acı su :(

Kedili0983

su yolunu bulur
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2014
3.916
4.814
Kızlar merhaba , buraya konu açtım çünkü daha fazla kişinin görüp bana yardım etme şansı olur diye düşündüm .. 20 haftalık hamileyim ve mide yanmaları mideden gelen ve çok canımı yakan acı su olayları başladı 2 haftadır.. Bebeğin saçı çıkıyor diyorlar , hamile reflüsüde dediler .dr randevum 9 nisanda .. Sadece beyaz peynirli tost yiyebiliyorum , başka bir şey yediğimde midemde volkanlar patlıyor ve lav gibi acı su geliyor ağzıma kadar çok canımı yakıyor , annemle konuştum az önce karbonatlı su iç dedi o öyle yapmış, dr un verdiği gaviskon şurup pek işe yaramıyor.. Bunu yaşayan hamileler neler yediniz yada nasıl bir çare buldunuz benimle paylaşırmısınız? Not: ilaç tavsiyesi yasak biliyorum sadece neler yiyebildiniz çok açım bana tavsiye edebileceğiniz acı su getirmeyecek yiyecekleri önermenizi rica ediyorum :KK43:

Valla en iyisi gaviscon. Sütte keser biraz ama anlıktır. Daha sonra fazla fazla yanabilir. Biliyorum o yanmaları oğlumda perişan etmişti beni. Doktorun telefonu yok mu? Belki farklı bir ilaç verir.

ben avuç avuç leblebi yiyordum asidi azalttığı için reflüyüde azaltıyor.

birde reflü yastığı var yüksekte tuttuğu için reflüyü azaltıyor o da işe yarıyor.

Valla en iyisi gaviscon. Sütte keser biraz ama anlıktır. Daha sonra fazla fazla yanabilir. Biliyorum o yanmaları oğlumda perişan etmişti beni. Doktorun telefonu yok mu? Belki farklı bir ilaç verir.
Açıkçası dr gaviskon iç ve yağlı tuzlu biley yeme dedi ama hiç bir şey yiyememeye başladım .. Kalsiyum ve omega hapları alıyorum onları içebilmek içinde karnın tok olması lazım ama 1 tost yiyorum öyle kalıyorum :KK43:

Açıkçası dr gaviskon iç ve yağlı tuzlu biley yeme dedi ama hiç bir şey yiyememeye başladım .. Kalsiyum ve omega hapları alıyorum onları içebilmek içinde karnın tok olması lazım ama 1 tost yiyorum öyle kalıyorum :KK43:
kalsiyum haplarıda mide asidini arttırıyor. yatmadan önce alıyorsanız daha erken saatlerde almaya çalışın. suda eriyenleri daha kötü yapıyor hatta.

Elma tavsiye ederim.
Yudum yudum azıcık süt içmek de faydalı olabiliyor ama en iyisi elma.
Elma denedim yakıyor midemi :KK43: o acı su geliyor hemen .. Süt tede içtim o an rahatlattı 15 dk sonra gene cayırcayır yaktı boğazımı ? Siz hangi elmayı yemiştiniz kırmızımı yeşil mi

Teşekkür ederim bunu deneyeceğim yarın :KK25:
rica ederim bende hamileyken reflüden çok sıkıntı yaşadım. çok fena oluyor bilirim. mideniz yandığında leblebi yiyin. baharatlı yağlı sirkeli limonlu mayalı şeyler arttırıyor birde erik yeşil elma gibi ekşi şeylerde. ben mideme çok dokunduğu için kalsiyum haplarının suda eritilmeyeninden vermişti doktor. o ilaçlarda reflüyü tetikliyor çünkü. birde o bahsettiğim reflü yastığından mutlaka alın internetten bile satışı var ucuzda. birde açlık mide asidini arttırdığı için düzenli ama az az yemeye çalışın yoğurt- sütle bisküvi gibi ara öğünler yapın.

Hamilelik reflüsü canım iki gebeliğimde de oldu bende en son yerleşdi artık reflüm var:KK43:Ne enteresan bana beyazpeynir dokunuyor :KK61:Bugün yine başladı bir hafta ne yesem zehir olacak.En iyisi gaviskon al iyi geliyor bide elma iyi geliyor gece yatmadan önce bişey yeme çift yastıkla uyu inş geçer

Hamilelik reflüsü canım iki gebeliğimde de oldu bende en son yerleşdi artık reflüm var:KK43:Ne enteresan bana beyazpeynir dokunuyor :KK61:Bugün yine başladı bir hafta ne yesem zehir olacak.En iyisi gaviskon al iyi geliyor bide elma iyi geliyor gece yatmadan önce bişey yeme çift yastıkla uyu inş geçer
Çok tesekkür ederim gerçekten bogazıma bıçak saplıyorlar sanki , evladım için feda olsun ama yiyemediğim için çok üzülüyorum sanki onu besinsiz bırakıyorum gibi hissediyorum :KK43: acaba haşlanmış patates yiyebilirmiyim ? Şimdi eşim bir sitede görmüş .. Siz yiyebilmişmiydiniz?

Çok tesekkür ederim gerçekten bogazıma bıçak saplıyorlar sanki , evladım için feda olsun ama yiyemediğim için çok üzülüyorum sanki onu besinsiz bırakıyorum gibi hissediyorum :KK43: acaba haşlanmış patates yiyebilirmiyim ? Şimdi eşim bir sitede görmüş .. Siz yiyebilmişmiydiniz?
Canım patates bişey yapmaz bi dene derim ben ama şuan çok kötüysen eğer elma dene derin ben yeşil,sarı farketmez geç kalmadan hamileler için ilaçlar var edinin.Geçmiş olsun herzaman olmuyordu benim ama başladımı bir hafta sürüyordu hala öle devam ediyor

Canım patates bişey yapmaz bi dene derim ben ama şuan çok kötüysen eğer elma dene derin ben yeşil,sarı farketmez geç kalmadan hamileler için ilaçlar var edinin.Geçmiş olsun herzaman olmuyordu benim ama başladımı bir hafta sürüyordu hala öle devam ediyor
Çok geçmiş olsun bendede 2 haftadır var ama bu kadar kısa sürede beter etti beni :KK43:

X