• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acemi elti

İşten 18.30 da çıkıyorum demişsiniz hiç mi hafta sonu tatilinizde mi yok pazar günleri de çalışmıyorsunuzdur herhalde ayrıca masa 4 kişilikse atarsınız 2 sandalye daha ne kadar zor olabilir ki. Sizin ne yaptığınıza nasıl ağırlandığınıza bakmayacaklar ki güler yüzlü olun yeterli bana bahane gibi geldi. Çalışan ve geç çıkan hiçbir hanımın evine yemekli misafir alamaması lazım o zaman. Hadi şimdi öyle yaptınız, daha sonra da evlendiklerinde evlerine çağıracaklar siz yine dışarıda mı ağırlayacaksınız eşinizin ailesi falan bile gelmemiştir size hiç o zaman onca zaman yemeğe uya da hep pasta börek ağırlamışsınızdır. Eviniz herkese kapalı yani ilginç.

Ya ne alakasi var evim neden herkese kapali olsun.
Oyle birsey yok.
Aksam yemegine birilerini davet etmemis olmam issiz kadin oldugum anlamina gelmiyor :)
Arkadaslarim haftasonu gelir kahvalti yada ogleden sonra olur.
Kek mek yapar yeriz. Kahvalti hazirlariz bunlarda sorun yok.
Ailelerimiz aksam evde yemek yer
Caya gelir yada kahveye.
Akrabalar zaten anneme yada kv deme gider bizi oraya cagirirlar.

Bu konuda bir sorun yada sikinti yasamiyorum ki ben :)
Aileler memnun ben memnun.

Herhangi biri olsa beni taniyan boyle bir konu bile acmazdim burada gereksiz cunku. Ama suan aileye girmek uzere olan iyi niyetli buldugum
Beni cok iyi tanimayan halimi tarzimi bilmeyen bir insanin
Bu durumu yadirgayip yadirgamayacagini
Yanlis degerlendip yanlis seyler dusunup dusunememe ihtimalini ister istemez merak ediyorum.
Tek sordugum sey bu..
Yoksa aile yapimi dogru bulup bulmadiginizi sormuyorum ki.

Evet bir cogunuza gore sacma olabilir
Oradan bakinca eltiyi cok onemsiyor yada abartiyor gibi gorudugumun de farkindayim
Ama ben buyum yapacak birsey yok.
Adi eltide olsa arkadas ta olsa deger verdiysem yada onemsediysem saklamakta bir sakinca gormuyorum :)

Ilerde isler kotuye giderse o zaman
Geri adim...

Benim masam 12 kişilik ama bende dışarda ağırlamak isterdim :KK53:
Çalıştığınız için aranızdaki sinerjiden sizi anlayabilir ve tavır yapmazmış gibi geldi
Amann gönüller bir olsun

Ayrıca hediyeniz en makbule geçeninden :KK66:

Çok düşünceli ve zarif kadınsın :KK200:
Eltim olsa senin gibi bir elti isterdim sanırım.
Hediyelerin gidip bir mağazadan alınma değil, emek emek bir araya getirilmiş bir hediye üstelik kırk yıl hatırı da var. Eminim bayılacaktır hediyesine.
Onlardaki yemekte o elektrik devam ederse de eminim dışarda yemeğe almak istemeni anlayacaktır. İçine sinmezse de evde yemek halledilmeyecek bir şey değil. En kötü uğraşmak istemezsen catering tarzı bir yerden lezzetli şık yemekler getirtirsin olur biter bence.

Caniiiim cok tesekkur ederim utandim :KK200:gercekten eltiye ozel bir tavir degil benim ki.
Ben is yerimde cekiliste bana cikan cok alakasiz bir insana hediye alirkende ozenirim :) Deger gosteririm.
Disarida yemek fikri
Ben deger verirken vermiyormusum gibi hissetmesi beni uzer.
O an boyle dusunse bile ilerleyen zamanlarda boyle olmadigini anlar diye umit ediyorum.
Bakalim zaten ailesi varsa bende eve alicam
O zaman kacis yok :)

Hediyeyi bana getiriyor olsan, çok yaratıcı bulurdum ve açıkçası çokta hoşuma giderdi. Çikolata paketinden çok daha özel bir hediye bence :) eve neden davet alamıyorsun? Özel sebebi var mı? Ayrıca bunu uygun dille söyle " xxx'de restaurant varmış çok met ettiler, sizi orada yemeğe davet etmek istrdim hep beraber gidelim hem hava olmuş oluruz" desen bozulmak aklıma gelmezdi daha yeni aile oluyoruz neticede... O konuşmalardan sonra eltine yavaştan çıtlatırsın durumu, zaten sevmişsiniz de birbirinizi gayet güzel anlaşırsınız :)

