorum. Herşey iyi gidiyordu ki bugün yaşadıklarım bütün motivasyonumu mahvetti. Arabamin freni bir anlık tutmadı, neden bilmiyorum. İyice panik oldum. El freniyle arabayı kensra çekmeye çalıştım ama yolu tikadigim için bir sürü araba korna çalmaya başladı. Gelip kızanlar oldu. Kenarda iki adam beni sırıtarak izliyordu kadın şoförüm ya. Bu durum yaklaşık 10 15 dakika sürdü. Kendimi o kadar çaresiz hissettim ki anlatamam. Biraz da utandım açıkçası tüm ilginin üzerimde olmasindan.
Daha önce bu tür bir deneyim yaşayan oldu mu? Siz olsanız ne hissederdiniz o an?
Zaten kadın erkek fark etmez, yeni şoförlerin bir sıfır yenik başlamasının nedeni hep böyle dışarıdan eleştiren, dalga geçen insanlar.

Çok ayıp. Azıcık empati. Sanki o iyi kullananlar da annelerinin karnından ehliyetle doğdular 😒😒

Arka camınıza çok acemiyim kusura bakmayın tarzı sevimli bir not yapıştırın bence, bence baskıyı az da olsa kaldırır üzerinizden 😊

Ehliyetim var, defalarca özel ders aldım. Yaklaşık 10 gündür tek başıma trafiğe çıkıyorum. Herşey iyi gidiyordu ki bugün yaşadıklarım bütün motivasyonumu mahvetti. Arabamin freni bir anlık tutmadı, neden bilmiyorum. İyice panik oldum. El freniyle arabayı kensra çekmeye çalıştım ama yolu tikadigim için bir sürü araba korna çalmaya başladı. Gelip kızanlar oldu. Kenarda iki adam beni sırıtarak izliyordu kadın şoförüm ya. Bu durum yaklaşık 10 15 dakika sürdü. Kendimi o kadar çaresiz hissettim ki anlatamam. Biraz da utandım açıkçası tüm ilginin üzerimde olmasindan.
Daha önce bu tür bir deneyim yaşayan oldu mu? Siz olsanız ne hissederdiniz o an?
Gectigimiz ay ayni sebepten arabanin kapisini kopardim. 1 hafta serviste kaldi arac. Suan eski ozguvenim olmasada hala trafikteyim. zamanla duzelir diye dusunuyorum.

Zaten kadın erkek fark etmez, yeni şoförlerin bir sıfır yenik başlamasının nedeni hep böyle dışarıdan eleştiren, dalga geçen insanlar.

Çok ayıp. Azıcık empati. Sanki o iyi kullananlar da annelerinin karnından ehliyetle doğdular 😒😒

Arka camınıza çok acemiyim kusura bakmayın tarzı sevimli bir not yapıştırın bence, bence baskıyı az da olsa kaldırır üzerinizden 😊

Ya o tip seyler isvecte filan ise yariyor. Türkiye de acemiyim yazan arabayi birak azicik acemice davran servisler otobusler bile isteye taciz ediyor..

Kizimi okula götürdugum guzergahta sabahlari denk geldigim otobus bile isteye kac kere taciz etti beni. Şikâyet ettim belediyeye sonuc cikmadi.

3 kere kaza yaptım hep ben vurdum arkadan napiiiiiimmmm ilkinde hüngür hüngür ağladım arabasına vurduğum adam aracından bir dosya çıkardı kazalar yazıyordu birsürü tutanak vardı 20 senelik şöförüm bak geçen sene bile kaza yaptım dedi :D tabi sonra gülmeye başladım paniklemeyin korkmayın kim kornaya basarsa bassın bırakın onlarn hepsi qkbaba gibi sizinle alaynetmek için bekliyor panik hata yaptırır sakin ve yavaş ne olursa olsun sakinn ve yavaaşş isterse arkada bin kişi olsun hiçkmsenin alayı sizn canınızdan ve malınızdan değerli değil :)

