Acemi bir sofor olmak

Kim olsa rahatsız hisseder vazgeçmeyin ama. Her hata da bırakılsa kimse araç kullanmıyor olurdu. Kimi öküz oluyor kimi çok centilmen . Acemiyken parkta sorun yasardım. Bir keresinde yol verdim geçsinler park edeyim diye bekletmeyeyim istedim. Adam çıktı geldi hanımefendi ben size yardımcı olup öyle gideceğim dedi sağ sol vs tarif etti girdim araya. Teşekkür ettim rica etti çekti gitti. Öyle şaşırdım ki böyle insanlar da var yani .Kornayla rahatsız etmeyen , üstüne üstlük yardımcı olup , cıvımadan yoluna devam eden.

Araç stop etmiş olabilir mi? Gaz pedalı çalıştı mı kenara çekmeye çalıştığınızda.Stop ederse fren tutmaz.
Arac otomatik, gazı hiç denemedim hızlanmasın diye

Fren tutmadıysa ona bi baktırın önce. Acemilik sürecini tüm şoförler geçirdi. Trafikte alay edenlere de aldırmayın. Acemiler büyük kazalar yapmaz, ufak sürtme çarpma trafikte her aracın başına gelecek şeylerdir. Bana göre büyük kazaları özgüveni çok yüksek sürücüler yapar. Ben araba kullanmaya çok hevesliydim. 3 kaza yaptım 10 senede, 3ü de arabayı aldığım ilk sene oldu. 2si küçük 1i yaralanmalı kazaydı. Canınıza bir şey olmasın, başkasının canına da zarar vermeyin gerisi kaskonun uğraşacağı şeyler. Hala aynı arabayı kullanıyorum, geçen baktım 200bini geride bırakmışım.

Acemileri asla tedirgin etmem yolda. Çünkü süreç uzar. Asıl sinir bozucu olan trafiğin akışını bozan benciller. Bunun da acemilikle hiç ilgisi yok. Sakin kalın böyle durumlarda. Herkes beklemek zorunda sizi. Sinyallerinize ve yaya geçitlerine dikkat edin, solu işgal etmeyin, ara sokaklarda hız yapmayın, trafiğin ortalama hızının da çok altına düşmeyin yeter. Araba durmuş, yolda kalmış, arkadakiler gecikmiş falan bunlar kısa süreli durumlar. Kimse sizi bir daha hatırlamayacak 😊

Ohooo herkesin ne maceraları var, kornalar arasında ağlamışlığım bile var :)) Park edemeyişim, parktan çıkamayışım 🤣 İlk zamanlar yavaş kalkış yapardım arkamdakiler kornaya köklerdi, elim ayağım dolanırdı. Sinir bozucu evet ama hepimiz geçtik o evrelerden.

Ehliyetim var, defalarca özel ders aldım. Yaklaşık 10 gündür tek başıma trafiğe çıkıyorum. Herşey iyi gidiyordu ki bugün yaşadıklarım bütün motivasyonumu mahvetti. Arabamin freni bir anlık tutmadı, neden bilmiyorum. İyice panik oldum. El freniyle arabayı kensra çekmeye çalıştım ama yolu tikadigim için bir sürü araba korna çalmaya başladı. Gelip kızanlar oldu. Kenarda iki adam beni sırıtarak izliyordu kadın şoförüm ya. Bu durum yaklaşık 10 15 dakika sürdü. Kendimi o kadar çaresiz hissettim ki anlatamam. Biraz da utandım açıkçası tüm ilginin üzerimde olmasindan.
Daha önce bu tür bir deneyim yaşayan oldu mu? Siz olsanız ne hissederdiniz o an?
Co
Ehliyetim var, defalarca özel ders aldım. Yaklaşık 10 gündür tek başıma trafiğe çıkıyorum. Herşey iyi gidiyordu ki bugün yaşadıklarım bütün motivasyonumu mahvetti. Arabamin freni bir anlık tutmadı, neden bilmiyorum. İyice panik oldum. El freniyle arabayı kensra çekmeye çalıştım ama yolu tikadigim için bir sürü araba korna çalmaya başladı. Gelip kızanlar oldu. Kenarda iki adam beni sırıtarak izliyordu kadın şoförüm ya. Bu durum yaklaşık 10 15 dakika sürdü. Kendimi o kadar çaresiz hissettim ki anlatamam. Biraz da utandım açıkçası tüm ilginin üzerimde olmasindan.
Daha önce bu tür bir deneyim yaşayan oldu mu? Siz olsanız ne hissederdiniz o an?
Bir zamanlar herkes acemiydi insallah birdaha boyle bir durumla karsilasmazsiniz ama egerki karsilasirsaniz sakince 4luleri yakip durdurun arabayi biraz kafanizi toplayin yolunuza oyle devam edin millet gulecek rezil olacam diye hata ustune hata yaparsiniz kimin ne dedigi ne yaptigi umrunuzda olmasin sakin olun sadece ama en kisa zamanda arabanizi bir servise gosterin bu sekilde kullanmayin...

