acemi şöfor olarak bugunki yasadıgım olay

missmadam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2016
4.066
2.780
83
arkadaslar bu yılın baında ehliyet aldım arabamız olmadıgı için daha sonrasında alıstırma yapamadım. yanımıza kv ler geldi.arabalarını bize bırakacaklar. esimde bende alısalım diye kaynımla alıstırma yapıyorduk.dun birazdaha boş olan yerlere gittik.bugunde evin cevrelerinde cok yogun ommayan yerlerde sürdük. bendeydi araba . bu arada 7.5aylık hamileyim . cok sıcaklamıstım.dar bir yola girdik .earkadan arac geliyordu .sag cek dedilerr o sıra istop etti arkadaki basıyor kornoya .soldan arac geliyor bize dogru durdugumuz yerdede bi araba park halinde.esim kaynım bi git diyo bi sag diyo o panikle duran araca carpacaktım.neyseki frene bastım. o sırada arabanın sahibi ordaymıs esim indi güya benden direksiyonu almak için inmiş kaynımda indi. adam acık yan kapıdan bana ama olmazki canım felan diyo bende dedimki acemiyim.git boş alanda sür diyor.dedim ehliyet alfım ben adam daha bos alana git burda ögrenilmez diye akıl ögretiyor bak carpacaktın arabaya dedi.dedim carpsak öderiz ne var dedim .adam kıvırdı sizi düsünüyorumda bosuna masraf diye.sonra baktım adam esime ögüt verip duruyor esimde kuzu kuzu dinliyor okadar sinirlendimki esime dedim bi daha da senle cıkmıcam yanında hoca tutacagım dedim.esşime kızdım adamın gönlünü niye hoş tutuyon diye .sizce fazlamı abartıyorum

Hamileyken nasıl cesaret ettiniz. Neyse olan olmuş.geçmiş olsun.ayrıca adam da haklı durduk yere araç çarpsa yaptırılır ama aracın değeri düşüyor.

Yani daha beterine denk gelebilirdiniz. Direk sövenleri var bunların. Adam gene açıklama yapmış.

Ne var çarpsak öderizle de bitmiyor o iş. Adam belki bir hafta araçsız kalacak, ikame araç sağlayabilecek misiniz? Arabanın düşen değerini de ödeyebilecek misiniz?

Sizin öğrenme çabanızı da anlıyorum. Neticede mutfakta öğrenilmesi gerek elbet trafiğe çıkacaksınız ancak eşiniz de nezaket sahibi tavrı ile haklı. İnsanlardan acemi olduğunuz için anlayış beklerken siz de onların vakitlerine, özel mallarına, bozulan sinirlerine karşı daha nazik olabilirsiniz .

Geçmiş olsun, hamileyken iyi cesaret.

Yalnız adama "öderiz ne var" demeniz doğru gelmedi bana. Çok rahatmış gibi kurulmuş bir cümle ödenemeyecek hatalar da oluyor trafikte..
İnşallah tek olayınız bu olur, Allah beterinden korusun. Bu olay da cesaretiniİ kırmasın umarım

Hem suçlu hem güçlü..
adam kibar bile davranmış . Kusura bakmayın ama yolu zor duruma sokan sizsiniz. kaza riski taşıyan sizsiniz ama kızan yine sizsiniz ? bence çok şanslısınız ki ne eşiniz ne kaynınız ne de o adam tepki vermemişler size.. sanırım hamilesiniz diyedir.

. tavsiye edildiği gibi lütfen aracı boş alanlarda kullanınız.. ne sizin canınız yansın ne başkasının..
öyle çarparsam parasını veririmle olmaz bu işler.çok geçmiş olsun..

Adam kibar davranmış,ama her .oku bildiğini sanan tiplerden olduğu aşikar.Anında öğüt vermek için kendine fırsat bellemiş.
Sırf adamın huyuna uyuz olduğum için sana 10 puan veriyorum ,iyi demişsin.
Eşin de ne meraklıymış hemen eziklenip öğüt dinlemeye.