El frenini çekebilmeyi akıl edebilmek bile zordur panik anında, bence gayet güzel idare etmişsiniz. Ben acemilik döneminde, yol çalışmasının kumuna çıkmıştım arabayla 😂 araba yan yattı içinden zor çıktım, lastikler falan yarıldı 😂 ama akşamına babam arabayı yaptırıp geldi geri arabayla döndüm eve. Her şeye rağmen kadınlar trafikte daha iyi bence, erkeklerin sabırsızlığı, hız km’si varken sağdan sollayıp gitmesi, kavşakta yol vermemeleri beni çileden çıkartıyor :)

Eşimden zorla öğrendim, sayısız trafik cezası aldı adam ayrıca da küçük büyük 3-4 tane kaza yaptı eşim. Yani bunun kadını erkeği yok. Henüz başındasınız.
Benim bir tane kaza oldu evin önünde daha park yerinden çıkarken. Yani aksilikler olacaktır. Önemli olan cana zarar gelmesin. Siz temkinli kullanmaya devam edin, güvenin kendinize zamanla iyi olacaksınız. Sadece telefona bakmayın asla , çünkü bir anlık dalgınlık kötü sonuçlar doğuruyor. Ben hep sessize alıyorum telefonu.

Benim arabamın ustaların bulamadığı kronik bir sorunu vardı. Yolun ortasında durur bazen beş bazen 10 dakika gitmezdi. Çok sıkışık trafikte de kaldım az trafikte de ohoo. En az 20 kere kalmışımdır. Sonunda işini iyi bilen bir usta bulduk da yaptı da düzeldi. Sizinki de arabanızın sorunundan olmuş baktirin en iyisi.

Fren tutmustur ama debriyaja bastıysanız araba once hızlanır.sonra durur.tabii manuel kullanıyorsanız durum gecerli

Oyle durumlarda ben kendime guluyordum.neden stres yapıyorsunuz ki basar basar giderler sagdan soldan illaki.

Önce arabayı bir servise götürün, söylediğiniz şey çok önemli. İnsan üzülür tabi ki ama kimse anasının karnında öğrenmiyor, o sırıtanlar kızanlar kim bilir ne rezillikler yaşadı. Sakın takılmayın böyle şeylere, aynen devam edin.

Kim olsa rahatsız hisseder vazgeçmeyin ama. Her hata da bırakılsa kimse araç kullanmıyor olurdu. Kimi öküz oluyor kimi çok centilmen . Acemiyken parkta sorun yasardım. Bir keresinde yol verdim geçsinler park edeyim diye bekletmeyeyim istedim. Adam çıktı geldi hanımefendi ben size yardımcı olup öyle gideceğim dedi sağ sol vs tarif etti girdim araya. Teşekkür ettim rica etti çekti gitti. Öyle şaşırdım ki böyle insanlar da var yani .Kornayla rahatsız etmeyen , üstüne üstlük yardımcı olup , cıvımadan yoluna devam eden.

Araç stop etmiş olabilir mi? Gaz pedalı çalıştı mı kenara çekmeye çalıştığınızda.Stop ederse fren tutmaz.

Orta halli bir sürücüyüm bende. Acemilik zamanlarımda park yerinden çıkarken sorun yaşıyordum. Çok yardım istemişliğim var beni yönlendirirmisiniz diye. Gülende oldu tabiki deyip yardım edende. İnsanlar bir zamanlar kendilerininde acemi olduğunu unutuyor. Afedersiniz ama herkesin bir yeri kalkıyor birkaç ay araba sürünce.

Aynısı başıma geldi ama o panikle el freni aklıma gelmedi. Kırmızı ışıkta bekleyen arabaya arkadan çarptım. Eşim arkadaşıyla geldi arkadaşı demiş ki yenge artık araba kullanmaz asla. Hiç de öyle yapmadım araba gelir gelmez aldım kullandim. Şimdi eşimin de benim de sürdüğüm arabaya binenler kesinlikle benim daha iyi sürdüğumu söylüyorlar. Herkes böyle aşamalardan geçiyor. Erkekler bizden kat kat fazla geçiyor da unutuyorlar. Ben eşimin acemiliklerini de hatırlıyorum neler neler yapardı. Ama hemen beni beğenmemeye başlamıştı. Araba kullanınca babam bana dedi ki kızım çukurlara girmemek için kaçma yandan araba gelir fark edemezsin, kaza yapmaktan korkma hiç kimse vurmadan çizmeden şoför olmadı, arkandan gelip sıkıştıranlara aldırma sen yolunda devam et beğenmeyen sollayip geçsin. Bu sözleri kendime ilke edindim 6 yıl hergun 40 km araba kullandım. Siz de rahat olun özellikle yukarıda bir arkadasin dediği gibi sizi bir daha nerde görecek bu insanlar istedikleri gibi gulsunler. Zaten gayet normal birşey yasamissinuz büyük bir şey bile olmamış

hata yaptigin zaman sakin araba kullanmayi birakma, hemen ustune git. ara verirsen daha da urkek olursun.