yıllar once bi arkadasım iş çıkışı beni eve bırakmak istedi,binince kemerını baglarmısın ben acemiyim dedi,binmiş bulundum arabasına ama inene kadar hatim indirdim.🤪mavi beledıye otobüslerine surttu polis aracına arkadan yavasca vurdu,kediyi ezdi,trafigi tıkadı ama sizin gibi hiiiiç takmadı.🤣🤣🤣kulakları çınlasın canım arkadasım şimdi maşallah atom karınca usta şoför oldu.Yani demem o ki konu sahibi zamanla herkes usta oluyor lutfen canınızı sıkmayın sızde.
Kediyi ezip de takmamak nedir bu nasıl insanlik

Trafikte cok stresli bir olay yasamistim onlar ca surcu kizmisti soylenmisti yolu tukadigim icin. Baskidan ve millete laf yetistirmekten beynim durmustu cok zor bir animdi gercekten aksam esim eve geldiginde sana ne oldu demisti yani uzun sure etkisinden cikamamistim ama sona kendimi telkin ettim olabilir soyle boyle etkisinden ciktim yillardir araba kullaniyorum daha yeni tekerlek patladi bir yokusta hemen birinden yardim istedim kenara cekip esimi bekledim yani sizde tikandiginizda yardim isteyebilirsiniz ve takmayin geciyor

kimseye zarar vermemişsiniz. biraz trafik sıkışmış sağlık olsun hiç dert etmeyin.
böyle şeyler yaşanmadan olmuyor malesef :)

ilk zamanlarda arabanın el frenini çekmeden 10 km yol gitmiştim, benzinlikte durup görevliye arabadan koku geliyor dedim, çocukta sırıtarak "el frenini çekmemişsiniz balatalar kokuyor" demişti. üzerinden rahat 6-7 sene geçti. hala aktif araç kullanıyorum. ufak çaplı kazada yaptım. en en en tecrübeli şöfor bile hata yapabilir. hız yapma dikkatli git zamanla geçiyor

Freni tutmayan arabayı el freni ile kenara çekmek baya ustaca bir iş. Dediğiniz kadar acemi olsanız panik olur çakardınız bir yere. Hiç canınızı sıkmayın. Arabaya bi baktırın

Utanmayın yahu..
Millet o kadar umursamaz ki yolun ortasına park edip bakkala giriyor ki sizin arabanızın freni tutmamış..
Yok kimsenin malı değil haksız işgal etmediğiniz sürece her türlü bekleyebilir bekletebilirsiniz.
Usta şoförde olsanız merak etmeyin kadın olduğunuz için üstünüze çok gelecekler ama bu sizi pişirecek..
Ben araba ile trafiğe çıktığım ilk gün sanayide bir arabaya sürtmüştüm :))))
Biraz motivasyonum bozulmuştu ama sonra aman ilk sürten ben miyim millet durduk yere kaza bile yapıyor dedim devam ettim..
Şimdi yoluma çıkmaya çalışan patavatsızların önüne kırıyorum aracı..
Bayanım ya çoğunlukla benden beklemiyorlar ve şaşırıyorlar...

Sakın utanmayın ve vazgeçmeyin yollar hepimizin ;)

Trafiğe çıktığım 2. Gün arabanın birisi şehrin çok merkezi bir noktasında arkamdan vurmuştu. Ben kendi acemliğimden zannetmiştim ama hatalı olan oydu. O anda anahtarı eşime verip ben süremeyeceğim dediğimde eşim almamıştı şimdi korktun diye verirsen bir daha süremezsin devam et demişti. Gerçekten de öyle yoksa cesaret edemezdim tekrar. Olacak geçecek ne usta şoförler neler atlatıyor.

Freni tutmayan arabayı el freni ile kenara çekmek baya ustaca bir iş. Dediğiniz kadar acemi olsanız panik olur çakardınız bir yere. Hiç canınızı sıkmayın. Arabaya bi baktırın
Freni tutmayan aracı el freniyle durdurmak kesinlikle acemi işi, hız azıcık yüksek olsa hakimiyeti kaybedip büyük kaza yapardı konu sahibi.