Zaten antin kuntin seylerle ilgilenmek
Gibi bir rahatsizligim var :)
Olumsuz bir reaksiyon almadim bugune kadar ki secimlerimde.
suan yaptigim sey maliyetli bile degil. En fazla 100 lira gibi cuzi bir rakama hallettim ama anlam yukledim iste kendimce :)
Insallah onun da hosuna gider <3

Kahvaltiya cagirin o zaman bir haftasonu daha samimi olur. Yetistigim kulturde eve ilk kez gelecek yakin akraba mutlaka yemekli cagirilir. Ben de calisiyorum istedigim zaman haftaici bile agirliyorum. Calismayi bahane ediyoruz bazen. Aksamdan hazirlanilabilir bazi seyler. Ertesi gun ana yemek firina verilir yanina pilav, corba, salata bitti. Gercekten zor degil. El cabuklugu da olmali tabi, ilk zamanlar yetistiremiyodum. Nereye kadar disarida agirlayacaksiniz ki. Yalniz simdiden on yargili gibisiniz, bir sey olursa geri adim atarim falan diye. Akisina birakin ne kadar iyi niyetli yaklasirsaniz o kadar iyi niyet gorursunuz. Hediyenizi de cok begendim bu arada.

shapee shapee sen ne güzel eltisin öyle :)
Eşinin başka kardeşi varsa benimle de elti ol :KK45:
Bence hediyen Harika ötesi ben olsam bayılırdım..
dışarda yeme fikri de bence hoş.. müzikli biyere götürürsen tadından yenmez :)
Çalışıyorsun sonuçta
İlerleyen günlerde kahve içmeye eve de davet edersin nolcak sanki

Ahaha mandalinim
Son tren buydu o da kacti :)

Ama biliyosun senle ilgili hayallerim var
Butik acicaz buyudukce subelerimiz olacak
Mandalinden portakala dogru buyucez falan filan :KK70:
:KK200:

Son düzenleme:
Kahvaltiya cagirin o zaman bir haftasonu daha samimi olur. Yetistigim kulturde eve ilk kez gelecek yakin akraba mutlaka yemekli cagirilir. Ben de calisiyorum istedigim zaman haftaici bile agirliyorum. Calismayi bahane ediyoruz bazen. Aksamdan hazirlanilabilir bazi seyler. Ertesi gun ana yemek firina verilir yanina pilav, corba, salata bitti. Gercekten zor degil. El cabuklugu da olmali tabi, ilk zamanlar yetistiremiyodum. Nereye kadar disarida agirlayacaksiniz ki. Yalniz simdiden on yargili gibisiniz, bir sey olursa geri adim atarim falan diye. Akisina birakin ne kadar iyi niyetli yaklasirsaniz o kadar iyi niyet gorursunuz. Hediyenizi de cok begendim bu arada.

Tam tersi on yargim olmadigi icin
Beni evinde agirlamadi deger gostermedi
disariya davet etti gibi dusunsun oyle hissetsin istemiyorum :)
Geri adim meselesini hani niye simdiden bu kadar kasiyosun
Zaten mesafeli olmalisin diye dusunenler icin yazdim.
Bir sorun olursa zaten geri adim atarim
O zaman kirilacak mi
yok aile iliskileri
Aramiz iyi olmali yada olmak zorunda gibi en ufak bir dusuncem olmaz anlaminda yazdim.
Suan iyiyiz onun icin deger veriyorum
Ilerde kotu olursak verdigim degeri geri alirim gibi..

Çok hoş bir düşünce bence :)
Hediye konusunda bile notuna kadar düşünecek zarif birine sanmıyorum ki bize değer vermiyor o yüzden dışarıda yemeğe davet etti densin..
Dışarıda yemek denince acaba genelin aklına döner+ayran mı geldi ki bu kadar yadırgandı bu durum :)
Şık bir mekanda güzel bir yemek yanına birer kadeh alkol (şart değil tabi) işte bu.. Beni davet etseydiniz sanırım uçarak gelirdim :)

Bugune kadar yemege kimseyi almamissiniz ama illaki alacaksiniz:) Bi yerden baslayin annenizi cagirin beraber yapin. Sonucta elti olcaksiniz her seferinde disarda agirlayamazsiniz. Lezzetli yemek yapmak inanin zor degil anneniz size yardimci olur

Ben yemrğe çağırdığım biri beni dışarıçağırsa ve ben eve misafir kabul etmiyorum dese çok bozulur ce onun garip bir insan olduğunu düşünür,uzak dururdum

Ben işten geç geliyorum,yemekten çok anlamıyorum o yüzden dışarıdan söyleyeceğim dese dahanormal karşılarım

Bu arada öyle bol misafir çağıran,devamlı yemeğe birileri gelsin modunda biri de değilim yani

En son çalıştığım bir gün arkadaşları çağırdık,7 deevdeydim,kıymalı makarna,salata,peynir tabağı tedik içkimizi içtik bu da yemeğe çağırmak bize göre,çok gelenekçi olmadığım halde yadırgardım yani...

