• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı gerçek "yaşlanıyoruz"

Hazal zamani

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
3.027
363
688
İstanbul
Kızlar dün akşam televizyon izliyordum ve yeni başlıcak bir dizinin fragmanını gördüm..CANAN..oyuncusuna baktım ismi şimdi aklımda değil sanırım arka sokaklarda oynuyordu..daha 30 una gelmemiş bir oyuncu..yüzüne baktım çöküklüğü gördüm..sanırım bir tane çocuğu olmuştu..çok üzüldüm.tuba ünsalda öle..yaşlılık değil anlatmak istediğim çöküklük..acabahamilelikten dolayı mı oluyor..yada yaşananlarmı?hemen koştum aynaya baktım..bende o ifade yoktu..yaşım 34..evlide değilim..ama olmaya adayım..sürekli aynaya bakıyorum..çıkmaya çalışan çizgilerimlen oynamaya savaşmaya başladım...herkes yaşlanıyor..herkes yaşlanacak..bununbir sırrı yokmu genç kalmanın..kimi der az stres kimi der genetik..kimi der bakım..derlerde derler...

peki sizler nasılsınz 30lu yaşlarda olupta bu çökük ifadeyi taşımayanlar sırlarınız neler..ez azından zamanı ileri atabiliriz dimi??

Ben yaşlanmak kelimesine katılmıyorum.
bizler yıllar geçtikçe olgunlaşıyoruz ve büyüyoruz..
yüzümüzdeki izler,saçımızdaki beyazlarda yaşanmışlıkların belirtisidir...
genç kalmanın sırrı varmı yokmu bilemiyorum ama
dinç kalmak için yapılacak çok şey var,
yemeklere dikkat etmek,
stresten uzak durmak,
spor yapmak ve aşırı makyaj yapmamak...

Ben yaşlanmak kelimesine katılmıyorum.
bizler yıllar geçtikçe olgunlaşıyoruz ve büyüyoruz..
yüzümüzdeki izler,saçımızdaki beyazlarda yaşanmışlıkların belirtisidir...
genç kalmanın sırrı varmı yokmu bilemiyorum ama
dinç kalmak için yapılacak çok şey var,
yemeklere dikkat etmek,
stresten uzak durmak,
spor yapmak ve aşırı makyaj yapmamak...

haklısın aslında benim yaşlılıktan kastım o değil..yüze çöken hüzün...

haklısın aslında benim yaşlılıktan kastım o değil..yüze çöken hüzün...

Yüze çöken hüzünde yaşanmışlığın göstergesidir ,
yaşadıklarımızdan mutlu olmaz mıyız,kendimizi 18 yaşında hissetmez miyiz,yine
yaşadıklarımızla mutsuz olur,kendimizi 70 yaşında hissederiz.
kısacası insan ne yaşadıysa,neler yaşadıysa yüzüne o yansır diye düşünüyorum.
sevgiler.

Heee yaşlanıyoruz!
Ne güzel işte!:16:
Olgunlaşmak kadar güzel bişiy var mı?
Yüzümüze çöken hüzün de,kırışıklıklarımız da harika bişiy bence..:12:
Anılarımızın izleri hepsi!:31:

gerçek olana daha doğrusu olması gereken şey bu

tamam zamanla yüzde bazı ifadeler değişiyor ,çizgiler oluşuyor ama yüz çöküklüğü başka bir şey

yaşla ilgili değilde yaşanılanlarla ilgili bazı insanlar daha yirmili yaşlarında olmasına

rağmen o kadar sıkıntı yaşamışlardır ki bu yüzde otuzlu yaşların ifadesini verir kimisi vardır

kırklı yaşlarında cildi daha canlı durur bu kişiye göre değişiyor kalıtsal da biraz.

tabi gıdalar,sigara kullanımı ve aşırı makyajda cildi çabuk yıpratıyor.