erkeklerin siritmasina da bakma, hepsi cok kotu araba kullaniyor ama iyi kullandiklarini zannediyor. ben cok gicik olursam hatalarini buluyorum, o da beni rahatlatiyor :)

onceden ben de uzuluyordum daha iyi kullanayim diye triplere giriyordum, sonra dedim ya deli miyim yaa ne olacak cok usta sofor olursam. ben gayet sakin suruyorum simdi, kimseyi rahatsiz etmiyorum, riskli seyler de yapmiyorum, sanki cok onemli araba surmek,amaaan diye kendimi rahatlatiyorum.

Trafik hata kabul etmez, acemiler her zaman düzeni bozdukları için dışlanır.
Acemiliğinizi atana kadar tenha yerlerde pratik yapın.
Yaşadığınız panik herkesin başına gelebilir. Babama ait önden itişli bir araba ile Beşiktaş'ın dik yokuşlarında patinaja düştüğümde saunaya girmiş kadar ter dökmüştüm. 24 senedir araba sürüyorum. Zamanla ustalaştım. Başka formülü yok.
Yalnız Arabanızın freni nasıl tutmuyor? Bakımları yapılmıyor mu? El freni ile fren yapmak balatalara zarar verir.

yıllar once bi arkadasım iş çıkışı beni eve bırakmak istedi,binince kemerını baglarmısın ben acemiyim dedi,binmiş bulundum arabasına ama inene kadar hatim indirdim.🤪mavi beledıye otobüslerine surttu polis aracına arkadan yavasca vurdu,kediyi ezdi,trafigi tıkadı ama sizin gibi hiiiiç takmadı.🤣🤣🤣kulakları çınlasın canım arkadasım şimdi maşallah atom karınca usta şoför oldu.Yani demem o ki konu sahibi zamanla herkes usta oluyor lutfen canınızı sıkmayın sızde.

Aynennn devam hiç çekinmeyin. Erkekler fazla dikkatsiz ve gelişineler o yüzden daha az panik yapıyolar. Bu onlar daha iyi şöför demek değil yani,sollanmayacak yerde sollayan saçma sapan kazalar yapan ekseriyetle erkek hep. Böyle salaklık yapıp canımızı tehlikeye atacağımıza varsın iki idiot gülsün kenarda boşverin.

daha önce böyle bir şey yaşadım.
arabadan inip "siz ehliyetlerinizi hangi mezbahadan aldınız da trafikte kalmış arabayı sıkıştırıyorsunuz be" diye bağırdım.
üzerine de hem trafiği hem normal polisi arayıp "taciz ediliyorum yolda" dedim, tek tek plakaları verdim.
en son bir amca arabasından inip topladı hepsini.

Fren tutmamasi asil sorun. Amaan digerlerini sallayin.

Arabayi ilk aldigim hafta ne ozguvense okula gidip yolda otostop cekenleri almistim bizim bolumden. 20 km yolu el freni cekili gelmisim🤣 balata mi kokuyo ya falan derken olayin benden kaynakli oldugunu anlamistik.

Bir kac zaman sonra da dumduz parkedilcek yere, inip inip 3 kerede anca parketmemi tum bolum izlemis kafami bi kaldirdim guluyo herkes🤣🤣gulup gecmistim.

Usta sofor oldugumda da araba ariza cikardi. Kirmizi isikta durunca stop ediyodu araba. Kalkmiyodu. Ne kornalar kufurler yedim hergun ama cami indirip saydiriyodum. Onu da sallamadim. Siz de sallamayin. Kim hatirliycak. Ama caniniz onemli fren onemli.

Back
X