Ya ben sunu anladim misafir gelcek diye kendinizi yirtana kadar ugrasmayacaksin .Ben evliyken herkesi davet ettim 7-8 cesit yemek hazirlardim herkes cok begenirdi ama noldu pestilim cikardi .Skmdi anliyorumki cok sacma pratik bi kac sey hazirla koy zaten eltiniz o sizin surekli gorusceksiniz oyle yorma kendini . Ama disari davet olmaz bence arkadas olsa neyse cumartesi bi kek yap cay koy bi kac hazir bisey al tamam kafanda buyutme bence

Hediyeler uygun bence, ayrıca hediyenin zaten sorgusu olmaz çam sakızı çoban armağanı diye bi tabir var gönülden verilen hediye mendilde olsa benim için çok değerlidir.yemek için şartlarınızı zorlayıp eve davet edin bence ilk davet sonuçta birbirinizi tanıma aşamasındasınız yanlış anşılmalar olabilir.daha sonraki davetlerinizde dışarda yaparsınız, zaten o zamana kadar birbirinizi tanımış olursunuz sebebini anlayışla karşılayacaktır.

Yemeğe çağıramadığım kişileri dışarda yemeğe davet ediyoruz, eve çaya geliyoruz sonra.
Yanına da kuruyemiş ve hazır tatlı : )

Ama burdan anladığım kadarıyla çok hoş karşılanmıyor bu.
Biz de iki üç defa sağlam bahanem olduğunda yaptık bunu.

Da
Daha önce elimi ben evde ağırlıyorum, o bizi dışarıda agirlıyor gibi bir konu açıldı. ilk yemek ilk davet annenden yardım alabilirsin,dışarıdan pişmeye hazır bir takım şeyler olabilir. Bir gün ben olsam kendimi riske atmam, ne kadar iyi olursa olsun ilk yemegi eve alırdım sonra sıkıntı degil.Birde araya iki hafta koy,peş peşe olmaz.

Bende Yeni evliyim eltim yok ama eşimin kuzeni var çokta samimiler aynı şekilde beni evine yemeğe davet etmek yerine dışarda yemeğe davet etti , kendisiyle aramızda 1,5 saatlik bir mesafe var üstelik.. Bu durum canımı sıktı önemsenmiyor gibi hissettim ve bahane bulup gitmedim bir daha da çağırmadı zaten. Sizde artık aile oluyorsunuz çok kasmanıza gerek yok sonuçta sürekli görüşebileceğiniz insanlar , evinizde de illaki yemek pişiriyosunuzdur yanına bir tatlı bi kaç meze salata ekleyip misafirinizi ağırlayabilirsiniz. Daha samimi olur

Canım hediye olarak çeyizine evine koyabilceği birşey al ,kahveyi normal ev misafirliğine giderken götürürsün hediye biraz zayıf ,yemek olarak ta dışarıda şık bir yerde neden olmasın ,bence daha çok hoşuna gider,bu gidişinizdede pek hamarat olamadığınızdan dem vurun sıkıntı olacağını sanmam,ama hediye daha ağır olmalı bence

Sevgili shapee shapee ne yapsam da kızı kırmasam diye ince düşünen birisiniz maşallah, bence samimiyet lüks bir yemekten de eve davetten de daha önemlidir. Ben böyle bir durumda eltimin bana samimi olarak nedenini söylemesini tercih ederdim. Yani "Canım durumu biliyorsun çocukla falan inan çok zor oluyor oysaki seni evimde ağırlamayı çok isterdim, hele senin bu jestinden sonra çok mahçubum fakat inan çok zorlanıyorum o yüzden sizi dışarda yemekte ağırlasam hem bize de sohbet için daha fazla vakit kalır, çayı da bende içeriz, ne dersin? Korkuyorum seni kırmaktan, lütfen yanlış anlama" demesini isterdim. Bizim kültürde bazen çok ince düşünmek ama karşındakine samimi olmamak yüzünden bazen yanlış anlamalar olabiliyor. Ben bana böyle bir konuşma yapılsa çok duygulanırdım hatta, eltimin beni çok sevdiğini düşünürdüm ve bir müşkülünü/özelini paylaşması benim içimde daha yakın duygular doğururdu.
İnsan kusurlarını gösterebildiği kişilerle ancak samimi olur, bence eltini sevdiysen bunu göstermende sakınca yok bilakis aranızda çok daha yakın bir bağ oluşmasına vesile olabilir.

Back
X