ortaokulda bizim sınıfta çok güzel bir kız vardı erken yaşta ağır makyaj yapıyordu yüzüne pudrayı basıyordu 13 yaşındaydı daha. aradan yıllar geçtikten sonra ben bu kızı gördüm şok geçirdim o güzelim kız gitmiş yerine başka biri gelmiş sanki. yüzü delik deşik çökmüş yaşından çok çok büyük gösteriyor
yaşından büyük ağır makyaj
sigara
alkol
uyuşturucu
hızlı yaşam insanı genç yaşta çökertiyor.

hani insanda kırışıklık olur zamanlan...bilmiyorum gamze özceliğin yeni halni gören varmı?işte o ifadeden bahsediyorum ben..tuba ünsal içinde gecerlii.yaşları daha 30 olmadan..ifadeleri değişik geldi bana..

benim sırrım, sakin yaşa, hayallerini kendine göre kur kendi hayatını yaşa, kendini etrafındakleri sev..ha bir de bana özel bir durum var; insanı gençleştiren bir koca :))))))))

herşey bir kenarada biraz genetik, (annem babamda çok genç gösterirler) biraz içindeki çocuğu çok çok canlı tutman, bazen etrafına aldırmadan dışarı taşmasına izin vermen..vsvsvs

ama kesinlikle doğru ki "her yaşın ayrı bir güzelliği var"

geçenlerde bir öğrencim sordu "hocam şimdi lisede olmak istermiydiniz?" düşündüm bir an ve tereddütsüz "hayır" dedim kesinlikle istemezdim...bir daha o kadar yılı yaşamak şimdi eziyet gibi gelir...biraz, biraz değil ama tamamen mutlu olmakla ilgili bişey bu...buradan bilemem tabi ama bütün o bahsettiğiniz insanların çok da mutlu huzurlu, özenilecek, insanı gençleştirecek hayatları olduğunu sanmıyorum...ve bence insan sadece kendi hayatının kahramanı olmayı başarabilirse her daim genç kalır yüzündeki kırışıklarla sohbet eder hepsine bir anı yükler....

hani insanda kırışıklık olur zamanlan...bilmiyorum gamze özceliğin yeni halni gören varmı?işte o ifadeden bahsediyorum ben..tuba ünsal içinde gecerlii.yaşları daha 30 olmadan..ifadeleri değişik geldi bana..

Saydığınız bu kişiler ve aynı cemiyetten olanların çoğunun,
bizlere çok rahat gibi gözükse de hayatları,
onlar için çok yıpratıcı..hem fiziksel,hem psikolojik..
dolayısıyla çökmenin yaşı yok,yine söylüyorum
fiziğimize yansıyan herşey yaşadıklarımızın izidir...
bol bol içten kahkaha atmak,neşeli,mutlu olmak
insanı yıpratmaz.çoğumuz biliyoruz ki adını anmayacağım birçok hastalık
moralle düzeliyor...Yıllara meydan okumanın herhalde tek sebebi
her yönden sağlıklı ve mutlu olabilmektir..

Saydığınız bu kişiler ve aynı cemiyetten olanların çoğunun,
bizlere çok rahat gibi gözükse de hayatları,
onlar için çok yıpratıcı..hem fiziksel,hem psikolojik..
dolayısıyla çökmenin yaşı yok,yine söylüyorum
fiziğimize yansıyan herşey yaşadıklarımızın izidir...
bol bol içten kahkaha atmak,neşeli,mutlu olmak
insanı yıpratmaz.çoğumuz biliyoruz ki adını anmayacağım birçok hastalık
moralle düzeliyor...Yıllara meydan okumanın herhalde tek sebebi
her yönden sağlıklı ve mutlu olabilmektir..

çok doğru diyorsn valla:16:

ilginç ama ben de dün gördüğümde aynı şeyi aklımdan geçirdim.Rol için o ifadeyi takınması gerekiyor ama yine de.....Yaşlanıyoruz tabi,zamana dur demek mümkün mü?Hayata olumlu bakmak,kendine dikkat etmek işe yarar elbet ama neler yaşadığın asıl önemli olan.Çok sıkıntı çekmiş insanlarda ne yazık ki bir çökkünlük oluyor.

Back
X