Utanmayın yahu..
Millet o kadar umursamaz ki yolun ortasına park edip bakkala giriyor ki sizin arabanızın freni tutmamış..
Yok kimsenin malı değil haksız işgal etmediğiniz sürece her türlü bekleyebilir bekletebilirsiniz.
Usta şoförde olsanız merak etmeyin kadın olduğunuz için üstünüze çok gelecekler ama bu sizi pişirecek..
Ben araba ile trafiğe çıktığım ilk gün sanayide bir arabaya sürtmüştüm :))))
Biraz motivasyonum bozulmuştu ama sonra aman ilk sürten ben miyim millet durduk yere kaza bile yapıyor dedim devam ettim..
Şimdi yoluma çıkmaya çalışan patavatsızların önüne kırıyorum aracı..
Bayanım ya çoğunlukla benden beklemiyorlar ve şaşırıyorlar...

Sakın utanmayın ve vazgeçmeyin yollar hepimizin :KK66:
Geçenlerde aynısını gördüm ya.
Kadın yolun ortasına bıraktı arabayı gitti alışveriş yaptı geldi.
E kardeşim hemen yan tarafa park etsene arkadakiler seni mi bekleyecek.
Ne acayip insanlar var.

Hiç unutmam sokak arasında acemiliğimi bırakmak için arabayla çıktım gidiyorum.
Her gün öyle turlardım arabayı öğrenmek için :)
Yokuşu çıktım direksiyon hakimiyetini kaybettim kaldırıma çıktım arabayla haha :D
Mahalleden bir abi geldi nasıl becerdin dedi, dedim acemiyim yani ne var bunda :)
Arabayı düzeltti ben devam :D
8 yıldır araç kullanıyorum yeri gelir hala parkımda sorunlar olur ama umurumda mı değil.

Erkek şoförler bizi eleştireceklerine kendilerine baksınlar adamlar daha sinyal çubuğu nerede onu bilmiyorlar :)

Ne acayip insanlar var.
Tüm kadın şoförler için geçerli değil ama bazıları trafik onların etrafinda dönsün istiyor.

Ne acayip insanlar var.
Çok var ya daracık yolda kaldırıma bir metre mesafe var nerdeyse arabayı park edip gidiyorlar ..
Tabi millet geçemiyor yavaşlıyor mecbur ve trafik tıkanıyor..
Öyle düşüncesizler ki..
Yolda kalan yeni şoförlere yükleneceklerine herkes biraz daha dikkatli olsa ve insan haklarına riayet etse hepimiz mutlu mutlu yaşayıp gideceğiz ama ne yazık ki olmuyor..

Rabbim selamet versin hepimize..

Freni tutmayan aracı el freniyle durdurmak kesinlikle acemi işi, hız azıcık yüksek olsa hakimiyeti kaybedip büyük kaza yapardı konu sahibi.
Sıkışık trafikte
Otobanda gitmiyormuş anladığım kadarıyla. Ben max 30-40 gibi bir hız düşündüm sıkışık trafik falan deyince

Sıkışık trafikte
Otobanda gitmiyormuş anladığım kadarıyla. Ben max 30-40 gibi bir hız düşündüm sıkışık trafik falan deyince
Orda bile doğru olan gazdan ayağı çekip emniyet şeridine geçip aracı mümkünse kendiliğinden durdurmaya çalışmak. Spin atar el freniyle.

Tüm kadın şoförler için geçerli değil ama bazıları trafik onların etrafinda dönsün istiyor.
Kadın derken hakaret manasinda demedim canım tabi ki erkekte yapar erkeklerde çok saçma salak şeyler yapıyor trafikte.
Beni rahatlığı sinir etmişti. Hadi fark etmedin trafik olmaz dedin e geldiğinde görüyorsun arkada bekleyenler var acele etsene. Hiç umrunda bile değildi.

Biz olsak nasıl stres yaparız

Çok var ya daracık yolda kaldırıma bir metre mesafe var nerdeyse arabayı park edip gidiyorlar ..
Tabi millet geçemiyor yavaşlıyor mecbur ve trafik tıkanıyor..
Öyle düşüncesizler ki..
Yolda kalan yeni şoförlere yükleneceklerine herkes biraz daha dikkatli olsa ve insan haklarına riayet etse hepimiz mutlu mutlu yaşayıp gideceğiz ama ne yazık ki olmuyor..

Rabbim selamet versin hepimize..
Amin gerçekten amin

Back
X