Arabayı ehliyet sürmüyor maalesef...
Boş alanı geçtim, trafiğe kapalı alanda çalışmanız en doğru olandır.
Ne zaman trafiğe çıkmaya hazır olursunuz, o zaman yoğun olmayan yollarda kullanırsınız.
Nasıl bir cesaret sizdeki, hem kendi hem de başkalarının canına kast edebiliyorsunuz ki?

Cok gecmis olsun. Hamilesin birde panik felan iyi degil adama öderiz ne var demen cok kaba olmus illaki ödersiniz ama adam arabasindan olacak sizin acemiliginiz yüzünden adamin arabasindan olmasina ne gerek var. Bana biri öyle yapsa bide üstüne öderiz ne var dese cingar cikarirdim gercekten. Tabiki hamile bir bayan olmasa karsimdaki. Gene iyi kurtardiniz

7,5 aylık hamileyken araba kullanmayı öğrenmek, üstelikte yoğun trafikte hiç mantıklı değil bir kere. O arabaya çarpsanız yaşadığınız panikle erken doğum yapabilirdiniz. Karşı tarafında " hasarını öderiz ne var" la bitmiyor zararı. Arabanın değeri düşüyor satarken.
Ada'mdan özür dileyeceğinize birde üste çıkmaya çalışıyorsunuz.
Boş yollarda çalışın lütfen .

adam haklı ya ben olsam bende kızarım carpsam oderiz ne var cevabıda olmamıs burda suclu taraf sizsiniz esinizde dogru olanı yapmıs niye kızıyosunuz

çarparsak öderiz ile bitmiyor o iş. belki gerçekten de ödersiniz ama çoğu kişi de çarpıp gören yoksa kaçıyor. hem ödeseniz bile tutanak tutulcak, araç servise gidecek, serviste olduğu gün boyunca adam arabasız kalacak. gereksiz yere bir sürü eziyet çekecek.

bütün önlemleri alırsınız daha sonra çarparsanız kızmaya gerek yok, kimse bilerek çarpmaz heralde. Ama madem acemisiniz boş yerde öğrenin. Hocadan öğrenmek de daha kolay çift debriyaj fren oluyor onların arabası. ayrıca sizede tepki göstermemişler heralde hamile olduğunuz içindir. yine de eşinizin adamın gönlünü alması zorunuza gitmiş. illa kaba olmak mı lazım? adam arabasından sopa çıkarıp tehditkar konuşsa daha mı iyi olurdu?

Kusura bakmayın ama suç sizde çarparsam da öderim hoş olmamış iş sadece ödemekle bitmiyor ki arabanın değeri düşüyor artı çarpsaydınız Ada'mın arabası tadilatta bi kaç gün kalacaktı belki arabasız kalacaktı mesela benimkine çarpsaydınız çok sinirlenirdim kaç gün arabasız neçasıl işe gidip geleceğim derdim çünkü oturduğum yerde ulaşım sımıntı Ada'm doğru demiş acemiyseniz boş alanda trafiğin daha az olan geniş yollarda sürün kimse siz Araba sürmesini öğrenmesini diye kendi arabasını heba atmak zorunda değil bencil olmayın

Gecmisten kalma direksiyon egitiminiz yoksa aldiginiz gibi yollara cikilmaz hele ki karniniz burnunuzdayken.
Arkadaslarinda belirttigi gibi arabalardan da anlamadiginiz cok belli ki parasi neyse oderiz demissiniz.Sizin 300 liralik bir masrafi odemeniz arabanin deberini 2000 lira dusurmesi demektir...Bos arazide calisin.

Pratik icin yanlis zaman.
7.5 aylik hamilesin, acemisin.

Yapma lutfen biraz daha bekle, riske girme derim.

adam haklı. boş arazide alıştırma yapmalıydınız iyice. bi canlıya da carpabilirdiniz. ödersin belki duran arabaya çarparsan ama arabanın özelliği bozulur. sıfır arabaya çarpsan sıfır alman gerek bu mantıkla.

acemiyim ama okadarda değilim zaten 12saat direksiyon dersi aldım .tarafiğedw cıktım .gittiğim yol mahalle Arasıydı ve dardı

Herkes öyle ya da böyle ehliyet alıyor ama kullanmayı bilen nadir.. Keşke şu ehliyeti alınca profesyonel şekilde kullanılabilse, o şekilde bilene ehliyet verilse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…